Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακρότητες φαντάζομαι εννοείς έχοντας ως σημείο αναφοράς το σημερινό χάλι. Προφανώς και κάθε ακραία λύση δεν είναι σωστή. Δε το συζητάμε!!! Αλλά η λύση στην σημερινή τραγωδία είναι σίγουρα ακραία ως προς τα χαρακτηριστικά της αν συγκριθεί με το παρόν... Κάθε τι μη ακραίο απλώς θα ανακατέψει την παρούσα βρώμα.

Ξαναλέω ότι αυτό δε δικαιώνει κάθε ακραία φωνη

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Αν ημασταν κρατος θα βαζαμε φορο στην βραχια μισθωση η θα την απαγορευαμε τελειως μεχρι να επανελθει η χωρα σε ανταγωνιστικο επιπεδο. Ειμαστε μεσα σε κριση και ακομα σφυρίζουμε αδιαφορα λες και ειμαστε γερμανια. 

Και η Γερμανία έχει σοβαρότερο ίσως πρόβλημα στα ενοίκια απ' οτι η Ελλάδα. Απλά εκεί ο μέσος Γερμανός δεν σπουδάζει σχεδόν κανένας ή πολλοί λίγοι και δεν έχει αντίκτυπο τόσο μεγάλο στην κοινωνία, όταν εδώ γενικά σπουδάζουμε ο μέσος όρος. Κάνε σκρολ υπ πήγαν να περάσουν νομοσχέδιο για να προστατέψουν τον κόσμο από τους καρχαρίες και τα λόμπι τους φρέναραν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Αρπάχτηκα κι εγώ... μάλλον παρανόησα...

Σορρυ!!

Αλλά μιας και το φέρε η κουβέντα ένας σχεδιασμός προσωπικών επιδιώξεων, ε δε θα χάλαγε την πνευματική συγκρότηση και ισορροπία κανενός... τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ...

Αλλά ας μην δασκαλίζω!!!

Έχεις μπερδευτεί λίγο είμαστε σε ένα φόρουμ που συζητάμε  για διάφορα θέματα. Τι προσωπικές επιδιώξεις να έχω από συγκεκριμένο θέμα;; Να μου το έλεγες αυτό ενώ έλεγα για την προσωπική μου καριέρα να το καταλάβω.

Μάλλον εννοείς για το νόημα όσων γράφω σωστά;; Δηλαδή που το παω;;

Εάν ναι έχω γράψει  περί απληστίας ότι υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.. νομίζω τα γράφω πολύ απλά .

Δεν μπορώ να αναλύω χωρίς λόγο και ουσία απλά για να έχουμε κάτι να πούμε η για να την πούμε Σον και καλά. 

Εσύ που αποσκοπεις λέγοντας μου περι σχεδιασμό προσωπικών σχεδιασμών και επιδιώξεων;;  Να εισουν ο  υπεύθυνος του έργου  και εγώ ο μηχανικός  θα το καταλάβαινα. Χεχε

Είδες με έκανες να γράψω έκθεση χωρίς ουσιαστικό λόγο   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Noldorim είπε

Και εγώ έχω αρχίσει να το πιστεύω ότι τπτ δεν συμβαίνει τυχαία. Από το 2007, δεν πάω πιο μακρυά, όλη η σειρά διαδοχής των κεφαλιών και οι ενέργειές τους ήταν μεθοδευμένη για να κατευθυνθεί το πράγμα σε ένα σημείο. Αυτό που σχολιάζουμε εδώ μέσα είναι τα αποτελέσματά του. Το ζήτημα είναι ότι και όλοι να φύγουν ~περίπου~ ίδιες καταστάσεις θα συναντήσουν όπου και να πάνε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια χώρα της επαγγελίας πουθενά στην Δύση.

Και υπερεξειδικευμένος να είσαι και περιζήτητος σε κάποιον τομέα σήμερα, οι πιθανότητες να διατηρήσεις ένα ψηλό στάτους και να έχεις μία σχετική ασφάλεια στην ζωή σου με την ευρεία έννοια, είναι ελάχιστες. Πλέον μιλάμε για φυγή από εδώ λόγω επιβίωσης και αλλού απλά επιβίωση. Πόσο νομίζουμε ότι δεν θα επηρεαστούν οι ισορροπίες και εκεί σε κάποιο κάποιο διάστημα; Ή μήπως δεν υπάρχει και στην δύση υπερκορεσμός, ήδη κλείνουν σύνορα και ετοιμάζονται για απελάσεις και φυγές...

Τα χειρότερα είναι οι ακρότητες απ'όπου προέρχονται.

κανεις μεγάλο λάθος , είχα φίλους Αλβανούς από το σχολειό μεγαλώσαμε μαζί , μετανάστες εδώ πέρα παλεύανε για τι ζωή και ήταν ευτυχισμένοι με πιο λίγα πράγματα όταν πρώτο ήρθανε , μετά ελληνοποιήθηκαν αυξήθηκαν και τα θέλω τους , πριν δέκα χρονια που ψόφησε η οικοδομή και άρχισε η κρίση ήταν από τους πρώτους που το νιώσανε στο πετσί τους , βγαίναμε βόλτα με τον φίλο μου και ντρεπότανε να έρθει δεν είχε ούτε για καφέ ήταν φιλότιμο παιδί , του έλεγα έλα δεν πειράζει κερνάω εγώ σήμερα , μου έλεγε ότι είχε ο πατέρας του 6 μήνες χωρίς μεροκάματο και τα βγάζανε πέρα οριακά φάγανε και ότι είχανε στην άκρη , μετά που είπε ότι φεύγουνε για Καναδά δεν αντέχουνε άλλο , ακόμα κρατάω επαφή και με έχει βοηθήσει και οικονομικά στις δυσκολίες μου , σήμερα μου λέει έχουνε σπίτι δικό τους μετά από 8 χρονια δουλειάς (δουλειάς όμως όχι μαλακίες) τρία αμάξια και πρέπει να έχει και κανένα γερο ποσο στην άκρη σίγουρα με αυτά που μου λέει ότι βγάζει το μηνα , εδώ τα διπλάσια χρονια με τι διπλάσια δουλειά απλά ζούσανε , μου είπε μονο το εξής και πραγματικά δάκρυσα.. τόσο σκατένια που τους έχουμε φερθεί αν και εγώ δεν ήμουνα από αυτούς , αν πηγαίναμε στο Καναδά από την αρχή με τόσο που έχουνε δουλέψει οι γονείς μου στην Ελλάδα θα είχανε εξασφαλίσει και τα εγγόνια μου , χαίρομαι όμως που μεγάλωσα στην Ελλάδα και απέκτησα την Ελληνική παιδεία ...και έχω και αλλα παραδείγματα που έχουνε πάει έξω και έχουνε κάνει προκοπη , καπιταλισμός συμφωνώ υπάρχει παντού όμως εδώ συνδυάζεται και με ανομία εκμετάλλευση  , κλέβει ο εργοδότης και εσένα και το κράτος και κακια , αυτό που λέει η παροιμία να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δεν βγήκε τυχαία

Επεξ/σία από MTX
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Έχεις μπερδευτεί λίγο είμαστε σε ένα φόρουμ που συζητάμε  για διάφορα θέματα. Τι προσωπικές επιδιώξεις να έχω από συγκεκριμένο θέμα;; Να μου το έλεγες αυτό ενώ έλεγα για την προσωπική μου καριέρα να το καταλάβω.

Μάλλον εννοείς για το νόημα όσων γράφω σωστά;; Δηλαδή που το παω;;

Εάν ναι έχω γράψει  περί απληστίας ότι υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.. νομίζω τα γράφω πολύ απλά .

Δεν μπορώ να αναλύω χωρίς λόγο και ουσία απλά για να έχουμε κάτι να πούμε η για να την πούμε Σον και καλά. 

Εσύ που αποσκοπεις λέγοντας μου περι σχεδιασμό προσωπικών σχεδιασμών και επιδιώξεων;;  Να εισουν ο  υπεύθυνος του έργου  και εγώ ο μηχανικός  θα το καταλάβαινα. Χεχε

Είδες με έκανες να γράψω έκθεση χωρίς ουσιαστικό λόγο   

Ρε παιδί μου όταν λέω προσωπικές επιδιώξεις δεν εννοώ να έχεις κέρδος ή να κάνεις νταβατζιλίκι στον πόνο του άλλου. Εννοώ την θέση σου επί του θέματος και τι θα επιδίωκες να γίνει ώστε να αλλάξει η προφανώς άσχημη κατάσταση στα σπίτια εν προκειμένω.

Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το να δέχεσαι την απληστία ως μοναδική και a priori κατάσταση όλης της κοινωνίας κατεβαζοντας τα χέρια μετά σιγουρα δε βοηθάει και νομίζω δεν είναι και πραγματικό μοντέλο της κοινωνίας. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν πιο προσφιλείς κοινωνικές συνθήκες και αυτό εννοώ οτι θα πρέπει να επιδιώξει κανείς

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MTX είπε

κανεις μεγάλο λάθος , είχα φίλους Αλβανούς από το σχολειό μεγαλώσαμε μαζί , μετανάστες εδώ πέρα παλεύανε για τι ζωή και ήταν ευτυχισμένοι με πιο λίγα πράγματα όταν πρώτο ήρθανε , μετά ελληνοποιήθηκαν αυξήθηκαν και τα θέλω τους , πριν δέκα χρονια που ψόφησε η οικοδομή και άρχισε η κρίση ήταν από τους πρώτους που το νιώσανε σε πετσί τους , έβγαινα εγώ με τον φίλο μου και ντρεπότανε να έρθει δεν είχε ούτε για καφέ ήταν φιλότιμο παιδί , του έλεγα έλα δεν πειράζει κερνάω εγώ σήμερα , μου έλεγε ότι είχε ο πατέρας του 6 μήνες χωρίς μεροκάματο και τα βγάζανε πέρα οριακά φάγανε και ότι είχανε στην άκρη , μετά που είπε ότι φεύγουνε για Καναδά δεν αντέχουνε άλλο , ακόμα κρατάω επαφή και με έχει βοηθήσει και οικονομικά στις δυσκολίες μου , σήμερα μου λέει έχουνε σπίτι δικό τους μετά από 8 χρονια δουλειάς (δουλειάς όμως όχι μαλακίες) τρία αμάξια και πρέπει να έχει και κανένα γερο ποσο στην άκρη σίγουρα με αυτά που μου λέει ότι βγάζει το μηνα , εδώ τα διπλάσια χρονια με τι διπλάσια δουλειά απλά ζούσανε , μου είπε μονο το εξής και πραγματικά δάκρυσα.. τόσο σκατένια που τους έχουμε φερθεί αν και εγώ δεν ήμουνα από αυτούς , αν πηγαίναμε στο Καναδά από την αρχή με τόσο που έχουνε δουλέψει οι γονείς μου στην Ελλάδα θα είχανε εξασφαλίσει και τα εγγόνια μου , χαίρομαι όμως που μεγάλωσα στην Ελλάδα και απέκτησα την Ελληνική παιδιά ...και έχω και αλλα παραδείγματα που έχουνε πάει έξω και έχουνε κάνει προκοπη , καπιταλισμός σύμφωνο υπάρχει παντού όμως εδώ συνδυάζεται και με ανομία εκμετάλλευση και κακια

Ο Καναδάς είναι ειδκή περίπτωση, όπως και Αυστραλία και άλλες χώρες commonwealth. Παίζουν άλλα σκηνικά εκεί δεν θα επεκταθώ. Μπράβο στο παιδί και την οικογένειά του. Ελπίζω να τα απέκτησαν καθαρά και χωρίς υπέρογκα δάνεια, όπως είναι το μοντέλο στις Η.Π.Α.- Καναδά debt slaves, και θα τα ξεπληρώνουν ακόμα και τα εγγόνια τους.

Η γενική παραδοχή από πολλούς που γνωρίζω προσωπικά με περγαμηνές πτυχία που ρευστοποίησαν περιουσίες για να τα αποκτήσουν όχι μλκίες, είναι ότι Ευρώπη- Η.Π.Α. όσοι φύγαν από το '10 και μετά ναι μεν έχουν δουλειές αλλά αποδίδουν σαν να βγάζουν σε νούμερα Ελλάδας 1000 ευρώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Ο Καναδάς είναι ειδκή περίπτωση, όπως και Αυστραλία και άλλες χώρες commonwealth. Παίζουν άλλα σκηνικά εκεί δεν θα επεκταθώ. Μπράβο στο παιδί και την οικογένειά του. Ελπίζω να τα απέκτησαν καθαρά και χωρίς υπέρογκα δάνεια, όπως είναι το μοντέλο στις Η.Π.Α.- Καναδά debt slaves, και θα τα ξεπληρώνουν ακόμα και τα εγγόνια τους.

Η γενική παραδοχή από πολλούς που γνωρίζω προσωπικά με περγαμηνές πτυχία που ρευστοποίησαν περιουσίες για να τα αποκτήσουν όχι μλκίες, είναι ότι Ευρώπη- Η.Π.Α. όσοι φύγαν από το '10 και μετά ναι μεν έχουν δουλειές αλλά αποδίδουν σαν να βγάζουν σε νούμερα Ελλάδας 1000 ευρώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας

αυτό που λες ισχύει για την Γερμανία πάντως και στην Ευρώπη γενικά αν είσαι μέτρια αμειβόμενος η αν δεν βαράς τίποτα εξτρα ώρες για το κάτι επιπλέον , γιατί πήγανε κάτι συγγενής μου και γυρίσανε πίσω στο εξάμηνο , αλλα δεν είχανε και μεγάλη διάθεση για δουλειά απότι κατάλαβα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο πατερας μου νοικιαζει ένα σπιτακι στο κεντρο της πολης 16 τετραγωνικα 40ετιας μονο 400 ευρω και οι ενοικοι μουρμουράνε ότι είναι ακριβος… πανε καλα?? εχει ενφια  φορους .... μπιστολιες από τους προηγουμενους … και καταστροφες στο σπιτη ...τι να πεις … εν'τομεταξει η αδερφη μου φοιτιτρια νοικιασε ένα σπιτη σε κεντρο της πολης και δινει 400 ευρω νοικι για σπιτη 40ετιας!!! μονο 16 !!! τετραγωνικα οι λυσταρχοι…..!!!!! επειδή βλεπουν ότι και οι αλλοι ανεβαζουν τιμες... ανεβασαν και σε αυτό που  τωρα μενει ...αρμεγουνε και από τη μυγα ξυγκι … ? πως θα τα βγαλει περα η αδερφη μου?  …. πανε καλα!!! 400 ευρω νοικι !!!! και ζει μαζι με τα ποντικια!!...…   τελικα βρεθηκε η οικονομικη λυση ο πατερας μου παιρνει τα 400 ευρω που νοικιαζει και τα δινει στην αδερφη μου να πληρωσει το νοικι της …… <αλληγορικο το νοημα….. ;)https://www.youtube.com/watch?v=iAS4yKki5R0

Επεξ/σία από kiriakos500
Δημοσ.

Χμμμ , κοιτάξτε λίγο μια κίνηση μεγάλου παίχτου:

1)Delete τον ΈΝΦΙΑ, γιατί είναι άδικος απλά. Και το λέω εγώ που νοικιάζω και δεν έχω δικό μου σπίτι.

2)Αφαίρεση του ποσού για στέγαση από την εφορία σαν έξοδο, για να κυνηγάνε όλοι να τα δηλώνουν και κατ'επέκταση να πληρώνουν φόρο οι ιδιοκτήτες. Εγώ πληρώνω 500 ευρώ και είμαι πολύ τυπικός , τα έχω δηλωμένα όλα κτλ. Αν ερχόταν όμως ο ιδιοκτήτης μετά από 10 χρόνια σχέσης και μου έλεγε ας το βάλουμε 100 ευρώ και δώσε μου και άλλα 300 μαύρα θα το σκεφτόμουν. 

3)Φορολογία Airbnb ως Ελεύθερος Επαγγελματίας , και UBER κτλ. Γιατί αυτό είναι, επάγγελμα.

4)Επιδότηση 1ης Κατοικίας είτε με ενοίκιο είτε αγορά σε λογικά ποσοστά πάντα , πχ για τα πρώτα 2-3-4 χρόνια 

Γίνονται πράγματα σιγά σιγά στη φορολογία πάντως μπας και πάρει μπρος το πράγμα. Αφαιρείται η ανακαίνιση από ότι είδα και δε θα ισχύουν κάποιοι φόροι για λίγο καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, christakos07 είπε

Εντάξει συγχαρητήρια για τη λογική συνέχεια της σκέψης. Όταν θα έρθει η φορολόγηση με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία, μην αρχίσετε τα κλαψουρίσματα, περί εμμονικού κράτους. 

Καληνύχτα Κεμάλ!

Μακάρι να έρθει.  Λιγότερα θα πληρώνω για το airbnb μου.  Εκπίπτουν και τα εξοδα

5 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Λίγο άσχετο αυτό που γράφω με το θέμα αλλά μιας που συζητάτε για Airbnb  πρέπει να μπει ένα πλαφόν και να  πληρώνουν φόρους  Όσοι έγιναν "επιχειρηματίες '' επειδή έχουν ένα σπίτι προς ενοικίαση. Το πλαφόν πρέπει να μπει στα ενοίκια δεν είναι δυνατόν με μεσο μισθό 600 ευρώ πάνω κάτω να ζητάνε 450 ευρώ ενοίκιο για μια τρύπα επειδη ξαφνικά απέκτησε ζήτηση λόγο Airbnb.. να τα παίρνει χωρίς να πληρώνει λεφτα στο κράτος . Σαν το Uber  έκανε τσάμπα μάγκες όσους είχαν ένα ΙΧ και την είδαν μεταφορείς στο τσάμπα..

Μετά βλέπεις μερικούς να τρελαίνονται επειδή δεν τους έκοψε κάποιος απόδειξη για μια τσίχλα ...αλλά για αλλά πιο σοβαρά θέματα ούτε λόγος! 

Οκ να μπει πλαφόν στα ενοίκια  αλλά να μπει και στα μαγαζιά. Να μην επιτρέπεται πάνω από 200 ευρώ τζίρος τη μέρα.  Να μπει και στα ξενοδοχεία,  να μην επιτρέπεται πάνω από 300 ευρώ ανά δωμάτιο ανά μήνα. Να μπει και στο μανάβη της γειτονιάς,  απαράδεκτο να σπρώχνει 100 κιλά πορτοκάλια σε μια μέρα.  Να τα σπρώξει σε ένα μήνα. Να μπει πλαφόν και σε εσένα, δεν  μπορεί να πηγαίνεις μια φορά τη βδομάδα σούπερ μάρκετ και να ψωνιζεις 100 ευρώ...ΟΧΙ ΘΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ 15 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Και τέλος να μπει πλαφόν και στις μπογιές γιατί με τις γραφικότητες σου τα κονομησε ο συναιτερισμος ελαιοχρωματιστών.

Επεξ/σία από efo355
  • Like 2
Δημοσ.

δυστυχως το θεμα εφτασε 13 σελιδες και δεν το ειδα πιο πριν.

Αγαπητε TS γιατι πλακωνεστε ολοι να βρειτε σπιτι τοσο κοντα στο κεντρο? οταν μια πολη εχει δυο πανεπιστημια και τοσες χιλιαδες φοιτητες ποσα σπιτια πιστευετε οτι θα υπηρχαν διαθεσιμα στις περιοχες γυρω απο τα πανεπιστημια? Δεν υπαρχουν στην ελλαδα τα μπλοκ πολυκατοικιων τα οποια χωρανε πολυ κοσμο, μια παλια πολη ειναι η θεσσαλονικη. Κατα δευτερον οι αμοιβες του μεσιτη ειναι πολυ συγκεκριμενες δεν αλλαζουν οπως νομιζεται. Επισης για να υπαρχουν φθηνα ενοικια θα πρεπε ο ελληνας να ηταν σοβαρος ενοικιαστης και οχι αρπακολλατζης.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Πάντως φορολογία σαν ΕΕ το Airbnb  εξυπηρετεί γιατί σκέψου ότι θα βάλεις και σαν έξοδα ΟΛΗ την επίπλωση του σπιτιού πχ μπορεί 4000-5000, συντήρηση και κόστη καθαρισμού για κάθε άτομο που το νοικιάζει που σε κανονική ενοικίαση σπιτιού επιπλωμένου τα βάζεις από την τσέπη (τουλάχιστον οικοσυσκευές).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...