Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δικαιούνται οι φοιτητές ποσοστο αναπηρίας;

Γιατι ειμαι και ανασφαλιστη και εχω θεματα υγειας και μου κλεινουν ραντεβου μετα απο 2 μηνες πχ για σπιρομέτρηση και αλλες εξετασεις που ΕΠΕΙΓΟΥΝ μιας και εχω τρομερη δυσπνοια και στα ιδιωτικά δεν μπορω να τις κανω και ας εχω παραπεμπτικό. Με το ποσοστο αναπηρίας θα μπορω να ασφαλιστω;  

Επισης αμα λαβω το ποσοστο αναπηριας και βρω πχ δουλεια θα το βλεπει ο εργοδοτης μου πως εχω ποσοστο αναπηριας ή οι γιατροι που πηγαινω; Και θα γραφει και διαγνωση;

Δημοσ.

Με ενδιαφερει γιατι διαβαζα κατι αρθρα που λεγαν πως πχ δεν τους προσελαβαν επειδη ειχαν ποσοστο αναπηριας.

Δημοσ.

1. Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να αιτηθεί σε ΚΕΠΑ για να προσδιοριστεί το ποσοστό αναπηρίας του εφόσον έχει προβλήματα υγείας. Πηγαίνουν μέχρι και βρέφη που γεννιούνται με προβλήματα υγείας και οι γονείς χρειάζονται την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας για να δουν τι δικαιούται. Για την διαδικασία να περάσεις από εκεί ψάχνεις στο διαδίκτυο.

2. Αν σε ενδιαφέρει το επίδομα αναπηρίας, πρέπει να έχεις από 67% και επάνω, εκτός ορισμένων ασθενειών, κάνεις αίτηση στον ΟΠΕΚΑ και αν γίνει δεκτή μετά περνάς από ΚΕΠΑ, χρειάζεται ηλεκτρονικός φάκελος που υποβάλλει ο γιατρός ηλεκτρονικά και διάφορα άλλα.

3. Όλοι οι ανασφάλιστοι εφόσον είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή είναι φοιτητές, έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Το πρόβλημα που περιγράφεις με τις αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία είναι γενικό για όλους είτε ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, μόνη λύση αν δεν αντέχεις την αναμονή το ιδιωτικό κέντρο. Σου γράφει ο γιατρός την εξέταση και την κάνεις με κόστος συμμετοχής.

4. Όσοι λαμβάνουν από 67% και πάνω ασφαλίζονται από την πρόνοια εφόσον τηρούνται κάποια εισοδηματικά κριτήρια.

5. Ο εργοδότης δεν θα μπορεί να δει τίποτα. Αλλά αν του πεις για προβλήματα υγείας και αναπηρία το πιθανότερο είναι να μην σε προσλάβει. Δυστυχώς το πρόβλημα που έχουν οι πάσχοντες από σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρίες με την εργασία είναι τεράστιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Ευχαριστω για την ενημερωση.

3. Οχι δεν γινεται αυτο γιατι ως ανασφαλιστη μπορω μονο σε δημοσια νοσοκομεια, μονο για δημοσια ισχυει η συνταγη. Σε ιδιωτικά μπορουνε να πανε μονο οσοι ειναι ασφαλισμενοι. Οσοι ειναι φοιτητές ΜΟΝΟ εντος των βασικων χρονων φοιτησης συν 2 εχουν ιατροφαρμακευτικη καλυψη οι υπολοιποι δεν εχουν τιποτα.

4. Αρα αμα δεν εχεις πανω απο 67% δεν σε ασφαλίζουν;

5. Συμφωνω.

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

Όταν πάρεις παραπεμπτικό από γιατρό για εξέταση από δημόσια νοσοκομεία, μπορεί η εξέταση να γίνει και σε ιδιωτικό κέντρο, απλά πληρώνεις ένα μικρό κόστος. Όλοι καλύπτονται πλέον από τα δημόσια νοσοκομεία, αν δεν είσαι γραμμένη ΟΑΕΔ γράψου εκεί και μετά είσαι καλυμμένη.

Δημοσ.

Μα το θέμα είναι ότι εφόσον κάποιος παίρνει επίδομα αναπηρίας, σημαίνει ότι δεν είναι εις θέση να εργαστεί. Αλλιως αν μπορει να εργαστεί και προσληφθεί σε κάποια επιχείρηση, γιατι να το παιρνει το επίδομα? Επισης δεν θα του πληρώνει ο εργοδότης ένσημα και κατά συνέπεια ασφάλιση?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bbbb είπε

Μα το θέμα είναι ότι εφόσον κάποιος παίρνει επίδομα αναπηρίας, σημαίνει ότι δεν είναι εις θέση να εργαστεί. Αλλιως αν μπορει να εργαστεί και προσληφθεί σε κάποια επιχείρηση, γιατι να το παιρνει το επίδομα? Επισης δεν θα του πληρώνει ο εργοδότης ένσημα και κατά συνέπεια ασφάλιση?

;;;;;; Πχ αν κάποιος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορεί να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου ή υπάλληλος σε call centre κλπ; Δεν χρειάζονται όλες οι εργασίες το 100% των σωματικών μας δυνατοτήτων.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όταν πάρεις παραπεμπτικό από γιατρό για εξέταση από δημόσια νοσοκομεία, μπορεί η εξέταση να γίνει και σε ιδιωτικό κέντρο, απλά πληρώνεις ένα μικρό κόστος. Όλοι καλύπτονται πλέον από τα δημόσια νοσοκομεία, αν δεν είσαι γραμμένη ΟΑΕΔ γράψου εκεί και μετά είσαι καλυμμένη.

Δυο λαθάκια έχεις κάνει.

Ο ανασφάλιστος δε χρειάζεται να είναι γραμμένος στον ΟΑΕΔ για να εξυπηρετηθει. Φτάνει να είναι ανασφάλιστος. Από το ΑΜΚΑ βλέπουν την ασφαλιστική ικανότητα, όχι από το αν υπάρχει κάρτα ανεργίας. Το λέω με σιγουριά επειδη ξέρω άτομα και από τις δυο περιπτώσεις, που εξυπηρετούνται το ίδιο.

Σαν ανασφάλιστος, παραπεμπτικό παίρνεις μόνο για δημόσιες δομές. Αν πας σε ιδιωτικό, πληρώνεις σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του. Το ποσοστό συμμετοχής το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι μόνο. Μπορείς εύκολα να το επιβεβαιώσεις απλά κάνοντας ένα τηλέφωνο σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό και ρωτόντας τι πληρώνεις σαν ανασφάλιστος, με παραπεμπτικό.

11 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

;;;;;; Πχ αν κάποιος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορεί να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου ή υπάλληλος σε call centre κλπ; Δεν χρειάζονται όλες οι εργασίες το 100% των σωματικών μας δυνατοτήτων.

Αυτό ακριβώς. Αν ισχύει αυτό που μου είχε πει άτομο με αναπηρία που συζητούσα κάποια στιγμή, το αναπηρικό επίδομα σε περίπτωση που κάποιος δουλεύει ανάλογα με το μισθό μπορεί να κοπεί τελείως ή να μειωθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, bbbb είπε

Δεν κόβεται το επίδομα αναπηρίας, τουλάχιστον για πάνω απο 67%, αν εργάζεσαι. Δεν πάει να πει οτι επειδή βρήκες δουλειά ξεπέρασες και την αναπηρία σου και όλα όσα συνεπάγεται αυτη. Πχ ένας διαβητικός παίρνει τα χρήματα που παίρνει γιατί χρειάζεται να κάνει μια συγκεκριμένη διατροφή, αν πιάσει δουλειά εξακολουθεί να χρειάζεται τα εξτρα χρήματα για τη διατροφή συν τα έξοδα διαβίωσης.. Για να μην πούμε για παραπληγίες, τετραπληγίες που δεν φτάνουν τα χρήματα ούτε του επιδόματος μαζί με της εργασίας για τις πάγιες ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν. Για παράδειγμα ένα αναπηρικό αμαξίδιο της προκοπής κοστίζει 4000 + Ευρω. Αυτό που κόβεται αν δουλευεις είναι η αναπηρική σύνταξη (αν δικαιουσουν), οχι το επίδομα.
Η αναπηρία είναι πολύ ακριβό σπορ οπως έλεγε ένας φίλος.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...