Προς το περιεχόμενο

LG G8X ThinQ: Με αναβαθμισμένο «DualScreen» και selfie camera

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η LG στην έκθεση IFA ανακοίνωσε τον διάδοχο του G8, που έχει την ονομασία G8X ThinQ και έρχεται με αναβαθμισμένη selfie camera, διαφορετική οθόνη και με βελτιώσεις στο αξεσουάρ «DualScreen» που το μετατρέπει σε ένα «αναδιπλούμενο tablet» σύμφωνα με την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Το νέο G8X ThinQ έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη από το G8, ισοφαρίζοντας τη διαγώνιο των 6,4 ιντσών του V50, όμως έρχεται με μικρότερη ανάλυση, 2340 x 1080 pixels αντί για 3040 x 1040 pixels.

Παρόλα αυτά, παραμένει τεχνολογίας OLED και «φιλοξενεί» και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (under-display). Η εμπρόσθια κάμερα –που στην περίπτωση του G8 έχει ανάλυση 8MP- έρχεται αναβαθμισμένη με αισθητήρα 32 Megapixels (με Quad Bayer φίλτρο για αναβαθμισμένη απόδοση στις νυχτερινές λήψεις) αλλά απουσιάζει ο αισθητήρας ToF. Μαζί του «έφυγαν» και οι δυνατότητες ελέγχου της συσκευής με χειρονομίες που είδαμε στο G8, αλλά τουλάχιστον τώρα το πάνω «περιθώριο» (bezel) είναι κομψότερο.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, υπάρχουν δύο κάμερες, μία στα 12MP (αισθητήρας 1/2.55” με 1,4μm μέγεθος εικονοστοιχείων, dual pixel Phase Detection AF και OIS) και μία στα 13MP (αισθητήρας 1/2.8” με 1,0μm μέγεθος εικονοστοιχείων) με ευρυγώνιο σύστημα φακών 136⁰ αν και fixed focus.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 855 SoC σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4000mAh. Η συσκευή επίσης διαθέτει υποδοχή 3.5mm και QuadDAC, προστατεύεται από Gorilla Glass 6 (στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος), καλύπτει τις προδιαγραφές IP68 αλλά και σε 14 κατηγορίες τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810G. Το G8X ThinQ θα κυκλοφορήσει με Android 9 Pie και με το LG UX 9.0.

Μαζί με την συσκευή, η LG παρουσίασε και το αναβαθμισμένο αξεσουάρ DualScreen (Dual Screen Cover), που όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε προσθέτει μία δεύτερη οθόνη στη συσκευή, αλλά και μία… τρίτη. Η δεύτερη εσωτερική οθόνη –που μπορεί να χρησιμεύσει ως χειριστήριο για παιχνίδια, ως πληκτρολόγιο ή για την απεικόνιση δύο apps σε πλήρη οθόνη ταυτόχρονα- έχει επίσης διαγώνιο 6,4 ιντσών, ενώ η εξωτερική τρίτη οθόνη είναι μονόχρωμη OLED με διαγώνιο 2,1 ιντσών και χρησιμεύει για να βλέπει ο χρήστης της συσκευής την ώρα, την ημερομηνία, διάφορες ειδοποιήσεις, το ποσοστό μπαταρίας και άλλες πληροφορίες.

lgg8x_ifa2019_03.jpg.51431707d13a73f0c2e0b69de0511be4.jpg   lgg8x_ifa2019_02.jpg.14b36851cfeeaddd40fd6492935063b9.jpg

Όπως μας αναφέρθηκε στον εκθεσιακό χώρο της LG στην IFA 2019, στο πακέτο της συσκευής θα περιλαμβάνεται και η ειδική θήκη, με την εταιρεία να προωθεί τη χρήση του με τη θήκη. Για την ώρα πάντως η LG δεν έχει ανακοινώσει το κόστος της συσκευής ή του αξεσουάρ, αλλά ούτε και την ημερομηνία διάθεσής τους στην αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι 1 κινητό. Είναι 2 κινητα μαζί. Ωραίο design... 

Ινοβέισο... 

Στα bootloops θα τα βλέπεις όλα διπλά... 

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 2

Νομιζω εδω ταιριαζει αυτο που λεμε : Εκανε και η μυγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο.

Χωρθς παρεξηγηση αρα βρε LG το ξαναπαμε .... κανε καλες τηλεορασεις και αλλες λευκες συσκευες και ασε τα τολμηρα εγχειρηματα για αλλους που το εχουν λιγο καλυτερα (η που τουλαχιστον καποιοι απο εμας θεωρουν κατι τετοιο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα... Παρατα το και πήγαινε για ψάρεμα καλύτερα lg... 

Τωρα  ειναι η μεγάλη μέρα!!!! Ολοι θα είμαστε κολλημένοι στο insomnia! Apple rulez 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για lg κινητό δεν δινω ούτε 200 euro. Ποσο μάλλον κάνα 2000 euro για το fodable. Το μονο που άξιζε από lg που έχω αγοράσει είναι ένα ψυγείο και η lg oled 65w8pla. Προς το παρόν όλα δουλεύουν εδώ και 1 χρόνο μια χαρά. Μονο για το burn in προβληματίζομαι στην τηλεόραση γιατί είναι πολύ ακριβή.

22 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Αν, ΑΝ, ειχε μπαταρια η δεύτερη οθονη θα ηταν ολα μπομπα. 

Κινητό 2000 euro είναι ανεπίτρεπτο να λέει ο χρηστη αν είχε αυτό, αν είχε το άλλο, αν είχε το παρα άλλο. Θα έπρεπε να έχει τα πάντα. Aλλιώς να το πουλήσει 100 euro για midrange ετσι και αλλιώς δεν βλέπω να έχει κάτι καλύτερο ακόμα και από το Note 8 που βγήκε πρόπερσι και κανει 400 euro.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Για lg κινητό δεν δινω ούτε 200 euro. Ποσο μάλλον κάνα 2000 euro για το fodable. Το μονο που άξιζε από lg που έχω αγοράσει είναι ένα ψυγείο και η lg oled 65w8pla. Προς το παρόν όλα δουλεύουν εδώ και 1 χρόνο μια χαρά. Μονο για το burn in προβληματίζομαι στην τηλεόραση γιατί είναι πολύ ακριβή.

Κινητό 2000 euro είναι ανεπίτρεπτο να λέει ο χρηστη αν είχε αυτό, αν είχε το άλλο, αν είχε το παρα άλλο. Θα έπρεπε να έχει τα πάντα. Aλλιώς να το πουλήσει 100 euro για midrange ετσι και αλλιώς δεν βλέπω να έχει κάτι καλύτερο ακόμα και από το Note 8 που βγήκε πρόπερσι και κανει 400 euro.

Τις καλύτερες τηλεοράσεις βγάζει και για το burn in δεν ευθύνεται αυτη σαν εταιρεία αλλα η ιδια η τεχνολογία... Τωρα στα κινητά και πολυ καλα κάνεις που δε δινεις ουτε διακόσια ευρω για Lg. Oυτε εκατό 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros

Αυτό το "στην Ελλάδα δύσκολα θα το δούμε", ειλικρινά με χάλασε.

Προσωπικά την βρίσκω ενδιαφέρουσα την προσέγγιση της LG. Μακάρι να μπορούσε να κάνει πιο λεπτό τον σχεδιασμό.

26 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Αν, ΑΝ, ειχε μπαταρια η δεύτερη οθονη θα ηταν ολα μπομπα. 

Ναι και να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν powerbank.

49 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Nintendo 2ds μου θυμίζει 

Ναι, η έκδοση που διπλώνει (όχι η έκδοση πλακέ)...

1 ώρα πριν, johncorfas είπε

Αυτό δεν είναι 1 κινητό. Είναι 2 κινητα μαζί. Ωραίο design... 

Ινοβέισο... 

Στα bootloops θα τα βλέπεις όλα διπλά... 

Η 2 σε 1 με το λογότυπο να χάνεται στον μεντεσέ...

6 λεπτά πριν, pacahontas III milagros είπε

Τις καλύτερες τηλεοράσεις βγάζει και για το burn in δεν ευθύνεται αυτη σαν εταιρεία αλλα η ιδια η τεχνολογία... Τωρα στα κινητά και πολυ καλα κάνεις που δε δινεις ουτε διακόσια ευρω για Lg. Oυτε εκατό 

Ας μην τις δίνη στην αγορά τότε τις oled tv τις. Εφόσον τις δίνη στην αγορά και ξέρει το πρόβλημα αυτής τις τεχνολογίας αυτή φταίει και όχι ο χρηστης που μπορεί να μην ξέρει καν τι είναι burn in. Εγώ αγόρασα την tv μου ξέροντας το ρίσκο του burn in και το ρίσκαρα. Yπάρχει και κόσμος άσχετος που θαμπώνεται από τα ωραία χρώματα και δεν ξερει. Για κινητό 200 euro είναι πολλά για lg. Ετσι και αλλιώς bootloop μοιράζει και έχουν σάπιες ips με μικες μπαταριες.

• Thanks 1

13 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Τα ψυγεία της είναι πολύ καλά (με άψογο no-frost). Τηλεοράσεις δεν έχω δοκιμάσει, προτιμώ Samsung.

Μόνο ένα PC monitor έχω LG αλλά είναι LED (οπότε δεν έχω burn-in) εδώ και καμιά 10ετία.

Αυτό που είπες για burn-in στην LG OLED65W8PLA με προβλημάτισε. Και πιστεύω είναι ξεφτίλα από πλευράς LG, που δεν την έκανε πιο ανθεκτική, από τη στιγμή που δαπάνησες / επένδυσες ένα τεράστιο ποσό σε μια τηλεόραση άριστων  προδιαγραφών (ναυαρχίδα).

Πάντως, το Note 8 είναι τηλεφωνάρα και έχει και πενάκι (ό,τι πρέπει αν είσαι άνθρωπος που κρατάει σημειώσεις κλπ).

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Τα ψυγεία της είναι πολύ καλά (με άψογο no-frost). Τηλεοράσεις δεν έχω δοκιμάσει, προτιμώ Samsung.

Μόνο ένα PC monitor έχω LG αλλά είναι LED (οπότε δεν έχω burn-in) εδώ και καμιά 10ετία.

Αυτό που είπες για burn-in στην LG OLED65W8PLA με προβλημάτισε. Και πιστεύω είναι ξεφτίλα από πλευράς LG, που δεν την έκανε πιο ανθεκτική, από τη στιγμή που δαπάνησες / επένδυσες ένα τεράστιο ποσό σε μια τηλεόραση άριστων  προδιαγραφών (ναυαρχίδα).

Πάντως, το Note 8 είναι τηλεφωνάρα και έχει και πενάκι (ό,τι πρέπει αν είσαι άνθρωπος που κρατάει σημειώσεις κλπ).

Τα ψυγεία τις είναι τέλεια κατ εμέ. Και μάλλον και η κουζίνες τις επίσης. Εχω 2 32 inc τηλεόρασης lg όχι oled. Και είναι επίσης πολύ δυνατές και παίζουν μέρα νύχτα στο πατρικό σπίτι κάπου στα 4 χρονια τώρα. Και είχα και ένα monitor επίσης πολύ καλο lg. Οι oled tv είναι από μονες τους προβληματικές. Ναι μεν θα εχεις τέλεια χρώματα αλλα είναι και ρίσκο το burn in. Η lg έχει κάποια φίλτρα μέσα αλλα δεν είναι  και 100% ότι θα σε σώσουν κατά του burn in. Eίναι και κόσμος που και με τα φίλτρα μπαινοβγαίνει για service. Oύτε η ίδια η εταιρία δεν μπορεί να σου πει με ακρίβεια πως να μην απόκτησης burn είναι. Θα πει καπια tips και τερμα. Το μονο που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει την τεχνολογία τον oled. Αλλιώς πάντα θα υπάρχει ενδεχόμενο να απόκτησης burn in. Oλα τα note είναι πολύ καλά τηλεφωνα ποτε δεν είχα προβλήματα. Tώρα είμαι με το note 9 και root θα το κρατήσω ώσπου να βγει το note 11 είναι τέλειο.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Thanks 2

50 λεπτά πριν, pacahontas III milagros είπε

Ναι ένω σε εμένα που μου χάλασε ο αποκωδικοποιητής της (1000€) στα 4 χρόνια της μια χαρά μου φαίνεται...

3 κινητά lg flagship είχα. Τα 2 έπαθαν ζημιά στην μητρική λόγο κακής θερμικής συμπεριφοράς (δεν έπαιζα παιχνίδια) και το αρχαίο lg 2x που δουλεύει ακόμα και το έχω για ράδιο γιατί δεν μπορεί να τρέξει τίποτα άλλο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...