Προς το περιεχόμενο

Δοκιμάζοντας το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone, το Samsung Galaxy Fold (hands-on)

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Οτι και να πουμε δεν δικαιολογείται σε καμια περιπτωση τετοια τιμη. Πραγματικα απορω ποιος θα το παρει. Και 400 ευρω να ειχε παλι θα απορουσα σε ποιον θα ηταν χρησιμο ενα τετοιο πραγμα. 

1 ώρα πριν, Maisimba είπε

Στα 2100€ που κοστίζει είναι απαγορευτικό και σχεδόν παράλογο.

^

Δεν φαντάζει περίεργο που δεν περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στο release date 

Οποίος έχει λεφτά, θα το παρει. Όποιος το χρειάζεται, θα το παρει. 

Δεν χρειάζεται να μπαίνετε (όχι μόνο εσείς οι 2) σε κάθε τι που είναι ακριβό και να σχολιάζετε την τιμή του. Προφανώς δεν είναι για εσάς. 

Επεξ/σία από overpower
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, insomnianoex είπε

Για πολλούς??

Καλά , ακλαφτο θα πάει, δεν υπάρχει καμία πρακτικότητα στα αναδιπλούμενα smartphones... Και θα το πάρουνε μόνο εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους, θα το δουλέψουν δύο τρεις φορές και μετά θα το πετάξουν σε ένα συρτάρι..

Με λίγα λόγια, μόνο αν είσαι ο Γιάγκος δράκος και έχεις την Giant να σου φέρνει λεφτά παίρνεις ένα  τέτοιο τηλέφωνο, αλλά και για να πουλάς μούρη στα meeting 😂

Δεν είναι για πολλούς. Είναι για λίγους. Όπως συμβαίνει πάντα σε κάθετι πραγματικά καινούργιο.

Ας ελπίσουμε να ξανακάνει εκπομπή ο Εθνικός Σταρ όπως το 1996 όταν έκανε δώρα στο τηλεφτυάρι κινητά.

Και να μοιράζει τώρα foldable. Ξέρεις έδινε τα κινητά - ακρίδες με τις κεραίες που έκαναν τότε όσο ένας μισθός.

Τα ζώα έπαιρναν τηλέφωνο από το σταθερό τους και τον έβριζαν αντί να τσιμπήσουν κινητάκι.

Ο Γιάγκος Δράκος πάντως δεν ξέρω αν πήρε τηλέφωνο από το σταθερό του για να τσιμπήσει κινητό - ακρίδα.

Επεξ/σία από aypnia
  • Thanks 1

37 λεπτά πριν, overpower είπε

^

Δεν φαντάζει περίεργο που δεν περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στο release date 

Οποίος έχει λεφτά, θα το παρει. Όποιος το χρειάζεται, θα το παρει. 

Δεν χρειάζεται να μπαίνετε (όχι μόνο εσείς οι 2) σε κάθε τι που είναι ακριβό και να σχολιάζετε την τιμή του. Προφανώς δεν είναι για εσάς. 

Προφανώς γράφεις πολυ συχνά.... και μιλάς πολύ🤫😂😂😂😂

πιστευω αυτη η τεχνολογια...ηρθε για να μείνει ..οχι με την σημερινη της μορφη αλλα ετσι ειναι η αρχη..πραγματικη καινοτομία και οχι οπως ειχε βγαλει τοτε η lg το flex που αυτο ειναι πραγματικα αχρηστο

για αυτο το μοντελο πιστευω η samsung δεν εχει στοχο το κερδος αλλα την επενδυση για το μελλον.και την τεχνογνωσία γιατι θα μεινει στην ιστορια ως η πρωτη εταιρια..αν οχι η πρωτη αλλα απ τις πρωτες που εβγαλε στο εμποριο ενα τετοιο κινητο 

για την τιμη του που λετε ναι..ειναι υψηλη αλλα σε μερικα χρονια που και παλι πιστευω θα ειναι ποιο σωστη αυτη η τεχνολογια..δηλαδη γυρω στις 5 ιντζες η μια οθονη και γυρω στις 10 η μεγαλη.με το μισο παχος απ οτι ειναι σημερα .μην ξεχνατε οτι θα αγοραζουμε 2 συσκευες σε 1..και κινητο και ταμπλτετ σε μια συσκευη σε αυτη την τιμη,και μαλιστα και τα 2 με σουπερ hardware..

αυτες οι συσκευες θα ειναι παντως το οριστικο τελος των tablets 

• Like 1

Το ότι δεν υπολόγισαν την Ελλάδα άραγε αποδεικνύει πως το τμήμα marketing της Samsung διαβάζει insomnia με Google translate;

😂 

Προσωπικά ζω για την στιγμή που θα κυκλοφορήσει κινητό με οθόνη 5" και θα αναδιπλώνεται για να μπαίνει στο τσεπάκι του πουκαμίσου. Είναι μια αρχή πάντως τούτο εδώ, να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Πολύ ωραίο το review σας και τα παρακολουθώ σχεδόν όλα απ' εδώ, αν όχι όλα, για τις τελευταίες εξελίξεις κλπ.

Απλά σε αυτό κάτι με χάλασε και ήθελα να το αναφέρω.

Γιατί clickbait τίτλο?

Βασικά να το θέσω διαφορετικά, είσαστε ένα forum που ασχολείται με τον τεχνολογικό τομέα και λέτε το Samsung ΠΡΩΤΟ foldable ?

Η royole η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που το είχε για εμπορική διανομή. Υπάρχουν πάρα πολλά για τους δύσπιστους στο διαδίκτυο, youtube κλπ.

Royole FlexPai

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, PCharon είπε

Το ότι δεν υπολόγισαν την Ελλάδα άραγε αποδεικνύει πως το τμήμα marketing της Samsung διαβάζει insomnia με Google translate;

😂

Προσωπικά ζω για την στιγμή που θα κυκλοφορήσει κινητό με οθόνη 5" και θα αναδιπλώνεται για να μπαίνει στο τσεπάκι του πουκαμίσου. Είναι μια αρχή πάντως τούτο εδώ, να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Διαβασαν ινσομνια και καταλαβαν οτι θα παει απατο! Δεν ειναι τίποτα μαλακες να το φέρουν 

Επεξ/σία από pacahontas III milagros

Εντωμεταξύ έχω κάτσει και βλέπω όλα τα βίντεο στο YouTube  από γνωστούς και άγνωστους reviewers. Είναι όλοι κατενθουσιασμένοι και με το πρόβλημα που έγινε στην αρχή φοβόντουσαν μήπως δεν κυκλοφορήσει καν. Και τώρα όλοι λένε πως το περίμενα πως και πως και είναι και πάλι ενθουσιασμένοι. Αλλά Ναι το κοινό του insomnia  ξέρει καλύτερα. 😂😂😂😂 Σίγουρα έχει και αρνητικά μικρά όπως όλα τα προϊόντα. Οποίος λέει για χοντρό είναι πολύ μικρότερο στο πλάτος από τα παραδοσιακά smartphones και βολεύει μια χαρά όπως λένε όλοι στο χέρι. Πολύ πιο premium από της Huawei και σίγουρα με περισσότερη προφύλαξη. Αλλά και πάλιμια χαρά τεχνολογία και της Huawei... αν βγει. Οι Huawei fanboys μην πέσετε πάνω μου τώρα γιατί είστε και πολλοί εδώ μέσα! 😛

• Like 2

σιγουρα δε ειναι καλο ! πολυ μπορει να πουν οτι ειναι για το καδο και θα συμφωνησω αλλα...... ειναι αρχη μιας αλλης γενιασ στη κινητη τηλεφωνια

20 ώρες πριν, Abudi είπε

Εδώ είναι το ζουμί των συσκευών αυτών για μένα. Έρχεται μια συσκευή που θέλει να κάνει τα δύο αυτά πράγματα ένα και κατ'εμέ αποτυγχάνει και στα δύο.

Εκτός κι αν η Samsung πιστεύει οτι ο κόσμος θα γυρίσει στις 4 ίντσες στα κινητά του, τότε η διπλωμένη μορφή είναι απλώς.......άχρηστη. Εγώ βλέπω το κινητό αυτό να χρησιμοποιείται μόνο σε tablet-mode. Αντίθετα, η σχεδιαστική φιλοσοφία της Huawei είναι πιο κοντά σε αυτό που εγώ θα ήθελα να δω σε αυτές τις 2-in-1 συσκευές. Διότι ακόμη και διπλωμένο, έχεις ένα κανονικό smartphone στα χέρια σου.

Edit: Η υλοποίηση της Huawei έχει βέβαια ακόμη μεγαλύτερα τεχνικά εμπόδια να ξεπεραστούν, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το οτι η οθόνη διπλώνει εξωτερικά. Αμέσως αμέσως βλέπω δύο προβλήματα: Η οθόνη θα είναι εκτεθειμένη στο βάλε-βγάλε από τσέπη/τσάντα κλπ και επίσης, το σημείο που θα βρίσκεται ο μηχανισμός αναδίπλωσης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι το καμπύλο τμήμα της αναδίπλωσης έχει μεγαλύτερο μήκος από το αντίστοιχο τμήμα σε "έκταση" (φανταστείτε δηλαδή τόξο κύκλου με μια αντίστοιχη χορδή κύκλου). Οπότε, όταν ανοίγεις το τηλέφωνο, θα έχεις περισσευούμενο πλαστικό κατά μήκος του μηχανισμού; Δεν ξέρουμε, θα δούμε πώς θα λύσει αυτά τα θέματα η Huawei

(Σημειώνω για πρόβατα, έχω Samsung S9)

Το fold αποτυγχάνει παταγωδώς ως εμπειρία χρήσης. στην εξωτερική οθόνη. Το tablet-mode φαίνεται μέτριο ως καλό, αλλά ως εκεί. Προσωπικά, αυτό που βλέπω, αφού παρακολούθησα το video αρκετές φορές, είναι ότι μοιάζει/ είναι τελικά ένα αναδιπλούμενο tablet και όχι ένα αναδιπλούμενο smartphone. H Samsung τείνει όμως να μας θεωρεί πρόβατα, και τους υποψήφιους αγοραστές και τους die-hard fans, και μας το πλασάρει ως smartphone, ενώ δεν είναι.

Πιστεύω ότι η Huawei το έχει "πιάσει" το νόημα λειτουργώντας με την αντίστροφη φιλοσοφία. To smartphone με υψηλής ανάλυση οθόνης που γίνεται tablet. Η λύση ίσως είναι γυαλί που λυγίζει ή πλαστικό πολυμερές με αντοχή στο χάραγμα.

• Like 1

20 ώρες πριν, pcos είπε

στα 1000 ανοιξε κλεισε πας για καινουργιο😛

Ακριβώς αυτό.. και δεν νομίζω τόσα πολλά... εγώ από ότι είδα σε διάφορα βίντεο στο youtube έχει ΤΡΕΛΟ θέμα... το κέντρο είναι ΠΑΝΤΑ τσαλακωμένο... όταν είναι σε τάμπλετ κατάσταση είναι ΠΟΛΥ άσχημο να βλέπεις το τσαλάκωμα στην μέση.

ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ και 101% αποτυχία.

με το νοτε 10 κ 6.8 οθονη , μονο εμενα μου γαινεται το fold σκετη μλκια ? κ γελοιο ? η μονο εγω εχω ψυχολογικα, κ  ειναι σε τιμη 2000+ να ηταν στα 200 να πω δεν γαμ , παιρνεις ενα ipad κ ενα νοτε 10 αν θες κ για δουλεια , ποιος θα το παρει ενας θεος ξερει 

• Confused 1

Άπατο λόγο τιμής και όχι μόνο αυτό αλλά οποιαδήποτε συσκευή κοστίζει τόσο. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να κάνει αλλά το μυαλό του μέσου αγοραστή (που είναι και η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού) δεν πρόκειται ποτέ να δώσει τόσα χρήματα για ένα κινητό ή tablet. Η αγορά αυτή τη στιγμή χρειάζεται συμβιβαστική τιμολογιακή πολιτική και specs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλώντας για τον τίτλο, δεν είναι το πρώτο foldable, πρώτο ήταν το FlexPai.

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω τι του βρίσκουν μερικοί του Galaxy Fold. Ως κινητό, έχει σοβαρές ελλείψεις. Όταν είναι διπλωμένο, χάνει αρκετά ως smartphone, λόγω της μικρής οθόνης. Ουσιαστικά έχουμε ένα foldable tablet με εξωτερική-βοηθητική οθόνη. Διότι, δε νομίζω να το χρησιμοποιήσεις για πολύ διπλωμένο, μιας και δεν βολεύει, όπως και να το κάνουμε.

Επιπλέον, αν πάρουμε την πραγματική καθημερινή χρήση που κάνουμε με ένα smartphone και πάλι δεν βολεύει σε πολλές περιπτώσεις. Όπως και να το κάνουμε, όταν ξαπλώσουμε, πριν κοιμηθούμε, χαζεύουμε λίγο στο κινητό μέχρι να μας πάρει ο ύπνος, συνήθως όντας ξαπλωμένοι πλάγια. Εκεί δεν βολεύει καθόλου να το έχεις ανοιχτό σε... tablet mode. Για media consumption, ναι λέει αρκετά μιας και παρακολουθείς άνετα YouTube, ταινίες και σειρές και έχεις ένα tablet στην τσέπη σου. Ένα πανάκριβο tablet όμως, μιας και η τιμή του ξεπερνάει τα 2 χιλιάρικα.

Στο μυαλό μου, όταν ακούω την λέξη foldable phone, μου έρχεται ο σχεδιασμός του Huawei Mate X. Ναι, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος  να πάθει ζημιά η οθόνη, αλλά ρε φίλε, όταν είναι διπλωμένο, είναι ένα κανονικό smartphone και όχι μια ασχήμια με μικρή οθονούλα (για τα σημερινά δεδομένα). Το μέλλον είναι το Mate X και όχι το Galaxy Fold. Αν βρουν τρόπο βέβαια να προστατέψουν κάπως την οθόνη με κάποιο υλικό.

Επεξ/σία από sweetemily
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...