christakos07 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Diinekis21 ερώτηση για δική μου περίπτωση. Έχω ενεργό συμβόλαιο από 15/07/2019 έως 14/07/2020. Έχω εγκεκριμένη αίτηση επιδότησης για την περίοδο 1/08/2019 έως 31/01/2020. Βάσει της ΚΥΑ χάνω την αυτόματη ανανέωση για το επόμενο εξάμηνο, αφού ο Ιούλιος δεν προσμετράται ολόκληρος. Αν γίνει τροποποιητική δήλωση απ' όσο καταλαβαίνω θα λάβει νέο αριθμό, οπότε η επέκταση κατά 15 μέρες δεν μας κάνει. Τι προτείνεις στην περίπτωση αυτή; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από christakos07
Diinekis21 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, christakos07 είπε @Diinekis21 ερώτηση για δική μου περίπτωση. Έχω ενεργό συμβόλαιο από 15/07/2019 έως 14/07/2020. Έχω εγκεκριμένη αίτηση επιδότησης για την περίοδο 1/08/2019 έως 31/01/2020. Βάσει της ΚΥΑ χάνω την αυτόματη ανανέωση για το επόμενο εξάμηνο, αφού ο Ιούλιος δεν προσμετράται ολόκληρος. Αν γίνει τροποποιητική δήλωση απ' όσο καταλαβαίνω θα λάβει νέο αριθμό, οπότε η επέκταση κατά 15 μέρες δεν μας κάνει. Τι προτείνεις στην περίπτωση αυτή; Δε γλιτώνεις την αίτηση τον Ιανουάριο. Θα τροποποιήσεις το μισθωτήριο κάποια στιγμή για να καλύπτει το διάστημα 1/2/2020-31/7/2020. Με την τροποποίηση θα πάρεις νέο αριθμό μισθωτηρίου (γράφει αρ. μισθωτηρίου ΧΧΧ που τροποποιεί τον αρ. μισθ. ΨΨΨ) τον οποίο(ΧΧΧ) θα χρησιμοποιήσεις στην νέα αίτηση. Βάλτου περιθώριο, αν θέλεις, άλλους 6 μήνες γεμάτους (δηλ. μέχρι 31/1/2021) για να ανανεωθεί η επιδότηση αυτόματα τον Ιούλη. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από Diinekis21 1
kostakiss Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 20 hours ago, Diinekis21 said: Σου είχα απαντήσει στο προηγούμενο σου μήνυμα. Το Μάρτη ή το Σεπτέμβρη από θέμα προγράμματος. Αν το κάνεις το Μάρτη του 20 (μέχρι 31/3/2021) θα πάρεις αυτόματη ανανέωση το Σεπτέμβρη αν δε συντρέχουν άλλοι λόγοι. Τώρα για τον λογιστή τι να πω.. Πόσα χρήματα του έχεις δώσει για τη δουλειά; Σου έχει κοστίσει 3 μήνες επιδότησης. Βέβαια κι εσύ με μία απλή βόλτα στο Δήμο θα έλυνες το πρόβλημα σου και δωρεάν. τα μόνα χρήματα που έδωσα γι αυτη τη διαδικασία είναι μόνο στο λογιστή της ιδιοκτητριας της κατοικίας που ενοικιαζω ,για να κάνει την τροποποιητική . με συγχωρεις για την ερώτηση,αλλά σε ποιον δήμο εξυπηρετούν για τέτοια θέματα?? 20 hours ago, Diinekis21 said: Εδώ είναι το λάθος. Για αίτηση μέσα στο Νοέμβρη το σύστημα σου ζητούσε να του δώσεις ένα συμβόλαιο που να καλύπτει το διάστημα 1/12/2019-31/5/2020. Κανένα μισθωτήριο σου δε κάλυπτε τη συνθήκη. Τώρα πρέπει να το ξανατροποποιήσεις για να καλύπτει το διάστημα 1/1/2020-30/6/2020. Αν δεν έχεις σκέψεις να φύγεις βάλτο μέχρι τέλος του 2020 για να μη τα ξανακάνεις τον Ιούνη. κανω ανακαινιση δικο μου σπιτι και θα φυγω τους επομενους 1-2 μήνες ,απλα ήθελα να πάρω ότι μπορώ αφου το δικαιούμαι. 22 hours ago, christakos07 said: Άρα έχεις χάσει Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Ο μόνος τρόπος για να μην χάσεις το επίδομα για το επόμενο εξάμηνο είναι να υποβληθεί εκ νέου τροποποιητική και το συμβόλαιο να λήγει 30/06/20. Ας ακυρώσει την προηγούμενη τροποποιητική και ας υποβάλει νέα, με ημερομηνία 01/01/20 έως 30/06/20, ή τέλος πάντων αν αφήνει το σύστημα, ας την διορθώσει. Πάντως το σφάλμα μοιράζεται. Δεν ξέρω με ποια λογική ο ένας μήνας αφήνεται στο παλιό συμφωνητικό μίσθωσης και το επόμενο πεντάμηνο στο νέο συμφωνητικό. Γενικά μην περιμένεις πολλά από τους λογιστές, γιατί οριακά δεν χρειάζονται άβακα για την πλειοψηφία των πράξεων. Στην πλειοψηφία τους είναι μπετά, που ούτε μία ΚΥΑ δεν μπορούν να κατανοήσουν. το σκεφτομαι γιατι , θα φυγω τους επόμενους 2 μήνες ,και απ οτι θυμαμαι χρειαζεται να γίνει και αλλαγή στον πάροχο ρεύματος ,οπότε πολυ ταλαιπώρια. θα άξιζε μόνο αν είναι να πάρω αναδρομικά για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη κτλ, σωστα?
Diinekis21 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, kostakiss είπε τα μόνα χρήματα που έδωσα γι αυτη τη διαδικασία είναι μόνο στο λογιστή της ιδιοκτητριας της κατοικίας που ενοικιαζω ,για να κάνει την τροποποιητική . με συγχωρεις για την ερώτηση,αλλά σε ποιον δήμο εξυπηρετούν για τέτοια θέματα?? Σε όλους! Πάει ο καθένας στον οικείο δήμο του. Ανάλογα το μέγεθος του δήμου, το γραφείο για επίδομα στέγασης είναι ή στο δημαρχείο ή σε κέντρο κοινότητας. 5 λεπτά πριν, kostakiss είπε θα άξιζε μόνο αν είναι να πάρω αναδρομικά για Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη κτλ, σωστα? Δυστυχώς αναδρομικά το πρόγραμμα δε προβλέπει παρά μόνο για τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο του 2019 για όσους έκαναν αίτηση μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Η αίτηση που θα έκανες το Νοέμβρη θα σε επιδοτούσε Δεκέμβρη 19-Μάη 20.
christakos07 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε Δε γλιτώνεις την αίτηση τον Ιανουάριο. Θα τροποποιήσεις το μισθωτήριο κάποια στιγμή για να καλύπτει το διάστημα 1/2/2020-31/7/2020. Με την τροποποίηση θα πάρεις νέο αριθμό μισθωτηρίου (γράφει αρ. μισθωτηρίου ΧΧΧ που τροποποιεί τον αρ. μισθ. ΨΨΨ) τον οποίο(ΧΧΧ) θα χρησιμοποιήσεις στην νέα αίτηση. Βάλτου περιθώριο, αν θέλεις, άλλους 6 μήνες γεμάτους (δηλ. μέχρι 31/1/2021) για να ανανεωθεί η επιδότηση αυτόματα τον Ιούλη. Άντε να συνεννοηθώ με την λογίστρια του ιδιοκτήτη. Προσπαθούσα να της το εξηγήσω πριν λίγες μέρες, αλλά επέμενε ότι οι αιτήσεις έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ότι το σύστημα βλέπει μέχρι τον Οκτώβριο και ύστερα μέχρι τον Απρίλιο. Μάταια προσπαθούσα να εξηγήσω για ημερολογιακά εξάμηνα... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2019 από christakos07
kostakiss Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 On 06/12/2019 at 15:29, Diinekis21 said: Σε όλους! Πάει ο καθένας στον οικείο δήμο του. Ανάλογα το μέγεθος του δήμου, το γραφείο για επίδομα στέγασης είναι ή στο δημαρχείο ή σε κέντρο κοινότητας. Δυστυχώς αναδρομικά το πρόγραμμα δε προβλέπει παρά μόνο για τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο του 2019 για όσους έκαναν αίτηση μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Η αίτηση που θα έκανες το Νοέμβρη θα σε επιδοτούσε Δεκέμβρη 19-Μάη 20. αξιζει να κανω για 2 μαξ 3 μηνες εκ νεεου τροποποιητικη + αλλαγη στο παροχο ρευματος για 3 μηνες?
Diinekis21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, kostakiss είπε αξιζει να κανω για 2 μαξ 3 μηνες εκ νεεου τροποποιητικη + αλλαγη στο παροχο ρευματος για 3 μηνες? Ναι. (3 x Μηνιαίο ποσό επιδότησης) - (Αμοιβή για νέο μισθωτήριο {αν υπάρχει} + κόστος αλλαγής ονόματος λογαριασμού ρεύματος). Θετικό το κόβω το νούμερο, αλλά έχει και το τρέξιμο του. Ήταν να επιδοτηθεί η αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό, αλλά δεν από ότι φαίνεται...
kostakiss Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, Diinekis21 said: Ναι. (3 x Μηνιαίο ποσό επιδότησης) - (Αμοιβή για νέο μισθωτήριο {αν υπάρχει} + κόστος αλλαγής ονόματος λογαριασμού ρεύματος). Θετικό το κόβω το νούμερο, αλλά έχει και το τρέξιμο του. Ήταν να επιδοτηθεί η αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό, αλλά δεν από ότι φαίνεται... Αλλαγή στην αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται εύκολα η θα πιάσουμε Ιανουάριο;; Χρειάζεται εξουσιοδότηση η είμαι οκ με μισθωτήριο ; Στοιχίζει;;;; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2019 από kostakiss
Diinekis21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, kostakiss είπε Αλλαγή στην αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται εύκολα η θα πιάσουμε Ιανουάριο;; Χρειάζεται εξουσιοδότηση η είμαι οκ με μισθωτήριο ; Στοιχίζει;;;; Δε ξέρω να πω σίγουρα. Πάρτους ένα τηλ. για σιγουριά.
GREGORYMO Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, kostakiss είπε Αλλαγή στην αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται εύκολα η θα πιάσουμε Ιανουάριο;; Χρειάζεται εξουσιοδότηση η είμαι οκ με μισθωτήριο ; Στοιχίζει;;;; Αυτό που στοιχίζει είναι η εγγύηση που πληρώνεις στην ΔΕΗ και εντός 6μηνου ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ χαρτί ηλεκτρολόγου (αν έχει ληξει).
vairass Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, kostakiss είπε Αλλαγή στην αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται εύκολα η θα πιάσουμε Ιανουάριο;; Χρειάζεται εξουσιοδότηση η είμαι οκ με μισθωτήριο ; Στοιχίζει;;;; 130 φίλε με το μισθωτήριο στο χέρι
Mr V Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, vairass είπε 130 φίλε με το μισθωτήριο στο χέρι Ακριβως 130 ευρω εγγυηση ζηταει πλεον η δεη
vairass Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, Mr V είπε Ακριβως 130 ευρω εγγυηση ζηταει πλεον η δεη Βέβαια αν έχεις κοινωνικό τιμολόγιο παίρνεις τα 110 πίσω... Έτσι έγινε σε εμένα τουλάχιστον. Στον πρώτο λογαριασμό πήρα έκπτωση.
Dannie Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Παιδια ενας γνωστος μου επαιρνε επιδοτηση στο σπιτι που του νοικιαζα αλλα αναγκαστικα πρεπει να βγει απο το το διαμερισμα και θα κανει καινουργιο συμβολαιο σε αλλο σπιτι.Πρεπει αμεσως να κανει και νεα αιτηση για επιδοτηση;;;(Και για την καρτα ΚΕΑ).Αν το ρευμα δεν ειναι στο ονομα του εκει ποσο διαστημα εχει για να το αλλαξει;;;
kostakiss Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 13 hours ago, Mr V said: Ακριβως 130 ευρω εγγυηση ζηταει πλεον η δεη τα οποια ποτε τα παιρνεις πισω? αρα για 2-3 μηνες που θα μεινω μαξ ακομα δεν αξιζει η αλλαγη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα