Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, poulinos είπε το πιο γρηγοτο για νερο ειναι ο βραστηρας.εγω χρησιμοποιω γκαζακι για να βραδω αυγα, φτιαξω αυγα,ομελετα επισης θανατο σε οποιον βλεπω να ανοιγει πρωτα το γκαζακι να τρεχει το αεριο 5 6 secs μεχρι να θυμηθει να αναψει τον αναπτηρα Ο βραστήρας είναι πολυ γρηγορος, κάνει 1.5 με 2 λεπτά να βράσει σε εμάς. Ε στο γκαζάκι περιμένω 2 - 3 δευτερόλεπτα
Μακιαβέλλι Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Καλέ πάρτε επαγωγικες εστίες για την κουζίνα. Ξεχνάς και βραστηρα και γκαζακι μια και καλή. Είναι και οικονομικότερες γενικά στην κατανάλωση.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλέ πάρτε επαγωγικες εστίες για την κουζίνα. Ξεχνάς και βραστηρα και γκαζακι μια και καλή. Είναι και οικονομικότερες γενικά στην κατανάλωση. Ο βραστήρας χρησιμεύει σε διάφορες δουλειές, είναι πιο πρακτικός πχ από το να κουβαλάς νερό με το κατσαρόλι από την εστία. Η εστία είναι απείρως καλύτερη σε σχέση με την κλασσική εστία ωμικης αντίστασης. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Για βραστό νερό (ανάμεσα σε άλλα ) https://www.quooker.co.uk/catalog/collection/?gclid=CjwKCAjwhuCKBhADEiwA1HegOVbZO3_5zQglul4Pjht_usxY22YJdJkKXwMMHxt4ht7KIcu_UB_gTBoC4BEQAvD_BwE
mindreader Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, poulinos είπε ελπιζω να εισαι σε δικια σου μονοκατοικια και μακρυα απο κοσμο διοτι αλλιως θα εβαζα sniper να σε πυροβολησει στο χιλιομετρο.και δεν τρολαρω.για ποιο λογο να εχεις γκαζακια μαζεμενα σε αποθηκη; να stockaris πριν γινουν πιο ακριβα; Αν γινει blackout για πολλες ημερες, θα ψαχνει ο κοσμος να μπορει να μαγειρεψει εστω και τα στοιχειωδη...
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, mindreader είπε Αν γινει blackout για πολλες ημερες, θα ψαχνει ο κοσμος να μπορει να μαγειρεψει εστω και τα στοιχειωδη... Αν θέλεις φιαλη για μαγείρεμα, θα πας σε μεσαίου η μεγαλου μεγέθους φιαλη και συσκευή, όχι στα μικρά γκαζάκια που είναι μόνο για κανένα μπρίκι για καφέ ή τσάι. Είναι πολύ πιο συμφέρον και από θεμα χρημάτων και οικονομικό και ασφάλειας, λιγοτερες φιάλες με περισσότερη ποσοτητα. Ως μέρος αποθήκευσης καλύτερα κάποιο δωμάτιο υπηρεσίας, ντουλάπι της κουζίνας κάτω από τον νεροχύτη η μπάνιο των ξένων αν έχετε. Αγοράστε και έναν ανιχνευτή αερίου να κάνετε πολύ τακτικούς ελέγχους. Black out ημερών δεν θα γίνει, αν εξαιρέσουμε τα χιόνια που έριξε πέρσι στα ΒΠ, και μια θεομηνία που θυμάμαι το 96-97 όταν εμένα στα ΒΠ και δεν είχαμε ρεύμα 2 ημέρες. 1-2 φιάλες είναι υπεραρκετες. Αν πέσει το ρεύμα για πολλές μέρες το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι το αεριο στο σπίτι. 1
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 1 hour ago, Basilhs23___ said: Ο βραστήρας είναι πολυ γρηγορος, κάνει 1.5 με 2 λεπτά να βράσει σε εμάς. Ε στο γκαζάκι περιμένω 2 - 3 δευτερόλεπτα ο βραστηρας χωραει και ενα λιτρο plus αντιθετα με το μπρικι.με την λαβη θελει προσοχη.βαζε το μπρικι πιο εξω λιγακι.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, poulinos είπε ο βραστηρας χωραει και ενα λιτρο plus αντιθετα με το μπρικι.με την λαβη θελει προσοχη.βαζε το μπρικι πιο εξω λιγακι. Αν το βάλω πιο εξω μπορεί να μου πέσει..... Πριν χρόνια μου είχε πέσει το μπρίκι στο τραπεζι, το νερό κύλισε και με έκαψε στο χέρι και στο πόδι, ήμουν τυχερός που πριν από κάποια λεπτά είχα κλείσει το γκάζι και είχε μειωθεί λιγο η θερμοκρασία του αλλιώς θα είχα υποστεί μεγαλύτερη ζημιά, το χέρι που δέχτηκε και την μεγαλύτερη πσοοστητσ νερού, πέρασε καθώς το είχα βουτηγμένο μέσα σε κουβά με κρύο νερό για ώρες μέχρι να μου περάσει και να ηρεμήσω. Έχω χαμηλη φωτιά στο γκαζι για να μην θερμενεται πολύ η χειρολαβή. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 On 02/10/2021 at 18:49, mindreader said: Αν γινει blackout για πολλες ημερες, θα ψαχνει ο κοσμος να μπορει να μαγειρεψει εστω και τα στοιχειωδη... αμα γινει black out για ημερες εσυ πιστευεις οτι το προβλημα σου θα ειναι το αν θα εχεις γκαζακι.... ενω το ψυγειο θα παιζει; αυτο εφοσον μιλαμε για blackout περιοχης αν μιλησουμε για μεγαλυτερο black out πχ θεμα καταστροφων πολεμου τοτε το γκαζακι ειναι το τελευταιο. On 02/10/2021 at 19:31, Basilhs23___ said: Αν το βάλω πιο εξω μπορεί να μου πέσει..... Πριν χρόνια μου είχε πέσει το μπρίκι στο τραπεζι, το νερό κύλισε και με έκαψε στο χέρι και στο πόδι, ήμουν τυχερός που πριν από κάποια λεπτά είχα κλείσει το γκάζι και είχε μειωθεί λιγο η θερμοκρασία του αλλιώς θα είχα υποστεί μεγαλύτερη ζημιά, το χέρι που δέχτηκε και την μεγαλύτερη πσοοστητσ νερού, πέρασε καθώς το είχα βουτηγμένο μέσα σε κουβά με κρύο νερό για ώρες μέχρι να μου περάσει και να ηρεμήσω. Έχω χαμηλη φωτιά στο γκαζι για να μην θερμενεται πολύ η χειρολαβή. Θελει λιγο προσοχη.γενικως παντως δεν λιωνει η λαβη.συν μπορεις να βαλεις λιγο πιο χαμηλα την φωτια οπως ειπες/
mindreader Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ο βραστήρας χρησιμεύει σε διάφορες δουλειές, είναι πιο πρακτικός πχ από το να κουβαλάς νερό με το κατσαρόλι από την εστία. Η εστία είναι απείρως καλύτερη σε σχέση με την κλασσική εστία ωμικης αντίστασης. Θυμησε μου, με λιγο ρευμα(και σε πολυ λιγο χρονο), και το λεω σε αντιδιαστολη με -γκαζακι -εστια κουζινας/μάτι ο βραστηρας λοιπον, σου δινει βραστο κυριολεκτικα νερό, σε 2 λεπτά; Αν ναι, πως το καταφερνει αυτο; 'Αρμεγει' κυριολεκτικα σε ρευμα; Αν ειναι τοτε, για δυσκολες στιγμες, 2 λεπτα με βραστο νερο 1-2 λιτρα απο βραστηρα(πχ παροχη απο ups), και πετας μεσα πχ μακαρονια, απο το να πρεπει να περιμενεις κανενα μισαωρο με γκαζακι ή πχ φωτια με ξυλα Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2021 από mindreader
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 22 ώρες πριν, mindreader είπε Αν γινει blackout για πολλες ημερες, θα ψαχνει ο κοσμος να μπορει να μαγειρεψει εστω και τα στοιχειωδη... Και στο blackout τι θα μαγειρεψεις;
mindreader Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Και στο blackout τι θα μαγειρεψεις; μακαρονια, ρυζι κλπ
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, mindreader είπε μακαρονια, ρυζι κλπ νερό που θα βρεις; Καθε μερα τα ίδια θα τρως;Θα στουμπώσεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Θυμησε μου, με λιγο ρευμα(και σε πολυ λιγο χρονο), και το λεω σε αντιδιαστολη με -γκαζακι -εστια κουζινας/μάτι ο βραστηρας λοιπον, σου δινει βραστο κυριολεκτικα νερό, σε 2 λεπτά; Αν ναι, πως το καταφερνει αυτο; 'Αρμεγει' κυριολεκτικα σε ρευμα; Αν ειναι τοτε, για δυσκολες στιγμες, 2 λεπτα με βραστο νερο 1-2 λιτρα απο βραστηρα(πχ παροχη απο ups), και πετας μεσα πχ μακαρονια, απο το να πρεπει να περιμενεις κανενα μισαωρο με γκαζακι ή πχ φωτια με ξυλα Τα έχεις μπερδέψει λιγο. Ο βραστήρας δεν είναι για να μαγειρεύεις μέσα σε αυτόν, βράζει περιπου 1 - 1.5 λίτρο νερό σε 2-3 λεπτά ανάλογα της ποσότητας και της ισχύος του. Μέση ισχύς βραστηρων 2 - 2.2 kW. Το νερό το βράζεις για να το χρησιμοποιείς είτε για πλύσιμο πιάτων και σκευών με πολύ λίπος, τσάι, καφές και τέτοια ροφήματα και άλλες μικρό δουλειές. Για μαγείρεμα θα πας σε εστία κουζίνας κλασσική η επαγωγική, το γκαζάκι είναι η τελευταία επιλογή για μαγείρεμα στον σπίτι κατ' εμέ, εκτός αν έχεις φυσικό αέριο μόνιμα, άλλο αυτό. Ισχύς εστιών από 500W ως 2500kW οι μεγάλες. Οποιαδήποτε χρήση ups για τέτοια φορτία για όταν θα χρειαστεί λόγω διακοπής την ξεχνάς. Το ups πρέπει ήδη να είναι φορτισμένο, δηλαδή θα το έχεις στην πρίζα για πάρα πολλά χρόνια που μπορεί να μη γίνει και τίποτα αλλιώς θα αχρηστευθουν οι μπαταρίες του που είναι και πολύ ακριβές για τόσα kW. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα