V-a-c Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Ποσό που διαθέτουμε : 500 με 650 ανάλογα αν αγοραστεί νέος δίσκος . Χρήση υπολογιστή : Λίγο gaming όταν βρεθεί χρόνος (WoW Classic,APEX ,AC Odyssey θα μπουν αμέσως) , απλή χρήση all around , Office , PDF κλπ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε : Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι ? Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη ? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη . Όχι προς το παρόν , είμαι με μια 24 άρα 1080p , ίσως αργότερα 32" 1440p Καλησπέρα guys , Έχω ξεκινήσει σιγά σιγά να μαζεύω parts για να κάνω μια σύνθεση . Έχω ήδη τις CRUCIAL BALLISTIX SPORT LT (BLS2K8G4D30AESBK) 2X8GB 3000 mhz CL 15 ( που βλέπω ότι τις προτείνεται γενικά ) , είχα ψαχτεί και internet , youtube κλπ για γνώμες και είπα να τις πάρω (89€) … και από βδομάδα περιμένω τον Ryzen 5 3600 από το amazon.it (200€) . Για μητρική έλεγα για μια εκ των MSI Β450 Gaming Plus Max ή Β450 Tomahawk Max όταν με το καλό βγούν . Αξίζει κάποια φτηνή X570 Asus Prime X570-P) ? Από το προηγούμενο σύστημα θα κρατήσω προς το παρόν το τροφοδοτικό Evga 600 br 80+ bronze και την κάρτα γραφικών Evga Geforce Gtx 1050 Ti SC 4gb , τα είχα πάρει πριν ένα χρόνο περίπου από τα bundle evga.eu Μέχρι να πάρω την απόφαση ότι δεν θα με καλύπτει η 1050 Ti για πολύ καιρό ακόμη . Από δίσκους έλεγα ότι είμαι κομπλέ για τον πρώτο καιρό με δυο ssd του 20ευρου (εκείνους που ανεβάζουν θερμοκρασίες … ) έναν adata ultimate su650 120gb (ενός χρόνου) και άλλον ένα adata ultimate su630 240gb (δεν έχει βγει από την συσκευασία του αυτός ακόμη) , 2 hdd 500αριδες HGST 2,5" για backup και έναν παλιό Samsung ssd 60αρη για boot Os . Αλλά δεν ξέρω ίσως κυνηγήσω κάτι καλύτερο για βασικό δίσκο και έρχομαι στο πρώτο ερώτημα : Αξίζει να κοιτάξω κάποιον nvme πχ adata xpg sx8200 pro ή κάποιον άλλο για την χρήση που κάνω ? Κοιτούσα και τον Intel 660p σαν πιο φτηνό . Να πάω σε κάποιον sata ssd πιο αξιόπιστο ? Ή να μείνω ως έχει κ βλέπω στην πορεία ? Γενικά την παλιατζούρα από δίσκους gpu οθόνη έλεγα να ψαχτώ προς black friday εκτός αν εμφανιστεί καμιά καλή προσφορά πιο πριν . Το δεύτερο ερώτημα είναι για το κουτί , χρειάζομαι ένα με παράθυρο και κάλυμμα του τροφοδοτικού μιας και δεν είναι modular και θα γίνεται ο κακός χαμός με τα καλώδια , κάποια που έχω δει είναι τα Phanteks Eclipse P300 , Deepcool Matrexx 70 , Sharkoon Pure Steel , Antec P8 , Corsair Carbide 175R , NZXT H500 , Thermaltake Core G21 TG . Για την τωρινή χρήση που κάνω , ίσα που με καλύπτει ο i5 2400 κ 8 gb ram αλλά έχει αρχίσει το pc και συμπεριφέρεται παράξενα πάλι ( όπως την σκηνή από Scary movie 3 - The dogs are acting strange ) . Ίσως και με μια παλιότερη γενιά ryzen θα ήμουν καλά , αλλά ok είπα να πάω στα φρέσκα … Thanks
radiohead Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 1. Για τη χρήση που κανεις φυσικά και δεν χρειάζεσαι nvme. Αν κάνεις αγορά θα είναι καθαρά για λόγους χωρητικότητας. Ο 1tb ιντελ κοστίζει όσο οι sata ssds με καλύτερες ταχύτητες στα loading times και 5 χρόνια εγγύηση. Τι άλλο θες; Αν καταργήσεις λοιπόν τους τρεις υπάρχοντες παίρνεις αυτόν για os για games και τέλος. 2. Μητρική tomahawk max τίποτα περισσότερο για τον 3600. 3. Κουτί οποιο σου αρέσει εσένα είναι καθαρά υποκειμενικό και κατά δεύτερον οικονομικό θέμα. 4. Μάζεψε για οθόνη και gpu είναι τα δύο κυριότερα parts ειδικά όταν θες ανάλυση 1440p. Πήρες ήδη cpu μνήμες έχεις και τροφοδοτικό. Τα 650 που γράφεις είναι για mobo case gpu monitor ας πούμε; 1
V-a-c Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 @radiohead Ευχαριστώ ! Λάθος μου , κακή διατύπωση τα 500 είναι για mobo-cpu-ram-case ! Τα έξτρα 100 - 150 αν πάνε για nvme αναλόγως χωρητικότητος / brand . Κάπως έτσι το σκέφτομαι και γω για nvme , όπως το πες . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα