dtzgr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Ακόμα και μετρητά να έχεις, αν το επιτόκιο είναι πολύ χαμηλό, πάλι καλύτερο είναι να πάρεις δάνειο... Όχι στη γενική περίπτωση. Είναι καλύτερο μόνο υπό προϋποθέσεις, πχ: - ότι τα λεφτά που έχεις σε μετρητά και θες να κρατήσεις, μπορείς να τα αξιοποιήσεις ώστε να σου αποδώσουν περισσότερο από το συνολικό κόστος του δανείου. - έχεις γνώση του εαυτού σου και του τι σε περιμένει τα επόμενα χρόνια - ξέρεις να κάνεις καλή διαχείριση - κ.α.
Anthony3091 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστω για τις εως τωρα απαντήσεις. Το ερώτημα μου δεν είναι αν αξίζει να το πάρω, αυτό μπορώ να το κρίνω εγώ. Το ερώτημα είναι αν θα το εγκρίνει η τράπεζα. Είμαι σε θέση να δίνω έως και 300€ το μήνα με μία σχετική ασφάλεια και προκαταβολή 3000-4000, παραπάνω δεν θα μπορέσω να δώσω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, Anthony3091 είπε Ευχαριστω για τις εως τωρα απαντήσεις. Το ερώτημα μου δεν είναι αν αξίζει να το πάρω, αυτό μπορώ να το κρίνω εγώ. Το ερώτημα είναι αν θα το εγκρίνει η τράπεζα. Είμαι σε θέση να δίνω έως και 300€ το μήνα με μία σχετική ασφάλεια και προκαταβολή 3000-4000, παραπάνω δεν θα μπορέσω να δώσω. Στην αρχη ειπες για 10.000 εκκαθαριστικο, δηλαδη περιπου πρεπει να εχεις 650-680 καθαρα τον μηνα. Οποτε πρεπει να δεσμευσεις σχεδόν το μισό μισθο σου για 6 χρόνια. Θεωρώ απίθανο να σου δωσουν το δάνειο.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Εχεις κανει τις πράξεις, με 300 το μήνα τι θα σου μένει να ζήσεις Παρε εκει ενα με 4-5 χιλιάδες και παλι πολλά είναι για σενα.
teddy71 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Ούτε κατά διάνοια δεν θα σου εγκρίνουν να σου δώσουν δάνειο γύρω στις 15000 με ετήσιο εισόδημα 10.000. Για να σου φύγει η απορία πήγαινε και σε μια τράπεζα να ρωτήσεις...και για δάνειο πλέον ζητάνε και τριτεγγυητη...και τη σήμερον ημέρα και αυτό πάλι δύσκολο να βρεις ατομο να μπει ως εγγυητή. Ένα τέτοιο δάνειο με αυτά τα χαρακτηριστικά κατά 99% θα γίνει κόκκινο.
stefan123 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Για κανε αιτησεις στις τραπεζες και δες τι θα απαντησουν..Δυσκολο ομως μου φαινεται να παρεις θετικη απαντηση
tutuyo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Επ ευκαιρια να ρωτησω κατι. Βαζετε το ετησιο ονομαστικο επιτοκιο στο 8,9% αλλα βλεπω εδω https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/ola_ta_xrimatodotika_programmata_gia_tin_apoktisi_ix-7731381/ οτι η Ford πχ δινει επιτοκιο απο 1.0%-5,99%. Απο τι εξαρταται η τελικη τιμη? Απο την προκαταβολη?
jgeorgiou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, tutuyo είπε Επ ευκαιρια να ρωτησω κατι. Βαζετε το ετησιο ονομαστικο επιτοκιο στο 8,9% αλλα βλεπω εδω https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/ola_ta_xrimatodotika_programmata_gia_tin_apoktisi_ix-7731381/ οτι η Ford πχ δινει επιτοκιο απο 1.0%-5,99%. Απο τι εξαρταται η τελικη τιμη? Απο την προκαταβολη? Η ford κάνει το κόλπο του κοτσόβωλου. Εχει φουσκώσει την αρχική τιμή και στους έχοντες μετρητά κάνει "έκπτωση" και σε όσους πάρουν δάνειο τους επιδοτεί το επιτόκιο. 1) Το πραγματικό επιτόκιο που ζητάνε οι τράπεζες σήμερα είναι 7-9% , όσες αντιπροσωπίες ζητάνε αυτό , να ξέρεις ότι είναι και το πραγματικό. 2) Μέσω της αυξημένης προκαταβολής οι τράπεζες "σιγουρεύουν" την ομαλή αποπληρωμή. Στο 99% των περιπτώσεων ζητούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25% προκαταβολή. Κάποιος που έχει δώσει μεγάλη προκαταβολή και έχει μικρές μηνιαίες δόσεις είναι απίθανο να το παίξει "κινέζος" και να τρέχουν οι τράπεζες να του κατάσχουν το αυτοκίνητο. Αν κάποιος δεν έχει δώσει προκαταβολή , μπορεί κάποια στιγμή να πει "τι είχα - τι έχασα" και στην πρώτη δυσκολία να αρχίσει να παίζει "κρυφτό". Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
AristidisZ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Επ ευκαιρια να ρωτησω κατι. Βαζετε το ετησιο ονομαστικο επιτοκιο στο 8,9% αλλα βλεπω εδω https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/ola_ta_xrimatodotika_programmata_gia_tin_apoktisi_ix-7731381/ οτι η Ford πχ δινει επιτοκιο απο 1.0%-5,99%. Απο τι εξαρταται η τελικη τιμη? Απο την προκαταβολη? Εγώ που έχω δάνειο από την Ford Credit (η οποία βέβαια 2 μήνες μετά σταμάτησε από την Ευρώπη και το δάνειό μου μεταφέρθηκε στην ΕΤΕ - άσχετο βέβαια) πήρα με 3.5% συνολικό επιτόκιο (2.9 + 0.6 ΣΕΠΕ κλπ) αλλά με προκαταβολή 55% περίπου 1
jgeorgiou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εγώ που έχω δάνειο από την Ford Credit (η οποία βέβαια 2 μήνες μετά σταμάτησε από την Ευρώπη και το δάνειό μου μεταφέρθηκε στην ΕΤΕ - άσχετο βέβαια) πήρα με 3.5% συνολικό επιτόκιο (2.9 + 0.6 ΣΕΠΕ κλπ) αλλά με προκαταβολή 55% περίπου Η Εθνική και η Πειραιώς προσπαθούσαν να δανειστούν το 2018 με 5% και δεν τους έδινε κανένας. (με ομολογίες) , για να έχουμε μια εικόνα. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες αλλά παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα αν μια ελληνική τράπεζα δανείσει με 2.9% + 0.6% μπαίνει μέσα. Προφανώς η FORD , έχει επιδοτήσει τόκο και έχει μπει και εγγυητής γιατί με εσένα είχε υπογράψει συγκεκριμένη χρηματοδοτική σύμβαση. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
AristidisZ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε Η Εθνική και η Πειραιώς προσπαθούσαν να δανειστούν το 2018 με 5% και δεν τους έδινε κανένας. (με ομολογίες) , για να έχουμε μια εικόνα. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες αλλά παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα αν μια ελληνική τράπεζα δανείσει με 2.9% + 0.6% μπαίνει μέσα. Προφανώς η FORD , έχει επιδοτήσει τόκο και έχει δώσει και έχει μπει και εγγυητής. To δάνειο το είχα από την Ford Bank, απλά μεταφέρθηκε στην ETE Τώρα με τι όρους μεταξύ τους κτλ, λίγο με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια Αυτό που κοίταξα εγώ είναι ότι είχα περί τα 200€ ετήσια επιβάρυνση (περιλαμβανομένων εξόδων φακέλου) στην αγορά (850 € στην 4ετία), για αυτό και πήγα μέσω δανείου....
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μην το παμε offtopic περιμένοντας τον TS να μας ποια ήταν η απάντηση της τράπεζας
teddy71 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Η Εθνική και η Πειραιώς προσπαθούσαν να δανειστούν το 2018 με 5% και δεν τους έδινε κανένας. (με ομολογίες) , για να έχουμε μια εικόνα. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες αλλά παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα αν μια ελληνική τράπεζα δανείσει με 2.9% + 0.6% μπαίνει μέσα. Προφανώς η FORD , έχει επιδοτήσει τόκο και έχει μπει και εγγυητής γιατί με εσένα είχε υπογράψει συγκεκριμένη χρηματοδοτική σύμβαση. Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι μπαίνει μέσα με το 2.9% αν αναλογιστούμε ότι από τους απλούς καταθέτες δανείζεται με επιτόκιο 0,05% για απλή κατάθεση και για προθεσμιακη νομίζω ότι δίνει γύρω 0,3%.
jgeorgiou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, teddy71 είπε Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι μπαίνει μέσα με το 2.9% αν αναλογιστούμε ότι από τους απλούς καταθέτες δανείζεται με επιτόκιο 0,05% για απλή κατάθεση και για προθεσμιακη νομίζω ότι δίνει γύρω 0,3%. teddy , οι καταθέσεις είναι ήδη ¨αξιοποιημένες" και δεσμευμένες για τα κόκκινα δάνεια , τα υπόλοιπα των δανείων είναι υψηλότερα από τις καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν ανάγκη δανεισμού από ΕΚΤ , διατραπεζική αγορά και έκδοση ομολογιών. Με 2,9% μπαίνουν μέσα με τα τσαρούχια και δεν μετράω καν τα έξοδα λειτουργίας.
Anthony3091 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην τραπεζα δεν πηγα ακομα ομως σε 2 αντιπροσωπειες που ρωτησα ηταν σιγουροι οτι θα μου το εγκρινει. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από Anthony3091
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα