Asevastos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είχα πει να δοκιμάσω linux, τα έβαλα, δε μου άρεσαν και οπότε είπα θα γυρίσω στα παλιά καλά Windows 10. Κατεβάζω rufus, περνάω τα Windows πάω στο λάπτοπ να κάνω boot from usb βγάζει μήνυμα "This drive can only boot in UEFI mode. It can not boot in BIOS/Legacy mode. If you want to boot this drive in BIOS/Legacy mode, you should recreate it in Rufus using the following: Partition scheme -> MBR Target system -> BIOS" Ε έκανα και εγώ αυτά που μου είπε. Πάω, όλα καλά φορτώνει από usb ξεκινάει το installation και πάμε στη μπαρούφα που έκανα. Έχω τα partitions και βλέπω ότι το μεγάλο (232 GB) που είναι εγκατεστημένα το linux δε με αφήνει να το κάνω φορμάτ γιατί "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style". Το έκανα και ένα delete μπας και με αφήσει να κάνω εκεί εγκατάσταση και τίποτα. Και τώρα έχω 4 partitions, κανένα λειτουργικό και λόγω του παραπάνω μηνύματος δε με αφήνει να τα πειράξω και δε ξέρω τι να κάνω. Ελπίζω να μην αχρήστευσα το λάπτοπ με αυτή τη βλακεία που έκανα. Καμιά βοήθεια; (Σε spoiler φωτό με τα partitions) Spoiler Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από Asevastos
dpolal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Σβήστα όλα αφού δεν τα χρειάζεσαι και θα σε αφήσει. Το μνμ που εμγανίζει είναι σωστό καθώς έχεις επιλέξει το 5.1Gb partition και εκεί δεν χωράει η εγκατάσταση. (μπλέ μπάρα) 1
hp8 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 όπως είπε o dpolal ξεκίνα από κάτω προς τα πάνω και αφού κλικαρεις ένα ένα διαμέρισμα πάτα delete Αν για κάποιο λόγο δεν γίνετε ακολούθησε τις οδηγίες dd απο εδώ 1
Asevastos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ παιδιά έκανα delete σε όλα και με άφησε αφού ενώθηκαν όλα σε ένα partition dpolal το μήνυμα δε μου το έβγαζε στο 5άρι, στο 230 το έβγαζε απλώς εκείνη τη στιγμή έτυχε να έχω επιλεγμένο αυτό.
micos000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όταν έκανες το usb είχες επιλέξει στο partition scheme το gpt for uefi; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2019 από micos000
Asevastos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Όχι, MBR αφού αλλιώς δε με άφηνε να τρέξω από το usb το installation.
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Το ξέρω ότι το είχες σε mbr, το έγραψες στην αρχή. Είχες όμως τον δίσκο gpt αλλά γύρισες το bios σε mbr και αυτό δεν επέτρεπε τα 10άρια να αναγνωρίσουν τον δίσκο. Αν είχες κάνει το usb από την αρχή σε gpt for uefi δε θα είχες πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα