Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, telis είπε

Και μετά λένε γιατί να φύγεις στο εξωτερικό να σπουδάσεις...

ως γνωστόν στο εξωτερικό είναι πιο φτηνά από ότι στην Ελλάδα. Αγγλία ειδικά είναι τσάμπα!!1

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ciyo είπε

Έχω σπίτι που αν το είχα μακροχρόνια νοικιασμένο θα έπαιρνα 350. Τώρα με το Airbnb το δίνω 35 τη μέρα και για 20 μέρες που είναι κλεισμένο το μήνα τσιμπάω 650 καθαρά. Και μιλάμε για σπίτι εκτός κέντρου. Αυτοί στο κέντρο βγάζουν τα χοντρά λεφτά. Καμία σχέση με τα 50-100 ευρώ που φαντάζεσαι

Περίμενε λίγο ακόμα να δαγκώσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες τους βουλευτές και να έχεις 22% από το πρώτο € συν ΦΠΑ και θα τα πούμε.

Double ιδιοκτήτης here που όμως ενοικιάζει κιόλας ακριβό σπίτι ελέω δουλειάς και πληρώνει κάθε μία του μήνα βρέξει χιονίσει. Αν μου πει κάτι ο ιδιοκτήτης απλά θα βρω ένα άλλο πιο ακριβό και πιο καλό σπίτι και θα τον αφήσω να τον φεσωνουν και να κάνουν αεριοκλοπη όπως ο προηγούμενος από εμένα.

1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

ως γνωστόν στο εξωτερικό είναι πιο φτηνά από ότι στην Ελλάδα. Αγγλία ειδικά είναι τσάμπα!!1

Με δάνειο δεν επιβαρύνεις κανέναν εκτός από τον μελλοντικό σου εαυτό που θα αμοίβεται με μισθό Αγγλίας ή αν είσαι καλός παιρνεις και υποτροφία και τελειώνει εκεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fylatos είπε

Περίμενε λίγο ακόμα να δαγκώσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες τους βουλευτές και να έχεις 22% από το πρώτο € συν ΦΠΑ και θα τα πούμε.

Double ιδιοκτήτης here που όμως ενοικιάζει κιόλας ακριβό σπίτι ελέω δουλειάς και πληρώνει κάθε μία του μήνα βρέξει χιονίσει. Αν μου πει κάτι ο ιδιοκτήτης απλά θα βρω ένα άλλο πιο ακριβό και πιο καλό σπίτι και θα τον αφήσω να τον φεσωνουν και να κάνουν αεριοκλοπη όπως ο προηγούμενος από εμένα.

Με δάνειο δεν επιβαρύνεις κανέναν εκτός από τον μελλοντικό σου εαυτό που θα αμοίβεται με μισθό Αγγλίας ή αν είσαι καλός παιρνεις και υποτροφία και τελειώνει εκεί.

Μανία με την Αγγλία έχουν. Σκωτία δωρεάν δίδακτρα για όλους τους Ευρωπαίους και πολλές φοιτητικές δουλειές για έξοδα διαβίωσης 8000 λύρες ανά χρόνο (για φοιτητή) που μάλιστα τις παρέχει το πανεπιστήμιο. Με τα ενοίκια που υπάρχουν + τα κόστη σούπερ μάρκετ κλπ που είναι εκτός πραγματικότητας αναλογικά με τούς μισθούς είναι δύσκολο γονέας να στείλει το παιδί του σε άλλη πόλη οπότε η λύση θα είναι είτε ένα κολλέγιο είτε μια χώρα τύπου Σκωτία. Τόσα κτήρια έχουν υπό κατάληψη τα δημόσια πανεπιστήμια μπορούσαν να έχουν x3 τις εστίες που έχουν τώρα και να βολεύονται όλοι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

και να γινει αυτο με το airbnb, θα συνεχισω κανονικα απο αλλα site, ολα μαυρα.

καθε χωρα εχει σαιτ (οχι  τυπου airbnb) που βρισκεις σπιτι που πληρωνεις με μετρητα και καθεσε οσες μερες θες. Νομιζετε οτι τωρα, που καθε πιτσιρικι ειναι με ενα κινητο στο χερι, θα μπορει το κρατος να βαλει φραγμο στο ποιον βαζω στο σπιτι μο και υπο ποιους ορους?

Νομίζεις ότι θα έχεις ίδια κίνηση από το xe πχ όσο έχεις από το Airbnb ή ότι θα ξεφεύγεις με εισόδημα 6-7χλ αδηλωτο το χρόνο για πάντα; Ή ότι θα στα πληρώνει ο ξένος με μετρητά χωρίς εξασφάλιση, αξιολογήσεις κλπ;

Θέμα χρόνου είναι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

και να γινει αυτο με το airbnb, θα συνεχισω κανονικα απο αλλα site, ολα μαυρα.

καθε χωρα εχει σαιτ (οχι  τυπου airbnb) που βρισκεις σπιτι που πληρωνεις με μετρητα και καθεσε οσες μερες θες. Νομιζετε οτι τωρα, που καθε πιτσιρικι ειναι με ενα κινητο στο χερι, θα μπορει το κρατος να βαλει φραγμο στο ποιον βαζω στο σπιτι μου και υπο ποιους ορους?

Φίλε δεν μπορεί κάποιος που επενδύει να βασιστεί στο μαύρο χρήμα. Αν εγώ αύριο μεθαύριο έχω 500.000€ να επενδύσω σε ακίνητη περιουσία προφανώς δεν θα τα επενδύσω σε σπίτια που ο μόνος τρόπος να βγάλω λεφτά θα είναι να τα δίνω μαύρα. Δεν αποτελεί επένδυση αυτό που λες. Επίσης δεν καλυπτεσε από καταστροφές στο εσωτερικό. Μια φορά θα σου τύχει ;)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειμαι σε τετοιο σπιτι σε μια χωρα στο εξωτερικο. ο λογος απλος, απο airbnb το φθηνοτερο ειναι 45 ευρω. εγω με μετρητα μενω εδω με 25 ευρω. και μαλιστα η κυρια θα ερθει να μου καθαρισει καθε 5 μερες. πληρωσα μετρητα 200 ευρω και οταν θα ερθει θα παρει τα υπολοιπα. Ετσι οπως προχωράει η τεχνολογια, δε προκειται να κερδισει το κρατος αν φορολογισει τα airbnb.

Δεν μπορείς να το κάνεις μακροπρόθεσμα και φυσικά και θα φορολογήσει τα Airbnb.

Και ναι υπάρχει το θέμα της φθοράς. Όπως έγραψαν και πάνω μια φορά θα στο κάνουν μπρδέλο σε ένα πάρτυ και δε θα μπορείς να πεις τίποτα γιατί τα πήρες μαύρα. Εδώ τα κάνουν μέσω Airbnb και δίνει αποζημίωση η πλατφόρμα. Οπότε φαντάσου...

Πάντως εγώ αν ήμουν φοιτητής χωρίς budget στη Θεσσαλονίκη θα έπαιρνα ένα μηχανάκι ή ένα φτηνό αμάξι με 2000€ και θα εμένα εκτός 30 λεπτά και τελείωσε. Ή θα έβρισκα συγκάτοικο με 250€ ο καθένας βρίσκουν 80-90 την σπίτι σε σημείο με αστικά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ciyo είπε

αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειμαι σε τετοιο σπιτι σε μια χωρα στο εξωτερικο. ο λογος απλος, απο airbnb το φθηνοτερο ειναι 45 ευρω. εγω με μετρητα μενω εδω με 25 ευρω. και μαλιστα η κυρια θα ερθει να μου καθαρισει καθε 5 μερες. πληρωσα μετρητα 200 ευρω και οταν θα ερθει θα παρει τα υπολοιπα. Ετσι οπως προχωράει η τεχνολογια, δε προκειται να κερδισει το κρατος αν φορολογισει τα airbnb.

τι καταστροφες να κανει καποιος? να κλεψει το ψυγείο? δε λεω για επενδυση, λεω για αυτους που εχουν ηδη ακινητα. Αν τους φορολογησει σκληρα το κρατος, θα συνεχισουν να νοικιαζουν ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ μαυρα.

Άμα δεν μιλάς για επένδυση μην μιλάς για μπατιριδες που είπες παραπάνω. Προφανώς και στάβλο να κληρονομήσω και 1€ να το ενοικιάζω κέρδος είναι. Εγώ σου λέω αν τα βάλεις από την τσέπη σου και τα 500.000€ πρέπει να τα κάνεις 800.000€ τι θα κάνεις. Και με τους τρόπους που αναφέρεις δεν τα κάνεις.  

Για Θεσσαλονίκη αν είσαι φοιτητής μπορείς όπως είπε ο Fylatos να βρεις ένα σπίτι με έναν άλλο φοιτητή ακόμα και άγνωστο έχει σελίδες που μπορείς να βρεις συγκατοίκους.  Βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες. Επειδή τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι YOLO ή μάλλον οι φοιτητές τους είτε μπορεί στον δεύτερο χρόνο να μην ξανά πάει οπότε να βρεθείς στον αέρα είτε μια μετά να ξυπνήσει ο άλλος μια μέρα και να σου πει φεύγω πάω να μεινω με μια που γνώρισα. Γενικά δεν είναι στην κουλτούρα του Έλληνα η συγκατοίκηση παράδειγμα ότι οι θέσεις αυτοκινήτων στο καινούργιο σύστημα παρκαρίσματος πάνε ένα ανά αυτοκίνητο ανεξάρτητος ενοίκου. Συνεπώς αν συγκστικουσουν 3 ο ένας μπορεί να έχει αυτοκίνητο στο κέντρο. Έπρεπε να προωθήθει σιγά σιγά η συγκατοίκηση στην Ελλάδα αλλά δεν το βλέπω....

Οπότε πάλι δύσκολα! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ciyo είπε

λεγε οτι θες, ο κοσμος που εκανε ανακαινηση το σπιτι του, ο κοσμος που πληρωνει ΕΝΦΙΑ, τωρα που εμαθε οτι ο τουριστας δινει ανετα ενα 50ρικο τη βραδια, δε θα το αφησει. Ειτε λεγετε airbnb ειτε απλα μεσω facebook. Τα λεφτα ειναι γλυκα. και εγω στο λεω καθαρα, οτι θα συνεχισω να νοικιαζω το σπιτι μου ΚΑΙ μαυρα.

Σου εύχομαι κάθε καλύτερο απλά μην βρεθείς προ απροόπτου μετά από ανακαίνιση και απρογραμμάτιστη ζημιά.

Ο τουρίστας δίνει 50€ τη βραδιά για κάτι με αξιολόγηση, άνεση και ασφάλεια εγγύηση, ότι δίνει το Airbnb. 

Το μαύρα κάποια στιγμή σε αυτή και σε όλες τις χώρες θα πεθάνει. Είναι θέμα εφαρμογής τεχνολογίας. Θα παίζει σε πενταροδεκαρες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Σου εύχομαι κάθε καλύτερο απλά μην βρεθείς προ απροόπτου μετά από ανακαίνιση και απρογραμμάτιστη ζημιά.

Ο τουρίστας δίνει 50€ τη βραδιά για κάτι με αξιολόγηση, άνεση και ασφάλεια εγγύηση, ότι δίνει το Airbnb. 

Το μαύρα κάποια στιγμή σε αυτή και σε όλες τις χώρες θα πεθάνει. Είναι θέμα εφαρμογής τεχνολογίας. Θα παίζει σε πενταροδεκαρες.

Τώρα που είπες πεθάνει. Μια ηλεκτροπληξία να του πάθει κάποιος, ένας να μπει ένοπλος για ληστεία ενώ ο άλλος μένει μαύρα δεν ξέρει που θα μπλέξει ο τύπος... Αλλά είπαμε είναι έξυπνος και επενδυτής.... Από τα Lidl

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ciyo είπε

εγω απο site με αξιολογήσεις εκλεισα, απλα ολα ειναι μετρητα. τωρα τι θα γινει στο μελλον μην εισαι πολυ σιγουρος, γιατι τα μαυρα λεφτα και τα μετρητα ειναι μεσα στο παιχνιδι για φτωχους και πλουσιους

Ναι sure τα εκατομμύρια μαύρα μετρητά είναι. Εσένα περίμεναν οι λογιστές τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

ναι ναι σεναρια ταραντινο ..α καλα

εδω μιλαμε οτι με ενα σπιτι μπορεις να βγαζεις 600 ευρω ΜΑΥΡΑ χωρισ να δουλευεις, αυτος ειναι ο λογος που η βραχυχρονια ενοικιαση θα συνεχιστει

Δεν ενοικιάζεις νταβα κάνεις στο σπίτι. Ενοικιάζει αυτός με συμβόλαιο και ευθύνες.

Και καλύτερα ένας φοιτητής ή φοιτήτρια να μείνει μακριά από τέτοιες περιπτώσεις.

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

εγω απο site με αξιολογήσεις εκλεισα, απλα ολα ειναι μετρητα. τωρα τι θα γινει στο μελλον μην εισαι πολυ σιγουρος, γιατι τα μαυρα λεφτα και τα μετρητα ειναι μεσα στο παιχνιδι για φτωχους και πλουσιους

Ρε φίλε λες τους άλλους μπατιριδες και κόβεις μαύρο χρήμα και καλά κάνεις και εγώ το κάνω αλλά δεν λέω τους άλλους μπατιριδες σοβαρεψου λίγο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

εδω μιλαμε οτι με ενα σπιτι μπορεις να βγαζεις 600 ευρω ΜΑΥΡΑ χωρισ να δουλευεις, αυτος ειναι ο λογος που η βραχυχρονια ενοικιαση θα συνεχιστει

ποια εκατομμύρια αγορι μου? 

Εσύ μίλησες για πλούσιους. Εεε breaking news δεν έγιναν πλούσιοι με μαύρα μετρητά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ciyo είπε

ποια εκατομμύρια αγορι μου? 

Δηλαδή είναι σενάριο Ταραντίνο να έρθει σπίτι σου ένας υπέρβαρος τουρίστας να φάει 3 πιτογυρα να πιεί 3 τσιπούρα και να πάθει μια καρδιά μέσα στο σπίτι σου ενώ τον έχεις μαύρα; Φίλε επαγγελματίας υγείας είμαι και πίστεψε με πολλοι παθαίνουν πράγματα στο σπίτι τους :P

Επεξ/σία από babble tribe
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

εμ τι ειναι?? και να παθει τι εγινε θα πω ειναι ο ξαδελφος απτην αμερικη

Ελληνικό δαιμόνιο!!!

Και όταν έρθουν οι αληθινοί συγγενείς από Αμερική ψάχνοντας να μάθουν τι έγινε εκεί να δω τι θα πεις..

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...