Προς το περιεχόμενο

EK Pump Reservoir μπερδεματάκι

Giannis Mpotzovis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κύριοι καλησπέρα σας,αρχίζω να φτιαχνω την πρώτη λούπα εβερ !!! Λοιπόν πήρα μια EK D5 Plexi  (https://www.ekwb.com/shop/ek-xtop-revo-d5-pwm-plexi-incl-sleeved-pump)

Θέλω να βάλω πάνω της ένα 400αρι reservoir και να τα έχω σε κάθετη δίαταξη  pump από κάτω reservoir από πάνω.Γνωρίζω οτι πρέπει να πάρω το μπράκετ της ΕΚ για αυτο το πράμα μεχρι εδώ όλα καλά!!!

Ρωτάω, πως θα μπει το reservoir πάνω στο pump αφού όπως βλέπω το πλέξι της αντλίας δεν εχει κάτι για να βιδωθεί το reservoir.Πρεπει μήπως να βγαλω το πλέξι απο την αντλία ?? βγάινει δεν βγαίνει δεν εχω ιδέα !! Για κουτί έχω ένα thermaltake p90 apo χώρο δεν έχω θέμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Giannis Mpotzovis είπε

Κύριοι καλησπέρα σας,αρχίζω να φτιαχνω την πρώτη λούπα εβερ !!! Λοιπόν πήρα μια EK D5 Plexi  (https://www.ekwb.com/shop/ek-xtop-revo-d5-pwm-plexi-incl-sleeved-pump)

Θέλω να βάλω πάνω της ένα 400αρι reservoir και να τα έχω σε κάθετη δίαταξη  pump από κάτω reservoir από πάνω.Γνωρίζω οτι πρέπει να πάρω το μπράκετ της ΕΚ για αυτο το πράμα μεχρι εδώ όλα καλά!!!

Ρωτάω, πως θα μπει το reservoir πάνω στο pump αφού όπως βλέπω το πλέξι της αντλίας δεν εχει κάτι για να βιδωθεί το reservoir.Πρεπει μήπως να βγαλω το πλέξι απο την αντλία ?? βγάινει δεν βγαίνει δεν εχω ιδέα !! Για κουτί έχω ένα thermaltake p90 apo χώρο δεν έχω θέμα

ποιο ειναι το reservoir? δεν νομιζω οτι γινεται αυτο που ζητας, θα επρεπε να παρεις απο την αρχη ενα combo res d5

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS μήπως μπερδεύεσαι με το το pump-res combo;

Όπως είπε ο @akoinonitos,το ρεζερβουάρ και η αντλία δέν "βιδώνουν" μεταξύ τους.Η λογική είναι οτι τοποθετείς την αντλία κάπου μέσα στο κουτί (με την βοήθεια του bracket) και με τον ίδιο τρόπο (και τα αντίστοιχα brackets )θα τοποθετήσεις κάπου το ρεζερβουάρ.Ουσιαστικά η ένωση των δύο θα γίνει με τους σωλήνες (soft/hardtube).

Επεξ/σία από Tenshi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Tenshi είπε

TS μήπως μερεύεσαι με το το pump-res combo;

Όπως είπε ο @akoinonitos,το ρεζερβουάρ και η αντλία δέν "βιδώνουν" μεταξύ τους.Η λογική είναι οτι τοποθετείς την αντλία κάπου μέσα στο κουτί (με την βοήθεια του bracket) και με τον ίδιο τρόπο (και τα αντίστοιχα brackets )θα τοποθετήσεις κάπου το ρεζερβουάρ.Ουσιαστικά η ένωση των δύο θα γίνει με τους σωλήνες (soft/hardtube).

Παντως μεγαλη βλακεια που δεν βγαζει η ek spare part γιαυτη τη δουλεια ,ετσι σε αναγκαζει να παρεις το combo και αναγκαστηκα να παρεις μεγαλυτερο σωληνα για το res

Επεξ/σία από akoinonitos

11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ποιο ειναι το reservoir? δεν νομιζω οτι γινεται αυτο που ζητας, θα επρεπε να παρεις απο την αρχη ενα combo res d5

Δεν έχω πάρει reservoir ακόμα την ψάχνω την δουλειά !!! Θα έπερνα ένα κομπο όπως είπες αλλά δεν έβρισκα ενα 400 + (βασίκα με ενδιαφέρει να είναι ψηλό το reservoir).Eχεις κάτι να προτείνεις σε d5 me 400+  reservoir??? Eπίσης κανα site που να έχει πολύ μεγάλη ποικιλια σε εξαρτήματα για καστομ λούπες??? Ευχαριστω εκ των προτέρων ,σορρυ για την ασχετοσύνη μου χεχεχε !!!

16 λεπτά πριν, Tenshi είπε

TS μήπως μερεύεσαι με το το pump-res combo;

E ναι το καταλαβα εκ των υστερων.Βασικά το θεωρουσα τοσο αυτονοητο δηλαδη παιρνεις την αντλια σου διαλεγεις το ρεζερβουαρ σου και τα βαζεις οπως γουστάρεις.Δηλαδη τώρα σε αναγκαζουν να παρεισ το κομπο να πεταξεισ τον σωλήνα και μετά να παρεις τον σωλήνα που θες + 50 ευρω !!! Απλα καταντια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Giannis Mpotzovis είπε

Δεν έχω πάρει reservoir ακόμα την ψάχνω την δουλειά !!! Θα έπερνα ένα κομπο όπως είπες αλλά δεν έβρισκα ενα 400 + (βασίκα με ενδιαφέρει να είναι ψηλό το reservoir).Eχεις κάτι να προτείνεις σε d5 me 400+  reservoir??? Eπίσης κανα site που να έχει πολύ μεγάλη ποικιλια σε εξαρτήματα για καστομ λούπες??? Ευχαριστω εκ των προτέρων ,σορρυ για την ασχετοσύνη μου χεχεχε !!!

Το 400αρι βασικά είναι too much ρε συ γτ δεν κοιτάς σε 250αρι θα θες έξτρα υγρό χωρίς λογο. Μπορείς να δεις στο site  της ek αν θες ek parts έχει και eshop αν θες να ψωνίσεις από εκεί. Μετά Ελλάδα πιο πλήρης είναι το eshop και από εξωτερικό ποικιλία έχει το caseking. Την αντλία από που την πήρες? Μπορείς να την στείλεις πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου? Αν όχι πας στην λύση που σου είπε ο tenshi

Επεξ/σία από akoinonitos

22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Παντως μεγαλη βλακεια που δεν βγαζει η ek spare part γιαυτη τη δουλεια ,ετσι σε αναγκαζει να παρεις το combo και αναγκαστηκα να παρεις μεγαλυτερο σωληνα για το res

Niche market.Βαράνε στο ψαχνό!

19 λεπτά πριν, Giannis Mpotzovis είπε

E ναι το καταλαβα εκ των υστερων.Βασικά το θεωρουσα τοσο αυτονοητο δηλαδη παιρνεις την αντλια σου διαλεγεις το ρεζερβουαρ σου και τα βαζεις οπως γουστάρεις.Δηλαδη τώρα σε αναγκαζουν να παρεισ το κομπο να πεταξεισ τον σωλήνα και μετά να παρεις τον σωλήνα που θες + 50 ευρω !!! Απλα καταντια

Και να φανταστείς οτι το ρεζερβουάρ είναι ένας απλός ακρυλικός κύλινδρος.Αγοράζεις,βιδώνεις,τέλος.

Σε περίπτωση που δέν μπορείς να επιστρέψεις την αντλία,έχεις κάποιες επιλογές:

1)Αγοράζεις ένα standalone RGB ή απλό ,βιδώνεις την αντλία εκεί και έχεις ένα pump-res combo.

2)Πουλάς την αντλία και παίρνεις έτοιμο pump-res combo.

3)Δοκιμάζεις να στήσεις το loop έχοντας ξεχωριστά αντλία και ρεζερβουάρ.

Ειλικρινά πιστεύω οτι η δεύτερη λύση είναι η πιο αναίμακτη,άλλα εσύ αποφασίζεις.

• Like 1

Βασικά αυτό που θέλεις γίνετε με ένα τέτοιο adapter https://eworld.com.gr/alphacool-double-nipple-g1-4-quot-outer-thread-to-g1-4-quot-revolvable-170338.html

αρκεί το reservoir να έχει και από την κάτω πλευρά τάπα με G1/4" υποδοχή.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Στις 9/9/2019 στις 6:16 ΜΜ, akoinonitos είπε

Βγαζει, το ζητας απο το support κ το στέλνουν απο αλλη αποθήκη.. το εχω παρει γιατι καποτε εκανα το ιδιο λαθος με τον φιλο πιο πανω...

• Like 1

3 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Βγαζει, το ζητας απο το support κ το στέλνουν απο αλλη αποθήκη.. το εχω παρει γιατι καποτε εκανα το ιδιο λαθος με τον φιλο πιο πανω...

ε μαλακια επρεπε  να το εχουν και στο shop τους ,καλη η πληροφορια σου thanks

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

ε μαλακια επρεπε  να το εχουν και στο shop τους ,καλη η πληροφορια σου thanks

Ναι το ξερω επρεπε να υπαρχει αλλα δεν..! Κ γω ενα μειλ ειχα στείλει κ μου τα ειπαν αυτα, απλα πληρωνεις μεσο paypal κ το στελνουν απο αλλη αποθήκη! Το εχω κ φωτο το spare part οπως το αναφερουν ο αυτοι 😅

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...