Προς το περιεχόμενο

DVD-RW-R: Υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποθηκεύω τα δεδομένα μου σε διάφορα dvds.

Βεβαια τα dvds, οι περισσότεροι από εμάς, δεν τα χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά σχετικά πρόσφατα, οπότε και υπάρχει μικρή εμπειρία για το θέμα.

Χρησιμοποιώ συνήθως επώνυμα dvd-rw (δεν ξέρω καν αν υπάρχουν φτηνα) Tdk, και από dvd-r, διάφορες μάρκες(princo, benq, mitsui).

Μέχρι στιγμής δεν ΄έχω κανένα προβλημα.

Δεν έχω σκοπό στο παρόν post να εξελιχθεί σε διαμάχη μεταξύ του ποιο dvd-r-rw είναι καλύτερο.

Δεν νομίζω να έχει κανείς γράψει dvd-r από τη δεκαετία του '90, ώστε με εμπειρία ετών να πει ότι το τάδε δισκάκι είναι αξιόπιστο σίγουρα.

Τώρα, δισκάκια των τελευταίων δύο ετών, και μέτριας ποιότητας να είναι, δεν νομίζω να έχουν λόγο να χαλάσουν. Αλλά αυτό παλι δεν μου λέει οτι είναι αξιόπιστα.

Εννοώ ότι αυτά τα media δεν έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:

Υπάρχει περίπτωση στα 'ξαφνικά', χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάτι να πάθει κάποιο dvd-rw ή dvd-r, και να χάσω τα δεδομένα μου?

Εσεις ποιες δεικλείδες ασφαλείας ακολουθείτε? (ειδικά Media, hardware, backups, αποφυγή από κακοτοπιές κλπ)

Τι κάνετε ώστε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας σε dvd media, δεν θα τα χάσετε?

Δημοσ.

Μην εμπιστεύεσαι τα πολύτιμα δεδομένα σου σε φθηνά δισκάκια.

Τώρα, δισκάκια των τελευταίων δύο ετών, και μέτριας ποιότητας να είναι, δεν νομίζω να έχουν λόγο να χαλάσουν.

Έχω δει φθηνά DVD (princo συγκεκριμένα) να μη διαβάζονται μερικές εβδομάδες μετά την εγγραφή τους.

Δημοσ.

Δηλαδή το αν υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει ενα dvd είναι συνάρτηση μόνο της εταιρίας που το κατασκευάζει?

Δημοσ.

Ένα καλής μάρκας DVD, άμα το έχεις μέσα στη θήκη του και το έχεις σε μέρος που δεν έχει υγρασία, σκόνη και δεν το χτυπάει κατευθείαν ο ήλιος, θα σου κρατήσει για αρκετές δεκαετίες.

Μετά έρχεται το θέμα διάβρωσης του χρόνου, όπου δεν γλειτώνει τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...