Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα, Το desktop καβουρδιστήρι μου είναι το εξής: intel i7-3770 RAM 8 GB και μια τιτανοτεράστια GeForce GTX 660. Σε ορισμένα παιχνίδια (όχι ΑΑΑ, μιλάμε για indie ή niche τίτλους στυλ Order of Battle, Thea 2: The Shattering, Battle Brothers κτλ., για να δώσω μια γενική ιδέα) συμβαίνει κάποιες φορές, όχι πάντα, να "σκαλώνει" το παιχνίδι, να παγώνει δηλαδή ενώ η μουσική -συνήθως- συνεχίζει να παίζει. Λίγο μετά επανέρχεται. Αυτό, σε τι θα μπορούσε να οφείλεται; Και τι θα μπορούσα να βελτιώσω σε ένα μηχάνημα σχεδόν επταετίας πλέον (Οκτώβριος '12) ώστε να κρατήσει για λίγο ακόμη σε αυτή την κατηγορία παιχνιδιών;
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Τα παιχνίδια είναι εγκατεστημένα σε εσωτερικό HDD;
nodas_21greek Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Εμένα πρόσφατα το έκανε αυτό επειδή παραδίδει πνεύμα ο σκληρός. Δοκίμασε αν έχεις 2ο σκληρό στο σύστημα να εγκαταστήσεις εκεί το παιχνίδι και δες αν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Και για μένα το πιο πιθανό είναι ο σκληρός δίσκος / ο δίσκος εγκατάστασης του παιχνιδιού. Πχ σε εξωτερικό USB drive ή και σε εσωτερικό HDD ακόμα και να μην υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, ενδέχεται λόγω του power management plan των Windows να υπάρξει κάποιος χρόνος για να ξυπνήσει και να πάρει στροφές ο δίσκος. Και εκεί θα έχεις freezes. Αν είναι ο δίσκος το θέμα, συνήθως μπορείς να το καταλάβεις αν ακούσεις για κάποιο σχετικό ήχο από το δίσκο όταν συμβαίνουν τα freezes (πχ κλικς ή spin up ήχος).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Τα παιχνίδια είναι εγκατεστημένα στο δεύτερο σκληρό του μηχανήματος, ένα WD των 2 TB. Εσωτερικός είναι.
koolisk6 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) αν τσεκαρεις το σκληρο κ δεν εχει θεμα κοιτα για ιους-malware ή κανα miner που σου "τρώει" τη cpu... για μικρη αναβαθμιση θες 8gb ram ssd και μια καρτα γραφικων κλασης amd rx 570 Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από koolisk6
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 O σκληρός δείχνει εντάξει. Ιούς κτλ. που έτρεξα το ESET το οποίο χρησιμοποιώ δεν έδειξε κάτι. Μήπως είναι το power management των Windows που πρότεινε ο @Praetorian; Πάντως, δεν το κάνει πάντοτε. Είναι φορές που μπορεί να τρέξω ένα παιχνίδι από αυτά που ανέφερα απροβλημάτιστα για μέρες, και μετά 1-2 μέρες να σκαλώνει.
haris013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Drivers ? Έχει γίνει καθάρισμα με ddu και πέρασμα μετά των κατάλληλων driver? Επίσης σε παρόμοια περίπτωση παλιότερα που είχα το ίδιο θέμα έφταιγε το τροφοδοτικό μου, δεν έδινε σταθερό current
dpolal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, haris013 είπε Επίσης σε παρόμοια περίπτωση παλιότερα που είχα το ίδιο θέμα έφταιγε το τροφοδοτικό μου, δεν έδινε σταθερό current Συμφωνώ. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα πρόσφατα και εγώ στο πισί μου πριν από λίγες εβδομάδες και τελικά έφταιγε το τροφοδοτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα