vairass Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, hurin είπε Ήρθε email Ενημέρωση για την αυτόματη ανανέωση των αιτήσεων του Επιδόματος Στέγασης: Λόγω εφαρμογής έκτακτων μέτρων παρατείνεται αυτοδίκαια για ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων, που τον Μάρτιο ήταν σε καθεστώς «Εγκεκριμένη σε μήνα λήξης ισχύος» και θα έπρεπε να επανυποβληθούν έως 31/3/2020. Δεν απαιτείται να μεταβείτε σε Δήμο ή Κέντρο Κοινότητας. Εάν έχετε ήδη υποβάλει νέα αίτηση μέσα στο Μάρτιο, η οποία έχει εγκριθεί, αυτή ισχύει και θα επιδοτηθείτε κανονικά για το επόμενο εξάμηνο. 2
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Μου ήρθε κι εμένα αυτό: Αναφορά σε κείμενο Λόγω εφαρμογής εκτάκτων μέτρων παρατείνεται αυτοδίκαια η ισχύς της αίτησης σας για το Επίδομα Στέγασης για ένα μήνα. Δεν απαιτείται να μεταβείτε σε Δήμο ή Κέντρο Κοινότητας Το θέμα είναι ότι εγώ ήμουν στο μήνα λήξης ισχύος, αλλά δε θα γινόταν ανανέωση επειδή πρέπει να κάνω επέκταση μισθωτηρίου. Εννοούν ότι θα πάρω και τον επόμενο μήνα και αντί για 31/3 θα μπορώ να κάνω νέα αίτηση (και επέκταση συμβολαίου) έως 30/4; Όταν μπαίνω στο epidomastegasis μου βγάζει στις Επιπλέον Πληροφορίες της ισχύουσας αίτηση ότι δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα.
nik416 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά επηδει δεν έχω καταλάβει και εγώ μπορεί κάποιος που το ξέρει το θέμα να μας εξηγήσει τη γίνετε?τη πρέπει Να κάνουμε Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από nik416
phanispal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Ελπίζω να μη χρειάζεται να κάνουμε κάτι και όντως να γίνει ανανέωση για ένα (τουλάχιστον) μήνα, ακόμα και για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει επέκταση μισθωτηρίου και εκ νέου αίτηση.
antbyron Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 13 ώρες πριν, AnaZab είπε Εγώ έκανα νέα αίτηση αλλά πρέπει να μεταβώ κέντρο κοινότητας γιατί θέλει εξακρίβωση και δεν με αφήνει μέσο Ίντερνετ,μόνο κέντρο κοινότητας Τι εξακρίβωση; Σε τι;
antbyron Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, AnaZab είπε Του αριθμού παροχής ρεύματος απαιτεί μετάβαση και της άδειας πολίτη Ε.Ε. σε ένα μέλος της οικογένειας Ok, απλά αναρωτήθηκα αν τους αφορά όλους.
phanispal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Στο email που έστειλαν σε μένα, έλεγαν ότι δεν απαιτείται να μεταβώ σε Δήμο ή Κέντρο Κοινότητας. Όχι τίποτ' άλλο, μ' αυτά που γίνονται δε μπορώ να βρεθώ και με τον ιδιοκτήτη να συζητήσουμε για την επέκταση του συμβολαίου. Ελπίζω να δώσουν όντως ένα μήνα ακόμα και να μπορώ να κάνω την αίτηση έως τέλος Απριλίου χωρίς να χαθεί μήνας.
phanispal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δε θα εγκριθεί γιατί το μισθωτήριό μου λήγει τέλη Μαΐου, ενώ θα έπρεπε να έχει ισχύ μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Δεν έγινε αυτόματη ανανέωση δηλαδή, όπως και έχω ήδη ενημερωθεί απ' το σύστημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθώ με τον ιδιοκτήτη να συζητήσουμε για την επέκταση (γιατί έχουμε πει και για μείωση μισθώματος παράλληλα) και δε γίνεται.
antbyron Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, phanispal είπε Δε θα εγκριθεί γιατί το μισθωτήριό μου λήγει τέλη Μαΐου, ενώ θα έπρεπε να έχει ισχύ μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Δεν έγινε αυτόματη ανανέωση δηλαδή, όπως και έχω ήδη ενημερωθεί απ' το σύστημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθώ με τον ιδιοκτήτη να συζητήσουμε για την επέκταση (γιατί έχουμε πει και για μείωση μισθώματος παράλληλα) και δε γίνεται. Μείωση μισθώματος σε τέτοιους καιρούς, τυχερός είσαι. Συνήθως κάνουν αυξήσεις! Πάντως οι ανανεώσεις δεν γίνονται αυτόματα πάντα. Πχ εγώ το δικαιούμαι με βάση την λήξη τους μισθώματος αλλά πρέπει να κάνω καινούρια αίτηση. Νομίζω κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται καινούρια αίτηση.
christakos07 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 32 λεπτά πριν, antbyron είπε Μείωση μισθώματος σε τέτοιους καιρούς, τυχερός είσαι. Συνήθως κάνουν αυξήσεις! Πάντως οι ανανεώσεις δεν γίνονται αυτόματα πάντα. Πχ εγώ το δικαιούμαι με βάση την λήξη τους μισθώματος αλλά πρέπει να κάνω καινούρια αίτηση. Νομίζω κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται καινούρια αίτηση. Η αυτόματη ανανέωση πραγματοποιείται μόνο μία φορά ,για κάθε δωδεκάμηνο. Δηλαδή η πρώτη υποβολή σου δίνει έγκριση για 6 μήνες και στη συνέχεια το σύστημα ελέγχει το εύρος των ημερομηνιών, οπότε και ανανεώνει για άλλους 6, δίχως να απαίτειται κάποια ενέργεια από μέρους σου. Στη συνέχεια υποβάλεις νέα αίτηση και ακολουθείται το παραπάνω μοτίβο. 1
Lalakis1975 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Η αυτόματη ανανέωση πραγματοποιείται μόνο μία φορά ,για κάθε δωδεκάμηνο. Δηλαδή η πρώτη υποβολή σου δίνει έγκριση για 6 μήνες και στη συνέχεια το σύστημα ελέγχει το εύρος των ημερομηνιών, οπότε και ανανεώνει για άλλους 6, δίχως να απαίτειται κάποια ενέργεια από μέρους σου. Στη συνέχεια υποβάλεις νέα αίτηση και ακολουθείται το παραπάνω μοτίβο. Καλησπέρα ερώτηση : εμένα λήγει τον Μάιο, η 6μηνη ανανέωση δηλαδή έγινε τον 11/2019, τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;
christakos07 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, Lalakis1975 είπε Καλησπέρα ερώτηση : εμένα λήγει τον Μάιο, η 6μηνη ανανέωση δηλαδή έγινε τον 11/2019, τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Το συμβόλαιο σας πότε λήγει; Για να ανανεωθεί, είτε αυτόματα είτε με νέα αίτηση, πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον έως 30/11/2020. Εφόσον ισχύει η παραπάνω ημερομηνία, θα ανανεωθεί αυτόματα. 1
Lalakis1975 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, christakos07 είπε Το συμβόλαιο σας πότε λήγει; Για να ανανεωθεί, είτε αυτόματα είτε με νέα αίτηση, πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον έως 30/11/2020. Εφόσον ισχύει η παραπάνω ημερομηνία, θα ανανεωθεί αυτόματα. Λήγει 1/5/2022, αυτόματα έγινε 1 φορά ήδη όπως είπα τον χειμώνα ανανέωση. Οπότε θα κάνω νέα αίτηση ή συνεχίζω με την ίδια; Επίσης με ποια οικονομικά κριτήρια θα το πάνε; του 2018 η 2019;
christakos07 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Lalakis1975 είπε Λήγει 1/5/2022, αυτόματα έγινε 1 φορά ήδη όπως είπα τον χειμώνα ανανέωση. Οπότε θα κάνω νέα αίτηση ή συνεχίζω με την ίδια; Επίσης με ποια οικονομικά κριτήρια θα το πάνε; του 2018 η 2019; Δεν το πρόσεξα, συγγνώμη. Εντός Μαίου πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση. 1
phanispal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Δεν το πρόσεξα, συγγνώμη. Εντός Μαίου πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση. Μήπως ξέρεις τι ισχύει στην περίπτωσή μου; Αρχικά είχαμε πει ότι πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Μαρτίου, μεθαύριο δηλαδή, αλλά αν ισχύει ότι θα λάβω ένα μήνα ακόμα, θα πάει ένα μήνα μετά και η προθεσμία για τη νέα αίτηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα