Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Τπτ δε του απαντάς. Προσπαθείς να επιβιώσεις αν σε παίρνει ακόμα. Απλά μετά πρώτον μην έχεις ψευδαισθήσεις και δεύτερον πάλεψε (όπως κρίνεις, υπάρχουν τρόποι) για την αποβοθροποίηση του τόπου.

Γενικά νομίζω έχουμε συνεννοηθεί, πράγμα πρωτόγνωρο για τέτοια νήματα.

Φίλε αν γίνει το μπαμ και φύγουν άλλοι 500.000 τα επόμενα 5 χρόνια (που εκεί πάει το πράγμα ο Ρυθμός είναι ασταμάτητος) αυτοί που κάποιοι λένε κάποιους μπατιριδες θα χάσουν άλλο ένα 30% του τζίρου τους στις δουλειές τους και μετά θα ρωτάνε του μπατιριδες αν είναι καλά εκεί να έρθουν και αυτοί. Τι ζήσαμε μια φορά το 2011-2015 με τους δήθεν βολεμενους

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Noldorim είπε

Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω και σαφώς απεύχομαι τα χειρότερα αλλά μεταφράζοντας τα γεγονότα και βλέποντας τις εξελίξεις καθημερινά καταλαβαίνω ότι η νέα γενιά με μία λέξη την π@ύτσισε.

Και το πράγμα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, παγκόσμιο φαινόμενο είναι και αυτό. Φεύγεις από εδώ πας Γερμανία πάνω κάτω τα ίδια, Γαλλία τα ίδια, Δανία τα ίδια, Η.Π.Α. τα ίδια. Δεν υπάρχει χώρα να κάνεις τύχη πλέον, ίσως Αφρική αλλά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα τι παίζει εκεί.

Νομίζω ότι όταν λες "τα χειρότερα" δεν το έχεις προσδιορίσει ακριβώς... Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι πραγματικά το χειρότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Αν υποθάλπονται τέτοια συναισθήματα φοβάμαι πως είναι άλλη μία ωρολογιακή βόμβα η οποία κάποια στιγμή θα εκραγεί. Μετά την μαζική οικονομική μετανάστευση, θα υπάρξει και λαϊκή εξέγερση η οποία θα εκφραστεί με πράξεις μισαλλοδοξία, φονταμενταλισμού, αναρχία, βίας και θα είναι χειρότερο από την οικ. κρίση που μαστίζει τον πλανήτη 11 χρόνια τώρα.

Πριν έλεγες ΟΚ έχω λιγότερα λεφτά θα κάνω λιτότερη ζωή, τώρα μιλάμε για κίνδυνο να βγαίνουν φουρνιές 18ριδων (110000 άτομα τον χρόνο είναι περίπου) αμόρφωτοι στην κοινωνία, γιατί δεν μπόρεσαν να μορφωθούν έρμαια στα αρπακτικά του συστήματος. Δεν λέμε, ότι δεν θα φάω ψάρι σήμερα ή δεν θα πάω για ποτάκι, μιλάμε για κίνδυνο δημιουργίας στρατιών αστέγων που με τα 600 ευρώ θα καλύπτονται μόνο για υπόδυση, τροφή και ίσως φάρμακα.

Πολύ επικίνδυνα πράγματα...

Υπερβολές θα έλεγα.... το πολύ πολύ να βάλουν κάνα εξοργισμένο emotion στα social media..

Καπιταλισμός πάντα υπήρχε και θα υπάρχει . απληστία το ίδιο η κοινωνία ήταν είναι και θα είναι Σκάτα  όταν είσαι άπληστος ένα ηλίθιο ον που το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα κάνει πιο πολλά και πιο πολλά λεφτά αδιάφοροντας για τον διπλανό σου  βρίσκοντας 1000 τρόπους να τον πατήσει για το ατομικό όφελος δίχως να έχεις καμία  ηθική αξία ε τότε πάντα τα ίδια θα γίνονται. Όταν μόνο το 5% έχουν ηθική αξία σαν άνθρωποι το 95 απλα κάνει ότι θέλει.

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babble tribe είπε

Φίλε αν γίνει το μπαμ και φύγουν άλλοι 500.000 τα επόμενα 5 χρόνια (που εκεί πάει το πράγμα ο Ρυθμός είναι ασταμάτητος) αυτοί που κάποιοι λένε κάποιους μπατιριδες θα χάσουν άλλο ένα 30% του τζίρου τους στις δουλειές τους και μετά θα ρωτάνε του μπατιριδες αν είναι καλά εκεί να έρθουν και αυτοί. Τι ζήσαμε μια φορά το 2011-2015 με τους δήθεν βολεμενους

Καλά όχι ότι τελείωσε και το '15... είπαμε

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 29gk είπε

Καταρχην καλλιτεχνη, δεν απαντησες. Η ερωτηση ειναι ευθεια και ρωτα εαν ΕΣΥ εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις φορους για να παρω εγω επιδομα. Μεσω του κρατους. Κι οχι μονον δεν απαντας αλλα λες οτι στην Ελλαδα τα επιδοματα τελικα θα τα δωσει ποιος; Ο ανατολικοευρωπαιος μεταναστης; Ο Συριος που ερχεται τωρα; Ποιος; Δηλαδη η Ελλαδα πρεπει να κανει αυτο που εκανε κι ο Γερμανος λες παρακατω αλλα και παλι αφηρημενα. Να παρει δηλαδη φορους και να τους ριξει στην αγορα. Οταν ΕΣΥ δεν απαντας εαν εισαι ικανοποιημενος με τους φορους που ΗΔΗ πληρωνεις ετσι ωστε να δωσεις κι αλλους για να μοιραστουν κι αλλα επιδοματα.

Και ουτε και για το δυαρι σου απαντας. Το δινεις ή δεν το δινεις 150€, ΕΣΥ και παλι ΕΣΥ οταν οι γυρω σου που καταλαβαινουν οτι δεν θα παρουν επιδομα ετσι οπως μαγικα το αντιλαμβανεσαι, το δινουν 400€;

Και ριχνεις και κρατος που εχει ως δουλεια του να βγαζει λεφτα ( καταραμενη αγωγη του πολιτη της γ' γυμνασιου ), πετας και απο το πουθενα μπαρμπερηδες και ΦΠΑδες και τελικα καταλαβαινω πως μονον ο .....Σωρρας θα μας σωσει. Ετσι δεν ειναι;

Σου έχω απαντήσει δεν ξέρεις μάκρο οικονομικά δεν είσαι ικανός να καταλάβεις.

εν τέλει μάγκες δεν χρειάζεται να είσαι κανένας προφιτης για να καταλάβεις τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια.  Καταλάβατε όλοι τι θα γίνει καλή συνέχεια...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Υπερβολές θα έλεγα.... το πολύ πολύ να βάλουν κάνα εξοργισμένο emotion στα social media..

Καπιταλισμός πάντα υπήρχε και θα υπάρχει . απληστία το ίδιο η κοινωνία ήταν είναι και θα είναι Σκάτα  όταν είσαι άπληστος ένα ηλίθιο ον που το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα κάνει πιο πολλά και πιο πολλά λεφτά αδιάφοροντας για τον διπλανό σου  βρίσκοντας 1000 τρόπους να τον πατήσει για το ατομικό όφελος δίχως να έχεις καμία  ηθική αξία ε τότε πάντα τα ίδια θα γίνονται. Όταν μόνο το 5% έχουν ηθική αξία σαν άνθρωποι το 95 απλα κάνει ότι θέλει.

Καλά μην έχεις και την ψυχολογία της ήττας από το πρώτο ημίχρονο....

Όσο για το emotion κλαίω... και δυστυχώς σου βάζω κι εγώ ενα 😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, babble tribe είπε

Σου έχω απαντήσει δεν ξέρεις μάκρο οικονομικά δεν είσαι ικανός να καταλάβεις.

Ξερει ο Σωρρας ομως. Μεγαλος δασκαλος. Εχει διδαξει πολλους.

Τελικα ομως, ΕΣΥ το δυαρι σου το δινεις 150 φραγκα ετσι για να βγαλει το νημα και κατι χρησιμο; Αιντε, θα παρεις και παρασημο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Καλά μην έχεις και την ψυχολογία της ήττας από το πρώτο ημίχρονο....

Όσο για το emotion κλαίω... και δυστυχώς σου βάζω κι εγώ ενα 😂

Έκανες την επανάσταση σου και εσύ τώρα!  Τέντωσε τα χέρια τώρα γιατί  μετά από αυτή την βαριά επαναστατική πράξη σίγουρα θα πονάνε τα χέρια σου 😛

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, babble tribe είπε

Φίλε αν γίνει το μπαμ και φύγουν άλλοι 500.000 τα επόμενα 5 χρόνια (που εκεί πάει το πράγμα ο Ρυθμός είναι ασταμάτητος) 

φιλε μου το κράτος και αυτοί που κυβερνάνε το ξέρουνε καλύτερα από σένα και από μένα ότι αυτό που λες θα συμβεί , για αυτό σου φέρνουνε τους άλλους που ζούνε και με λιγότερα , φύγε εσύ έλα εσύ με απλά λόγια , εσύ τι πιστεύεις ότι τους έπιασε ο πόνος που έφυγε ο Έλληνας και ήρθε εδώ ο Τουρκος η ο Σύριος , κανεις λάθος τα νούμερα να βγαίνουνε να μην καταρρεύσει το σύστημα ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Έκανες την επανάσταση σου και εσύ τώρα!  Τέντωσε τα χέρια τώρα γιατί  μετά από αυτή την βαριά επαναστατική πράξη σίγουρα θα πονάνε τα χέρια σου 😛

Μωρέ εγώ τα 'χα τεντωμένα πριν μπω ινσόμνια... 

Αλλά πραγματικά τα 3-4 τελευταία ποστ σου με έχουν προβληματίσει... 

Έχεις καταλάβει τι επιδιώκεις, τι στόχο έχεις επί του θέματος;;; Γιατί εγώ δε μπόρεσα να καταλάβω...

Νο οφενς

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ηλεκτροσόκ είπε

Μωρέ εγώ τα 'χα τεντωμένα πριν μπω ινσόμνια... 

Αλλά πραγματικά τα 3-4 τελευταία ποστ σου με έχουν προβληματίσει... 

Έχεις καταλάβει τι επιδιώκεις, τι στόχο έχεις επί του θέματος;;; Γιατί εγώ δε μπόρεσα να καταλάβω...

Νο οφενς

Για πλάκα στο είπα  προφανώς  μιας και είπα πιο πριν για επανάσταση μέσω emotion. 

Γιατί ρε σύ Πρέπει να έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο ;; Να επιδιώκω κάτι συγκεκριμένο;;

Όπως βλέπεις η συζήτηση έχει ξεφύγει από τα ακριβά ενοίκια

Λέω και εγώ τα δικά μου 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μονο με ένα τρόπο θα σωθούμε , όπως έγινε το φαινόμενο τις αστυφιλίας πριν από 50-60 χρονια να γίνει το ανάποδο , να φύγουμε όλοι πίσω στην επαρχία και να αρχίζουμε  να ζούμε διαφορετικά πιο απλά πιο ποιοτικά και να παράγουμε προϊόντα , και ας κάτσουνε στην Αθηνα και στη Θεσσαλονίκη αυτοί που έχουνε από 3-4 σπίτια να τα κοιτάνε , μονο που τότε δεν θα τα νοικιάζουνε 600 ευρώ αλλα ένα τενεκέ λάδι το μηνα

Επεξ/σία από MTX
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

Για πλάκα στο είπα  προφανώς  μιας και είπα πιο πριν για επανάσταση μέσω emotion. 

Γιατί ρε σύ Πρέπει να έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο ;; Να επιδιώκω κάτι συγκεκριμένο;;

Όπως βλέπεις η συζήτηση έχει ξεφύγει από τα ακριβά ενοίκια

Λέω και εγώ τα δικά μου 🙂

Αρπάχτηκα κι εγώ... μάλλον παρανόησα...

Σορρυ!!

Αλλά μιας και το φέρε η κουβέντα ένας σχεδιασμός προσωπικών επιδιώξεων, ε δε θα χάλαγε την πνευματική συγκρότηση και ισορροπία κανενός... τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ...

Αλλά ας μην δασκαλίζω!!!

Δημοσ.

Αν ημασταν κρατος θα βαζαμε φορο στην βραχια μισθωση η θα την απαγορευαμε τελειως μεχρι να επανελθει η χωρα σε ανταγωνιστικο επιπεδο. Ειμαστε μεσα σε κριση και ακομα σφυρίζουμε αδιαφορα λες και ειμαστε γερμανια. 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MTX είπε

φιλε μου το κράτος και αυτοί που κυβερνάνε το ξέρουνε καλύτερα από σένα και από μένα ότι αυτό που λες θα συμβεί , για αυτό σου φέρνουνε τους άλλους που ζούνε και με λιγότερα , φύγε εσύ έλα εσύ με απλά λόγια , εσύ τι πιστεύεις ότι τους έπιασε ο πόνος που έφυγε ο Έλληνας και ήρθε εδώ ο Τουρκος η ο Σύριος , κανεις λάθος τα νούμερα να βγαίνουνε να μην καταρρεύσει το σύστημα ...

Και εγώ έχω αρχίσει να το πιστεύω ότι τπτ δεν συμβαίνει τυχαία. Από το 2007, δεν πάω πιο μακρυά, όλη η σειρά διαδοχής των κεφαλιών και οι ενέργειές τους ήταν μεθοδευμένη για να κατευθυνθεί το πράγμα σε ένα σημείο. Αυτό που σχολιάζουμε εδώ μέσα είναι τα αποτελέσματά του. Το ζήτημα είναι ότι και όλοι να φύγουν ~περίπου~ ίδιες καταστάσεις θα συναντήσουν όπου και να πάνε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια χώρα της επαγγελίας πουθενά στην Δύση.

Και υπερεξειδικευμένος να είσαι και περιζήτητος σε κάποιον τομέα σήμερα, οι πιθανότητες να διατηρήσεις ένα ψηλό στάτους και να έχεις μία σχετική ασφάλεια στην ζωή σου με την ευρεία έννοια, είναι ελάχιστες. Πλέον μιλάμε για φυγή από εδώ λόγω επιβίωσης και αλλού απλά επιβίωση. Πόσο νομίζουμε ότι δεν θα επηρεαστούν οι ισορροπίες και εκεί σε κάποιο κάποιο διάστημα; Ή μήπως δεν υπάρχει και στην δύση υπερκορεσμός, ήδη κλείνουν σύνορα και ετοιμάζονται για απελάσεις και φυγές...

18 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε

Νομίζω ότι όταν λες "τα χειρότερα" δεν το έχεις προσδιορίσει ακριβώς... Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι πραγματικά το χειρότερο.

Τα χειρότερα είναι οι ακρότητες απ'όπου προέρχονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...