SPANK Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα Μού έχει μείνει ενα router απο την forthnet οταν είχα βάλει την adsl το Technicolor TG589nv v3 , θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζετε , θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν access point ή extender για να ενισχήσω το wifi του κυρίως router ( vigor 2760n) αν φυσικά εχει τέτοια δυνατότητα , και αν υπάρχει generic firmware να περάσω ωστε να ειναι και πλήρως ξεκλείδωτο
spectaculator Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, SPANK είπε Καλημέρα Μού έχει μείνει ενα router απο την forthnet οταν είχα βάλει την adsl το Technicolor TG589nv v3 , θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζετε , θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν access point ή extender για να ενισχήσω το wifi του κυρίως router ( vigor 2760n) αν φυσικά εχει τέτοια δυνατότητα , και αν υπάρχει generic firmware να περάσω ωστε να ειναι και πλήρως ξεκλείδωτο Είναι γενικά κακή ιδέα. Το TG δεν φημίζεται για τις δυνατότητες και τη χρηστικότητά του σαν extender/repeater. Θα πρέπει με το cli του να ενεργοποιήσεις το WDS. H wind το είχε ξηλωμένο τελείως, δεν ξέρω αν και η forthnet έκανε τα ίδια. Καλύτερα πάρε ένα extender. Θα χάσεις την υπομονή και τα νεύρα σου με το TG. Τα TG είναι γενικά απελπισία. Δες και αυτό το νήμα: 1
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 3 hours ago, SPANK said: Καλημέρα Μού έχει μείνει ενα router απο την forthnet οταν είχα βάλει την adsl το Technicolor TG589nv v3 , θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζετε , θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν access point ή extender για να ενισχήσω το wifi του κυρίως router ( vigor 2760n) αν φυσικά εχει τέτοια δυνατότητα , και αν υπάρχει generic firmware να περάσω ωστε να ειναι και πλήρως ξεκλείδωτο το κανεις σαν access point οχι σαν extender.generic firmware δυσκολο για technicolor αλλα δεν σε νοιαζει.εσυ αλλωστε μια Ip θα αλλαξεις αν χρειαστει και αυτο και θα κλεισεις τον Dhcp. 2 hours ago, spectaculator said: Είναι γενικά κακή ιδέα. Το TG δεν φημίζεται για τις δυνατότητες και τη χρηστικότητά του σαν extender/repeater. Θα πρέπει με το cli του να ενεργοποιήσεις το WDS. H wind το είχε ξηλωμένο τελείως, δεν ξέρω αν και η forthnet έκανε τα ίδια. Καλύτερα πάρε ένα extender. Θα χάσεις την υπομονή και τα νεύρα σου με το TG. Τα TG είναι γενικά απελπισία. Δες και αυτό το νήμα: το wds τελευταια φορα επαιζε στο 585v7 οσο ηταν thomson.επαιζε επαιζε μονο με wds και επρεπε να γινει και απο την αλλη πλευρα.πολλα θεματα 1 1
SPANK Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Λίγο που το έψαξα μου φαίνεται μεγάλη μανούρα με τα firmware κτλπ και εκτός αυτου νομίζω οτι θα κάνω καλύτερα και πιο γρήγορα την δουλειά μου με ενα extender / access point που ειναι για τον τοίχο
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 On 06/09/2019 at 12:12, SPANK said: Λίγο που το έψαξα μου φαίνεται μεγάλη μανούρα με τα firmware κτλπ και εκτός αυτου νομίζω οτι θα κάνω καλύτερα και πιο γρήγορα την δουλειά μου με ενα extender / access point που ειναι για τον τοίχο δεν βρισκω λογο να αλλαξεις firmware.σαν Extender δηλαδη να παιρνει ασυρματα να δινει ασυρματα το ξεχνας.αν το θες σαν access point δηλαδη με ethernet απο το vigor τοτε καντο.αν το draytek ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε το 589 στο δικτυο 192.168.1.χ .απο default ειναι 192.168.1.254 οποτε αν το vigor ειναι 192.168.1.1 εισαι μια χαρα.και πρεπει να του κλεισεις τον dhcp απο το Home network.δεν ειναι dual band.αν θες dual band παρε ενα ubiquiti να το στερεωσεις και τοιχο ή ταβανι.
SPANK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν βρισκω λογο να αλλαξεις firmware.σαν Extender δηλαδη να παιρνει ασυρματα να δινει ασυρματα το ξεχνας.αν το θες σαν access point δηλαδη με ethernet απο το vigor τοτε καντο.αν το draytek ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε το 589 στο δικτυο 192.168.1.χ .απο default ειναι 192.168.1.254 οποτε αν το vigor ειναι 192.168.1.1 εισαι μια χαρα.και πρεπει να του κλεισεις τον dhcp απο το Home network.δεν ειναι dual band.αν θες dual band παρε ενα ubiquiti να το στερεωσεις και τοιχο ή ταβανι. Βασικά θέλω να το βάλω στο κάτω σπίτι ( το vigor ειναι στο επάνω δωμάτιο μου με εσωτερική σκάλα ) για να ενισχύσει λίγο wifi που έρχεται απο επάνω οποτε καλώδιο κάτω ( ethernet ) δεν υπάρχει και γίνεται να μπεί , να πάρω καλύτερα κατι σε extender να κάνω την δουλειά μου και αν ναι ποιο προτίνεις ?
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 υπαρχουν πολλοι τροποι και τους αναφερω ολους. α.καλωδιο μεχρι κατω και κατω βαζεις το technicolor ή κατι αλλο σαν access point. b.Powerline χωρις wifi και βαζεις κατω το Technicolor ¨η κατι αλλο να παιξει σαν access point. δεν μπορω να σου εγγυηθει κανεις ποσο καλα θα γινει το Link ειδικα σε τριφασικο. γ.powerline με wifi. δ.repeater.βεβαια για να εκμεταλευτεις τα μεγιστα καλο ειναι να ειναι Dual band. το Repeater προυποθετει να πιανεις ενα νορμαλ σημα κατω. 18 minutes ago, SPANK said: Βασικά θέλω να το βάλω στο κάτω σπίτι ( το vigor ειναι στο επάνω δωμάτιο μου με εσωτερική σκάλα ) για να ενισχύσει λίγο wifi που έρχεται απο επάνω οποτε καλώδιο κάτω ( ethernet ) δεν υπάρχει και γίνεται να μπεί , να πάρω καλύτερα κατι σε extender να κάνω την δουλειά μου και αν ναι ποιο προτίνεις ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα