Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα αγορα τις συγκεκριμενες ραμ https://www.skroutz.gr/s/15260737/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C18D-16GTZRX.html κσι οτα τις βαζω στα 3600 εχω μπλε οθονες ανα 3 λεπτα.το site της μητρικης μου λεει οτι ειναι πληρως συμβατες στα 3600 μπορει να βοηθησει κανεις.εχω την aorus pro x570 με ρυζεν 3700χ

Σταθερα στα 3466 ως εκει

Δημοσ.

Για αρχή ρυθμίζεις τις ram στα 3200Mhz και αυτό γιατί ο memory controller του ryzen έχει περιορισμό.Αν πάλι έχεις πρόβλημα τα γυρνάς όλα στο auto (default) και αν έχεις πάλι πρόβλημα μάλλον έχουν πρόβλημα οι μνήμες.

Δεν υπάρχει περίπτωση το σύστημα να είναι σταθερό με τις ram στα 3600Mhz.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν στα 3600Mhz επειδή είναι στο memory support list.

Κάνε bios update (εκτός αν έχεις ήδη το τελευταίο,η δεν γνωρίζεις πως γίνεται).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, PeristeriGR είπε

Παιδια καλησπερα αγορα τις συγκεκριμενες ραμ https://www.skroutz.gr/s/15260737/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C18D-16GTZRX.html κσι οτα τις βαζω στα 3600 εχω μπλε οθονες ανα 3 λεπτα.το site της μητρικης μου λεει οτι ειναι πληρως συμβατες στα 3600 μπορει να βοηθησει κανεις.εχω την aorus pro x570 με ρυζεν 3700χ

Σταθερα στα 3466 ως εκει

Διάβασες στο manual σε ποια dimms θα πρέπει να κουμπωσεις τις ram? Οπως κοιτάς την μητρική θα πρέπει να τις βάλεις στο 2ο και 4ο dimm από αριστερά. Έτσι τις έχεις? Αν δεν κατάλαβες ανέβασε μια φωτο πως τις έχεις κουμπωσει.

2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Για αρχή ρυθμίζεις τις ram στα 3200Mhz και αυτό γιατί ο memory controller του ryzen έχει περιορισμό.Αν πάλι έχεις πρόβλημα τα γυρνάς όλα στο auto (default) και αν έχεις πάλι πρόβλημα μάλλον έχουν πρόβλημα οι μνήμες.

Δεν υπάρχει περίπτωση το σύστημα να είναι σταθερό με τις ram στα 3600Mhz.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν στα 3600Mhz επειδή είναι στο memory support list.

Κάνε bios update (εκτός αν έχεις ήδη το τελευταίο,η δεν γνωρίζεις πως γίνεται).

Δεν ισχύει αυτό που λες 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Διάβασες στο manual σε ποια dimms θα πρέπει να κουμπωσεις τις ram? Οπως κοιτάς την μητρική θα πρέπει να τις βάλεις στο 2ο και 4ο dimm από αριστερά. Έτσι τις έχεις? Αν δεν κατάλαβες ανέβασε μια φωτο πως τις έχεις κουμπωσει.

Δεν ισχύει αυτό που λες 

Δεν ισχύει το ένα δεν ισχύει το άλλο,ο φίλος μας έχει bsod.Όποιος κάνει overclocking πρέπει να ξέρει τι κάνει,και δεν ζητάει οδηγίες σε forum,ψάχνει μόνος του την καλύτερη δυνατή λύση με την trial and error μέθοδο.

10 λεπτά πριν, procostas1 είπε

Χωρίς τίτλο.jpg

Χαχαχαχα ο άλλος λέει δούλεψε επιτέλους μετά από 4 μήνες με bios update θα τους πάρουμε στα σοβαρά όλους αυτούς,βάλτε τις μνήμες στα 5000Mhz ,να κάνει ένα post το μηχάνημα και να πανηγυρίζουμε για παγκόσμιο ρεκορ

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Δεν ισχύει το ένα δεν ισχύει το άλλο,ο φίλος μας έχει bsod.Όποιος κάνει overclocking πρέπει να ξέρει τι κάνει,και δεν ζητάει οδηγίες σε forum,ψάχνει μόνος του την καλύτερη δυνατή λύση με την trial and error μέθοδο.

Χαχαχαχα ο άλλος λέει δούλεψε επιτέλους μετά από 4 μήνες με bios update θα τους πάρουμε στα σοβαρά όλους αυτούς,βάλτε τις μνήμες στα 5000Mhz ,να κάνει ένα post το μηχάνημα και να πανηγυρίζουμε για παγκόσμιο ρεκορ

Τι συστημα εχεις φίλε μου ?

Δημοσ.

Rtx 2080 x570 aorus pro ryzen 3700x τις ραμ αυτες που ανεφερα τροφοδοτικο στα 1000 watt gold plus μ2 samsung 970 evo.τις ραμ τις εχω κουμπωσει 2 και 4.

Στα 3466 τρεχει σταθερα μετα αρχιζουν οι μπλε οθονες ναι εχω κανει uptade bios.

Κατι αλλο οι ραμ λεει οτι ειναι xmp2 μηπως δν θελει xmp απλο οπως το βαζω απο bios

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, PeristeriGR είπε

Rtx 2080 x570 aorus pro ryzen 3700x τις ραμ αυτες που ανεφερα τροφοδοτικο στα 1000 watt gold plus μ2 samsung 970 evo.τις ραμ τις εχω κουμπωσει 2 και 4.

Στα 3466 τρεχει σταθερα μετα αρχιζουν οι μπλε οθονες ναι εχω κανει uptade bios.

Κατι αλλο οι ραμ λεει οτι ειναι xmp2 μηπως δν θελει xmp απλο οπως το βαζω απο bios

Δοκίμασε και το xmp2  μετά  κατέβασε το ryzen master πάρε ένα screen shot και ανέβασε το εδώ να το δούμε. Να φαίνονται όλα τα settings των ram στο ss

• Like 2
Δημοσ.

Χειροκίνητα την βάζεις την συχνότητα ή ενεργοποιείς xmp (DOCP) ?

Γιατί αν το κάνεις χειροκίνητα πρέπει να ανεβάσεις και την τάση στο VDIMM στο 1.35v. 

Αν ενεργοποιήσεις xmp τα βάζει αυτόματα και τα ρευματα.

Σε κάθε περίπτωση ανέβασε ss όπως σου είπε ο από πάνω

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Γιατί αν το κάνεις χειροκίνητα πρέπει να ανεβάσεις και την τάση στο VDIMM στο 1.35v. 

Με xmp τις ανεβαζω τεσπα θα ανεβασω κ αυριο φωτο

Μηπως φταιει οτι ειχα τις παλιες ραμ στα 3200 κ επειδη τις αλλαξα.μηπως θελει κατι σαν επαναφορα η ουτε καν?

Δημοσ.
Στις 10/9/2019 στις 11:39 ΜΜ, mcrae13 είπε

Screenshot_20190912-082713.png

Τα εχω δοκιμασει ολα απλα δν πανε 3600 οκ το καταλαβα τις βαζω για πουλημα κ μητρικη μονο asus απο δω και περα. Ευχαριστω για το  χρονο σας!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, PeristeriGR είπε

Screenshot_20190912-082713.png

Τα εχω δοκιμασει ολα απλα δν πανε 3600 οκ το καταλαβα τις βαζω για πουλημα κ μητρικη μονο asus απο δω και περα. Ευχαριστω για το  χρονο σας!!!!

Μπορείς όπως είσαι με τις μνήμες στα 3600mhz     να μπεις windows να περάσεις το ryzen master   και να ανεβάσεις ένα ss όπως σου είπα και πιο πάνω? Πόση τάση λέει στο dram voltage δεν φαίνεται καθαρά στη φωτο.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...