zanskou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μεταξύ των επιλογών προσωπικά και λόγω πολύ καλής εμπειρίας έως τώρα θα πήγαινα στο Ceed. Πάντως δεν θα παρέλειπα να ρίξω και μια ματιά σε Toyota Corolla 1,2 116PS (ή τσιμπώντας λίγο το κόστος στην αντιστοιχη υβριδική έκδοση). Είναι και κούκλα και όταν μιλάμε για αξιοπιστία είναι σημείο αναφοράς. Συν την πολύ καλή εγγύηση που είναι 6 χρόνια/180.000 χλμ. 1
kostasgr78 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Η νέα Corolla σαν πάτημα και στήσιμο, πώς είναι;
kioo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, zanskou είπε Μεταξύ των επιλογών προσωπικά και λόγω πολύ καλής εμπειρίας έως τώρα θα πήγαινα στο Ceed. Πάντως δεν θα παρέλειπα να ρίξω και μια ματιά σε Toyota Corolla 1,2 116PS (ή τσιμπώντας λίγο το κόστος στην αντιστοιχη υβριδική έκδοση). Είναι και κούκλα και όταν μιλάμε για αξιοπιστία είναι σημείο αναφοράς. Συν την πολύ καλή εγγύηση που είναι 6 χρόνια/180.000 χλμ. Έχουμε 2 Τογιότα στην οικογένεια,όποτε θέλω να ξεφύγω λίγο.παντως 0 προβλήματα.100% ευχαριστημένος
zanskou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Οκ. Το καταλαβαίνω. Πάντως έτσι απλά για να πάρεις μια γεύση πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία να κανείς ένα test drive με την 1.8 hybrid. Θα με θυμηθείς
tsiro7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Όλα αυτά που λέτε ισχύουν μόνο για τιμές μετρητοίς γιατί αλλιώς η Ford έχει από 1% επιτόκιο ενώ τα άλλα kia hyundai σχεδόν 9%. +1 από μένα για το kia πάντως.
kioo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Όλα αυτά που λέτε ισχύουν μόνο για τιμές μετρητοίς γιατί αλλιώς η Ford έχει από 1% επιτόκιο ενώ τα άλλα kia hyundai σχεδόν 9%. +1 από μένα για το kia πάντως. Ναι έχεις δίκιο,εγώ απλά εννοούσα εάν οι αντιπροσωπείες κάνουν δώρα
Fotis Deutschland Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Στις 7/9/2019 στις 9:38 ΠΜ, kioo είπε Ειμαι στην αναζητηση καινουργιου αυτοκινητου,τα μοντελα που εχω ξεχωρισει ειναι: Kia ceed 1.4T 140PS GT Line Hyundai I30 5D 1.4T 140PS DISTINCTIVE Ford Focus 5d st line 150ps Προσεχως θα επισκεφτω αντιπροσωπειες να τα δω απο κοντα.εσεις τι θα μου προτείνατε??με ενδιαφερει επισης το κοστος συντήρησης να ειναι χαμηλο (ανταλλακτικα,service,κτλ) Ποια ειναι η γνωμη σας?? Με διαφορά Kia.
giacid Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και απο μενα, ειμαι στην ίδια ακριβως αναζητηση με τα ίδια μοντέλα που αναφέρθηκαν στο αρχικό πόστ. Το kia ceed ειδικα στη gt-line εκδοση ειναι οντως πολύ δυνατό και μια κλάση καλύτερο απο το hyundai i30. Δε ξέρω για το κόστος συντήρησης, αν και πόσο διαφορά εχουν οι 2 κατασκευαστές προερχόμενες απο το ιδιο εργοστάσιο. Τωρα για το focus το st -line ισχυει οτι στην τιμη που αναφέρετε στη σελίδα της ford στερείτε εξοπλισμού σε σχεση με τα άλλα 2, αλλα για μενα το βασικότερο θέμα ειναι ο τρικυλινδρος κινητήρας και κατα πόσο τον εμπιστευεστε σε βάθος χρόνου. Εχω οδηγήσει το 1.0 125 στην ελβετια για μια εβδομάδα, ειναι οντως φοβερη οδηγική εμπειρια, άλλη κλάση, αλλα ακόμα κι αν κανεις τα στραβά μάτια στον φου΄λ εξτρα εξοπλισμο, δεν ξέρω ποσο τα κανεις για 3κυλινδρο κινητηρα. Να τονισω οτι δεν κανω βαριά χρηση, δεν οδηγώ κάθε μέρα και το θέλω για ταξιδια και εκδρομές κατα κύριο λόγο. Καλύπτει το 1.0 ή θα γονατίσει φορτωμενο και θα κλεινω το a/C να κανω προσπέραση? Και κυρίως παω για 3κυλινδρο? Επισης να προσθέσω οτι στη δική μου λιστα ψηλά ήταν και το skoda scala 1.5 tsi αλλα λογω WAG το φοβάμαι, οπως επίσης και οτι το corolla εχει πάρα πολύ μικρούς χώρους σε σχέση με όλα - ειδικά το υβριδικο που χάνεις κι άλλο χώρο απο τη μπαταρία. Αξιόπιστη η toyota αλλα θεωρω οτι ειναι αρκετά τσιμπημένη στα κόστη των σερβις. Παράλληλα το υβριδικο εχει ημερομηνία λήξης κοντά στα 12 χρόνια και θέλει συνεχως κινηση αλλιως η μπαταρία του χαλάει πολύ πιο γρήγορα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από giacid
giorgos_di Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, giacid είπε Καλησπέρα και απο μενα, ειμαι στην ίδια ακριβως αναζητηση με τα ίδια μοντέλα που αναφέρθηκαν στο αρχικό πόστ. Το kia ceed ειδικα στη gt-line εκδοση ειναι οντως πολύ δυνατό και μια κλάση καλύτερο απο το hyundai i30. Δε ξέρω για το κόστος συντήρησης, αν και πόσο διαφορά εχουν οι 2 κατασκευαστές προερχόμενες απο το ιδιο εργοστάσιο. Τωρα για το focus το st -line ισχυει οτι στην τιμη που αναφέρετε στη σελίδα της ford στερείτε εξοπλισμού σε σχεση με τα άλλα 2, αλλα για μενα το βασικότερο θέμα ειναι ο τρικυλινδρος κινητήρας και κατα πόσο τον εμπιστευεστε σε βάθος χρόνου. Εχω οδηγήσει το 1.0 125 στην ελβετια για μια εβδομάδα, ειναι οντως φοβερη οδηγική εμπειρια, άλλη κλάση, αλλα ακόμα κι αν κανεις τα στραβά μάτια στον φου΄λ εξτρα εξοπλισμο, δεν ξέρω ποσο τα κανεις για 3κυλινδρο κινητηρα. Να τονισω οτι δεν κανω βαριά χρηση, δεν οδηγώ κάθε μέρα και το θέλω για ταξιδια και εκδρομές κατα κύριο λόγο. Καλύπτει το 1.0 ή θα γονατίσει φορτωμενο και θα κλεινω το a/C να κανω προσπέραση? Και κυρίως παω για 3κυλινδρο? Επισης να προσθέσω οτι στη δική μου λιστα ψηλά ήταν και το skoda scala 1.5 tsi αλλα λογω WAG το φοβάμαι, οπως επίσης και οτι το corolla εχει πάρα πολύ μικρούς χώρους σε σχέση με όλα - ειδικά το υβριδικο που χάνεις κι άλλο χώρο απο τη μπαταρία. Αξιόπιστη η toyota αλλα θεωρω οτι ειναι αρκετά τσιμπημένη στα κόστη των σερβις. Παράλληλα το υβριδικο εχει ημερομηνία λήξης κοντά στα 12 χρόνια και θέλει συνεχως κινηση αλλιως η μπαταρία του χαλάει πολύ πιο γρήγορα. Ωραίο το KIA Ceed, προφανώς αναφέρεσαι στην έκδοση με τον κινητήρα 1.4 140hp. Το Mazda 3 με τον 1.5 120hp ατμόσφαιρα το σκέφτηκες. Έχει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό και αξιοπιστία Ιάπωνα, αλλά δεν ξέρω τις επιδόσεις του.
giacid Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, giorgos_di είπε Ωραίο το KIA Ceed, προφανώς αναφέρεσαι στην έκδοση με τον κινητήρα 1.4 140hp. Το Mazda 3 με τον 1.5 120hp ατμόσφαιρα το σκέφτηκες. Έχει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό και αξιοπιστία Ιάπωνα, αλλά δεν ξέρω τις επιδόσεις του. Ναι το 1.4 με τα 140hp και για i30 και για Kia. Πιο ακριβή επιλογή το Mazda - αν και φοβερό μοντέλό οπως το εχω δει- για να φτάσεις τον εξοπλισμό των κορεατών, και επίσης απο όσο ξέρω εχουν θέμα με την αντιπροσωπεία που ειτε μόλις ξανάρθε είτε θα έρθει παντως σε after sales αυτό λεει αρκετά. Το ερώτημα για τους 3κυλινδρους 1.0 παραμένει. Αν θες ενα οικονομικό, με ελάχιστη καταναλωση για πόλη, να το σκισεις για 6-7 χρόνια ειναι καλά. Το θέμα ειναι αν μπορεις μακροπρόθεσμα να βασιστείς σε εναν τοσο ανομοιόμορφο κινητήρα που ακόμα και στο ρελαντί "κουράζεται" πιο πολύ.
StormGr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Το 1.4 νομίζω είναι τετρακυλινδρο και το 1.0 τρικυλινδρο. Λάθος κάνω? Δεν το έψαξα γιατί πάντα έτσι νόμιζα ότι ήταν.
kmeles Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 59 λεπτά πριν, StormGr είπε Το 1.4 νομίζω είναι τετρακυλινδρο και το 1.0 τρικυλινδρο. Λάθος κάνω? Δεν το έψαξα γιατί πάντα έτσι νόμιζα ότι ήταν. το 1.4 ειναι τερτακυλινδρο,ο 1.0 ειναι τρικυλινδρο. Παντως περασα απο αντιπροσωπεια της κια στην θεσσαλονικη και μου ειπαν οτι 1.4 gt line δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.Πρεπει να γινει παραγγελια με αναμονη 3 μηνες περιπου.Με προβληματιζει οτι τα τελη θα ειναι με τον νεο τροπο χωρις να ξερω τι θα πληρωνω. Δεν ξερω εαν μπορω να βρω σε αλλη αντιπροσωπεια ??
zourman1981 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 οι βενζινοκινητηρες Hyundai από που προκύπτει κάθε 30 σέρβις??
giacid Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, kmeles είπε το 1.4 ειναι τερτακυλινδρο,ο 1.0 ειναι τρικυλινδρο. Παντως περασα απο αντιπροσωπεια της κια στην θεσσαλονικη και μου ειπαν οτι 1.4 gt line δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.Πρεπει να γινει παραγγελια με αναμονη 3 μηνες περιπου.Με προβληματιζει οτι τα τελη θα ειναι με τον νεο τροπο χωρις να ξερω τι θα πληρωνω. Δεν ξερω εαν μπορω να βρω σε αλλη αντιπροσωπεια ?? Με βαση τα σεναρια που κυκλοφορουν εισαι πανω κατω στα 156 ευρω τελη και για kia και i30. Δεν ξερω πως προκυπτει το σερβις ανα 30.000 στα hyundai, καθε 15.000 ειδα στο φυλλαδιο τους.
kalmik Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δυστυχώς έχει καταργηθεί ο 1,5 Εcoboost τουλάχιστον από τους καταλόγους της εδώ αντιπροσωπείας, και να σκεφθεί κανείς ότι δεν πρόλαβε ούτε χρόνο πάνω στο facelift focus.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα