Q-Taxys Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 2080 στην τιμή 2070 Super δεν παίζει, εκτός αν πέσει κάποιος σε σούπερ προσφορά. Ούτε φαίνεται αυτή την περίοδο να υπάρχει καμία σοβαρή μείωση τιμών. Εκτός αν μιλάμε για υλοποιήσεις από πολύ μέτριες εταιρείες. Αν μιλάμε για σκρουτζ οι "καλές" 2080 ξεκινούν από τα 700. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας κοστολογεί την αξία του κάθε % απόδοσης σε ευρώ διαφορετικά. Η αλήθεια είναι ότι από άποψη οικονομίας, η 5700XT συμφέρει καλύτερα, κάπου κερδίζει, κάπου χάνει, αλλά συνολικά σε μ.ο. είναι πιο πίσω. Αν αξίζει αυτό για τη διαφορά χρημάτων μεταξύ τους είναι άλλο ζήτημα. 1 1
Passionate Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Q-Taxys είπε 2080 στην τιμή 2070 Super δεν παίζει, εκτός αν πέσει κάποιος σε σούπερ προσφορά. Ούτε φαίνεται αυτή την περίοδο να υπάρχει καμία σοβαρή μείωση τιμών. Εκτός αν μιλάμε για υλοποιήσεις από πολύ μέτριες εταιρείες. Αν μιλάμε για σκρουτζ οι "καλές" 2080 ξεκινούν από τα 700. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας κοστολογεί την αξία του κάθε % απόδοσης σε ευρώ διαφορετικά. Η αλήθεια είναι ότι από άποψη οικονομίας, η 5700XT συμφέρει καλύτερα, κάπου κερδίζει, κάπου χάνει, αλλά συνολικά σε μ.ο. είναι πιο πίσω. Αν αξίζει αυτό για τη διαφορά χρημάτων μεταξύ τους είναι άλλο ζήτημα. https://www.notebooksbilliger.de/asus+dual+geforce+rtx+2080+advanced+evo+8gb+gddr6+grafikkarte?nbb=8f14e4 Aφού παιζουν κοντά στα 600 στο εξωτερικό θα παίξουν και από Ελλάδα και από amazon σύντομα. Επίσης ts αν εσύ ξερεις καλύτερα τότε δεν μπηκες να ρωτήσεις τι χρειάζεσαι αλλά να σου χτυπήσουμε απαλά την πλάτη και να σου πούμε τι γαμάτη αγορά έκανες. Και δεν ειναι κανένας υποχρεωμένος να σου αποδεικνύει κάτι που ήδη γνωρίζει. Υπάρχει και το Google μπορείς να δεις και μόνος σου οτι η 2080 βγαζει 15 fps παραπάνω απο την 2070 super Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από Passionate
JTRGamer Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Passionate είπε https://www.notebooksbilliger.de/asus+dual+geforce+rtx+2080+advanced+evo+8gb+gddr6+grafikkarte?nbb=8f14e4 Aφού παιζουν κοντά στα 600 στο εξωτερικό θα παίξουν και από Ελλάδα και από amazon σύντομα. Επίσης ts αν εσύ ξερεις καλύτερα τότε δεν μπηκες να ρωτήσεις τι χρειάζεσαι αλλά να σου χτυπήσουμε απαλά την πλάτη και να σου πούμε τι γαμάτη αγορά έκανες. Και δεν ειναι κανένας υποχρεωμένος να σου αποδεικνύει κάτι που ήδη γνωρίζει. Υπάρχει και το Google μπορείς να δεις και μόνος σου οτι η 2080 βγαζει 15 fps παραπάνω απο την 2070 super Εχεις δει ποια 2070 super έχει βάλει στο βίντεο ο youtuber? Την χειρότερη -φθηνότερη (Palit GeForce RTX 2070 Super GameRock Premium) που κάνει 525€ Σε αντίθεση με την δικιά μου "Asus GeForce RTX 2070 Super 8GB ROG Strix Advanced Gaming"(625€) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από JTRGamer
Q-Taxys Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Passionate είπε https://www.notebooksbilliger.de/asus+dual+geforce+rtx+2080+advanced+evo+8gb+gddr6+grafikkarte?nbb=8f14e4 Aφού παιζουν κοντά στα 600 στο εξωτερικό θα παίξουν και από Ελλάδα και από amazon σύντομα. Όπως έγραψα, μόνο αν πετύχεις κάποια σούπερ προσφορά γίνεται. Η συγκεκριμένη είναι αυτό που λέω και μάλιστα ήταν στα 599 τις προηγούμενες μέρες. Μιλάμε όμως για κατάστημα που δεν στέλνει Ελλάδα σε ιδιώτες. Θα την είχα τσιμπήσει γιατί δεν έχω βρει ούτε μία αντίστοιχη προσφορά σε ένα κάρο μαγαζιά που είδα (και έχω τσεκάρει επίσημους αντιπροσώπους μέχρι και σε κάτι Βέλγια και Ολλανδίες). Δεν "παίζουν" κοντά στα 600 στο εξωτερικό. Το ότι "κάποια στιγμή" θα πέσουν είναι σίγουρο. Το θέμα είναι πότε θα είναι αυτή η στιγμή, ειδικά αν κάποιος φτιάχνει τώρα σύστημα και δεν μπορεί να περιμένει και πόσο θα πέσουν. Και πόσο να περιμένει; Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πριν από το Black Friday θα δούμε κάτι. Και υπάρχει και μεγάλη έλλειψη. Αν μπεις στο ευρωπαϊκό σάιτ της EVGA δεν υπάρχει τίποτα σε 2070S και 2080. Στο caseking η φτηνότερη 2080 για να παραγγείλεις (μιλάμε για υλοποίηση INNO3D) ξεκινά από 700+ Στο computeruniverse 720+ Στο γαλλικό amazon πολύ λίγα μοντέλα είναι διαθέσιμα από την ίδια την Amazon με τιμές άστα να πάνε, στο γερμανικό βρίσκεις με 750€ PNY, στο ισπανικό μια Zotac στα 750€ Στο scan.co.uk η φτηνότερη είναι 693 λίρες (χωρίς μεταφορικά), στο αγγλικό amazon μία MSI Ventus στα 677€ (χωρίς μεταφορικά) Ψάχνω καθημερινά τις τιμές μια που είμαι κι εγώ σε αναζήτηση κάρτας. Το ότι ένα μαγαζί έχει μία κάρτα σε μια καλή τιμή είναι outlier. Οι μέσες τιμές για να φέρεις 2080 είναι αρκετά πάνω από 700€. Μακάρι να κάνω λάθος και να μου έχει διαφύγει κάτι, αν έχεις κάποιο άλλο παράδειγμα σοβαρής κάρτας 2080 στα 600+ που να έρχεται Ελλάδα θα βοηθήσεις αρκετό κόσμο. Το να πέσουν οι τιμές 150€ περίπου "σύντομα" μου ακούγεται επιστημονική φαντασία για τις NVIDIA. Μόνο με καθημερινό κυνήγι να πέσεις σε κάποια φοβερή προσφορά. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από Q-Taxys 1
Passionate Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, JTRGamer είπε Εχεις δει ποια 2070 super έχει βάλει στο βίντεο ο youtuber? Την χειρότερη -φθηνότερη (Palit GeForce RTX 2070 Super GameRock Premium) που κάνει 525€ Σε αντίθεση με την δικιά μου "Asus GeForce RTX 2070 Super 8GB ROG Strix Advanced Gaming"(625€) Έχεις την εντύπωση ότι επειδή είναι καλύτερη υλοποίηση θα βγάζει παραπάνω από 2 fps διαφορά από ότι οι υπόλοιπες. Μην εθελοτυφλείς. Εννοείται ότι δικά σου τα λεφτά ότι γουστάρεις παίρνεις αλλά μην το επιχειρηματολογείς με αβάσιμα επιχειρήματα. Εγώ δεν έχω βρει κανένα βιντεο με comparison των δύο καρτών. Ενα που είδα είναι fake και απλά εχει clockarei την κάρτα που παρήγγειλες για να φτάνει σχεδον σε επιδόσεις μια 2080 reference (παλι λιγοτερα fps) χωρις real time benchmark κιολας. 1
