Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το άλλο θέμα που στην ταμία του mm ζητήθηκε να χαμογελάει , δεν πέρασε πάντως για τρολάρισμα ...

δεν είναι αστείο το θέμα του βιοπορισμού για κανένα εργαζόμενο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Να διευκρινίσω ότι πριν πολλά χρόνια δούλευα με συμβάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο σε κλειστό τμήμα ψυχιατρικής... Οπότε δεν έχω την νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου.. Ξέρω τι γίνεται. Απλά κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζουν πως είναι να δουλεύεις με άτομα με ειδ. Ανάγκες,+ψυχωσεις+σχιζοφρενειες+επιθετικοτητα+να φύγει απτή ζωή στα χέρια σου χωρίς να έχεις έναν γιατρό δίπλα σου κ τα κατάλληλα μηχανήματα για να προσπαθήσεις να το σώσεις κ ταυτόχρονα αυτό το άτομο να το έχεις αγαπήσει γιατί για πολλά χρόνια περνάς την μισή σου μέρα μαζί. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω αυτό συναίσθημα κ πως είναι να κουράζεται η ψυχή κ το μυαλό σου στην δουλειά κ όχι τα πόδια κ η μέση σου. Οπότε μην με παρεξηγητε.... Δεν έχω την νοοτροπία του δημ υπαλλήλου ούτε προσδοκώ κάτι τέτοιο. Έχω ένα δίλημμα κ απλά ήθελα την γνώμη κάποιου που ξέρει κάποια πράγματα καλύτερα από εμένα. Ευχαριστώ κ παλι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KoreanW είπε

.....

δεν είναι αστείο το θέμα του βιοπορισμού για κανένα εργαζόμενο

Δεν είναι καθόλου αστείο. Προσπάθησα να δώσω στην ts μία ρεαλιστική εικόνα για την εργασία των νοσηλευτών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Όσον αφορά τα ωράρια, τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα. 

Δεν υπάρχει το κλασσικό ωράριο Π.χ. 8 με 4 από Δευτέρα ως Παρασκευή, που έχει τώρα.  Οι νοσηλευτές εργάζονται σε βάρδιες. Πρωινή, απογευματινή ή νυκτερινή, κυλιόμενα. Υπάρχουν βάρδιες τα Σαββατοκύριακα και όλες τις αργίες. Όποιος εργάζεται νυχτερινός δικαιούται ένα ρεπό. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες πληρώνεται υπερωρίες. Άδεια το καλοκαίρι θα πάρει, σε συνεννόηση με τους άλλους, για δύο εβδομάδες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του τμήματος. 

Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες και κουραστικές, είτε πρόκειται για υπηρεσία στο τμήμα (2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς), η στην εφημερία (όπου προσέρχονται δεκάδες ασθενείς). 

Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πλήρεις και το δικαίωμα στη σύνταξη κατοχυρωμένο έτσι κι αλλιώς. Από εκεί και πέρα η ts κρίνει και αποφασίζει. 

36 λεπτά πριν, lil2014 είπε

.....Ξέρω τι γίνεται. Απλά κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζουν πως είναι να δουλεύεις με άτομα με ειδ. Ανάγκες,+ψυχωσεις+σχιζοφρενειες+επιθετικοτητα+να φύγει απτή ζωή στα χέρια σου χωρίς να έχεις έναν γιατρό δίπλα σου κ τα κατάλληλα μηχανήματα για να προσπαθήσεις να το σώσεις κ ταυτόχρονα αυτό το άτομο να το έχεις αγαπήσει γιατί για πολλά χρόνια περνάς την μισή σου μέρα μαζί. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω αυτό συναίσθημα κ πως είναι να κουράζεται η ψυχή κ το μυαλό σου στην δουλειά κ όχι τα πόδια κ η μέση σου. Οπότε μην με παρεξηγητε.... 

Έχεις δίκιο έτσι όπως το περιγράφεις. Όποιος είναι στον χώρο της υγείας και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο τα έχει βιώσει αυτά. 

Χρειάζεται να βάζεις τόσο συναίσθημα, ώστε ο ασθενής να σε νοιώθει κοντά του και να σε εμπιστευθεί και τόσο επαγγελματισμό, ώστε να μπορείς να αντιμετωπίζεις τα περιστατικά σου αποτελεσματικά. 

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις!

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά είναι λάθος όταν ρωτάει ο ts που είναι επαγγελματίας υγείας για τα εργασιακά του δικαιώματα,  να εισπράττει σχόλια που αμέσως τον ψέγουν για το ηθικό του επίπεδο και για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις

και επειδή αναφέρθηκε κάτι λάθος (και είναι άλλο πράγμα από την ενδεδειγμένη προσέγγιση του ασθενούς), δεν επιτρέπεται από επαγγελματική δεοντολογία και δεν είναι σε όφελος του ασθενή η συναισθηματική σύγκλιση-ταύτιση του επαγγελματία υγείας με τον ασθενή, τελείως λάθος

για αυτό και πολλοί επαγγελματίες υγείας, θεωρούν ωφελιμότερο να μην εμπλέκονται άμεσα οι ίδιοι στη θεραπεία συγγενικών τους προσώπων, από φόβο ακριβώς η συναισθηματική ταυτιση να επηρεάσει την κρίση και τους χειρισμούς τους

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις δίκιο, ήταν λάθος μου το πρώτο σχόλιο. Μέσα από τη κουβέντα φάνηκε πιο καθαρά, ο χαρακτήρας, ο προβληματισμός και οι ευαισθησίες της @lil2014.

Δεν γίνεται να μην έχει συναίσθημα η σχέση μεταξύ γιατρού ή νοσηλευτή με τον ασθενή του. Είναι απαραίτητο για να χτιστεί μία θεραπευτική σχέση. Χρειάζεται όμως να είναι τόσο, όσο...Είναι κάπως σαν τέχνη και θέλει εμπειρία, η ισορροπία ανάμεσα στη συναισθηματική προσέγγιση και την απόσταση που χρειάζεται να κρατάς. 

Και ναι συμφωνώ, ότι οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να εμπιστεύονται τους συγγενείς τους σε συναδέλφους τους. Και να μην εμπλέκονται καθόλου στην εξέλιξη. Ούτε να παρευρίσκονται σε χειρουργεία, που είναι ότι πιο στρεσσογόνο υπάρχει για όσους συμμετέχουν. 

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι οι σχέσεις πρέπει να ναι τόσο όσο αλλά δυστυχώς στον τομέα που είμαι τωρα είναι αδύνατον! Πρόκειται για ένα "σχολείο" στην επαρχία που αυτά τα "παιδιά" - ενήλικες έρχονται εκεί για 12ωρες εδώ κ πολλά χρόνια. Οπότε δεν τους βλέπεις σαν ασθενείς που θα κάτσουν 5 10 15 μέρες. Αναγκάστηκα δένεσε μαζί τους κ αυτό είναι πολύ δύσκολο το κουβαλάς κ σπίτι σου. Τεσπα σας ζάλισα... Ευχαριστώ κ πάλι πολύ! 

• Like 2
Δημοσ.

η σχέση επαγγελματία υγείας και ασθενή πρέπει να είναι σχέση εμπιστοσύνης και όχι ταύτισης

και καλό είναι για τον ίδιο τον επαγγελματία και για τον ασθενή του, οι συναισθηματισμοί να μένουν μακριά

κατα τα λοιπά, καταλαβαίνω ότι στην πράξη τα πράγματα λειτουργούν ενίοτε διαφορετικά, αλλά η δεοντολογία επιβάλλει μια απόσταση

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lil2014 είπε

Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι οι σχέσεις πρέπει να ναι τόσο όσο αλλά δυστυχώς στον τομέα που είμαι τωρα είναι αδύνατον! Πρόκειται για ένα "σχολείο" στην επαρχία που αυτά τα "παιδιά" - ενήλικες έρχονται εκεί για 12ωρες εδώ κ πολλά χρόνια. Οπότε δεν τους βλέπεις σαν ασθενείς που θα κάτσουν 5 10 15 μέρες. Αναγκάστηκα δένεσε μαζί τους κ αυτό είναι πολύ δύσκολο το κουβαλάς κ σπίτι σου. Τεσπα σας ζάλισα... Ευχαριστώ κ πάλι πολύ! 

Προχώρα στο δημόσιο τομέα. Εξάλλου αν μελλοντικά δεν σου αρέσει, ο ιδιωτικός είναι εκεί και περιμένει. 

Η ζήτηση νοσηλευτών είναι τεράστια, λόγω των κάκιστων χρηματικών απολαβών και της συνεχούς ανακύκλωσης θέσεων.

Δημοσ.

Έτσι όπως είναι οι συνθήκες εκεί που εργάζεσαι τώρα, είναι ευχής έργο να πετύχεις την πρόσληψη σε ένα νοσοκομείο.                        Μπορεί οι συνθήκες εργασίας να είναι δύσκολες, αλλά τουλάχιστον είναι οριοθετημένα τα πράγματα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lil2014 είπε

καλημερα.θα ηθελα την βοηθεια οποιου γνωριζει σχετικα.Ειμαι νοσηλευτρια ΤΕ και εδω κ 10 χρονια δουλευω σενα χωρο 

με ατομα με ειδικες αναγκες.Ηπροσληψη μου ειναι ως νοσηλευτρια αλλα βεβαια περα απο την καθημερινη φαρμακευτικη αγωγη των παιδιων κ πρωτες βοηθειες κανω κ αλλα πραγματα που δεν ειναι στην αρμοδιοτητα μου.Η δουλεια μου εκτος της σωματικης κουρασης εχει ψυχολογικη φθορα ου δεν μπορειτε να το φανταστειτε.Ομισθος μου ειναι 700ευρω εργαζομαι 8 το πρωι με 4 το απογευμα δευτερα εως παρασκευη.Το καλοκαιρι σταματαω 16 ιουλιου κ αρχιζω παλι δουλεια 3σεπτεμβρη.αυτο το διαστημα δεν πληρωνομαι απο τον εργοδοτη μου κ δεν παιρνω ενσημα γιατι ολα αυτα τα χρονια απολυομαι κ ξαναπροσλαμβανομαι τις ημερομηνιες που προανεφερα,οποτε βγαινω ταμειο ανεργιας.θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης:αυτη την στιγμη υπαρχει πιθανοτητα 50-50 να μπω σε δημοσιο νοσοκομειο , τι μου προτεινεται συγκριτικα με βαση μισθο αδειες καλοκαιριου αδεια τοκετου αρμοδιοτητες κλπ να αφησω την δουλεια που εχω σε περιπτωση προσληψης η να παραμεινω κει?το κυριοτερο που με νοιαζει ειναι ο μισθος κ οι αδειες καλοκαιριου.Αν γνωριζει καποιος τι ισχυει για δημοσια νοσοκομεια θα χαιρομουν πολυ να με βοηθησει.Ευχαριστω πολυ.

@lil2014

Ας δούμε τα αξιώματα της δουλειάς σου

• Είναι φοβερά ψυχοφθόρα και συνήθως και πολύ κουραστική
  • Έχεις ευθύνη των πράξεων σου που επισύρουν και νομικές ευθύνες (πχ μπερδεψες τα φάρμακα)
  • Είσαι εκτεθειμένη στην πρώτη γραμμή μολύνσεων μαζί με άλλες δουλειές, οπως σκουπιδιάρηδες, δάσκαλοι, υδραυλικοί, μικροβιολόγοι, κλπ

Ας δούμε τώρα τα θετικά αν πιάσεις δουλειά σε δημοσιο ίδρυμα

• Ο μισθός θα ειναι καλύτερος και με τα χρόνια θα υπάρχει εξέλιξη. Αν κάνεις και σκ/αργίες εχεις μεγαλύτερες απολαβες
  • Θα εχεις πιο "σιγουρη" δουλεια, οποτε αν μετά απο 10 χρόνια πέσει η αποδοση σου ή παιρνεις πολλά ή δε γουστάρει το σώμα σου ο Χ προϊστάμενος, δεν θα απολυθείς για μια στρογγυλοκαπουλη πιτσιρίκα που θα δουλευει στα μισά λεφτα
  • Θα εχεις τα πλήρη δικαιώματα εργαζομένων (τοκετού, παιδιών, κλπ) που και σε ιδιωτικές προβλέπονται αλλα ειναι πιο δυσκολη η απολαβή τους

Ας δούμε τα βασικά αρνητικά 

• Ξέχνα το πρωινό πενθημερο σταθερό ωράριο, εκτος αν μετά απο πολλα χρόνια γίνεις προϊσταμένη ή αν είσαι σε ειδικό πόστο (πχ χημειοθεραπεία, εξωτερικά ιατρεία, κλπ). Οι βαρδιες των νοσηλευτών ειναι κυλιομενες και περιλαμβάνουν βραδινα, ΣΚ, αργίες, κλπ
  • Είσαι τυχερή που εχεις δουλεψει στα ποστα που προ ανεφερες. Αν δεν εχεις περάσει απο ΤΕΠ ή καμια χειρουργική κλινική δεν εχεις γνωρίσει τι θα πει πήξιμο και σωματικά υγρα ασθενών (και δεν εννοώ τα πονηρα). Μπορεί βεβαια να πας σε αλλο πόστο ή αλλη κλινική
  • Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού οπότε είσαι και ο πρώτος αποδέκτης παραπόνων (το λεω ευγενικα)
  • Η πλειοψηφία των ιατρών ΔΕ θα σε αντιμετωπίζει σαν χρήσιμο συνεργάτη αλλά σαν δουλάκι και σάκο του μποξ. Ναι, υπάρχουν εξαιρέσεις
  • Θα παίρνεις μέρος σε διαγωνισμους ως μελος επιτροπής

Η απόφαση δική σου

ΥΓ: Εγραψες πριν ενα 50-50. αν εννοείς την 2Κ/2019 δεν ειναι 50-50 αλλα πάρα πολύ χαμηλότερα γιατί ο ασεπ ζήτησε χαρτιά από τους δεκαπλάσιους διοριστέους

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα,ειμαι νοσηλευτης 29 χρονια σε δημοσιο νοσοκομειο.Καταρχας να σου πω πως θα επρεπε να μιλησεις ,και πιστευω πως θα εχεις  καποιον συναδελφο σου που δουλευει σε δημοσιο νοσοκομειο για να εχεις αμμεσες πληροφοριες και οχι μπουρδολογιες απο ατομα που ολα τα ξερουν και τπτ δεν ξερουν.Και γω ξεκινησα ακριβως οπως και εσυ το 1987 δουλευοντας σε ιδιωτικη κλινικη ,οπου παρεμεινα( ακομα και μετα τον διορισμο μου στο δημοσιο νοσοκομειο) για περιπου 5 χρονια συνολικα.Οι ιδιωτικες ειναι δυσκολες κυκλικο στρωσιματα ξεχεσματα τα κανεις ολα εκει και τρεχεις ασταματητα,ξερεις εσυ(και εγω).Θα εχεις το νου σου να μπεις σε δημοσιο ασυζητητι γιατι για μας τους ΤΕ αυτο ειναι μονοδρομος εξελιξη και αν εχεις δυνατοτητα με κανενα μεταπτυχιακο ακομα καλυτερα.Τωρα αν μπεις σε δημοσιο νοσοκομειο απο εκει και περα ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ σε τι τμημα θα πας και που θα πεσεις,(εννοω συναδελφοι γιατροι κτλ)αλλα μην μασας ολοι μας δυσκολευτηκαμε στην αρχη αλλα με τον χρονο μαθαινεις γνωριζεσαι και προχωρας.Βαρδιες εννοειται πως θα κανεις αλλα αν πεσεις σε κανενα τμημα οπου θασαι 3Η υπευθυνος και εχει και αλλες 4-5 ΔΕ δε θαναι τοσο τραγικα αντε να κανεις κανα απογευμα και κανα σ/κ ( θα παιρνεις και παραπανω ωρες δλδ υπερωριες  αλλωστε πολλες κυνηγανε τις βαρδιες και τις νυχτες γιαυτο.θα εισαι χαμηλων τονων θα δειξεις προθυμια σεβασμο και θα μαθαινειςςς ,νοσηλεια φλεβες,φαρμακα να δειξεις οτι αξιζεις εκπαιδευση και ορεξη,ευγενικη και ολα θα παν καλα ,μην απογοητευεσαι ειναι δυσκολο το επαγγελμα μας αλλα αξιζει αν αντεχεις ολα αυτα που αντεχουμε (ξερεις για ποια λεω).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, djcat είπε

Για άλλη μια φορά ο Jason κατάφερε αυτό που ήθελε!

Εκανε την προσπαθεια του... αφου δεν μπηκε αεν ... αχαχα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Black Demis είπε

αν σε νιαζουν λεφτά και άδειες κλπ και είσαι όντος καλή στην δουλειά που κάνεις (όντος καλή) σηκώνεσαι και πας εξωτερικό

Το εγραψα και εγω,Απλα να ξέρεις Αγγλικά ή Γερμανικά.Κρα κάνουν για ειδικευμένο προσωπικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...