Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οδοντιατρική στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Και επίσης αν γνωρίζει κάποιος στο εξωτερικό οι σπουδές στην οδοντιατρική είναι πιο εύκολες ;

Δημοσ.

Εννοείται Ελλάδα.Η οδοντιατρική ΕΚΠΑ είναι η 44η καλύτερη παγκοσμίως.Τωρα σε βουλγαρορουμανιες τα πράγματα ακούγονται να είναι πολυ ευκολότερα ειδικά αν παίζουν χρήματα.Οι οδοντιατρικές στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολες σχολές.Τωρα αν έχεις άκρες σε χώρες τύπου Αγγλία κλπ και σε πανεπιστήμια που είναι σαφώς ανώτερα από τα εγχωρια πήγαινε.Παντως όταν μιλάμε για ελληνικα τμήματα οδοντιατρικής που στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ ποιοτικά αν καταφέρεις και τα πιάσεις θα ήταν λάθος να φύγεις για εμένα.Τωρα αν δεν καταφέρεις να μπεις επέλεξε κάποια γειτονική χώρα καλύτερα Ιταλία.

• Like 1
Δημοσ.

Γερμανία πάντως αν κοπεις 2 φορες στο Vorphysikum,εξετάσεις μετά το 2ο εξάμηνο το νωρίτερο 

ή στο Physikum,μετά το 5ο εξάμηνο,διαγράφεσαι οριστικά από το πανεπιστήμιο.

Και γενικά δεν μπορείς να δίνεις ένα μάθημα όσες φορές θέλεις.Οποτε εκεί πρέπει να στρωθεί και να ασχοληθείς σοβαρά με τη σχολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2019 στις 7:34 ΜΜ, AgnwstosY είπε

Εννοείται Ελλάδα.Η οδοντιατρική ΕΚΠΑ είναι η 44η καλύτερη παγκοσμίως.Τωρα σε βουλγαρορουμανιες τα πράγματα ακούγονται να είναι πολυ ευκολότερα ειδικά αν παίζουν χρήματα.Οι οδοντιατρικές στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολες σχολές.Τωρα αν έχεις άκρες σε χώρες τύπου Αγγλία κλπ και σε πανεπιστήμια που είναι σαφώς ανώτερα από τα εγχωρια πήγαινε.Παντως όταν μιλάμε για ελληνικα τμήματα οδοντιατρικής που στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ ποιοτικά αν καταφέρεις και τα πιάσεις θα ήταν λάθος να φύγεις για εμένα.Τωρα αν δεν καταφέρεις να μπεις επέλεξε κάποια γειτονική χώρα καλύτερα Ιταλία.

Σε γενικές γραμμές σωστός , απλά να προσθέσω ότι οι Βουλγαρουμανίες δεν έιναι όπως πριν 10-15 χρόνια που ήταν πεινασμένοι και έδινες τσιγάρα/ουίσκυ και ευρώπουλα και περνούσες μαθήματα. Πλέον ακόμη και εκεί θέλει διάβασμα και οι τεμπέληδες (εκατοντάδες Έλληνες που προσπαθούν) πάνω στον χρόνο τα παρατάνε. Εχω έναν γνωστό που είχε γράψει 12.000 μόρια περίπου σε πανελλήνιες (μπήκε εδώ σε μια ανούσια σχολή) και πήγε Βουλγαρία για ιατρική. Μετα από ένα χρόνο το καλοκαίρι μου λέει το αμίμητο. " Ρε συ πρέπει να διαβάσεις πολύ για να βγάλεις ιατρική και εκεί πέρα , κάνανε και οι μύγες κώλο" και τα παράτησε. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Σε γενικές γραμμές σωστός , απλά να προσθέσω ότι οι Βουλγαρουμανίες δεν έιναι όπως πριν 10-15 χρόνια που ήταν πεινασμένοι και έδινες τσιγάρα/ουίσκυ και ευρώπουλα και περνούσες μαθήματα. Πλέον ακόμη και εκεί θέλει διάβασμα και οι τεμπέληδες (εκατοντάδες Έλληνες που προσπαθούν) πάνω στον χρόνο τα παρατάνε. Εχω έναν γνωστό που είχε γράψει 12.000 μόρια περίπου σε πανελλήνιες (μπήκε εδώ σε μια ανούσια σχολή) και πήγε Βουλγαρία για ιατρική. Μετα από ένα χρόνο το καλοκαίρι μου λέει το αμίμητο. " Ρε συ πρέπει να διαβάσεις πολύ για να βγάλεις ιατρική και εκεί πέρα , κάνανε και οι μύγες κώλο" και τα παράτησε. 

Κοίταξε επειδή δεν έχω εικόνα για τις χώρες αυτές των Βαλκανίων δεν μπορώ παρά να μη συμφωνησω.Απλα γενικά έχω ακούσει αρκετά ενδεχομένως από παλαιότερους περί πληρωμένων πτυχίων μηδενικού διαβάσματος κλπ.Κοιταξε η αλήθεια είναι ότι αν είσαι καλος δεν θα χαθείς δηλαδή η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν έχουν γιατρούς και νοσοκομεία?Ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους η έχουν νοσοκομεία με Έλληνες γιατρούς?Μην τρελαθουμε κιολας.Παντως επειδή στην Ελλάδα επικρατεί ακόμα η νοοτροπία του καλού πτυχίου σίγουρα ένας απόφοιτος από αυτές τις χώρες λανθασμένα θα αντιμετωπίσει κάποιες έξτρα δυσκολίες.Βεβαια αυτές οι δυσκολίες,η αντιμετώπιση αυτών των αποφοίτων και η όποια αρνητική εικόνα έχει σχηματιστεί για αυτούς είναι αποτέλεσμα του χαμηλου επιπέδου φοιτητών(αναφέρομαι στους Έλληνες και προφανούς οχι σε όλα τα παιδιά από Ελλάδα που έχασαν σχολές για μια λάθος πρόσθεση) και του γεγονότος ότι με το ζόρι έπρεπε να γίνουν γιατροί.Παντως για να επιστρέψω στο ερώτημα προσωπικά θεωρώ καλύτερη επιλογή να ξαναδώσει το παιδί πανελλήνιες αν δεν πιάσει τη σχολή του,αξίζει πραγματικά.Εγω φέτος μπήκα ιατρική με την δεύτερη και Παρ όλο που μου φαινόταν βουνό (αρχικά) η δεύτερη φορά πανελλήνιες χαλαρά έδινα άλλη μια.Ωστοσο επειδή τα χρόνια δεν επιστρέφουν μετά την δεύτερη ας το κοιτάξεις το έξω αλλά για μένα οι δύο φορές είναι απαραίτητες και αν πολεμησεις θα μπεις στο υπογράφω.Παντως ξαναλέω αν έχεις δυνατότητα για να φύγεις σε κάποια δυνατή χωρα σε δυνατό πανεπιστήμιο να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.Εντουτοισ ρίξε και μια προσπάθεια για Ελλάδα γιατί έστω και ψυχολογικά είναι καλύτερο να σπουδάζεις στη βάση σου σε ένα οικείο περιβάλλον,πας με αλλον αέρα (έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον).Και ειδικά όταν μιλάμε για οδοντιατρική τα ΕΚΠΑ και ΑΠΘ και ιδίως το πρώτο είναι κορυφή σε παγκόσμια επιπεδο (ξαναλέω 44η ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ η οδοντιατρική ΕΚΠΑ).

Επεξ/σία από AgnwstosY
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην μπερδευεστε στην ελλαδα ΔΕΝ ειναι καλα τα πανεπιστημια οι φοιτητες ειναι "γερα" μυαλα που μπαινουνε σε αυτες τις σχολες γιατι για να μπουνε σημαινει οτι πιασανε πολλα μορια και ξεχωρισανε αναμεσα σε σκληρο ανταγωνισμο. Δεν κανει η σχολη το φοιτητη οι φοιτητες κανουνε τη σχολη.

Δε γινετε μια σχολη να δωσει σε καποιο παραπανω δεικτη εφυιας απο απο αυτο που εχει εκ γενετης.

Με απλα λογια ενας φοιτητης ιατρικης στην ελλαδα(αμα εχει περασει με κανονικες εξετασεις) ξερεις σιγουρα οτι ειναι στο 5-10% των ποιο εφυων του γενικου πλυθησμου

ενας ελληνας φοιτητης ιατρικης στη βουλαγαρια μαλλον δεν ειναι ανεξαρτητως του αμα προσπαθει η οχι.

Τωρα εκει που σε διαγραφουνε μετα απο 3 αποτυχιες και το ποσοστο αποφοιτησης ειναι πανω απο 50%

το συμπερασμα ειναι οτι το επιπεδο ειναι χαμηλοτερο απο εδω γιατι εδω υπαρχει η λογικη οτι θα μπουνε

δυσκολα γιατι καποιος εχει απεριοριστες ευκαιριες να ξαναδωσει και με αυτη τη λογικη θεματα σκουπας μπαινουνε αραια και που.

Επεξ/σία από j2k

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...