Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το γάλα κάνει κακό, το μοσχαρίσιο κρέας μολύνει το περιβάλλον, το χοιρινό είναι "βρωμικο", το αρνισιο έχει πολύ λίπος, το κοτόπουλο είναι απο βάρβαρες μονάδες, φάτε μόνο ρίζες και κορμούς δέντρων να σωθείτε (όπως κάνει κι η Γκρέτα στον Ατλαντικο), και δώρο μια πολυσυσκευασία pampers γιατί αλλιώς δε θα παίρνετε σειρά στην τουαλέτα. 

  • Thanks 4
  • Απαντ. 355
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε

Το γάλα κάνει κακό, το μοσχαρίσιο κρέας μολύνει το περιβάλλον, το χοιρινό είναι "βρωμικο", το αρνισιο έχει πολύ λίπος, το κοτόπουλο είναι απο βάρβαρες μονάδες, φάτε μόνο ρίζες και κορμούς δέντρων να σωθείτε (όπως κάνει κι η Γκρέτα στον Ατλαντικο), και δώρο μια πολυσυσκευασία pampers γιατί αλλιώς δε θα παίρνετε σειρά στην τουαλέτα. 

Κάτσε τώρα να δεις και δημοσίευση στο nature που λέει ότι οι βιολογικές καλλιέργειες δεν είναι systainable να γίνει πανικός.

  • Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Το θέμα έχει ήδη ξεφύγει ήδη από τις πρώτες απαντήσεις. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιό μου, οι περισσότεροι μπερδεύουν τις λέξεις ''ποιοτικό'' και ''γευστικό''. Η αρχική ερώτηση ήταν ξεκάθαρη: Ποιό είναι το ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ και οι περισσότεροι απαντάνε για το ποιο είναι πιο γευστικό. Οπότε ναι, όσο σχετικές είναι οι απαντήσεις αυτές άλλο τόσο σχετικές είναι και οι έρευνες που παραθέτουμε.

Κι όμως, η ποιότητα ως έννοια από την πλευρά του καταναλωτή έχει ως βασικό και κύριο παράγοντα τη γεύση του προϊόντος μαζί με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά (χρώμα, υφή, άρωμα, συσκευασία κτλ) που θα κάνουν ένα τρόφιμο αποδεκτό για κατανάλωση.

Σε αντίθεση με την "εργοστασιακή ποιότητα", τους "ποιοτικούς ελέγχους", το αν ένα προϊόν είναι ποιοτικό ή ποιοτικότερο από άλλα για κάποιον που θα πάει να το αγοράσει στο σούπερ μάρκετ είναι αρκετά πιο ασαφές ως έννοια και μάλιστα εξελίσσεται συνεχώς. Ένα μπισκότο πχ που είναι πιο μαλακό, γλυκό και είναι σε σελοφάν μπορεί να φαίνεται πιο ποιοτικό σε έναν 60άρη που έχει μεγαλώσει με τέτοιο προϊόν, ενώ ένας 20χρονος θα προτιμήσει ένα πιο τραγανό μπισκότο, το οποίο θα πωλείται σε βιοδιασπώμενη συσκευασία και θα έχει κάποιο claim για το πόσες φυτικές ίνες και πρωτεϊνη έχει πχ.

Και τα δυο μπισκότα στο παραπάνω παράδειγμα όταν έφυγαν από το εργοστάσιο πληρούσαν όλες τις συνθήκες και τα στάνταρ ποιότητας και παρασκευάστηκαν με νόμιμες πρώτες ύλες. Οι καταναλωτές όμως δε θεωρούν τα δύο προϊόντα το ίδιο ποιοτικά.

  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Κι όμως, η ποιότητα ως έννοια από την πλευρά του καταναλωτή έχει ως βασικό και κύριο παράγοντα τη γεύση του προϊόντος μαζί με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά (χρώμα, υφή, άρωμα, συσκευασία κτλ) που θα κάνουν ένα τρόφιμο αποδεκτό για κατανάλωση.

Σε αντίθεση με την "εργοστασιακή ποιότητα", τους "ποιοτικούς ελέγχους", το αν ένα προϊόν είναι ποιοτικό ή ποιοτικότερο από άλλα για κάποιον που θα πάει να το αγοράσει στο σούπερ μάρκετ είναι αρκετά πιο ασαφές ως έννοια και μάλιστα εξελίσσεται συνεχώς. Ένα μπισκότο πχ που είναι πιο μαλακό, γλυκό και είναι σε σελοφάν μπορεί να φαίνεται πιο ποιοτικό σε έναν 60άρη που έχει μεγαλώσει με τέτοιο προϊόν, ενώ ένας 20χρονος θα προτιμήσει ένα πιο τραγανό μπισκότο, το οποίο θα πωλείται σε βιοδιασπώμενη συσκευασία και θα έχει κάποιο claim για το πόσες φυτικές ίνες και πρωτεϊνη έχει πχ.

Και τα δυο μπισκότα στο παραπάνω παράδειγμα όταν έφυγαν από το εργοστάσιο πληρούσαν όλες τις συνθήκες και τα στάνταρ ποιότητας και παρασκευάστηκαν με νόμιμες πρώτες ύλες. Οι καταναλωτές όμως δε θεωρούν τα δύο προϊόντα το ίδιο ποιοτικά.

Γι' αυτό το γράφω και το ξαναγράφω ότι έχουν μπερδευτεί οι έννοιες από μερικούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε ποιότητα-γεύση. Όπως γράφτηκε και νωρίτερα, π.χ. το κατσικίσιο-προβατίσιο γάλα είναι πιο ποιοτικό από το αγελαδινό. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν το αγελαδινό λόγω πιο ήπιας γεύσης. Τέλος, να αναφέρω ότι μπορεί να βρεις ένα προϊόν που να είναι ταυτόχρονα και το πιο ποιοτικό αλλά και το πιο γευστικό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν το αγελαδινό λόγω πιο ήπιας γεύσης τιμής. Τέλος, να αναφέρω ότι μπορεί να βρεις ένα προϊόν που να είναι ταυτόχρονα και το πιο ποιοτικό αλλά και το πιο γευστικό.

φιξντ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikosmile είπε

φιξντ

Παίζει ρόλο και η τιμή αλλά όταν μιλάμε για ποιοτικό ''υποτίθεται'' δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η τιμή. Το ποιοτικό προϊόν θα το πληρώσεις εννοείται παραπάνω. Ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Γι' αυτό το γράφω και το ξαναγράφω ότι έχουν μπερδευτεί οι έννοιες από μερικούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε ποιότητα-γεύση. Όπως γράφτηκε και νωρίτερα, π.χ. το κατσικίσιο-προβατίσιο γάλα είναι πιο ποιοτικό από το αγελαδινό. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν το αγελαδινό λόγω πιο ήπιας γεύσης. Τέλος, να αναφέρω ότι μπορεί να βρεις ένα προϊόν που να είναι ταυτόχρονα και το πιο ποιοτικό αλλά και το πιο γευστικό.

Μα γιατί να μη συγχέουμε την ποιότητα με τη γεύση. Για την προσπάθεια ποσοτικοποίησής και παραμετροποίησης της ποιότητας (όπως την καταλαβαίνουν οι καταναλωτές) έχουν γραφτεί χιλιάδες τόμοι και έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες έρευνες. Είναι τρομερά πολυσχιδής έννοια και επηρεάζεται από διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Για σένα διαχωριστικός παράγοντας ποιότητας είναι η διατροφική αξία του γάλακτος, για τον Μάκη από την Αργυρούπολη είναι αν κάνει καλό αφρόγαλα για το φρέντο του, ενώ για την Ίρμα από το Όσλο αν προέρχεται από sustainable agriculture.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, drakopoulos1988 είπε

αντί για 300κιλα γάλα, βγάζουν 5 τόνους με το συνεχές άρμεγμα και τη βοήθεια της χημείας.

Πολύ παραμύθι πουλάς! Μάλλον αγελάδα δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. Εγώ έπαιρνα σχεδόν 700 λίτρα γάλα, μόνο από μια κατσίκα που είχα στο κτήμα. Και εσύ μας λες ότι μια αγελάδα βγάζει νορμάλ 300 κιλά; Πόσο γάλα πίνει ένα μοσχαράκι την ημέρα έχεις ιδέα;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Μα γιατί να μη συγχέουμε την ποιότητα με τη γεύση. Για την προσπάθεια ποσοτικοποίησής και παραμετροποίησης της ποιότητας (όπως την καταλαβαίνουν οι καταναλωτές) έχουν γραφτεί χιλιάδες τόμοι και έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες έρευνες. Είναι τρομερά πολυσχιδής έννοια και επηρεάζεται από διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Για σένα διαχωριστικός παράγοντας ποιότητας είναι η διατροφική αξία του γάλακτος, για τον Μάκη από την Αργυρούπολη είναι αν κάνει καλό αφρόγαλα για το φρέντο του, ενώ για την Ίρμα από το Όσλο αν προέρχεται από sustainable agriculture.

Γιατί είναι λάθος αυτός ο συσχετισμός και η όλη νοοτροπία αυτή. Γι' αυτό το αναφέρω ξανά και ξανά. Άλλο ποιότητα και άλλο τι βολεύει εμένα. Και νομίζω ότι και εσύ έχεις μπερδευτεί. Το αν κάνει π.χ. όπως γράφεις κάλο αφρόγαλα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι ποιοτικό. Σημαίνει ότι βολεύει εμένα για την δουλειά που θέλω να κάνω.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Κουκάκη, σοκολατούχο:

Παστεριωμένο, όχι ομογενοποιημένο (θέλει ανακίνηση πριν την κατανάλωση), λιπαρά 3,6% (το μαρκάρω γιατί έχουν γραφτεί τόσες μαζεμένες ανακρίβειες από δήθεν γνώστες, που πραγματικά πήγα, αγόρασα και το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή: τι για 4-5-6% διάβασα, τι πως είναι γευστικότερο γιατί έχει παραπάνω λιπαρά από των άλλων. Μα ό,τι να 'ναι).

 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Κουκάκη, σοκολατούχο:

Παστεριωμένο, όχι ομογενοποιημένο (θέλει ανακίνηση πριν την κατανάλωση), λιπαρά 3,6% (το μαρκάρω γιατί έχουν γραφτεί τόσες μαζεμένες ανακρίβειες από δήθεν γνώστες, που πραγματικά πήγα, αγόρασα και το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή: τι για 4-5-6% διάβασα, τι πως είναι γευστικότερο γιατί έχει παραπάνω λιπαρά από των άλλων. Μα ό,τι να 'ναι).

Προφανώς αναφέρεσαι στο σχόλιό μου. Το Κουκάκη ήταν παράδειγμα επειδή αναφέρθηκε σε σχόλιο. Όπως και τα λιπαρά, όπως είδες, δεν έδωσα συγκεκριμένο νούμερο γιατί πολύ απλά το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχει παραπάνω λιπαρά από το άσπρο γάλα. Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες. Και σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είμαι γνώστης. Άλλοι ανεβάζουν σχόλια του τύπου ''ξέρω εγώ, έχω δουλέψει/διαβάσει/δει τα ΠΑΝΤΑ για το γάλα''.

Υ.Γ. Κανονικά, σαν super moderator που είσαι και έχεις διαβάσει εδώ μέσα τα άπαντα όλα αυτά τα χρόνια, θα έπρεπε να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα και να μην μπερδεύεσαι. Τέλος πάντων, δεν είναι ούτε μπηχτή το σχόλιό μου ούτε κακοπροαίρετο. Αν υπάρχει πρόβλημα και θίγεσαι πες μου να σβήσω το υστερόγραφο.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα: απλά επισημαίνω κάποιες από τις ανακρίβειες που γράφονται. Αν μέσα σε αυτές είναι και δικές σου ανακρίβειες, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα και δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς κόλλησες.

Τα νούμερα, λοιπόν, πάρα πολύ απλά και για να μην το κουράζουμε, στο προϊόν που ανέφερα εγώ και χρησιμοποιήθηκε σαν "παράδειγμα" πάρα πολύ απλά δεν ισχύουν.

Ούτε στο άσπρο γάλα, τουλάχιστον αυτά τα απίθανα 5%-6%.

 

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Snoob είπε

Κανένα πρόβλημα: απλά επισημαίνω επισημαίνω τις ανακρίβειες που γράφονται. Αν μέσα σε αυτές είναι και δικές σου ανακρίβειες, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα και δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς κόλλησες.

Τα νούμερα, λοιπόν, πάρα πολύ απλά και για να μην το κουράζουμε, στο προϊόν που ανέφερα εγώ και χρησιμοποιήθηκε σαν "παράδειγμα" πάρα πολύ απλά δεν ισχύουν.

Ούτε στο άσπρο γάλα, τουλάχιστον αυτά τα απίθανα 5%-6%.

Βρε, δεν είπα ότι ισχύουν. Αλλιώς θα έγραφα συγκεκριμένο νούμερο και θα επέμενα. Αν θες το κάνω 2-3-4%. :P

Τέλος πάντων εφόσον δεν υπάρχει κάποιο θέμα και απλώς κάνεις μια απλή παρατήρηση, πάμε παρακάτω. Τσάμπα λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, drakopoulos1988 είπε

Κάποιο θα το δείτε σαν επίθεση,αλλά αφήστε τον εγωϊσμό πίσω διαβάστε. Κάτι μπορεί να πάρετε.

Παιδιά το ξέρατε ότι η αγελάδα,η κατσίκα κ.λ.π. βγάζουν γάλα όταν γεννήσουν για να μεγαλώσουν το μωρό τους; Δηλαδή αν δεν κυοφορήσουν δεν βγάζουν γάλα.Και κατ'επέκταση είναι συμβατό με το αντίστοιχο είδος. Ο λόγος που σας ταΐζουν γάλα αγελάδας είναι επειδή βγάζει πολύ. Είτε από αγελάδα , είτε από σκύλο είτε από γάτα είτε από λαγό να πιείτε είναι το ίδιο ασύμβατο για τον άνθρωπο.Δικαιολογείστε εσείς που αγαπάτε το γάλα αφού η βασική του ουσία είναι η ΚΑΖΕΪΝΗ (πρωτεΐνη γάλακτος) η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική για τον λόγο του να κρατάει η μαμά το μωρό κοντά της, αλλιώς θα έφευγε!έχετε δει πως κάνουν τα γατάκια για να πιουν γάλα από το βυζί;;;Δεν μπορεί να είσαι 30-40 ετών και να κάνεις ακόμα έτσι. Πρέπει να απογαλακτιστείς κάποια στιγμή.Με τόση πληροφόρηση που υπάρχει είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή τη κακιά συνήθεια που έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύαμε πριν 500 χρόνια.Προς ενημέρωση η αγελάδα στη φύση ζει 20 χρόνια.στις φάρμες ζουν 3-4 χρόνια. Αντί για 300κιλα γάλα, βγάζουν 5 τόνους με το συνεχές άρμεγμα και τη βοήθεια της χημείας. Όταν πεθάνει η αγελάδα αυτή γίνεται ΒΟΔΕΙΝΟ κρέας (Αν το έχετε ακούσει) παριζάκια λουκάνικα κ.λ.π.

Νεκρό ζωο ΔΕΝ γίνεται φαγώσιμο για άνθρωπο.Ακόμα και για σκυλοτροφή γίνεται κρεατάλευρο πρώτα.

4 μόνο χρόνια δεν ζουν,πάνε για σφαγή όταν πλέον δεν αποφέρουν αρκετό γάλα.Ζουν περιορισμένες για να είναι το κρέας τους πιο μαλακό,βοηθάει βέβαια και στην καθημερινότητα του κτηνοτρόφου.Μην ξεχνάτε ότι οι μυες που ασκούνται είναι πιο σκληροι. 

Πιο συχνά όμως τρώμε τα αρσενικά γιατι .......... είναι άχρηστα ,μόνο για κρέας κάνουν.

1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Πολύ παραμύθι πουλάς! Μάλλον αγελάδα δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. Εγώ έπαιρνα σχεδόν 700 λίτρα γάλα, μόνο από μια κατσίκα που είχα στο κτήμα. Και εσύ μας λες ότι μια αγελάδα βγάζει νορμάλ 300 κιλά; Πόσο γάλα πίνει ένα μοσχαράκι την ημέρα έχεις ιδέα;

700λίτρα απο κατσίκα;Πολύ καλά!!Νόμιζα ότι έλεγες υπερβολές αλλά βρηκα  το https://mikrifarma.webnode.gr/ποσο-γαλα-δηνει-η-αγελαδα-το-προβατο-και-η-κατσ/ που σε δικαιώνει .Είχα μείνει με την εντύπωση των περίπου 400 κιλών τον χρόνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...