margaritagr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ ξερω οτι ο,τι λήγει τα παίρνει πίσω η εταιρεία (γιατί αλλη δουλειά δεν έχει) και τα κάνει 2-3 φορές παστερίωση ακόμα. Μετά τα στέλνει πίσω , σε ιδρύματα. Έτσι και υποτίθεται πως κάνει καλή πράξη και γλιτώνει φορολόγηση. Επισης το μιλκο ειναι απο γάλατα του Μεξικό που φτάνουν στη χώρα μας ως γ διαλογής και εδώ αλλα τα περνάνε απο τις δεξαμενές ώστε σ Ε πιθανό έλεγχο να πουν να εδώ τα εχουμε. Ειναι κ αλλα πολλα αλλα δε μπορω να μιλήσω 1
banned_acc Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, geo555 είπε ολα τα γαλατα απο τις μεγαλες γαλακτοβιομηχανιες εχουν και σκονη μεσα. Δεν υπαρχουν τοσες αγελαδες στην ελλαδα για να καλυπτουν ολο τον πληθυσμο Χ 5. Δευτερο θεωρω το κατσικισιο πιο υγιενο, γιατι τις κατσικες δεν μπορεις να τις περιορισεις ολη μερα στο μαντρι, οπως κανεις στις αγελαδες και τα προβατα. Τωρα απο γευση εχει μια κατσικιλα, αλλα τι να κανουμε. Επειδή πίνεις εσύ γάλα δε σημαίνει ότι πίνει και όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Εγώ ξερω οτι ο,τι λήγει τα παίρνει πίσω η εταιρεία (γιατί αλλη δουλειά δεν έχει) και τα κάνει 2-3 φορές παστερίωση ακόμα. Μετά τα στέλνει πίσω , σε ιδρύματα. Έτσι και υποτίθεται πως κάνει καλή πράξη και γλιτώνει φορολόγηση. Επισης το μιλκο ειναι απο γάλατα του Μεξικό που φτάνουν στη χώρα μας ως γ διαλογής και εδώ αλλα τα περνάνε απο τις δεξαμενές ώστε σ Ε πιθανό έλεγχο να πουν να εδώ τα εχουμε. Ειναι κ αλλα πολλα αλλα δε μπορω να μιλήσω Από πού τα ξέρεις; Έχεις κάποιο στοιχείο να ενημερωθούμε και εμείς ;
Conan2046 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, ARIS-PANOS είπε Αυτή είναι η άποψή σου ,διαφωνώ αλλά την σέβομαι ,και δεν έχω κανένα λόγω να πείσω κανένα . Ο Καθένας έχει την άποψή του,Καλή συνέχεια. Να με συγχωρείς αλλά κάνεις λάθος, αυτά που σου έγραψα είναι γεγονός και είναι ότι λέει η νομοθεσία, αυτό που λες εσύ είναι άποψη. 2
bill999r Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, margaritagr είπε μιλκο ειναι απο γάλατα του Μεξικό που φτάνουν Ημαρτον.... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα... Παίζει να τον συμφέρει να αγοράσει βιολογικό από Ελλάδα παρά να πληρώσει μεταφορικά από Μεξικό.... Αν μπορεί να αγοράσει γερμανικό γάλα με 8 λεπτά το λίτρο ή κ λιγότερο κ να το φέρει με ένα φορτηγό Ελλάδα γτ να πάρει από Μεξικό;;;; Η συσκευασία του ΜΙΛΚΟ γράφει σαν προέλευση γάλακτος Ε.Ε. Και συνήθως δεν παίρνουν μόνο από μια χώρα Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από bill999r
Dynamics Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, bill999r είπε Ημαρτον.... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα... Παίζει να τον συμφέρει να αγοράσει βιολογικό από Ελλάδα παρά να πληρώσει μεταφορικά από Μεξικό.... Αν μπορεί να αγοράσει γερμανικό γάλα με 8 λεπτά το λίτρο ή κ λιγότερο κ να το φέρει με ένα φορτηγό Ελλάδα γτ να πάρει από Μεξικό;;;; Γιατί στο ινσομνια είσαι... 1
haris_216 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, bill999r είπε Ημαρτον.... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα... Παίζει να τον συμφέρει να αγοράσει βιολογικό από Ελλάδα παρά να πληρώσει μεταφορικά από Μεξικό.... Αν μπορεί να αγοράσει γερμανικό γάλα με 8 λεπτά το λίτρο ή κ λιγότερο κ να το φέρει με ένα φορτηγό Ελλάδα γτ να πάρει από Μεξικό;;;; Η συσκευασία του ΜΙΛΚΟ γράφει σαν προέλευση γάλακτος Ε.Ε. Και συνήθως δεν παίρνουν μόνο από μια χώρα Όχι πως είμαι υποστηρικτής του "γάλα από το Μεξικό" καθώς δεν γνωρίζω το θέμα για να έχω άποψη, αλλά νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα σχετικά οικονομικά μπορεί να μην είναι τόσο απλά όσο τα έχουμε στο μυαλό μας. Γιατί με αντίστοιχη λογική δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να φτάνουν στην αγορά μας "λεμόνια Αργεντινής" ή άλλα mainstream προϊόντα με αντίστοιχες "εξωτικές" προελεύσεις 1
bill999r Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, haris_216 είπε λεμόνια Αργεντινής" Λεμονιά Αργεντινής δεν έχω δει να πω την αλήθεια και δεν ξέρω κ την τιμή κιλού τους. Απλά πρόκειται για διαφορετικά τρόφιμα. Η Ευρώπη παράγει εκατομμύρια λίτρα γάλα μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Αντίθετα λεμονιά παράγονται στις μεσογειακές χώρες κυρίως, Νότια Ευρώπη, Τουρκία και γενικά γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου. Βέβαια είναι κ το θέμα εποχικότητας του κάθε προϊόντος και ανάλογα διαμορφώνονται και οι εισαγωγές.
KoreanW Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 βασικά έχουν γεμίσει οι λαΪκές λεμόνια Αργεντινής αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση
haris_216 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Εννοείται πως είναι άλλο θέμα. Απλά το ανέφερα σαν ένα κοινό προϊόν, από το οποίο κι έχουμε παραγωγή, όπως και γειτονικές χώρες, που όμως καταλήγει να έρχεται από την άλλη άκρη της γης. Από αυτό υποθέτω ότι τα "μαθηματικά" των εισαγωγών δεν είναι απλά πόσο έχει το κιλό ή πόσο φανταζόμαστε ότι θα στοίχιζε η μεταφορά.
KoreanW Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εγώ συμφωνώ με το σκεπτικό σου τίποτε δε μπορεί να αποκλειστεί Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από KoreanW
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, geo555 είπε ολα τα γαλατα απο τις μεγαλες γαλακτοβιομηχανιες εχουν και σκονη μεσα. Μια που όλοι έχουμε γίνει ειδικοί στην Τεχνολογία των Τροφίμων, Θα σου πω εγώ τι βάζουν μέσα, ασβέστη και μαρμαρόσκονη! Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
bill999r Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, haris_216 είπε υποθέτω ότι τα "μαθηματικά" Φίλε μου τα λεμόνια είναι εποχικό προϊόν. Τους μήνες που οι μεσογειακές χώρες δεν έχουν παραγωγή γίνονται εισαγωγές. Αντίστοιχα τους χειμερινούς μήνες ακόμη κ η Ελλάδα κάνει εξαγωγές λεμονιών. Επίσης η τιμή διαμορφώνεται βάσει προσφοράς ζήτησης για αυτό μιλάω για τιμή κιλού. Και σε καμία περίπτωση τα εισαγόμενα λεμονιά δεν είναι φθηνότερα των εγχώριων. Το ΜΙΛΚΟ έχει μια φιξ τιμή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Άρα κ το γάλα που αγοράζει η εταιρεία ζητάει να έχει συγκεκριμένη τιμή κ προδιαγραφές. Όμως η Ευρώπη έχει υπερπαραγωγή αγελαδινού. Για αυτό λέω ότι δεν αγοράζουν μόνο από μια χώρα της ΕΕ. Κ το γάλα είναι χρηματιστήριο κ αναλόγως των συνθηκών διαμόρφωνται κ η τιμή του. Έτσι αν η Γερμανία έχει πλημμύρες κ ανέβει η τιμή του , η Δέλτα θα αγοράσει από τη Γαλλία κτλ. Επίσης η νομοθεσία της ΕΕ για την εισαγωγή νωπου γάλακτος απο τρίτες χώρες είναι πολύ αυστηρή. Συγκεκριμένα ανάλογα με την χώρα απαιτούνται κ συγκεκριμένες προδιαγραφές.( Συγκεκριμένη παστερίωση) λόγω εγχώριων ασθενειών οι οποίες στην Ευρώπη έχουν εξαλειφθεί. Οι λιγες τρίτες χώρες που εξάγουν γάλα στην Ευρώπη χωρίς περιορισμους είναι η Ελβετία, ΗΠΑ, κ μερικές αλλες μόνο. Το Μεξικό συγκεκριμένα δεν αποτελεί εγκεκριμένη χώρα κ δεν γίνονται εισαγωγές γάλακτος, παρά μόνο γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν παραχθεί από γάλα το οποίο έχει υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από bill999r 1
ZELDA Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 10/9/2019 στις 7:02 ΜΜ, Sethiros είπε Το νοστιμότερο (και ακριβότερο) είναι το Γάλα Κουκάκη. Δεν έχει πάρει τυχαία βραβείο γεύσης (το πλήρες). Από εκεί και πέρα το μόνο που έχει προσεγγίσει την αυθεντική γεύση γάλακτος από όσα έχω πετύχει σε σουπερ μάρκετ ήταν ένα γάλα Έβρος στα τέλη της δεκαετίας του 90, δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα (τότε έβγαινε μόνο στη Θράκη). μαλλον το Εβροφάρμα εννοείς ναι βγαινει ακομη!
naruto_gr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δουλεύω σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία εδω και δέκα χρόνια στην επεξεργασία γάλακτος AMA ( ρωτήστε με ότι θέλετε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις