Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Φτιάχνω ένα «φορητό» mini itx desktop pc, και ψάχνομαι στις portable οθόνες.

• Υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί κάποια για βασική οθόνη ή να έχει δοκιμάσει μια σε κάποια άλλη περίπτωση? (Με ενδιαφέρει περισσότερο απο όλα)
  • Τι λέει η εμπειρία σας από αυτές για την ποιότητα του panel? Σε σχέση με μια κανονική οθόνη π.χ.
  • Κάτι ιδιαίτερο ή έξτρα σαν feature που να τράβηξε προσοχή/ άξιζε? Άλλη λειτουργία εκτός από βασική οθόνη? Π.χ σύνδεση με κινητό
  • Προβλήματα που συναντήσατε σε συγκεκριμένο μοντέλο ή με το όλο concept γενικότερα

Υ.Γ1: Ίσως το θέμα να μπορούσε να μπει στις προτάσεις αγοράς, αλλά επειδή σηκώνει παραπάνω κουβέντα γύρω από τις portable οθόνες νομίζω οτι εδώ είναι πιο σωστό. 
Υ.Γ1: Μιλάμε για οθόνες που μπορούν να υποδεχτούν εικόνα από dedicated gpu, δηλαδή εκτός από τη μία USB-C που πολλές στην αγορά φέρουν.
Υ.Γ2: άν το σχόλιο σας πρόκειται να είναι «απλά πάρε laptop» θα χάσετε το χρόνο σας, δε με ενδιαγφέρει να συζητήσουμε για laptop!!! 😁

Ευχαριστώ!

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τελικά κατέληξες σε κατι ? Με ενδιαφερει ακριβώς το ίδιο θέμα και θα ήθελα να γνωριζω τι είναι ποιο σωστό για χρήση φορητής οθόνης.

Με ενδιαφέρει κάτι σε 15" με HD ανάλυση και γρήγορη απόκριση.

Πιστεύεις ότι κατι παρόμοιιο θα είναι καλή λύση ? https://www.aliexpress.com/item/32981932869.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2c744ea0C1jKKy&algo_pvid=af57481c-122a-4573-8f38-f3a6d2e8249c&algo_expid=af57481c-122a-4573-8f38-f3a6d2e8249c-3&btsid=0ab6f82415815195671775077e05b1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Ευχαριστώ για το χρόνο σου !

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είχα καταλήξει με τη δική μου έρευνα σε μια g-story 17.3 1080p 120hz Freesync, απο amazon.de στα 269€
Δυστυχώς όμως έχει εξαντληθεί, και ενώ έχει μια 17.3 1440p διαθέσιμη είναι στα 329€ και δε θέλω 1440 στις 17 ίντσες, ούτε να πληρώσω τα παραπάνω,
οπότε για την ώρα και περιμένω.
Ταυτόχρονα, η MSI και ASUS παρουσίασαν νέες portable + gaming monitors στη CES, και θα κυκλοφορήσουν φαίνεται στους επόμενους μήνες.
https://www.msi.com/Monitor/Optix-MAG161V

θα υπάρξουν μοντέλο 60hz, και άλλα με παραπάνω.
https://rog.asus.com/articles/gaming-monitors/the-240hz-rog-strix-xg17ahp-portable-monitor-lets-you-game-anywhere-like-the-pros/

Θα δώ τιμές και αυτών πριν αποφασίσω να πάρω κάτι.

Αυτά όσον αφορά συγκεκριμένα μοντέλα.|
Το σημαντικότερο για να διαλέξεις που θα πάς μετά την έρευνα μου είναι άν θα την έχεις για επέκταση τηλεφώνου - λάπτοπ, ή
άν θέλεις να συνδέεται σε desktop (όπως εγώ) ως 1η και μόνη οθόνη.
Έχει να κάνει με το άν έχει μόνη τροφοδοσία ρεύματος (ή και εικόνας) ένα usb (C ή Α) και πώς δουλεύουν τα hdmi (άν έχουν.)

Εσύ τι ψάχνεις?

Δημοσ.

Καλημέρα ! 

Μακάρι να ήξερα τι ακριβώς ψάχνω :) !! Εγώ ασχολούμαι με videomapping και αυτή τη στιγμή έχω φτιάξει ενα καινούργιο mini - itx για να μπορώ να εχω ενα μηχανημα δυνατό αλλα την ίδια στιγμή να είναι εύκολο στη μεταφορά (ειχα ενα alienware το οποιο κάηκε στα 2 χρονια και κάτι ).  Τώρα βλέποντας τις αναγκες μου διαφορετικά προτιμησα να φτιάξω ενα mini itx κουτί για λόγους εκτασιμότητας  αλλα και ευκολίας  μεταφοράς στις διάφορες εκδηλώσεις και καθως δεν θέλω να παιρνω την 27" οθόνη μαζί μου κοιτάω σαν δεύτερη λύση μια φορητή οθόνη στις 15" ή 17"!  Σίγουρα δεν θελω να ξοδέψω κάτι παραπάνω απο 250 ευρώ. Οι οθόνες πιο πάνω ενώ φαίνονται και είναι πολύ ωραίες λίγο που το κοίταξα είναι στα 400 ευρώ η φθηνότερη΄.

Δεν έχω απιτήσεις στη φωτεινότητα καθώς δουλεύω σε σκοτεινό περιβάλλον , δεν με ενδιαφέρουν τα ΗΖ επίσης  αλλα με ενδιαφέρει περισότερο η απόκριση και η καλή ποιοτητα του πάνελ καθώς πολλές φορές υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην οθόνη (δουλεύω με το Resolume & Madmapper ταυτοχρονα). Η οθόνη αφής που προσφέρεται σε μερικά μοντέλα πάλι δεν είναι κάτι που θα πλήρωνα για να το έχω . Οπότε καταλήγω στο οτι θέλω ένα μόνιτορ με καλή ποιότητα πάνελ και θέασης , να είναι σχετικά γρήγορο αλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. 

Βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά κινεζικα μοντέλα στην αγορά τα οποία λογικά θα κάνουν για την χρήση που τα θέλω (στην ουσία αυτό θα είναι το δευτερεύον μόνιτορ) απλα θα ήθελα να ακούσω και μια δεύτερη γνώμη απο κάποιον που έχει κάτι στη κατοχή του. 

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω κάτι στα χέρια μου ακόμα...

Όπως ήδη έχεις δεί γίνεται χαμός απο διάφορα κινέζικα μοντέλα σε amazon, ebay κλπ
Αυτό που μπορώ να σου πώ έιναι να σιγουρευτείς οτι λαμβάνει εικόνα από το hdmi από desktop pc,
και δεν είναι μόνο για mirror από κινητό ή laptop, που έχω διαβάσει οτι πολλά είναι έτσι.

Επίσης όσα είναι με usb θύρες παίρνουν και ρεύμα και εικόνα μέσω dp-alt mode, οπότε δεν παίρνουν από τυχόν
dedicated gpu που μπορεί να έχεις αλλά μόνο από τα ενσωματωμένα γραφικά, εκτός κι άν έχεις κάποια απο τις σπάνιες
μητρικές με Displayport-in, που μπορείς να κάνεις re-route την εικόνα από την gpu στη motherboard και μετά μέσω usb στην οθόνη.

Δημοσ.

Έχεις δίκαιο σχετικά με τις οθόνες που παίρνουν μόνο USB και κάτι τετοιο δεν κάνει για τις ανάγκες μου . Λογικά θα πάω σε κάποια κινέζικη μάρκα και βλέποντας και τα σχετικά reviews σε amazon και βλέπουμε πως παει ! Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου :)

Δημοσ.

Ρίξε και ένα view στο από κάτω βιντεάκι. Αξίζει για να πάρεις μία ιδέα στο πως θες να διαχειριστείς τις ανάγκες σου ! Επίσης είναι μία καλή ενημέρωση σε low budget λύση. 🤑

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...