Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα σας !

Πριν απο περίπου 2-3 χρονια ειχα παρει ένα utp και  έκανα γραμμή απο το κουτάκι του Οτε στο ρουτερ μου (απο το κουτακι του Οτε έμπαινε στον κατω οροφο το καλώδιο εκει ειχα ενα splitter ,απο το spliter τράβηξα αλλο καλωδιο utp καπου στα 10 μετρα που πηγαινε στον πανω όροφο που βρίσκεται το  ρουτερ  , έπαιζε άψογα !

Μεχρι πριν 2 μηνες που ξαφνικά δεν μπορούσε το router μου με τιποτα να πάρει ip  ), το καλωδιο  φαινόταν μια χαρα , πουθενα φθαρμένο .

Έφερα τους τεχνικούς και αυτοι που ειπαν οτι θελει το καλώδιο αλλαγή , οποτε άλλαξα το κομμάτι που πηγαινε απο το κουτακι του Οτε στο spllitter με την διαφορά οτι το ένωσα απευθείας με το αλλο καλώδιο και παρέκαμψα το spllitter .

Aπο τοτε εχω τεραστια πτωση ταχύτητας , το ρουτερ απο τα 32 mbs συγχρονίζει καπου στα 26mbs αλλα το πραγματικο download ειναι πολλες φορες στα ταρταρα .

Σκέφτηκα να ξανα φτιαξω την εγκατάσταση απο την αρχη και να αλλαξω τελείως το καλώδιο , να φυγει γραμμη απευθειας απο το κουτι του Οτε στο ρουτερ (καπου στα 15 μετρα) .

1. Τι καλώδιο εξωτερικού χωρου μου προτείνετε ?

2. Υπάρχουν καποια σπιραλς που θα βοηθούσαν (θα ανεβάζαν την απόδοση ?)  

3 . Θα θέλατε να μου πείτε κατι αλλο που θα με βοηθούσε ?

Δημοσ.

Καλημέρα!

1) Επειδή μιλάμε για το καλώδιο συγχρονισμού με το router θα προτεινα S-FTP, η διαφορά στην τιμή ειναι αστεία για 10 μέτρα, η ποιότητα παρόλα αυτα θα σου κάνει τεράστια διαφορά.

2) Αν εννοείς σπιράλ τύπου kouvidis, όχι καμία διαφορά στην απόδοση. Μόνο στην τακτοποίηση. Παρόλα αυτα θα ηταν καλό να βάλεις ενα καναλάκι για να μη τραυματιστεί το καλώδιο (δεν αναφέρεις απο τι χώρους περνάει) και χρειαστεί να το ξαναρίξεις στο μέλλον.

Δημοσ.

Για εξωτερικό χώρο θα σου πρότεινα: https://www.xpatit.gr/el/products/diktuaka/ubiquiti-tc-carrier-m-tough-cable-sftp-outdoor-wire-cable-cat5e,-24awg-by-meter-detail.html. Το έχω χρησιμοποιήσει σε άπειρα εξωτερικά deployments και δεν χρειάστηκε ποτέ να το αντικαταστήσω ή να το ενισχύσω με σπιράλ. Οστόσο, για λόγους ασφάλειας περισσότερο, θα το έβαζα σε σπιράλ για να μην είναι εντελώς εκτεθειμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Φευγει απο το κουτακι και ανεβαινει 5-6  μετρα περιπου υψος(εξωτερικο τοιχο)  που απο κει περναει τοιχο, μπαινει στο χώρο  και αλλα 3-4 μετα μεχρι που φτάνει στο ρουτερ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dennissgr είπε

Φευγει απο το κουτακι και ανεβαινει 5-6  μετρα περιπου υψος(εξωτερικο τοιχο)  που απο κει περναει τοιχο, μπαινει στο χώρο  και αλλα 3-4 μετα μεχρι που φτάνει στο ρουτερ

Σε εξωτερικο τοίχο καλό πρεπει να να το προστατεψεις με κάποιο σωλήνα ή κανάλι απο ξεθωριασμα και τραυματισμους ειδικά αν είναι ευκολα προσβάσιμο. Στο εσωτερικό το πως θα το κρύψεις ειναι καθαρά θεμα γούστου. Μου έχει ζητηθεί κατα καιρούς και κλασσικό κανάλι τύπου Π αλλά και πιο ιδιατερο τύπου kouvidis. Ότι σου αρεσει εσενα.

Δημοσ.

αν το καλώδιο είναι οκ οτι και να αλλάξεις δεν θα ανέβει η ταχύτητα...γιατι δεν δοκιμάζεις το ρουτερ στο σημείο που έκανες την ένωση??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ice25 είπε

αν το καλώδιο είναι οκ οτι και να αλλάξεις δεν θα ανέβει η ταχύτητα...γιατι δεν δοκιμάζεις το ρουτερ στο σημείο που έκανες την ένωση??

αυτο θα εκανα και γω πρωτο βημα....μπαλαντεζα και εξω στο κουτι για δοκιμη.......αν και εκει η ταχυτητα ειναι χαλια μαλλον ειναι αλλου το προβλημα

Επεξ/σία από kostasbm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...