Προς το περιεχόμενο

Core2Quad σε Core2Duo σύστημα γίνεται;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Τέρης Α.,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο Dell Optiplex 745 και μία Motherboard Asus P5L-MX. Σκέφτομαι να τους βάλω C2Q q6600, όμως οι κατασκευαστές αναφέρουν ως μεγαλύτερο τον C2D E6700. Κάποιοι λένε ότι γίνεται. Στο chat με την εταιρία απαντούν "όχι". Το έχει δοκιμάσει κάποιος σε παρόμοιο σύστημα;

(Δεν αναφέρομαι σε τύπου P5PL2 μητρικές)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Έχω δύο Dell Optiplex 745 και μία Motherboard Asus P5L-MX. Σκέφτομαι να τους βάλω C2Q q6600, όμως οι κατασκευαστές αναφέρουν ως μεγαλύτερο τον C2D E6700. Κάποιοι λένε ότι γίνεται. Στο chat με την εταιρία απαντούν "όχι". Το έχει δοκιμάσει κάποιος σε παρόμοιο σύστημα;

(Δεν αναφέρομαι σε τύπου P5PL2 μητρικές)

Αν ο κατασκευαστής της μητρικής σου δεν τον υποστηρίζει στη CPU list δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με το θέμα ότι και να γράφουν οι λοιποί...

• Like 1
Δημοσ.

Υποτιθεται οτι, το bios version 1102 υποστηριζε και τον Extreme QX6700
ετουτο για την ASUS P5L-MX διχως να ξερω καν τι εκανε κατοπιν η DELL
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/28028/intel-core-2-extreme-processor-qx6700-8m-cache-2-66-ghz-1066-mhz-fsb.html
Βεβαια με τις απιστευτες τιμες που ειχανε τοτε οι Extreme Quad
ισως δεν βρεις κανεναν να τον εχει δοκιμασει: σε φτηνη μητρικη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν ο κατασκευαστής της μητρικής σου δεν τον υποστηρίζει στη CPU list δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με το θέμα ότι και να γράφουν οι λοιποί...

Αυτό αναφέρω κι εγώ, δεν την υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

35 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Υποτιθεται οτι, το bios version 1102 υποστηριζε και τον Extreme QX6700

Με αυτόν τον επεξεργαστή, ανεμιστηράκια, hdd, ssd και κάρτα γραφικών ίσα-ίσα θα αντέξει το τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Με αυτόν τον επεξεργαστή, ανεμιστηράκια, hdd, ssd και κάρτα γραφικών ίσα-ίσα θα αντέξει το τροφοδοτικό.

Μπορει ναι μπορει οχι, παντως αυτο ειναι δικο σου θεμα αλλωστε εσυ ανεφερες Quad...
Εγω, αν τον ειχα, θα το δοκιμαζα σιγουρα! [μα δεν θα τον αγοραζα, μονο για δοκιμη του..]

🤓
Λοιπον, απ' οτι φαινεται η δυνατοτητα της ASUS για QX6700
πρεπει να περασε / μεταφερθηκε επισης / και στο DELL 745
http://valid.x86.fr/xqt1gg

Δημοσ.
Στις 5/9/2019 στις 9:13 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Αυτό αναφέρω κι εγώ, δεν την υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω, αλλά forget it. Με βάση το chipset της μητρικής, όποιο bios και να βάλεις, ισχύει αυτό σαν απόλυτο maximum:

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/Q965_Express.html

• 2 μήνες μετά...
  • Λύση
Δημοσ.

@kormos, @TheDevilMayCare, @snbblp

Για εσάς που κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε με το θέμα μου, αγόρασα τον q6600 και τον τοποθέτησα στο Dell Optiplex 745 και μέχρι στιγμής, εδώ και ένα μήνα χρήσης και benchmark, δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

@kormos, @TheDevilMayCare, @snbblp

Για εσάς που κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε με το θέμα μου, αγόρασα τον q6600 και τον τοποθέτησα στο Dell Optiplex 745 και μέχρι στιγμής, εδώ και ένα μήνα χρήσης και benchmark, δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία.

Ωραία, με τέτοιο χρονικό διάστημα λειτουργίας αφού δεν παρουσίασε κάτι δεν νομίζω να έχεις κάποιο θεματάκι... :) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kormos είπε

Ωραία, με τέτοιο χρονικό διάστημα λειτουργίας αφού δεν παρουσίασε κάτι δεν νομίζω να έχεις κάποιο θεματάκι... :) 

Και μάλιστα με Windows 10x64.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...