Τέρης Α. Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω δύο Dell Optiplex 745 και μία Motherboard Asus P5L-MX. Σκέφτομαι να τους βάλω C2Q q6600, όμως οι κατασκευαστές αναφέρουν ως μεγαλύτερο τον C2D E6700. Κάποιοι λένε ότι γίνεται. Στο chat με την εταιρία απαντούν "όχι". Το έχει δοκιμάσει κάποιος σε παρόμοιο σύστημα; (Δεν αναφέρομαι σε τύπου P5PL2 μητρικές)
kormos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Έχω δύο Dell Optiplex 745 και μία Motherboard Asus P5L-MX. Σκέφτομαι να τους βάλω C2Q q6600, όμως οι κατασκευαστές αναφέρουν ως μεγαλύτερο τον C2D E6700. Κάποιοι λένε ότι γίνεται. Στο chat με την εταιρία απαντούν "όχι". Το έχει δοκιμάσει κάποιος σε παρόμοιο σύστημα; (Δεν αναφέρομαι σε τύπου P5PL2 μητρικές) Αν ο κατασκευαστής της μητρικής σου δεν τον υποστηρίζει στη CPU list δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με το θέμα ότι και να γράφουν οι λοιποί... 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Υποτιθεται οτι, το bios version 1102 υποστηριζε και τον Extreme QX6700 ετουτο για την ASUS P5L-MX διχως να ξερω καν τι εκανε κατοπιν η DELL https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/28028/intel-core-2-extreme-processor-qx6700-8m-cache-2-66-ghz-1066-mhz-fsb.html Βεβαια με τις απιστευτες τιμες που ειχανε τοτε οι Extreme Quad ισως δεν βρεις κανεναν να τον εχει δοκιμασει: σε φτηνη μητρικη...
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, kormos είπε Αν ο κατασκευαστής της μητρικής σου δεν τον υποστηρίζει στη CPU list δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με το θέμα ότι και να γράφουν οι λοιποί... Αυτό αναφέρω κι εγώ, δεν την υποστηρίζει ο κατασκευαστής. 35 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Υποτιθεται οτι, το bios version 1102 υποστηριζε και τον Extreme QX6700 Με αυτόν τον επεξεργαστή, ανεμιστηράκια, hdd, ssd και κάρτα γραφικών ίσα-ίσα θα αντέξει το τροφοδοτικό. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από Τέρης Α.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Με αυτόν τον επεξεργαστή, ανεμιστηράκια, hdd, ssd και κάρτα γραφικών ίσα-ίσα θα αντέξει το τροφοδοτικό. Μπορει ναι μπορει οχι, παντως αυτο ειναι δικο σου θεμα αλλωστε εσυ ανεφερες Quad... Εγω, αν τον ειχα, θα το δοκιμαζα σιγουρα! [μα δεν θα τον αγοραζα, μονο για δοκιμη του..] 🤓 Λοιπον, απ' οτι φαινεται η δυνατοτητα της ASUS για QX6700 πρεπει να περασε / μεταφερθηκε επισης / και στο DELL 745 http://valid.x86.fr/xqt1gg
snbblp Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 5/9/2019 στις 9:13 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Αυτό αναφέρω κι εγώ, δεν την υποστηρίζει ο κατασκευαστής. Με αυτόν τον επεξεργαστή, ανεμιστηράκια, hdd, ssd και κάρτα γραφικών ίσα-ίσα θα αντέξει το τροφοδοτικό. Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω, αλλά forget it. Με βάση το chipset της μητρικής, όποιο bios και να βάλεις, ισχύει αυτό σαν απόλυτο maximum: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/Q965_Express.html
Λύση Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Λύση Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 @kormos, @TheDevilMayCare, @snbblp Για εσάς που κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε με το θέμα μου, αγόρασα τον q6600 και τον τοποθέτησα στο Dell Optiplex 745 και μέχρι στιγμής, εδώ και ένα μήνα χρήσης και benchmark, δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία. 1
kormos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε @kormos, @TheDevilMayCare, @snbblp Για εσάς που κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε με το θέμα μου, αγόρασα τον q6600 και τον τοποθέτησα στο Dell Optiplex 745 και μέχρι στιγμής, εδώ και ένα μήνα χρήσης και benchmark, δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία. Ωραία, με τέτοιο χρονικό διάστημα λειτουργίας αφού δεν παρουσίασε κάτι δεν νομίζω να έχεις κάποιο θεματάκι...
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, kormos είπε Ωραία, με τέτοιο χρονικό διάστημα λειτουργίας αφού δεν παρουσίασε κάτι δεν νομίζω να έχεις κάποιο θεματάκι... Και μάλιστα με Windows 10x64.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα