Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχαχαχαχαχα...Εισαι και εσυ ομως....Αυτά τα ξεκόβουν απ την αρχή.

Ξεκαθαρίζεις οτι δε παίζει να βάζεις κοινόχρηστα πλέον αν

1. Δεν δοθεί απόδειξη για ότι έχεις δώσει ως τωρα

2. Δεν αρχίσει να σου δίνει αποδείξεις απο δω και πέρα.

Δημοσ.

Πόσο αγαπώ τον διαχειριστή στην πολυκατοικία μου. Ο άνθρωπος ούτε δίλεπτο δεν θέλει να κρατήσει (ήταν ,68 και του έδωσα 70 λεπτά κι έψαχνε πόση ώρα να μου δώσει ρέστα, λέγοντας μου ότι δεν θέλει να έχει πρόβλημα με κανέναν ακόμα και για δυο λεπτά). Μακάρι στο επόμενο σπίτι που θα βρω να είναι ίδια τα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZPist92 είπε

Με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι έψαξε για το χαρτί από το πετρέλαιο και δεν το βρήκε. Ότι μάλλον μπερδευτηκε, θόλωσε κλπ. Και ότι θα το ψάξει για να Μ δώσει πίσω ότι είναι όχι άμεσα φυσικα. Επίσης μου επισήμανε να διπλώνω καλά τον φάκελο με τα χρήματα για τα κοινόχρηστα όταν τα βάζω στο κουτάκι γιατί είναι έξω και μπορεί κάποιος να το κλέψει... Του είπα ότι θέλω να του τα δίνω στο χέρι για να παίρνω την απόδειξη όπως επίσης ότι θέλω και για τα προηγούμενα. Επιμένει στο να τα βάζω στο κουτί και ότι θα ψάξει και για τις παλιές η θα μου τις τυπώσει. Ακόμη είπε να κρατάω το ειδοποιητηριο σαν απόδειξη και ότι τα μικρά αποκόμματα είναι πιο πολύ για αυτόν για να βλέπει ποιος έχει πληρώσει. Συγγνώμη όταν πληρώνετε τα κοινόχρηστα δεν παίρνεται ένα μικρό απόκομμα που γράφει απόδειξη ρε παιδιά? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πετρέλαιο είναι ξεχωριστά από τα κοινόχρηστα. Επειδή είναι αυτόνομη? Εννοείται πως ήμουν αφελής αλλά επίσης έχω άγνοια για το πώς λειτουργεί η αυτόνομη θέρμανση. Και δεν με ενδιαφέρει τόσο το ποσό το οποίο στην τελική μπορεί να είναι και 10€ επιστροφή αλλά ο ισχυρισμός του ότι τα έχω πάρει. Ε και έτσι ξύπνησα κ λέω κάτσε δίνω τόσο καιρό λεφτά στα τυφλά πως θα καλυφθω εγώ?

Το μικρό απόκομμα είναι για τον ένοικο. Ο διαχειριστής βλέπει ποιος πλήρωσε ή όχι από τα αποκόμματα που έχει ακόμα.

Δημοσ.
2 hours ago, ZPist92 said:

Με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι έψαξε για το χαρτί από το πετρέλαιο και δεν το βρήκε. Ότι μάλλον μπερδευτηκε, θόλωσε κλπ. Και ότι θα το ψάξει για να Μ δώσει πίσω ότι είναι όχι άμεσα φυσικα. Επίσης μου επισήμανε να διπλώνω καλά τον φάκελο με τα χρήματα για τα κοινόχρηστα όταν τα βάζω στο κουτάκι γιατί είναι έξω και μπορεί κάποιος να το κλέψει... Του είπα ότι θέλω να του τα δίνω στο χέρι για να παίρνω την απόδειξη όπως επίσης ότι θέλω και για τα προηγούμενα. Επιμένει στο να τα βάζω στο κουτί και ότι θα ψάξει και για τις παλιές η θα μου τις τυπώσει. Ακόμη είπε να κρατάω το ειδοποιητηριο σαν απόδειξη και ότι τα μικρά αποκόμματα είναι πιο πολύ για αυτόν για να βλέπει ποιος έχει πληρώσει. Συγγνώμη όταν πληρώνετε τα κοινόχρηστα δεν παίρνεται ένα μικρό απόκομμα που γράφει απόδειξη ρε παιδιά? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πετρέλαιο είναι ξεχωριστά από τα κοινόχρηστα. Επειδή είναι αυτόνομη? Εννοείται πως ήμουν αφελής αλλά επίσης έχω άγνοια για το πώς λειτουργεί η αυτόνομη θέρμανση. Και δεν με ενδιαφέρει τόσο το ποσό το οποίο στην τελική μπορεί να είναι και 10€ επιστροφή αλλά ο ισχυρισμός του ότι τα έχω πάρει. Ε και έτσι ξύπνησα κ λέω κάτσε δίνω τόσο καιρό λεφτά στα τυφλά πως θα καλυφθω εγώ?

σου λεει βλακείες... Το ειδοποιητήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση ως απόδεικτικό πληρωμής και το μικρο απόκομμα είναι αυτό που λειτουργεί ως απόδειξη. Αν δεν έχεις το μικρό απόκομμά στα χέρια σου δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις πληρώσει. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, ή δεν το έχει καθόλου με τις διαδικασίες των κοινοχρήστων ή κάνει/ετοιμάζει απατεωνιά...

Δημοσ.

Πες μου διεύθυνση και το όνομα του διαχειριστή να έρχομαι στο κουτί του για κάνα χαρτζιλίκι :)

Λοιπόν ο διαχειριστής σας είναι για.....:X

Χαρτάκια, γραμματοκιβώτια κι έξοδα στο περίπου και χωρίς αποδείξεις μπορεί να βολεύουν κάποιον ή κάποιους αλλά είναι τελείως μπακάλικο.

Κι επειδή πέρα από τα βολικά υπάρχουν και νόμοι έχουμε και λέμε:

Οι αποδείξεις καθώς και η γενική λίστα των κοινοχρήστων που φαίνεται ποιος πληρώνει τι αναρτώνται στην είσοδο.

Το μικρά "χαρτάκια" δεν είναι για τον διαχειριστή αλλά για τον ένοικο. Στην αρχή παίρνει το μεγάλο χαρτί (ειδοποίηση κοινοχρήστων) και τη στιγμή που πληρώνει το μικρό (απόδειξη).

Λεφτά στα γραμματοκιβώτια με την καμία. Να ορίσει συγκεκριμένες ώρες  2-3 μέρες μέσα στο μήνα που θα είναι σπίτι και θα πηγαίνετε να πληρώνετε. Σίγουρα το χύμα μπορεί να εξυπηρετεί κι εκείνον και εσάς αλλά αν χαθεί κάνα φράγκο ποιός θα έχει δίκιο; Εσείς ("μα στα έδωσα") ή αυτός ("αφού δεν τα πήρα").

Επίσης και το πετρέλαιο μπαίνει κανονικά μέσα στις λοιπές δαπάνες και φαίνεται αναλυτικά μαζί με τα υπόλοιπα κοινόχρηστα.

(ήμουν πέραν της 10ετίας διαχειριστής μέχρι που τα παράτησα για να πάρουν μία "γεύση" και οι λοιποί ;))

• Like 1
Δημοσ.

ποτε δεν δινουμε χρηματα χωρις αποδειξη......κανονας!!!!!!

επισης το να ζητανε προκαταβολη για το πετρελαιο ειναι παρανομο!

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, saltofx_v είπε

Και από που πληρώνει ρε παιδιά ο διαχειριστής το πετρέλαιο όταν το βάζει αν δε ζητήσει προκαταβολή; Εκτός αν έχει ζητήσει κάποιο ποσό για αποθεματικό της διαχείρισης, οπότε δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, saltofx_v είπε

Λογικά ήταν για το αποθεματικό.

Αν εννοείς ότι ο διαχειριστής πρέπει να βάζει από την τσέπη του 1000 ευρώ για πετρέλαιο και να περιμένει 2-3 μήνες να ξεπληρωθεί, πλανάσαι άγρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το αποθεματικο το δινει "υποτιθεται" ο ιδιοκτητης του ακινητου...οχι ο ενοικιαστης.εγω λεω τι λεει ο νομος!

στην πολυκατοικια που ειμαι τωρα ο διαχειριστης εβγαλε ανακοινωση αρχες χειμωνα για θερμανση να δωσουμε λεφτα.εννοειται οτι οσοι μπορουσαν εδωσαν...δεν εχει δικαιωμα κανεις να σου κοψει την θερμανση αν δεν δωσεις προκαταβολη.(εξαλου ο καυστηρας ηταν γεματος απο την προηγουμενη ανοιξη).

φυσικα εδωσα και εγω 150€ (καλη τη πιστη) που μου τα εβγαζε καθε φορα που εβγαιναν τα κοινοχρηστα, με αποτελεσμα σε 2 μηνες να τα εχω καταναλωσει αυτα τα 150. αλλα καποιος μπορει να μην εχει να τα δωσει.......εεε δεν μπορει να σου κοψει τη θερμανση.

Επεξ/σία από saltofx_v
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά το αποθεματικό δημιουργείται για την αντιμετώπιση όλων των εξόδων (καθαριότητα, πετρέλαιο, μικροέξοδα, κλπ).

Πχ κάποια στιγμή αποφασίζουν να δώσει κάθε διαμέρισμα 150 ευρώ. Αν είναι 10 τα διαμερίσματα μαζεύεται ένα ποσό 1500 ευρώ το οποίο υπάρχει πάντα. Από αυτά πληρώνονται όλα τα έξοδα του μήνα και με το που επιμερίζονται τα κοινόχρηστα στο κάθε διαμέρισμα (και πληρώνονται φυσικά) η σούμα επιστρέφει στο ποσό των 1500. Άρα ανά πάσα στιγμή υπάρχουν χρήματα για ότι προκύψει (εκτός φυσικά αν προκύψει κάνα μεγάλο θέμα με λέβητα, αποχέτευση ή ότι άλλο).

Φυσικά γι' αυτά τα 150άρια έχει κοπεί κανονικά απόδειξη και το ποσό παραδίδεται και στον επόμενο διαχειριστή μαζί με όλη την άλλη χαρτούρα

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ZPist92 είπε

Όχι εσυ κρατας το μεγάλο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chdeal είπε

Και από που πληρώνει ρε παιδιά ο διαχειριστής το πετρέλαιο όταν το βάζει αν δε ζητήσει προκαταβολή; Εκτός αν έχει ζητήσει κάποιο ποσό για αποθεματικό της διαχείρισης, οπότε δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.

Σ εμάς έπαιρνε τιμή για την ποσότητα που θέλαμε από την εταιρεία που παίρναμε πετρέλαιο, έβγαζε την αναλογία για κάθε διαμέρισμα σύμφωνα με τα χιλιοστά, δίναμε τα λεφτά, έδινε την παραγγελία μας έφερναν το πετρέλαιο,.

Στα επόμενα κοινόχρηστα, για το τυπικό η εταιρεία έβαζε και το πετρέλαιο, αλλά πληρώναμε τη διαφορά, αφού ήδη είχαμε δώσει τα χρήματα. Αν τυχόν υπήρχε μεταβολή στο κόστος, απ τη μέρα που του δώσανε τιμη, μέχρι την παραγγελία, γινόταν και η διόρθωση "επίσημα".

Αν δε πλήρωναν όλοι, πετρέλαιο δεν έβαζε. Την είχε πατήσει κανα δυο φορές απο κάποιους που λέγανε "βάλτα εσύ και θα στα δώσω τέλος του μήνα" και καθιέρωσε αυτό το σύστημα.

Ούτε αποθεματικό πείραζε, ούτε απ την τσέπη του πλήρωνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν τα κοινόχρηστα εκδίδει εταιρία διαχείρισης, μπορεί να ζητηθεί αντί του έντυπου ειδοποιητηρίου και απόδειξης εξόφλησης, να αποστέλλονται μέσω email και η πληρωμή να εκτελείται μέσω e-banking;

Το ενδιαφέρον μου εστιάζει κυρίως στο κατά πόσο θα είναι νομικά έγκυρο, καθότι πρακτικά θα είναι πιο εύκολο (αποθήκευση των pdf και πληρωμή χωρίς δέσμευση παρουσίας σε συγκεκριμένες στιγμές).

Επεξ/σία από gousias
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gousias είπε

Όταν τα κοινόχρηστα εκδίδει εταιρία διαχείρισης, μπορεί να ζητηθεί αντί του έντυπου ειδοποιητηρίου και απόδειξης εξόφλησης, να αποστέλλονται μέσω email και η πληρωμή να εκτελείται μέσω e-banking;

Το ενδιαφέρον μου εστιάζει κυρίως στο κατά πόσο θα είναι νομικά έγκυρο, καθότι πρακτικά θα είναι πιο εύκολο (αποθήκευση των pdf και πληρωμή χωρίς δέσμευση παρουσίας σε συγκεκριμένες στιγμές).

Αν κάνεις τραπεζική κατάθεση και βάζεις σαν δικαιολογία κοινόχρηστα/θέρμανση αρκεί για να αποδείξεις αυτό που θες.

Σε περίπτωση που τραβήξει δικαστικά το θέμα (ουτε 1 στο εκατομύριο) ο δικαστής θα ρωτήσει τον λήπτη της κατάθεσης να αποδείξει τι είδους συναλλαγή ήταν αφού δεν ήταν αυτό που αναγράφει η κατάθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αν κάνεις τραπεζική κατάθεση και βάζεις σαν δικαιολογία κοινόχρηστα/θέρμανση αρκεί για να αποδείξεις αυτό που θες.

Σε περίπτωση που τραβήξει δικαστικά το θέμα (ουτε 1 στο εκατομύριο) ο δικαστής θα ρωτήσει τον λήπτη της κατάθεσης να αποδείξει τι είδους συναλλαγή ήταν αφού δεν ήταν αυτό που αναγράφει η κατάθεση.

Επεξ/σία από gousias
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...