yiankap Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω παρατηρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι το router αποσυνδέεται από την γραμμή (Forthnet 50 mbps). Όσον αφορά την συχνότητα δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν είμαι και συνέχεια από πάνω, αλλά από ότι μου είπε ο τεχνικός της forhnet στο χρονικό διάστημα 00:00 χθές - 10:00 σήμερα αποσυνδέθηκε 4 φορές. Επικοινώνησα με την εταιρεία όπου έκαναν όλους τους ελέγχους και μου είπαν ότι από την πλευρά τους είναι όλα εντάξει. Μου ζήτησαν να συνδέσω το ρουτερ απευθείας στην γραμμή χωρίς splitter, το έκανα αλλά εντός μισής ώρας αποσυνδέθηκε 2 φορές. Μου είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό στο σπίτι, να το εξετάσει από κοντά και αν βρουν ότι κάτι φταίει από την δική μου πλευρά θα υπάρξει χρέωση 20 € αν όχι είναι δωρεάν. Τι μπορεί να φταίει (ρουτερ, καλωδίωση σπιτιού, καλωδία σύνδεσης); Υ.Γ1 Υπάρχει πιθανότητα να έχει προσβληθεί το ρουτερ από κάποιον ιο από κάποιο πρόγραμμα (παιχνίδια on line κλπ), υπηρεσία (π.χ. VPN που χρησιμοποιώ) ή τυχόν ύποπτα site όπως torrent sites ή άλλα (έχω γιο 15 χρονών ) ; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από yiankap
HateMe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, yiankap είπε Έχω παρατηρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι το router αποσυνδέεται από την γραμμή (Forthnet 50 mbps). Όσον αφορά την συχνότητα δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν είμαι και συνέχεια από πάνω, αλλά από ότι μου είπε ο τεχνικός της forhnet στο χρονικό διάστημα 00:00 χθές - 10:00 σήμερα αποσυνδέθηκε 4 φορές. Επικοινώνησα με την εταιρεία όπου έκαναν όλους τους ελέγχους και μου είπαν ότι από την πλευρά τους είναι όλα εντάξει. Μου ζήτησαν να συνδέσω το ρουτερ απευθείας στην γραμμή χωρίς splitter, το έκανα αλλά εντός μισής ώρας αποσυνδέθηκε 2 φορές. Μου είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό στο σπίτι, να το εξετάσει από κοντά και αν βρουν ότι κάτι φταίει από την δική μου πλευρά θα υπάρξει χρέωση 20 € αν όχι είναι δωρεάν. Τι μπορεί να φταίει (ρουτερ, καλωδίωση σπιτιού, καλωδία σύνδεσης); Υ.Γ1 Υπάρχει πιθανότητα να έχει προσβληθεί το ρουτερ από κάποιον ιο από κάποιο πρόγραμμα (παιχνίδια on line κλπ), υπηρεσία (π.χ. VPN που χρησιμοποιώ) ή τυχόν ύποπτα site όπως torrent sites ή άλλα (έχω γιο 15 χρονών ) ; Ο τεχνικός πηγαίνει πρώτα στο αστικό κέντρο να δει μήπως φταίει κάτι από εκεί πάντως και μετά έρχεται στο σπίτι, και σε περίπτωση που βρει το πρόβλημα στον χώρο σου, σε χρεώνει. Κάνε ένα reset το ρουτερ και ξανά πέρνα τα στοιχεία μέσα (username - password) εκτός αν τα κάνατε μαζί με τον τεχνικό που λογικά θα τα κάνατε μιας και είναι στο διάγραμμα που ακολουθούν. 1
vsk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Αν δεν το έκανες ήδη, άλλαξε τα καλώδια σύνδεσης και το splitter. Είχα πρόσφατα μεγάλο πρόβλημα με αποσυνδέσεις λόγω πολλών CRC κι έφταιγε ένα από τα καλώδια.
yiankap Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @vskΜιας που ανέφερες τα CRC : Έτσι όπως είναι τώρα η σύνδεση (υπάρχοντα καλώδια κλπ) μου έβγαλε σε τρεις ώρες (έκλεισα-άνοιξα το router στις 18:00) τα παρακάτω : CRC Errors(Up/Down) 0/18627 FEC Errors(Up/Down) 0/53742 HEC Errors(Up/Down) 0/0 Κρίνονται φυσιολογικές αυτές οι τιμές για 3ώρες ; Επισημαίνω ότι η χρήση του υπολογιστή/ρουτερ ήταν μηδενική καθώς ήμουνα εκτός σπιτιού. Y.Γ : Έπειτα από την επιστροφή μου στο σπίτι και μετά από 45 λεπτά χρήσης οι τιμές διαμορφώθηκαν σε : CRC Errors(Up/Down) 0/52540 FEC Errors(Up/Down) 0/63936 HEC Errors(Up/Down) 0/0 Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από yiankap
eidikos33 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, yiankap είπε Έχω παρατηρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι το router αποσυνδέεται από την γραμμή (Forthnet 50 mbps). Όσον αφορά την συχνότητα δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν είμαι και συνέχεια από πάνω, αλλά από ότι μου είπε ο τεχνικός της forhnet στο χρονικό διάστημα 00:00 χθές - 10:00 σήμερα αποσυνδέθηκε 4 φορές. Επικοινώνησα με την εταιρεία όπου έκαναν όλους τους ελέγχους και μου είπαν ότι από την πλευρά τους είναι όλα εντάξει. Μου ζήτησαν να συνδέσω το ρουτερ απευθείας στην γραμμή χωρίς splitter, το έκανα αλλά εντός μισής ώρας αποσυνδέθηκε 2 φορές. Μου είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό στο σπίτι, να το εξετάσει από κοντά και αν βρουν ότι κάτι φταίει από την δική μου πλευρά θα υπάρξει χρέωση 20 € αν όχι είναι δωρεάν. Τι μπορεί να φταίει (ρουτερ, καλωδίωση σπιτιού, καλωδία σύνδεσης); Υ.Γ1 Υπάρχει πιθανότητα να έχει προσβληθεί το ρουτερ από κάποιον ιο από κάποιο πρόγραμμα (παιχνίδια on line κλπ), υπηρεσία (π.χ. VPN που χρησιμοποιώ) ή τυχόν ύποπτα site όπως torrent sites ή άλλα (έχω γιο 15 χρονών ) ; Η τηλεφωνικη σου πριζα σου πριζα ειναι rj11 με μια υποδοχη? επισης σου ειπαν μηπως βρηκαν καποιο βραχυκυκλωμα? αν βρουν προβλημα στην οριζοντια η στην καθετη καλωδιωση ειναι 20 ευρω αλλιως ειναι δωρεαν,δεν σου ειπαν τιποτα για αντικατασταση router? οχι πιθανος ιος,τορρεντς κλπ δεν εχουν καμια σχεση
yiankap Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Η πρίζα είναι με μια υποδοχή. 2. Δεν βρήκαν κάποιο βραχυκύκλωμα. Όλα ήταν φυσιολογικά από μέρους τους. 3. Επισημαίνω ότι εχω σύνδεση στο σπίτι επι 10 ετία και το VDSL το έχω για διάστημα λιγότερο από χρόνο και πρώτη φορά έχω τέτοιο πρόβλημα. 4. Επίσης μετά το power on - off που έκανα στο ρουτερ (στις 18:00) έως τώρα (22:00) δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά. Αν ήταν κάποιο πρόβλημα στην οριζόντια ή κάθετη καλωδίωση δεν θα μου έκανε ξανά αποσυνδέσεις είτε στο παρελθόν είτε από τις 18:00 και μετά; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από yiankap
vsk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, yiankap είπε 4. Επίσης μετά το power on - off που έκανα στο ρουτερ (στις 18:00) έως τώρα (22:00) δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά. Αν ήταν κάποιο πρόβλημα στην οριζόντια ή κάθετη καλωδίωση δεν θα μου έκανε ξανά αποσυνδέσεις είτε στο παρελθόν είτε από τις 18:00 και μετά; Και σε μένα, μπορεί να ήταν μια χαρά για 5 ώρες και τις επόμενες 2 ώρες να έκανε αποσυνδέσεις με τα CRC να χτυπάνε κόκκινο. Αν αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίει κάποιο καλώδιο, όπως ανέφερα παραπάνω, πρέπει να εξετάσεις και την πιθανότητα να έχεις παρεμβολές στη γραμμή σου από κάποια εξωτερική πηγή. Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: https://kitz.co.uk/adsl/rein.htm https://support.zen.co.uk/kb/knowledgebase/broadband-understanding-rein-and-shine
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα