Ntouris3 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας ! Πρασπαθώ να αναστήσω ένα acer aspire 5020 και έχω συναντήσει μερικά θέματα: 1) Ο σκληρός του λείπει (Ανοίγει μέσω liveusb) αλλά δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον τύπο της θύρας του (δεν είναι sata iii, βλέπε την παρακάτω φωτογραφία). 2) Υπάρχει πιθανότητα να μπορώ να συνδέσω έναν ssd sata iii μέσω hdd caddy; 3) Δεν μπορώ να εγκαταστήσω τον driver του ήχου (realtek ac97) στα windows 7 που του έβαλα. Ξέρω λίγο εκτός θέματος αλλά αν μπορείτε να βοηθήσετε και σε αυτό θα σας ήμουν ευγνώμων!
hp8 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) απ όσο μπορώ να καταλάβω απο την φωτο η μια είναι sata 1 και η άλλη ide Spoiler Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από hp8 1
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 1 hour ago, Ukforthemoment said: αφου το γραφει η πλακέτα η πλακετα γραφει sata1 αλλα λειπει η υποδοχη για sata.πολλες φορες σε διαφορα boards βλεπεις το pcb να γραφει κατι αλλα να απουσιαζει η θυρα που μπορει να υπαρχει σε αλλο μοντελο. 1 2
Ntouris3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, poulinos είπε η πλακετα γραφει sata1 αλλα λειπει η υποδοχη για sata.πολλες φορες σε διαφορα boards βλεπεις το pcb να γραφει κατι αλλα να απουσιαζει η θυρα που μπορει να υπαρχει σε αλλο μοντελο. 7 ώρες πριν, hp8 είπε απ όσο μπορώ να καταλάβω απο την φωτο η μια είναι sata 1 και η άλλη ide Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Συμφέρει - Είναι εφικτή η προσθήκη ssd με έναν αντάπτορα ide σε sata iii;
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 5 minutes ago, Ntouris3 said: Συμφέρει - Είναι εφικτή η προσθήκη ssd με έναν αντάπτορα ide σε sata iii; αν χωρουσε εκειμεσα :p. και β.σιγουρα δεν θα πετυχεις τις μεγιστες ταχυτητες. και βεβαια να υπαρχει ο adapter.
Ntouris3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε αν χωρουσε εκειμεσα :p. και β.σιγουρα δεν θα πετυχεις τις μεγιστες ταχυτητες. και βεβαια να υπαρχει ο adapter. Βρήκα αυτό :https://www.game-show.gr/shop/μετατροπέας-sata-715pin-female-44pin-2-5-ide-male-hdd-adapter-converter-oem/?skr_prm=WyJjYmMyMDY1Yy1jMzUyLTRjNzYtOTcxNi00NmRmN2FiOTQ1ZjIiLDE1Njc1NDI4NTk5MTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Εφόσον μπει "γυμνός" δεν υπάρχει χώρος;
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 4 minutes ago, Ntouris3 said: Βρήκα αυτό :https://www.game-show.gr/shop/μετατροπέας-sata-715pin-female-44pin-2-5-ide-male-hdd-adapter-converter-oem/?skr_prm=WyJjYmMyMDY1Yy1jMzUyLTRjNzYtOTcxNi00NmRmN2FiOTQ1ZjIiLDE1Njc1NDI4NTk5MTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Εφόσον μπει "γυμνός" δεν υπάρχει χώρος; μπορει και να χωρεσει .ειναι πολυ λεπτος.τα Pin θα μπουν μεσα και το sata στο δισκο.οποτε δεν μεγαλωνει πολυ το δισκο.εκτος αν ο δισκος μπαινει τελειως οριακα μεσα.
hp8 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε Συμφέρει - Είναι εφικτή η προσθήκη ssd με έναν αντάπτορα ide σε sata iii; για μένα όχι Αφ ενός πρέπει να βρεις και την ηλεκρικη τροφοδοσία (θέλουν και 12 και 5 volt ) αν δεν κάνω λάθος Αφ εταίρου μπορεί και να μην μπουταρουν αυτοι οι ανταπτορες Πρεπει να το εξασφλησεις οτι θα μπουταρει πριν καν τον αγορασεις Εσυ θελεις τετοιο δισκο
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 2 minutes ago, hp8 said: για μένα όχι Αφ ενός πρέπει να βρεις και την ηλεκρικη τροφοδοσία (θέλουν και 12 και 5 volt ) αν δεν κάνω λάθος Αφ εταίρου μπορεί και να μην μπουταρουν αυτοι οι ανταπτορες Πρεπει να το εξασφλησεις οτι θα μπουταρει πριν καν τον αγορασεις Εσυ θελεις τετοιο δισκο to ρευμα αν κανω λαθος διορθωσε με ειναι ηδη στα 44 pin .40 Pin ειναι το κανονικο ide χωρις τροφοδοσια.
hp8 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, poulinos είπε to ρευμα αν κανω λαθος διορθωσε με ειναι ηδη στα 44 pin .40 Pin ειναι το κανονικο ide χωρις τροφοδοσια. Ένα που έχω μπροστά μου τον είχα για να δωσω 3,5'' dvd-rw του βάζω από το floppy Spoiler Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από hp8
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 17 minutes ago, hp8 said: Ένα που έχω μπροστά μου τον είχα για να δωσω 3,5'' dvd-rw του βάζω από το flopy σε χασα.παιρνεις εξτρα τροφοδοσια απο floppy cable? και το Ide το κανεις sata? για κανονικο Pc μιλαμε? αν κανει το 40 σε sata λογικα θα εχει πανω να βαλεις εξτρα τροφοδοσια διοτι προοριζεται για pc και οχι για λαπτοπ.στο λαπτοπ στο ide περναει απο τα εξτρα Pin το ρευμα για αυτο ειναι 44 (οσο ξερω) οποτε εκει δεν χρειαζεται εξτρα ρευμα.
hp8 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε παιρνεις εξτρα τροφοδοσια απο floppy cable? και το Ide το κανεις sata? σωστό Σε λαπτοπ (δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά) ένας φίλος που ήθελε να κάνει το ίδιο τα παράτησε
Ntouris3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Πάντως έκανα έναν έλεγχο με έναν άλλο σκληρό που έχω και ο χώρος είναι υπέρ αρκετός. Αν το λάπτοπ δώσει 12v σε δίσκο 5v νομίζω ότι θα τον κλάψω.
hp8 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ntouris3 είπε Πάντως έκανα έναν έλεγχο με έναν άλλο σκληρό που έχω και ο χώρος είναι υπέρ αρκετός. Αν το λάπτοπ δώσει 12v σε δίσκο 5v νομίζω ότι θα τον κλάψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα