papoys1 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Με το Νόμο των πιθανοτήτων μπορεί να εκραγεί και ο αγωγός αερίου την ώρα που βρίσκεσαι από πάνω με το αυτοκίνητο και να πας για τα θυμαράκια. Και όχι προσωπικά δεν φοβάμαι χρησιμοποιώ γκαζάκι , σόμπα υγραερίου , κουζίνα υγραερίου.Απλά κατά την αλλαγή φιάλης παίρνω όλα τα μέτρα και ελέγχω για τυχόν διαρροή. 1
tsofras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μα προσθέσω ότι εγώ όταν είναι να πετάξω την φιάλη στα σκουπίδια φροντίζω να την εχω αδειάσει σε έναν εξωτερικό χώρο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Χρησιμοποιούμε γκαζάκι 20 χρόνια, το ανοίγουμε 4-5 φορές την ημέρα εγώ και η μάνα για βράσιμο νερού για καφέδες και τσάι. Το 2003 είχε συμβεί ατύχημα και κάτι σαν έκρηξη από το γκαζάκι στο σπίτι μας, ήμασταν θεοτύχεροι που έγινε μέσα στην κουζίνα και οχι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που έχουμε ξύλινο δάπεδο, θα είχαμε καεί ολοκληρωτικά. Εξ 'όσων θυμάμαι, υπήρχε ένα προβληματικό μοντέλο από συσκευές γκαζιού τότε στο οποίο κουνιόταν η βάση στήριξης του μπρικιού επάνω στην φωτιά έτσι έγερνε το σκεύος δεξιά αριστερά, η χαζή η μάνα μου που την είχα προειδοποιήσει, μια φορά έβαλε ολόκληρο κατσαρολάκι σε μικρό γκαζάκι επάνω για να βράσει μακαρόνια και μάλιστα το έκανε δεύτερη φορά ενώ της είπα μην το κάνει γιατί θα πέσει κάτω ολόκληρη η κατσαρόλα, την δεύτερη φορά λοιπόν πέφτει κάτω η κατσαρόλα μαζί με την συσκευή του γκαζιού ανοιχτή, ακούγεται ένα πλάφ και πετάγεται τεράστια πορτοκαλί φλόγα 2 μέτρα η οποία μειώνεται μετά και καιγόταν το υγραέριο της φιάλης, δεν ξέρω τι παίχτηκε, καιγόταν το υγραέριο μαζί με το πλαστικό της συσκευής, ρίξαμε τόσο πολύ νερό μέχρι μέχρι που πλημμυρίσαμε αλλά δεν έσβηνε με τίποτα η φωτιά, μόνο όταν τελείωσε το υγραέριο από μέσα....... μάλλον ήθελε πυροσβεστήρα με αφρό άζωτο ή κάποιο άλλο μέσον κατάσβεσης. Τυχεροί που οι μόνες ζημιές ήτανε σημάδια στο μαρμάρινο δάπεδο και κάτι ψηλοπράγματα στα ντουλάπια στο σημείο. Από τότε δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Κάτι που μας είχε συμβεί μερικές φορές όταν βάζαμε φιάλη και μετά ανοίγαμε το γκάζι, βγήκε μια φλόγα από το κάτω μέρος της συσκευής και χεστήκαμε πάνω μας..... αυτό συμβαίνει όταν βάζεις καινούργια φιάλη και ανάβεις κατευθείαν την φωτιά αντί να περιμενεις λίγα δευτερόλεπτα, το έχω πει στην μάνα μου να μην το κάνει, αλλά η ξεροκεφαλιά της είναι απίστευτη. Κάποιο άλλο πρόβλημα με την αποθήκευση της φιάλης δεν υπάρχει, να μην βρίσκεται σε πηγές θερμότητας ή συσκευές που παράγουν θερμότητα. Ακόμα και φωτιά να πιάσει βέβαια δεν προκαλείται έκρηξη, πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία της εξωτερικής επιφάνεια της φιάλης σε συγκεκριμένο όριο για να γίνει έκρηξη. 3 1
ELTASSOS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, tsofras είπε Μα προσθέσω ότι εγώ όταν είναι να πετάξω την φιάλη στα σκουπίδια φροντίζω να την εχω αδειάσει σε έναν εξωτερικό χώρο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται Αυτο ειναι σωστο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Anagnwstis είπε Τελικά η θεωρία ότι αν πετάξεις γεμάτο γκαζακι στα σκουπίδια θα εκραγεί όταν το μαζέψει ο σκουπίδιαρης ισχύει? Ο καθένας ότι να ναι...καλά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος βλακείας;
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Τα καινούρια γκαζάκια με τις βαλβίδες ναι είναι ασφαλή και οκ.. Τα μπλε παλιού τύπου τα βιδωτά είναι θέμα ημερών κ τύχης να σου κάτσει η στραβή πολύ περισσότερο με after market γκαζάκια.. Φαντάσου ότι υπάρχει λεπίδα που κάνει στρογγυλή τρύπα σε μέταλλο (προσπαθεί) και ένα λαστιχάκι που απο αυτό εξαρτώνται όλα..
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε Τα καινούρια γκαζάκια με τις βαλβίδες ναι είναι ασφαλή και οκ.. Τα μπλε παλιού τύπου τα βιδωτά είναι θέμα ημερών κ τύχης να σου κάτσει η στραβή πολύ περισσότερο με after market γκαζάκια.. Φαντάσου ότι υπάρχει λεπίδα που κάνει στρογγυλή τρύπα σε μέταλλο (προσπαθεί) και ένα λαστιχάκι που απο αυτό εξαρτώνται όλα.. Ως μπλε παλαιού τύπου εννοείς σαν αυτό; https://megagas.gr/product/καμινέτο-bluet-g206-super/
hdonoblepsias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, pananton είπε Αυτό ακριβώς. Το Υγραέριο στη φυσική του μορφή είναι άοσμο, γι΄αυτό και του προσδίδεται τεχνητά η χαρακτηριστική οσμή του με τη χρήση ειδικών ουσιών (Μερκαπτάνες), προκειμένου να γίνεται άμεσα αντιληπτή η παρουσία του, σε πιθανή περίπτωση διαρροής.
pananton Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, hdonoblepsias είπε σατανά με έπιασες! ναι, από εκεί το έμαθα
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ως μπλε παλαιού τύπου εννοείς σαν αυτό; https://megagas.gr/product/καμινέτο-bluet-g206-super/ Ναι οποιοδήποτε έχει την λογική -λεπίδα -τρύπα -λαστιχάκι,και όχι βαλβίδα.
dpolal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε Ναι οποιοδήποτε έχει την λογική -λεπίδα -τρύπα -λαστιχάκι,και όχι βαλβίδα. Το συγκεκριμένο πάντως λέει ότι έχει μή αποσπώμενη κεφαλή άρα δεν είναι το παλιό βιδωτό. Το πρόβλημα με αυτά, είχαμε χρόνια ένα τέτοιο βιδωτό, είναι πως αν κατά το βίδωμα «κλωτσήσει» η κεφαλή και στραβοβιδώσει έχωντας προλάβει να τρυπήσει την φιάλη πρέπει να καταφέρεις σε χρόνο dt να την ξεβιδώσεις και ξαναβιδώσεις σωστά όση ώρα η φιάλη βγάζει το αέριο. Μια/δυο φορές που την είχαμε πατήσει απλά αφήσαμε την φιάλη στον κήπο να αδειάσει από μόνη της και μετά πέταμα. Σαν το παρακάτω που πρώτα τοποθετείς την φιάλη στην βάση και μετά βιδώνεις την κεφαλή από πάνω που το τρυπάει. Σε τέτοια πάντως 100000000000000 φορές να πληρώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις ένα επώνυμο ποιοτικό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά καμμιά κινεζιά. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από dpolal
Conan2046 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Όσα γκαζάκια πάντως έχω πάρει τελευταία ακόμα και αν έχουν τρυπήσει άπαξ και τα ξεβιδώσεις ακόμα και γεμάτα δεν έχουν διαρροή, έχουν κάποια ασφάλεια παραπάνω πλέον, οπότε τα βιδώνεις με την ησυχία σου. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε Ναι οποιοδήποτε έχει την λογική -λεπίδα -τρύπα -λαστιχάκι,και όχι βαλβίδα. Μπορείς να μου πεις ποια είναι αυτά με βαλβίδα; Το γράφουν επάνω; 5 ώρες πριν, dpolal είπε Το συγκεκριμένο πάντως λέει ότι έχει μή αποσπώμενη κεφαλή άρα δεν είναι το παλιό βιδωτό. Το πρόβλημα με αυτά, είχαμε χρόνια ένα τέτοιο βιδωτό, είναι πως αν κατά το βίδωμα «κλωτσήσει» η κεφαλή και στραβοβιδώσει έχωντας προλάβει να τρυπήσει την φιάλη πρέπει να καταφέρεις σε χρόνο dt να την ξεβιδώσεις και ξαναβιδώσεις σωστά όση ώρα η φιάλη βγάζει το αέριο. Μια/δυο φορές που την είχαμε πατήσει απλά αφήσαμε την φιάλη στον κήπο να αδειάσει από μόνη της και μετά πέταμα. Σαν το παρακάτω που πρώτα τοποθετείς την φιάλη στην βάση και μετά βιδώνεις την κεφαλή από πάνω που το τρυπάει. Σε τέτοια πάντως 100000000000000 φορές να πληρώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις ένα επώνυμο ποιοτικό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά καμμιά κινεζιά. Εδώ και κάποια χρόνια, οι φιάλες που παίρνουμε έχουν ένα σύστημα που αν χρειαστεί να ξεβιδώσεις για να την βγάλεις και να την επανατοποθετήσεις, η φιάλη έχει έναν εσωτερικό μηχανισμό και δεν φεύγει το αέριο! Μια φορά που πήραμε μια κάναμε δοκιμή και την ξεβιδώσαμε για να δούμε τι θα γίνει, δεν φεύγει τίποτα και μπορεί αν την βάλεις ξανά όποτε θέλεις για χρήση στην συσκευή!
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Μπορείς να μου πεις ποια είναι αυτά με βαλβίδα; Το γράφουν επάνω; Εδώ και κάποια χρόνια, οι φιάλες που παίρνουμε έχουν ένα σύστημα που αν χρειαστεί να ξεβιδώσεις για να την βγάλεις και να την επανατοποθετήσεις, η φιάλη έχει έναν εσωτερικό μηχανισμό και δεν φεύγει το αέριο! Μια φορά που πήραμε μια κάναμε δοκιμή και την ξεβιδώσαμε για να δούμε τι θα γίνει, δεν φεύγει τίποτα και μπορεί αν την βάλεις ξανά όποτε θέλεις για χρήση στην συσκευή! Έχει πολλά πλέον άλλα το γράφουν άλλα ξεχωρίζουν δηλαδή βλέπεις την βαλβίδα στο φιαλίδιο.. Δες εδω > https://www.skroutz.gr/c/2122/kamineto.html 1
Curtis76 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 κανενας απο εξαρχεια δεν υπαρχει να μας κατατοπιζει τι ειναι καλυτερο? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα