chris_g92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, alexakos89 είπε Ωραιο και δυνατο δεν λεω και μπραβο της , αλλα τι να το κανεις στο mate 30 αν δεν το παρει κανεις...? Τουλαχιστον εχουν καταλαβει οτι δεν πρεπει να τους συγκρινουν με τους επεξεργαστες της APPLE και ουτε καν αναφορα. Λογικό δεν είναι ? Γιατί να συγκρίνουν κάτι που δεν μπορεί να έρθει ποτέ σε σύγκριση λόγω δισφορετικης πλατφόρμας?
alexakos89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, chris_g92 είπε Λογικό δεν είναι ? Γιατί να συγκρίνουν κάτι που δεν μπορεί να έρθει ποτέ σε σύγκριση λόγω δισφορετικης πλατφόρμας? Επεξεργαστές συγκρίνουν όχι πλατφόρμες ... με προγράμματα ειδικά γι αυτό . τι είπες τώρα ;;;;
chris_g92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Επεξεργαστές συγκρίνουν όχι πλατφόρμες ... με προγράμματα ειδικά γι αυτό . τι είπες τώρα ;;;; Δεν εννοώ ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με βάση την απόδοση. Απλά ένας κάτοχος iPhone πιστεύεις ότι θα πάει να πάρει Huawei ? Άρα η σύγκριση με τα chips που χρησιμοποιούνται στους Android κατασκευαστές ήταν πιο σωστή . Με αυτή την έννοια το λέω δεν ξέρω αν με κατάλαβες Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2019 από chris_g92
alexakos89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Δεν εννοώ ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με βάση την απόδοση. Απλά ένας κάτοχος iPhone πιστεύεις ότι θα πάει να πάρει Huawei ? Άρα η σύγκριση με τα chips που χρησιμοποιούνται στους Android κατασκευαστές ήταν πιο σωστή . Με αυτή την έννοια το λέω δεν ξέρω αν με κατάλαβες Γιατί να μην πάει ; Ίσα ίσα τους συμφέρει κάποιος να αλλάξει στρατόπεδο. Όταν συγκρίνεις επεξεργαστές πιάνεις όλη την γκάμα και ότι κυκλοφορεί. Για να έχεις και καλύτερη οπτική. οπως όταν συγκρίνεις GPU
Retromaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, Merijohn είπε Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα έβρισκες όνομα πιο κουλ από το "Snapdragon". 😜 Καλά και αυτό είναι άστα. Αλλά τουλάχιστον καλύτερο από το Kirin.
efstratios1982 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, dali13gr είπε Φυσικά και ισχύει. 19 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται και το αργότερο αρχές Οκτωβρίου θα έχει κυκλοφορήσει. Αντίστοιχα, ο SD865 θα ανακοινωθεί τέλος του χρόνου και θα εμφανιστεί στην αγορά Φεβρουάριο. Σχεδόν 6 μήνες μετά τον Kirin και γι αυτό έβγαλε τον 855+ για να είναι ανταγωνιστική στο μεσοδιάστημα. Με τον 865 δεν θα είναι συγκρίσιμοι γιατί θα είναι μια γενιά πίσω όπως είπα. Ανακοίνωση Kirin 990 Σεπτέμβριος 2019 Ανακοίνωση Snapdragon 865 Δεκέμβριος 2019 Διάστημα 3 μήνες. Κυκλοφορία Kirin 990 Οκτώβριος 2019 (αν κ δεν ειναι σίγουρο οτι θα το δουμε εδώ τότε) Κυκλοφορία Snapdragon 865 Φεβρουάριος 2020 Διαστημα 4 μήνες Δεν ειναι τοσο μεγαλο το διάστημα. Καλως η κακως σε καμια περίπτωση η Huawei με τον Kirin δεν μπορει να ανταγωνιστει οχι μονο τωρα αλλα και ολα αυτα τα χρονια τους Snapdragon. (Και σκεψου οτι 980 με Α76 αρχιτεκτονική εφτανε στα επίπεδα του 845 με Α75 (δηλαδη μια γενια πισω....) 3
papavales Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, efstratios1982 είπε Ανακοίνωση Kirin 990 Σεπτέμβριος 2019 Ανακοίνωση Snapdragon 865 Δεκέμβριος 2019 Διάστημα 3 μήνες. Κυκλοφορία Kirin 990 Οκτώβριος 2019 (αν κ δεν ειναι σίγουρο οτι θα το δουμε εδώ τότε) Κυκλοφορία Snapdragon 865 Φεβρουάριος 2020 Διαστημα 4 μήνες Δεν ειναι τοσο μεγαλο το διάστημα. Καλως η κακως σε καμια περίπτωση η Huawei με τον Kirin δεν μπορει να ανταγωνιστει οχι μονο τωρα αλλα και ολα αυτα τα χρονια τους Snapdragon. (Και σκεψου οτι 980 με Α76 αρχιτεκτονική εφτανε στα επίπεδα του 845 με Α75 (δηλαδη μια γενια πισω....) Μπορεί ο κάθε fanboy να το πει όπως τον βολεύει, αυτό κάνεις κι εσύ. Μπορεί να σου πει κάποιος ότι κάθε χρόνο η huawei exei τον πιο δυνατό επεξεργαστή(γιατι τον κυκλοφορεί στο τελος του έτους). Ο kirin 990 αντικαθιστά τον 980 και ξεπερνά τον sd855, όπως ο sd865 αντικαθιστά τον sd855 και ξεπερνά τον kirin 990. Οι διαφορές είναι μικρές σε όλες τις περιπτώσεις και φαίνονται μόνο στα benchmarks όπου είναι και το σκληρό marketing. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2019 από papavales 1
Looter Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Ο νέος επεξεργαστής βλέπω ότι είναι πάλι ένα χρόνο ΠΙΣΩ από την Qualcomm. Συγκρίνουν το ΝΕΟ Kirin με τον 855 όταν ήδη κυκλοφορεί ο 855+ , μια pushαρισμένη του έκδοση και αυτό τα λέει ΟΛΑ... Κάτι που η Qualcomm σχεδιάζει , αναπτύσει και κυκλοφορεί για αρχές του έτους , έρχεται η Huawei να μας το παρουσιάσει με μικροβελτιώσεις ως ΝΕΟ chip για τα κινητά της 9-10 μήνες μετά... Με βάση τα δεδομένα , αυτός θα είναι ο επεξεργαστής και του διαδόχου του P30 Pro που θα κυκλοφορήσει σε 6 μήνες. Μου αρέσει πολύ η σειρά Mate σχεδιαστικά , το Mate 20 pro συγκρατήθηκα με το ζόρι να μην το δοκιμάσω. Αν έβγαζαν και μια έκδοση και με snapdragon θα το είχα ήδη τσιμπήσει. 2
Soulson Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 ακόμα με τη Huawei ασχολείστε εδώ μέσα??? 😴
Retromaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, papavales είπε Μπορεί ο κάθε fanboy να το πει όπως τον βολεύει, αυτό κάνεις κι εσύ. Μπορεί να σου πει κάποιος ότι κάθε χρόνο η huawei exei τον πιο δυνατό επεξεργαστή(γιατι τον κυκλοφορεί στο τελος του έτους). Ο kirin 990 αντικαθιστά τον 980 και ξεπερνά τον sd855, όπως ο sd865 αντικαθιστά τον sd855 και ξεπερνά τον kirin 990. Οι διαφορές είναι μικρές σε όλες τις περιπτώσεις και φαίνονται μόνο στα benchmarks όπου είναι και το σκληρό marketing. Ακριβώς, τα ειπες όπως σε βολεύει!!! Εγώ να προσθέσω ότι ο 990 βγαίνει πιο κοντά με τον 865 παρά με τον 855, οπότε με αυτόν θα τον συγκρίνουμε. Επίσης ακόμη και με την προηγούμενη γενιά να τον συγκρίνεις κάθε φορά, ο Kirin βγαίνει μπροστά με μικρό margin ενώ όταν βγαίνει ο νέος snapdragon απέχει πολύ από τον Kirin. Το ότι λες fanboy ενός soc με ξεπερνάει. Δεν φανταζομουν ποτέ ότι θα υπήρχε λόγος να γίνεις κάποιος fanboy ενός soc. Αυτό που προσπαθούμε είναι να μιλήσουμε λογικά όπως έκανε και το παλικάρι παραπάνω. Απλά καταγράφουμε το γεγονός. Ειλικρινά έχω φιλική διάθεση προς την Huawei, και αρκετές φορές μιλάω θετικα. Φαίνεται όμως ότι κάποιος δεν είναι fanboy όταν θα βρει για αυτό που υποστηρίζει κάτι που είναι χειρότερο από τον ανταγωνισμό. Δηλαδή fanboy δεν είναι αυτός που μιλάει ανητικά αλλά αυτός που τα βρίσκει πάντα τέλεια για αυτό που υποστηρίζει. 1
stafaf Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, Soulson είπε ακόμα με τη Huawei ασχολείστε εδώ μέσα??? 😴 Σωστά, ποιος ασχολείται μωρέ ακόμη με την 2η εταιρία σε πωλήσεις κινητών στο κόσμο;
Soulson Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, stafaf είπε Σωστά, ποιος ασχολείται μωρέ ακόμη με την 2η εταιρία σε πωλήσεις κινητών στο κόσμο; αν θα παραμείνει με τα νέα δεδομένα...
papavales Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Ακριβώς, τα ειπες όπως σε βολεύει!!! Εγώ να προσθέσω ότι ο 990 βγαίνει πιο κοντά με τον 865 παρά με τον 855, οπότε με αυτόν θα τον συγκρίνουμε. Επίσης ακόμη και με την προηγούμενη γενιά να τον συγκρίνεις κάθε φορά, ο Kirin βγαίνει μπροστά με μικρό margin ενώ όταν βγαίνει ο νέος snapdragon απέχει πολύ από τον Kirin. Το ότι λες fanboy ενός soc με ξεπερνάει. Δεν φανταζομουν ποτέ ότι θα υπήρχε λόγος να γίνεις κάποιος fanboy ενός soc. Αυτό που προσπαθούμε είναι να μιλήσουμε λογικά όπως έκανε και το παλικάρι παραπάνω. Απλά καταγράφουμε το γεγονός. Ειλικρινά έχω φιλική διάθεση προς την Huawei, και αρκετές φορές μιλάω θετικα. Φαίνεται όμως ότι κάποιος δεν είναι fanboy όταν θα βρει για αυτό που υποστηρίζει κάτι που είναι χειρότερο από τον ανταγωνισμό. Δηλαδή fanboy δεν είναι αυτός που μιλάει ανητικά αλλά αυτός που τα βρίσκει πάντα τέλεια για αυτό που υποστηρίζει. Spoiler Φίλε μου σου έδωσα ένα παράδειγμα ότι κάθε πιο νέο και καλύτερο. Κάθεσαι και μέτρα τους μήνες διαφοράς. Είναι μια απλή αλληλουχία όπου ο ένας ξεπερνάει τον άλλο. Και για να δεις πως δεν κατάλαβες τι εννοούσα, εγώ θεωρώ καλύτερο το snap dragon μέχρι σήμερα για λόγους συμβατότητας, gpu και ευελιξίας(αν με ενδιέφερε το Mobile gaming έπαιρνα xiaomi ή iPhone) . Αλλά επιλέγω huawei συσκευές τον τελευταίο χρόνο γιατι καλύπτει καλύτερα τις προσωπικές μου ανάγκες σε τομείς που με ενδιαφέρουν. Εννοείται αν βγει κάτι άλλο πιο κοντά στα θέλω μου αλλάζω χωρίς σκέψη.
Retromaniac Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, papavales είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φίλε μου σου έδωσα ένα παράδειγμα ότι κάθε πιο νέο και καλύτερο. Κάθεσαι και μέτρα τους μήνες διαφοράς. Είναι μια απλή αλληλουχία όπου ο ένας ξεπερνάει τον άλλο. Και για να δεις πως δεν κατάλαβες τι εννοούσα, εγώ θεωρώ καλύτερο το snap dragon μέχρι σήμερα για λόγους συμβατότητας, gpu και ευελιξίας(αν με ενδιέφερε το Mobile gaming έπαιρνα xiaomi ή iPhone) . Αλλά επιλέγω huawei συσκευές τον τελευταίο χρόνο γιατι καλύπτει καλύτερα τις προσωπικές μου ανάγκες σε τομείς που με ενδιαφέρουν. Εννοείται αν βγει κάτι άλλο πιο κοντά στα θέλω μου αλλάζω χωρίς σκέψη. Φυσικά και είναι αλληλουχία. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι όταν στον μεγαλύτερο διάστημα αυτής της αλληλουχίας έχεις το προβάδισμα, δημιουργείς μια φήμη. Αν ήταν 6 μήνες ο ένας και 6 μήνες ο άλλος θα ήταν πιο ζυγισμένα τα πράγματα. Εμένα σαν αγοραστή δεν με επηρεάζει η απόλυτη ταχύτητα. Πχ προτίμησα το mi note 3 από το mi 6 παρότι είχαν περίπου τα ίδια λεφτά. Στην περίπτωση του Kirin μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε η npu από όλο το soc. Και αν οι εικόνες από το noise reduction τελικά έτσι τότε μπορεί και να το τιμήσω. Οπότε αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι η Huawei θα επρεπε να βγάλει πιο γρήγορη CPU/gpu γιατί θα ξεπεραστεί άμεσα. Να προλάβει να έχει λίγο καιρο κάποιο προβάδισμα.
efstratios1982 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, papavales είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φίλε μου σου έδωσα ένα παράδειγμα ότι κάθε πιο νέο και καλύτερο. Κάθεσαι και μέτρα τους μήνες διαφοράς. Είναι μια απλή αλληλουχία όπου ο ένας ξεπερνάει τον άλλο. Και για να δεις πως δεν κατάλαβες τι εννοούσα, εγώ θεωρώ καλύτερο το snap dragon μέχρι σήμερα για λόγους συμβατότητας, gpu και ευελιξίας(αν με ενδιέφερε το Mobile gaming έπαιρνα xiaomi ή iPhone) . Αλλά επιλέγω huawei συσκευές τον τελευταίο χρόνο γιατι καλύπτει καλύτερα τις προσωπικές μου ανάγκες σε τομείς που με ενδιαφέρουν. Εννοείται αν βγει κάτι άλλο πιο κοντά στα θέλω μου αλλάζω χωρίς σκέψη. Τους μήνες διαφοράς τους αναφέραμε γιατί ένας άλλος συμφορουμίτης βγήκε και υποστήριξε ότι ο 865 απέχει χρονικά 6 μήνες και ότι καλό θα ήταν να μη συγκρίνουμε κινητά που δεν έχουν κυκλοφορήσει καν. Αν διαβάσεις λοιπόν πιο πάνω θα δεις ότι του ανέφερα ότι και ο Kirin μόλις παρουσιάστηκε και κανένα κινητό μέχρι στιγμής δεν τον φοράει. Καλώς η κακώς η Huawei στο κομμάτι των επεξεργαστών σε καμία περίπτωση δε μπορεί (μέχρι στιγμής) να συναγωνιστεί τον Snapdragon. Από εκεί και πέρα, το τι βολεύει και τι ψάχνει ο καθένας είναι απολύτως λογικό να διαφέρει από χρήστη σε χρήστη γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω, με εμφανίζουν ως fanboy (μιας και με χαρακτήρισες έτσι), θα σου πρότεινα εντελώς φιλικά, να διαβάσεις και τα προηγούμενα μηνύματα για να να δεις ότι η απάντηση, όταν περιλαμβάνει δεδομένα και επιχειρήματα δεν κρύβει fanboyσμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα