Προς το περιεχόμενο

Praktiker απ' τις 7 το πρωί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

οπα οπα επεσε γραμμη και μαγευτηκαν αφεντικα και ελευθεροι επαγγελματιες. Πληρωστε εφορια πρωτα και μετα τα αλλα...που θελετε και να μαθει ο αλλος τι σημαινει και δικαιωμα. Αν μερικοι νομιζουν οτι επειδη εχουν μαγαζι παει να πει οτι εχουν δικαιωμα να το ανοιγουν οποτε θελουν πρεπει να αναθεωρησουν λιγο την ενοια της λεξης δικαιωμα. Το λογικο ειναι οτι αν εχεις υπαλληλο με σπαστο ωραριο τοτε πρεπει να πληρωθει και για το ενδιαμεσο διαστημα που δε δουλευει. Δεν αρεσει αλλα αυτο ειναι το λογικο.

Και το Σαββατοκύριακο επίσης ! 

Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε... 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Twoface είπε

Και το Σαββατοκύριακο επίσης ! 

Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε... 

εφορια ενφια μισθος ικα δωρο πασχα  δωρο χριστουγεννων αδεια τοκετου .... αγχωνεσαι.. Θα παω στους τσοπανα ρειβ να το μελοποιησουν κατι σαν το ειμαι καλα

Οπως καταλαβαινεις υπαρχει ταξικη διαφοροποιηση και δε γινεται να επικοινωνησει ο εργατης με το αφεντικο. Τωρα ασε μας να τον απολαυσουμε κανονικα αφου κερδιζετε, αλλα μη θες και να χαιρομαστε με αυτο ή να συμφωνουμε.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που γράφεις είναι παραλογισμός; Πρέπει να αναθεωρήσεις τί σημαίνει δικαίωμα γιατί από την πολύ χρήση έχεις χάσει το νόημα της λέξης.

Παραλογισμος οχι, ο καθενας κανει οτι θελει εκτος ωραριου.

Αλλα

Καλο ειναι να ξεχωρισουμε λιγακι το εργατης απο το εργαζομενος.

Ο εργατης ειναι παντα και απαραιτητα θεωρειται εργαζομενος.

Ο εργαζομενος δεν ειναι παντα η απαραιτητα εργατης. 

Ενα κοινο λαθος στα συνθηματα πολλων πολιτικων, συνδικαλιστων και δημοσιων υπαλληλων.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Angelo2 είπε

Παραλογισμος οχι, ο καθενας κανει οτι θελει εκτος ωραριου.

Αλλα

Καλο ειναι να ξεχωρισουμε λιγακι το εργατης απο το εργαζομενος.

Ο εργατης ειναι παντα και απαραιτητα θεωρειται εργαζομενος.

Ο εργαζομενος δεν ειναι παντα η απαραιτητα εργατης.

Ενα κοινο λαθος στα συνθηματα πολλων πολιτικων, συνδικαλιστων και δημοσιων υπαλληλων.

Επειδη η κουβεντα θα παει αλλου (που ηδη εχει παει αλλα τεσπα), καταλαβαινεις οτι αυτο που νομιζεις ειναι παγιδα, και διασπα την εργατικη ταξη. Αν νομιζεις οτι επειδη καποτε ο εργατης ηταν μονο  αυτος που εσκαβε, και πλεον υπαρχουν και εργασιες που δεν απαιτουν χειρονακτικη εργασια, δε παει να πει οτι αλλαξε κατι στη σχεση αφεντικου και εργατη. Το ιδιο ειναι απλα ο ενας θα γερασει με πονους στη μεση και ο αλλος απο εμφραγμα. Θα ηθελα ομως να μου βρεις εναν ορισμος με καποια αναλυση σε αυτο που λες, εγω ηδη ψαχνω και θα ποσταρω καποια στιγμη.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με αυτές τις ΝΟΜΙΜΕΣ  αλλαγες που κάνει το κατάστημα, αφορά τους υπαρχοντες εργαζόμενους, που θα υποχρεωθουν να προσαρμοστουν σε μια κατάσταση για την οποία δεν είχαν λάβει γνώση κατά την πρόσληψη τους. 

Και δυστυχώς, είναι τόσο γενικολογες και ελαστικές οι συμβάσεις, που θα πρέπει να αποδεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kontinos είπε

Το πρόβλημα με αυτές τις ΝΟΜΙΜΕΣ  αλλαγες που κάνει το κατάστημα, αφορά τους υπαρχοντες εργαζόμενους, που θα υποχρεωθουν να προσαρμοστουν σε μια κατάσταση για την οποία δεν είχαν λάβει γνώση κατά την πρόσληψη τους. 

Και δυστυχώς, είναι τόσο γενικολογες και ελαστικές οι συμβάσεις, που θα πρέπει να αποδεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή. 

ισως η μονη απαντηση που πιανει την ουσια του προβληματος που θα ταλαιπωρησει τους εργαζομενους εκει. ευτυχως ειναι προωθητικη ενεργεια περιορισμενου χρονου κ οχι μονιμη αλλαγη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Κι ενώ είναι μάλλον απίθανο το Praktiker (και κάθε εταιρία αυτού του βεληνεκούς) να καταφύγει σε μεθόδους παράνομες (πχ σας πληρώνω το δώρο αλλά τραβήξτε το από το λογαριασμό σας και δώστε το μου πίσω) είναι σίγουρο ότι θα εκμεταλλευτεί τα "εργαλεία" που του δίνει ο νόμος στο έπακρο. Πχ οι όποιες παραπανίσιες ώρες λειτουργίας δεν θα καταλήξουν στην πρόσληψη παραπάνω προσωπικού (μείωση ανεργίας) αλλά θα οδηγήσουν ακόμα και τους υπάρχοντες του 8ωρου να δουλεύουν σπαστά 4ωρα. Δηλαδή "έλα 7-12 το πρωί και μετά ξαναέλα 6-9 το βράδυ".

Μήπως η μερίδα των εργαζομένων;

4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Και για τους ήδη εργαζόμενους έχεις αντίστοιχο σενάριο; Θα έρθουν να σε ρωτήσουν αν γουστάρεις ή σε βολεύει και αν δεν, θα σου πουν "οκ παλικάρι μου, μείνε στο παλιό σου ωράριο. Κάπως θα τα βολέψουμε εμείς";

Στα "θα" μενεις. Εχεις καποιες αποδειξεις για ολα αυτα?

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Μα δε μου την έχουν ζητήσει ποτέ ούτε στη είσοδο ούτε ξέρωγω για κάποια ειδική τιμή.

Δηλαδή αν πάει κάποιος χωρίς κάρτα 7:30 το πρωί τι θα του πουν "δε σαν εξυπηρετώ" ή θα βάλουν "πόρτα" απ΄έξω (αφού δεν έχουν μηχάνημα όπως πχ το Mart?

Επειδη μαλλον δεν εχεις ιδεα, μεσα στην καρτα υπαρχουν περασμενα και στοιχεια ΑΦΜ αν εισαι ελ επαγγελματιας (οπως πχ στα The Mart). Οποτε το 20% θα το παρεις αυτοματα αυτες τις ωρες αν υπαρχει αφμ μεσα στα στοιχεια. Αν οχι, εισαι ακομα ενας ιδιωτης που θα παει να ψωνισει 7 το πρωι.

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Αλλά δε μου την έχουν αναφέρει.

Ως ελευθεροι επαγγελματιες, ψαχνουμε μονοι μας τι μας προσφερει η καθε εταιρεια, και προφανως εμας μας συμφερει να την βγαλουμε αφου αφαιρειται αυτοματα ο ΦΠΑ στην αγορα. Αν καποιο καταστημα δεν προσφερει ποντους, ε τοτε δεν χρειαζεται οι υπαλληλοι να την προσφερουν σε ολους

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Έτσι! Και οι γιατροί να πάνε στη δουλειά μετά τις 8. Και οι φούρνοι να ξεκινάνε στις 8 και να πας να πάρεις ψωμί το απόγευμα. Και οι μεσημεροφύλακες να δουλεύουν το μεσημέρι.

:ph34r:

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Xacti είπε

Άκουσα μια διαφήμιση στο ραδιόφωνο ότι θα ανοίγει απ' τις 7 το πρωί και μέχρι τις 8.30 θα έχει εκπτώση 20% για επαγγελματίες κλπ. Υπάρχει σχετική νομοθεσία για να ανοίγει τόσο πρωί? νομίζω ισχύει/ίσχυε και στα Lidl αυτό

Ξέρεις πόσες φορές πήγα οικοδομή για δουλειά και τύχαινε να χρειαζόμασταν κάτι επείγον και ήταν όλα κλειστά????  Θα βολέψει απίστευτα ειδικά όσους το έχουν κοντά και ειδικά για τέτοιες δουλειές.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

Αυτά περί "δικαιωμάτων εργαζομένων" έχουν γίνει καραμέλα για να γράφονται ένα σωρό ασυναρτησίες.

Αν εγώ έχω μαγαζί θα μου πει κανείς τί ώρα θα το δουλεύω; Αν ο εργοδότης έχει κάνει νόμιμη πρόσληψη και πληρώνει όπως πρέπει να πληρώνει, ο υπάλληλος αποφασίζει αν θα επιλέξει τη συγκεκριμένη επιχείρηση για να εργαστεί ή όχι. Όλα τα άλλα είναι κουβέντα χωρίς νόημα. Το αν κάποιοι εκμεταλλεύονται εργαζομένους βάζοντάς τους να δουλεύουν παραπάνω ώρες και τους πληρώνουν λιγότερα κλπ κλπ είναι offtopic στο συγκεκριμένο topic.

Αν θα επιλέξει τη συγκεκριμένη επιχείρηση, την άλλη επιχείρηση με τα ίδια ωράρια, την τρίτη επιχείρηση πάλι με τα ίδια ή την ασιτία.

Τόσες επιλογές έχει, χορταίνει ελευθερία.

• Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kallair είπε

ισως η μονη απαντηση που πιανει την ουσια του προβληματος που θα ταλαιπωρησει τους εργαζομενους εκει. ευτυχως ειναι προωθητικη ενεργεια περιορισμενου χρονου κ οχι μονιμη αλλαγη.

Δοκιμαστικό πριν το καθιερώσουν,να δουν αντιδράσεις κλπ.Σιγα σιγά θα εχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και μετά θα καθιερωθεί μονιμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...