Προς το περιεχόμενο

ASUSPRO B9. Το ελαφρύτερο 14-inch επαγγελματικό notebook στον κόσμο (hands-on)

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ASUS παρουσίασε ένα νέο notebook, το οποίο όπως υποστηρίζει η Ταϊβανέζικη εταιρεία, είναι το ελαφρύτερο με οθόνη 14 ιντσών επαγγελματικό laptop στον κόσμο, το ASUSPRO B9 (B9450).

Το ASUSPRO B9 (B9450) καλύπτει τις προδιαγραφές «Project Athena» της Intel (Engineered for Mobile Performance) και βασίζεται στην τελευταία πλατφόρμα Ice Lake της ίδιας εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό του θα βρείτε 10ης γενιάς επεξεργαστή Core i7 της Intel σε συνδυασμό με γραφικά Gen 11 και μνήμη LPDDR4X αλλά και με έως δύο PCIe 3.0 x4 SSDs του 1TB να λειτουργούν σε συστοιχία RAID 0 ή RAID 1, με Thunderbolt 3 και Intel WiFi 6 (Gig+).

Το επαγγελματικό αυτό laptop εξοπλίζεται επίσης με TPM 2.0 chip ασφαλείας αλλά και με κάμερα υπερύθρων για biometric login μέσω του Windows Hello κ.ά.

Το εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ notebook της ASUS διαθέτει αρκετά μαζεμένες διαστάσεις (η ASUS υποστηρίζει ότι κατάφερε να προσαρμόσει μία οθόνη 14 ιντσών NanoEdge Full HD σε ένα 13-inch class πλαίσιο από κράμα μαγνησίου πάχους μόλις 14,9 χιλιοστών χάρη στα εξαιρετικά λεπτά περιθώρια που υπάρχουν και στις τέσσερις πλευρές της (4-sided).

Το ASUSPRO B9 με την μπαταρία των 33Wh ζυγίζει μόλις 880 γραμμάρια με αποτέλεσμα να είναι το ελαφρύτερο στον κόσμο στην κλάση του και 990 γραμμάρια σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μπαταρία των 66Wh. H εταιρεία δεν ανακοίνωσε το κόστος του laptop.

asus_ifa201954.jpg.d293aec9012c33a863d4adbe7c3062a4.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικα ο τιτλος θαπρεπε ναναι " το ελαφρυτερο επαγγελματικο λαπτοπ, hands down!"

Ξερω ,ξερω.... με εχει καταστρεψει το youtube...

:P

Επειδή εχουμε παρει μερικα Asus Zenbook στη δουλεια, 14ρια πολυ λεπτά και ελαφρια εχω να πω οτι είναι ωραια να τα βλέπεις και να τα κουβαλας.

Τέλος.

Μεχρι εκει. 

Μπορεί εγω να ειμαι περιεργος αλλα οταν το touchpad είναι πιο πλατύ απο το. spacebar που ακριβώς ακουμπας τα χερια σου, πως γράφεις με άνεση;

Με το κατω μπεζελ να ειναι τοσο μικρο η οθόνη ειναι τοσο κοντα στο πληκτρολόγιο μου για μενα εχει την αισθηση σαν να εχω tablet με θηκη πληκτρολόγιο. 

Άβολο power button. 

Μπορει να σας μοιαζει μικρό πρόβλημα αλλα σε επαγγελματικό ultrabook για μενα η εργονομία ειναι μεγαλο ατού. 

Τα page up/down τα θελω οπως σε dell/lenovo πανω απο τα "βελάκια" δηλαδή. 

Επαναλαμβάνω, μπορει εγω να ειμαι περίεργος αλλα δεν το ζηλεύω ενα τετοιο Asus. 

Καλά είναι όλα τα ελαφριά λαπτοπ, αλλά μόλις τα ζορίσεις και αρχίσουν να ανεβάζουν θερμοκρασίες ή θα αρχίσουν να απογειώνονται από το θόρυβο ή να σέρνονται από το thermal throttling.

• Like 1

23 λεπτά πριν, tyxeros είπε

Καλά είναι όλα τα ελαφριά λαπτοπ, αλλά μόλις τα ζορίσεις και αρχίσουν να ανεβάζουν θερμοκρασίες ή θα αρχίσουν να απογειώνονται από το θόρυβο ή να σέρνονται από το thermal throttling.

αυτα τα λαπτοπ ειναι για χρηση γραφειου που θες να κανεις και εξωτερικες δουλειες, η τρεχεις απο meeting σε meeting ολη μερα...

πρακτικα το μονο που χρειαζεται να κανουν ειναι να τρεχουν excel, word, pdf outlook...περισσοτερο το μεγεθος της ram εχει σημασια παρα ο επεξεργαστης

• Like 1

έ,ρε δουλειά που είχε βγάλει παρέα με ποντικάκι μινιόν:

https://josvandijken.nl/computer_toshiba_libretto_100CT.php

spacer.png

https://www.theverge.com/2013/8/2/4566062/status-symbols-toshiba-libretto

• Like 2

1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Νι νι, θα δώσω λεφτά να αγοράσω κάτι τέτοιο, και όχι Macbook

Suuuuure

το οποιο θα ερχεται με δυνατοτητα αναβαθμισης ραμ και σκληρου πολυ ευκολα , και το οποιο επισης για να το λυσεις για καθαρισμα δεν θα χρειαστεις ενα ταμα για να πανε ολα σωστα

suuuuuure

• Like 4
  • Sad 1

2 hours ago, Talepwros said:

Επειδή εχουμε παρει μερικα Asus Zenbook στη δουλεια, 14ρια πολυ λεπτά και ελαφρια εχω να πω οτι είναι ωραια να τα βλέπεις και να τα κουβαλας.

Τέλος.

Μεχρι εκει. 

Μπορεί εγω να ειμαι περιεργος αλλα οταν το touchpad είναι πιο πλατύ απο το. spacebar που ακριβώς ακουμπας τα χερια σου, πως γράφεις με άνεση;

Με το κατω μπεζελ να ειναι τοσο μικρο η οθόνη ειναι τοσο κοντα στο πληκτρολόγιο μου για μενα εχει την αισθηση σαν να εχω tablet με θηκη πληκτρολόγιο. 

Άβολο power button. 

Μπορει να σας μοιαζει μικρό πρόβλημα αλλα σε επαγγελματικό ultrabook για μενα η εργονομία ειναι μεγαλο ατού. 

και που να σου χαλάσει να δεις τι θα τραβήξεις. Στην Ιταλία τα στέλνουν. 

3 ώρες πριν, Talepwros είπε

Τέλος.

Μεχρι εκει. 

Άβολο power button. 

Πολύ σωστός, αν η δουλειά σου είναι όλη μέρα σε λάπτοπ τότε η εργονομία ακόμα και σε λεπτομέρειες έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Δεν το είχα καταλάβει τόσο μέχρι που δούλεψα σε Thinkpad.

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με ένα υποθετικό λάπτοπ με πληκτρολόγιο Thinkpad και trackpad από Macbook.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το ASUSPRO B9440.

Απόλυτα ικανοποιημένος. Τα Zenbook που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι διαφορετική σειρά από τα ASUSPRO. Τα συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά για εργαλεία δουλειάς αν μετακινείσαι πολύ. Ελάχιστο bezel με αποτέλεσμα μικρότερο σασί αλλά όχι μίνι οθόνη, τέλειος αισθητήρας αποτυπώματος, οθόνη που έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μέχρι 180 μοίρες και πανάλαφρο. Πληκτρολόγιο πολύ καλό, το μοναδικό πρόβλημα το touchpad με το "κουτσουρεμένο" λειτουργικό που βγάζουν πλέον. Πέρασα παλιότερους drivers και έκανα αλλαγές σε registry για shortcuts, μια που πλέον to Smart Gesture δεν έχει καμία παραμετροποίηση.

Δεν έχω διαπιστώσει κάποιο throttling, ούτε να ζεσταίνεται. Η μπαταρία του πολύ καλή, αλλά μετά από 2 χρόνια συνεχούς χρήσης έχει πέσει πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενα. Το πρόβλημα είναι η μικρή συνδεσιμότητα (το δικό μου έρχεται με μόλις δύο USB-C πόρτες)

Το συγκεκριμένο βλέπω ότι έχει πολύ μεγαλύτερο touchpad που δεν ξέρω πώς θα λειτουργεί και έχει τον αισθητήρα σε πολύ άκυρο σημείο. Έχει όμως ευτυχώς περισσότερες θύρες (το δικό μου ερχόταν με usb-c αντάπτορα για hdmi, usb κτλ) κάτι σαφώς πιο βολικό.

Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω, το Mac Air φαίνεται γκουμούτσα και πολύ πιο άσχημο δίπλα του.

Επεξ/σία από Q-Taxys
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Q-Taxys είπε

Έχω το ASUSPRO B9440.

Απόλυτα ικανοποιημένος. Τα Zenbook που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι διαφορετική σειρά από τα ASUSPRO. Τα συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά για εργαλεία δουλειάς αν μετακινείσαι πολύ. Ελάχιστο bezel με αποτέλεσμα μικρότερο σασί αλλά όχι μίνι οθόνη, τέλειος αισθητήρας αποτυπώματος, οθόνη που έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μέχρι 180 μοίρες και πανάλαφρο. Πληκτρολόγιο πολύ καλό, το μοναδικό πρόβλημα το touchpad με το "κουτσουρεμένο" λειτουργικό που βγάζουν πλέον. Πέρασα παλιότερους drivers και έκανα αλλαγές σε registry για shortcuts, μια που πλέον to Smart Gesture δεν έχει καμία παραμετροποίηση.

Δεν έχω διαπιστώσει κάποιο throttling, ούτε να ζεσταίνεται. Η μπαταρία του πολύ καλή, αλλά μετά από 2 χρόνια συνεχούς χρήσης έχει πέσει πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενα. Το πρόβλημα είναι η μικρή συνδεσιμότητα (το δικό μου έρχεται με μόλις δύο USB-C πόρτες)

Το συγκεκριμένο βλέπω ότι έχει πολύ μεγαλύτερο touchpad που δεν ξέρω πώς θα λειτουργεί και έχει τον αισθητήρα σε πολύ άκυρο σημείο. Έχει όμως ευτυχώς περισσότερες θύρες (το δικό μου ερχόταν με usb-c αντάπτορα για hdmi, usb κτλ) κάτι σαφώς πιο βολικό.

Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω, το Mac Air φαίνεται γκουμούτσα και πολύ πιο άσχημο δίπλα του.

Το δικο σου εχει καποιο μικρο μπεζελ στην κατω πλευρα, ακομα και αυτο κανει διαφορά.
Απαραδεκτο που θελει usb-c adapter για το παραμικρο.
Απαραδεκτο που το usb-c ειναι πανω στην οθονη.
Απαραδεκτο που η οθονη ειναι και stand (το ιδιο ισχυει και για τα Zenbook  που εχουμε εδω).
Απαραδεκτο support  οπως ειπε και ο φιλος παραπανω(για λαπτοπ που και καλα ειναι επαγγελματικο και ερχεται με Win10 pro).

Και οι χρηστες εδω ειναι ικανοποιημενοι με τα laptop τους , οπως ηταν και με τα Windows Vista :P .
Παραθετω ενα σωστο laptop keyboard (δες το μεγεθος του touchpad)
https://cdn11.bigcommerce.com/s-blhknq8/product_images/uploaded_images/screen-shot-2016-03-22-at-1.59.06-pm.png

Τελος στο επαγγελματικο λαπτοπ κοιταμε πως δουλευει οχι πως δειχνει.

Επεξ/σία από Talepwros

2 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Το δικο σου εχει καποιο μικρο μπεζελ στην κατω πλευρα, ακομα και αυτο κανει διαφορά.
Απαραδεκτο που θελει usb-c adapter για το παραμικρο.
Απαραδεκτο που το usb-c ειναι πανω στην οθονη.
Απαραδεκτο που η οθονη ειναι και stand (το ιδιο ισχυει και για τα Zenbook  που εχουμε εδω).
Απαραδεκτο support  οπως ειπε και ο φιλος παραπανω(για λαπτοπ που και καλα ειναι επαγγελματικο και ερχεται με Win10 pro).

Και οι χρηστες εδω ειναι ικανοποιημενοι με τα laptop τους , οπως ηταν και με τα Windows Vista :P .
Παραθετω ενα σωστο laptop keyboard (δες το μεγεθος του touchpad)
https://cdn11.bigcommerce.com/s-blhknq8/product_images/uploaded_images/screen-shot-2016-03-22-at-1.59.06-pm.png

Τελος στο επαγγελματικο λαπτοπ κοιταμε πως δουλευει οχι πως δειχνει.

Το ότι το usb-c είναι πάνω στην οθόνη δεν είναι πρόβλημα, το ότι έχει μόνο δύο ναι με ενοχλεί.
Είναι καταπληκτικό ότι η οθόνη είναι και stand, με έχει βολέψει πάρα πολύ στη χρήση.  Το support έχει να κάνει με την εταιρεία, όχι τη συσκευή. Προσωπικά δεν μου χρειάστηκε, έτσι κι αλλιώς από τις ΗΠΑ το έφερα (εδώ δεν υπήρχε) και δεν θα είχα εγγύηση.

Το τι κάνουν οι άλλοι χρήστες δεν με αφορά. Μίλησα για τη δική μου εμπειρία, όπως κι εσύ για τη δική σου. Τώρα αν η δική σου γνώμη έχει πιο βαρύνουσα σημασία δεν το γνωρίζω. Πάντως τα Vista δεν μου άρεσαν.

Τέλος, μίλησα και για την απόδοση του λάπτοπ σε περίπτωση που σου διέφυγε. Επίσης όπως είπα, η εμπειρία σου είναι από άλλη σειρά της ίδιας εταιρείας, άρα εκτός από υποκειμενική είναι και αρκετά άσχετη.

• Like 1

1 ώρα πριν, manval είπε

και που να σου χαλάσει να δεις τι θα τραβήξεις. Στην Ιταλία τα στέλνουν. 

Τιποτα δεν τραβας ειχα asus που χαλασε και σε 10 μερες ηταν πισω επισκευασμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...