Deka013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι premium υλοποιήσεις είναι περισσότερο για τύπους που κάνουν benching (ελάχιστα καλύτερο overclock),για αισθητικούς λόγους και για λόγους cooling (μιλάμε όμως για μικρή διαφορά).'Οπως λέει και ο φίλος Passionate ούτε 2 fps διαφορά δεν θα δεις.Εγώ σέβομαι και τους τρεις παραπάνω λόγους (κι εγώ premium υλοποίηση έχω),αλλά μη λες ότι έχει διαφορά.Πες ότι είσαι μερακλής,νομίζω είναι πιο τίμιο. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από Deka013 1
Q-Taxys Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η καλύτερη υλοποίηση έχει να κάνει περισσότερο με το quality control, θερμοκρασίες και θόρυβο (και αισθητικά για όποιον είναι... μερακλής). Όσον αφορά στις συγκρίσεις 2070S και 2080 FE, ένα υπερ-αναλυτικό review με πολλά παιχνίδια, διαφορετικές αναλύσεις και αρκετές κάρτες: https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-09-25-geforce-rtx-2070-super-benchmarks-7001 Τα 15 FPS που αναφέρθηκαν δεν ισχύουν. Ειδικά σε 1080p οι διαφορές είναι πολύ μικρές ή και μηδαμινές σε ορισμένα παιχνίδια και γενικά μιλάμε για τιμές από 0-1 fps μέχρι 14 fps που είδα στο Crysis 3. Όποιος είναι λάτρης των αριθμών μπορεί να το διαβάσει. Προσωπικά δεν κολλάω σε τέτοια πράγματα, ούτε έχω καμία πρεμούρα για versus. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από Q-Taxys 1
Passionate Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Q-Taxys είπε Η καλύτερη υλοποίηση έχει να κάνει περισσότερο με το quality control, θερμοκρασίες και θόρυβο (και αισθητικά για όποιον είναι... μερακλής). Όσον αφορά στις συγκρίσεις 2070S και 2080 FE, ένα υπερ-αναλυτικό review με πολλά παιχνίδια, διαφορετικές αναλύσεις και αρκετές κάρτες: https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-09-25-geforce-rtx-2070-super-benchmarks-7001 Τα 15 FPS που αναφέρθηκαν δεν ισχύουν. Ειδικά σε 1080p οι διαφορές είναι πολύ μικρές ή και μηδαμινές σε ορισμένα παιχνίδια και γενικά μιλάμε για τιμές από 0-1 fps μέχρι 14 fps που είδα στο Crysis 3. Όποιος είναι λάτρης των αριθμών μπορεί να το διαβάσει. Προσωπικά δεν κολλάω σε τέτοια πράγματα, ούτε έχω καμία πρεμούρα για versus. Διαφωνώ αυτό που λες αφορά τον μέσο όρο και ανάλογα με το παιχνίδι. Δες εδώ https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-2080-super-turing-ray-tracing,6243-2.html
Q-Taxys Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Passionate είπε Διαφωνώ αυτό που λες αφορά τον μέσο όρο και ανάλογα με το παιχνίδι. Δες εδώ https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-2080-super-turing-ray-tracing,6243-2.html Δεν είμαι ειδικός, αλλά το έγραψα ότι είναι ανάλογα το παιχνίδι. Αν ο Μ.Ο. δεν είναι αντιπροσωπευτικός τι είναι; Στο λινκ που έστειλες δεν βλέπω κάτι διαφορετικό πάντως σε αριθμούς. Καταλήγει μάλιστα ότι η Super 2080 είναι 13% καλύτερη από την 2070S. Τέλος πάντων για μένα μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, απλά επειδή άνοιξε η κουβέντα. Το συμπέρασμα κατ' εμέ είναι ότι η Nvidia προσφέρει καλύτερη απόδοση από κατηγορία σε κατηγορία, αλλά με τιμές που δεν συνάδουν με αυτή. Το βασικό ερώτημα είναι, θα βρεθεί καμία προσφορά σαν αυτή της 5700 σήμερα για Nvidia;
Passionate Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Q-Taxys είπε Δεν είμαι ειδικός, αλλά το έγραψα ότι είναι ανάλογα το παιχνίδι. Αν ο Μ.Ο. δεν είναι αντιπροσωπευτικός τι είναι; Στο λινκ που έστειλες δεν βλέπω κάτι διαφορετικό πάντως σε αριθμούς. Καταλήγει μάλιστα ότι η Super 2080 είναι 13% καλύτερη από την 2070S. Τέλος πάντων για μένα μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, απλά επειδή άνοιξε η κουβέντα. Το συμπέρασμα κατ' εμέ είναι ότι η Nvidia προσφέρει καλύτερη απόδοση από κατηγορία σε κατηγορία, αλλά με τιμές που δεν συνάδουν με αυτή. Το βασικό ερώτημα είναι, θα βρεθεί καμία προσφορά σαν αυτή της 5700 σήμερα για Nvidia; Απλά στα παιχνίδια παίζουν και ρόλο το fps peaks and drops και όχι μόνο ο μέσος όρος. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. 13% καλύτερη η 2080 με 80 ευρώ διαφορά ενώ μπορεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα με την 5700xt και 300 ευρώ διαφορά. Τhat's my point. 1
Q-Taxys Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Passionate είπε Απλά στα παιχνίδια παίζουν και ρόλο το fps peaks and drops και όχι μόνο ο μέσος όρος. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. 13% καλύτερη η 2080 με 80 ευρώ διαφορά ενώ μπορεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα με την 5700xt και 300 ευρώ διαφορά. Τhat's my point. Ναι, κατάλαβα τι λες. Δεν διαφωνώ. Το 13% πάντως είναι της 2080 Super στο σάιτ του Θωμά. Η "απλή" προφανώς είναι πιο κάτω.
intelrisen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 18/9/2019 στις 1:28 ΜΜ, JTRGamer είπε Εγώ πιστεύω ότι ήταν τέλεια η απόφαση μου. Εσείς τι λέτε ? εγω λεω οτι o 2600x θα χαντακωσει την καρτα ευκολα. οι τιμες εχουν πεσει οποτε επρεπε να πουλησεις και να πας σε 8700κ, 9700κ. 1
Ryzenlake Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 26/9/2019 στις 11:49 ΠΜ, Q-Taxys είπε Η καλύτερη υλοποίηση έχει να κάνει περισσότερο με το quality control, θερμοκρασίες και θόρυβο (και αισθητικά για όποιον είναι... μερακλής). Όσον αφορά στις συγκρίσεις 2070S και 2080 FE, ένα υπερ-αναλυτικό review με πολλά παιχνίδια, διαφορετικές αναλύσεις και αρκετές κάρτες: https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-09-25-geforce-rtx-2070-super-benchmarks-7001 Τα 15 FPS που αναφέρθηκαν δεν ισχύουν. Ειδικά σε 1080p οι διαφορές είναι πολύ μικρές ή και μηδαμινές σε ορισμένα παιχνίδια και γενικά μιλάμε για τιμές από 0-1 fps μέχρι 14 fps που είδα στο Crysis 3. Όποιος είναι λάτρης των αριθμών μπορεί να το διαβάσει. Προσωπικά δεν κολλάω σε τέτοια πράγματα, ούτε έχω καμία πρεμούρα για versus. Οι διαφορες ειναι μικρες σε 1080p λογω CPU μπουκαλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα