Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αλλάξω το παλιό δίπλωμα οδήγησης με νέο τύπου κάρτα γιατί:

1. Έχει φθαρεί υπερβολικά,
  2. Δεν χωράει στο πορτοφόλι μου,
  3. Διάβασα ότι μπορώ να το χρησιμοποιώ ως ταυτότητα, το δέχεται και η αστυνομία, ακόμα και στην ΕΕ ταξιδεύεις με αυτό. Οπότε, δεν χρειάζεται να κουβαλάω και ταυτότητα που επίσης δεν χωράει στο πορτοφόλι μου

Σχετικά με την απόκτηση του, σκέφτομαι να δώσω 65 EUR σε γνωστό ιδιωτικό ΚΤΕΟ για να μεσολαβήσει. Θα πάω απλά κάποια χαρτιά και θα κάνουν το τρέξιμο αυτοί.

Δηλαδή, με δεδομένο ότι τα παράβολα είναι 30 EUR, θα πληρώσω 35 EUR για τη μεσολάβηση

Αξίζει να δώσω τα λεφτά; Ή μήπως η διαδικασία είναι απλή και μπορώ να την κάνω μόνος μου;

Σημείωση: αν και έψαξα στο internet, δεν βρήκα πληροφορίες που να περιγράφουν την διαδικασία!

Δημοσ.

Δεν αξιζει να τα δώσεις,εξαρτάται φυσικά ποσο κοστολογείς την ώρα σου.Στα εξοδα υπολογισε και για τις φωτό.

Τιποτα δεν είναι,βγαζεις φωτό ,πας στη διευθυνση συγκοινωνιων που ανήκεις με το παλιο δίπλωμα(αλλα δεν το δίνεις αλλίως δεν θα μπορείς να οδηγείς),συμπληρώνεις την αιτηση,δινεις τις φωτό και σου λενε ποοτε να πας.Αν εχεις βγάλει το παραβολο τους λες το νουμερο,αν οχι μπορεις να το κάνεις πριν παραλάβεις,συνηθως κάνει 25 μερες να βγει.Για να το παραλάβεις πρέπει να τους δώσεις το παλιο.

Αν μετράει σαν ταυτότητα κλπ που λες δεν νομίζω.Μην είσαι σίγουρος.Δεν νομιζω ότι μπορείς να ταξιδεψεις με αυτό,νομίζω μονο οι Αγγλοι το δεχονται που δεν εχουν και ταυτότητες. 

Δημοσ.

Έκανα την διαδικασία και εγώ και το πήρα την προηγούμενη εβδομάδα. Πήγα στη διεύθυνση συγκοινωνιων στον Άλιμο. Έκανε σχεδόν 3 μήνες. Αν το πας στο Χολαργό θα κάνει λιγότερους από ότι μου είπαν. 

Παράβολα, ταυτότητα και μια φωτογραφία. 

Υπόψη, σου κρατάνε το δίπλωμα. Έχε το στα υπόψη. Το χαρτί που σου δίνουν απλά γράφει ότι το παρέδωσες για αντικατάσταση. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MSC3169 είπε

Έκανα την διαδικασία και εγώ και το πήρα την προηγούμενη εβδομάδα. Πήγα στη διεύθυνση συγκοινωνιων στον Άλιμο. Έκανε σχεδόν 3 μήνες. Αν το πας στο Χολαργό θα κάνει λιγότερους από ότι μου είπαν. 

Παράβολα, ταυτότητα και μια φωτογραφία. 

Υπόψη, σου κρατάνε το δίπλωμα. Έχε το στα υπόψη. Το χαρτί που σου δίνουν απλά γράφει ότι το παρέδωσες για αντικατάσταση. 

Εννοείς ότι σου το κρατάνε με το που ξεκινάς τη διαδικασία; Και αν ναι, τί παίζει με την οδήγηση στο μεταξύ;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Εννοείς ότι σου το κρατάνε με το που ξεκινάς τη διαδικασία; Και αν ναι, τί παίζει με την οδήγηση στο μεταξύ;

Εμένα δεν μου το κράτησαν γιατι τους είπα ότι το χρειάζομαι,φωτοτυπία τους έδωσα,ακομα και το παράβολο το έβγαλα όταν πήγα να το παραλάβω.

Υπάρχει και σελίδα που βάζεις το νουμερο του διπλωματος και βλέπεις την πρόοδο  αλλά δεν μου την εμφανίζει σωστά http://www.yme.gr/metafores/adeies-odigisis/emfanisi-tis-proodou-ektyposis-adeias-odigisis εμενα έδειχνε έτοιμο στις 20 μερες ,στον μηνα μου είπαν ότι το έχουν έτοιμο και να παω,αλλά επειδή ήμουν εκτός Ελλάδος το παρέλαβα 4 μηνες μετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πολλα πολλα χρονια που ειχα το λαχανι ειχα βγαλει το παραβολο από καιρο από τραπεζα και ειχα παει στον Σταυρο Α.Παρασκευης ....31/12/..... !!

Νεκρα...Καταλαβα ότι τσαμπα πηγα αλλα βρηκα ένα υπαλληλο και σε 15 λεπτα μου το αλλαξε.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πριν πολλα πολλα χρονια που ειχα το λαχανι ειχα βγαλει το παραβολο από καιρο από τραπεζα και ειχα παει στον Σταυρο Α.Παρασκευης ....31/12/..... !!

Νεκρα...Καταλαβα ότι τσαμπα πηγα αλλα βρηκα ένα υπαλληλο και σε 15 λεπτα μου το αλλαξε.

Tωρα το εκτυπώνει η ίδια υπηρεσία που εκτυπώνει και τα διαβατήρια οπότε δεν είναι η ιδια διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Tωρα το εκτυπώνει η ίδια υπηρεσία που εκτυπώνει και τα διαβατήρια οπότε δεν είναι η ιδια διαδικασία.

Το ξερω απλα το εγραψα γιατι μου ειχε κανει εντυπωση και το θυμαμαι ακομα η ημερα που πηγα..31/12...

Δημοσ.

Πήγα στο ΚΕΠ και ξεκίνησα τη διαδικασία. Φαντάζομαι του χρόνου θα το πάρω. Αδιάφορο βέβαια αφού κράτησα το παλιό δίπλωμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...