Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι μαθητής πλέον 3ης λυκείου και σκέφτομαι να περάσω σε κάποια σχολή πληροφορικής / προγραμματισμού. Δεν ξέρω πολλά πράγματα πάνω σε αυτούς του τομείς αλλά από ότι έχω καταλάβει η πληροφορική είναι πιο θεωρητική (?). Έχω μπερδευτεί με αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα forums και για αυτό αποφάσισα να δημοσιεύσω και εγώ για να λυθούν κάποιες από τις ερωτήσεις μου. Αρχικά εγώ θα ήθελα να να περάσω σε κάποια σχολή και να βγω software engineer ( το λέω στα αγγλικά διότι δεν είμαι σίγουρος πως λέγεται στα ελληνικά). Καταρχάς δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον 4ο τομέα (τον οικονομικό τομέα) που έχω επιλέξει. Το ξέρω ότι μιλάω πολύ γενικά αλλά πραγματικά δεν ξέρω ούτε ο ίδιος τι θέλω 😅. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν κάποια πράγματα από αυτά που λέω δεν βγάζουν νόημα. 

Δημοσ.

Το Wikipedia έχει πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το τι είναι η πληροφορική. Σου προτείνω να το διαβάσεις. Επίσης μπορείς να δεις και στο Crash Course στο YouTube αυτην την σειρά σχετικά με την πληροφορική.

Δημοσ.

Για να το ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου , η επιστημη ( ο τροπος σκεψης) λεγεται πληροφορική. Σπουδαζοντας πληροφορική αποκτας διαφορα εργαλεία για να λύσεις προβληματα τεχνολογίας/υπολογιστών . Ο προγραμματισμος ειναι ενα απο τα βασικότερα  εργαλεία επικοινωνίας με τον υπολογιστή ή γενικοτερα με την συσκευη τεχνολογιας που θες να χρησιμοποιησεις. 

για αυτο που θες θα σου προτεινα να διαβασεις και να ψαξεις πολυ και αν σου αρεσει να δεις σχολές Πληροφορικής ή Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων και δευτερευώντως Μηχανικών Υπολογιστών (εχουν πολλη μελετη hardware) 

Δημοσ.

Πληροφορική είναι η επιστήμη του πως παράγεις πληροφορία χρησιμοποιώντας, στην περίπτωση μας, ένα δύτιμο(τάση- μη_τάση, 0-1, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, Μήτσος-Τάκης, όπως θες το λες) έτσι ώστε εναλλάσσοντας τιμές να τρέχεις εσύ το world πχ. (δηλαδή να παράξεις αποτελέσματα αξιοποιήσιμα από εμάς). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...