Προς το περιεχόμενο

lcd Flickering

sdfr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και 7 μήνες περίπου έχω την alienware aw2518hf η οποία έχει μέγιστο τα 240 hz και την λειτουργώ σε αυτά τα hz. Την έχω συνδέσει με display port στον υπολογιστή και τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω θέματα flickering της οθόνης το οποίο συμβαίνει μόνο οταν είμαι σε browser.

Το πρόβλημα συμβαίνει εντελώς τυχαία, δηλαδή μπορεί να δουλεύει η οθόνη σωστά για συνεχόμενες μέρες μέχρι και εβδομάδες και ξαφνικά κάποια στιγμή θα προκύψει απο το πουθενά αν είμαι σε κάποια σελίδα. Να πω επίσης οτι οταν το πρόβλημα συνεβαινε στην alienware, η διπλανή οθόνη μια παλια samsung στα 60 hz την ιδια στιγμή δεν είχε flickering. Άλλαξα καλώδιο display port και πήρα πιστοποιημένο απο την VESA με 19 πιν το οποίο έκανε διαφορά οσο αφορά τα fps και βελτιώσε κατα πολύ την κατάσταση ομως προχθές το πρόβλημα επανήλθε σε μικρότερο βαθμό, δήλαδη κράτησε για κάποια δευτερόλεπτα μόνο και καθώς ήμουν στο insomnia.

Επικοινώνησα με την dell οπου μου στείλανε refurbished οθόνη ομως δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα γιατι οπως ειπα και πριν το πρόβλημα συμβαίνει τυχαια δηλαδή μπορει να περάσει και μια εβδομάδα μεχρι να το κάνει και πρέπει να στείλω μια εκ των 2 πίσω.

Σε παλιότερα ποστ στο ιντερνετ βρήκα θέματα flickering που προέρχονταν απο το gsync της nvidia.

Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να καταλάβω αν τελικά φταιεί το μονιτορ ή απλά είναι κάποιο άλλο θέμα της nvidia ή οτιδηποτε... ? διοτι δεν θέλω να κρατήσω refurbished monitor οταν το δικό μου είναι πιο καινούριο και σε καλύτερη κατάσταση.... 

Υ.Γ. Απενεργοποιήσα το Gsync  το οποίο ηταν απο default ενεργοποιημένο και μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι ...μπορέι όμως να προκύψει ξανά αρκετές μέρες μετά.. και πιέζει ο χρόνος...  

οποιαδήποτε βοήθεια απάντηση είναι καλοδεχούμενη, ευχαριστώ για τον χρόνο σας

παραθέτω λινκ απο βίντεο με το πρόβλημα πριν αλλάξω καλώδιο . https://drive.google.com/open?id=171d4bK36V7p4uLebAdM0kaFOg3LhLIp0

Επεξ/σία από sdfr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...