Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.
Εδώ και 3 βδομαδες αντιμετωπιζω προβλημα με την γραμμη μου. Το προβλημα ειναι καπως περιεργο καθως δεν μπορω να βρω τι φταιει. Εχω μιλησει με nova στο τηλεφωνο πανω απο 7 φορές και καθε φορα παιρνω την ιδια απαντηση "η γραμμη σας ειναι μια χαρα" βαση καποιων commands μεσω command propt (cmd).

Χρησημοποιω το internet για gaming & streaming και οπως καταλαβαινετε αντιμετωπιζω προβλημα  με υψηλο ping .

Ολο αυτο τον καιρο ειχα 20ms στο cmd που εκανα ping test στην google και εδω και 3 βδομαδες εχω 30+. Στο speedtest by ookla ειχα 6ms ping σταθερα εδω και μηνες και τις τελευταιες 3 βδομαδες εχω 18ms (οσο είχα και χωρις fastpath) . Το fastpath το εχω ενεργοποιημενο και σημερα τους ζητησα να το βγαλουν ωστε να δω χωρις ποσο ανεβαινει το ping. In game και με stream και off stream εχω 100ping.

To θεμα είναι πως το download και το upload ειναι ενταξει για 50mpbs VDSL και δεν εχω ουτε packet loss. Επισης εχω τσεκαρει το pc για ιους με το emsisoft , malwarebytes και μεσω των windows καθε μερα και δεν βρισκει κατι που θα μπορουσε να χρησημοποιει ιντερνετ σε μορφη ιου.

Σημερα 3/9/2019 μου στειλανε τεχνικο απο nova ο οποιος ΔΕΝ εκανε ΤΙΠΟΤΑ. Εκανε στο pc μεσω command propt ping test στην google, εβγαλε ενα tablet και υποτηθετε πως μετρησε την γραμμη και πως ειναι ενταξει και δεν υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα, βεβαια δεν το εμπιστευομαι πως ισχυει διοτι δεν εκανε καμια μετρηση ειτε κατω στην γραμμη ειτε εντος σπιτιου ( να σημειωσω πως για το τιποτα με χρεωσαν απο πανω ενω δεν ασχοληθηκε καν) .

Σκεφτηκα μηπως εχει βγει το fastpath απο την γραμμη και γι αυτο συμβαινει αυτο και γι αυτο ζητησα να το αφαιρεσουν ωστε να ζητησω μετα να το ενεργοποιησουν παλι. Ολο αυτο το διαστημα με fastpath επαιζα με 50-60 ping και με stream και χωρις stream και με τις μετησεις που ανεφερα πιο πανω (6ms speedtest by ookla - 20ms μεσω cmd απο Pingtest στην google). Eπισης γνωριζω πως για το fastpath το δηλωνουν ως βλαβη ΟΤΕ και το χρεωνεται ο παροχος, στην συγκεκριμενη περιπτωση nova.

Δοκιμασα και αλλο καλωδιο ethernet δεν αλλαξε τιποτα. Να σημειωσω πως λογω βλαβης παλαιοτερα στην γραμμη εχω τραβηξει απο κατω γραμμη με καλωδιο το οποιο ερχεται στον χωρο που ειναι το pc , router, τηλεφωνο. Επισης εχω και splitter το οποιο χωριζει σε καλωδιο router και τηλεφωνου.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει και με την Nova δεν βγαζω ακρη, δεν ασχολουνται καν και ειναι κακιστη η εξυπηρετηση τους και στο εμπορικο τμημα και στο τεχνικο τμημα.

Αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει απο το forum θα το εκτιμουσα πολυ διοτι το internet ειναι βασικο κομματι της δουλειας μου και 3 βδομαδες ταλαιπωρουμαι ψαχνοντας τι φταιει και δεν μπορω να βρω.

Ευχαριστω πολυ και αναμενω απαντηση! :)

Δημοσ.

Φίλε αυτό το ms δεν είναι πρόβλημα απορώ γιατί δρομολόγησαν και τεχνικό στην περίπτωση σου,επίσης δεν σε ενημέρωσαν ότι είναι 20 ευρώ ο τεχνικός? Και που παίρνεις στο τεχνικό λογικό είναι κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια να σου κάνουν δλδ ping test reset cpe κλπ 

Δημοσ.

Καλησπερα @eidikos33!

Το ιδιο μου λενε και εκεινοι για το ms αλλα in game απο εκει που ειχα 50-60 ping και με stream εχω 100+ και δεν ειναι οι servers του παιχνιδιου γιατι εχει ανεβει και το latency στην γραμμη και το καταλαβαινω in game απο το ping. FPS game με 100ping ειναι unplayable αν γνωριζεις απο παιχνιδια. Και εγω την ιδια απορια ειχα γιατι να φερουν εναν τεχνικο ο οποιος δεν εκανε τιποτα, δεν μετρησε τιποτα και καθησε και εκανε μεσω cmd (command propt) test ping πραγμα που κανω και εγω καθημερινα μηπως καταλαβω τι φταιει.

Οπως και να 'χει προσπαθω να καταλαβω τι μπορει να φταιει διοτι το download/upload φαινεται ok για 50αρα γραμμη , με καποια up and down παντα. Διοτι ειδικα και on stream δεν πεφτω κατω απο 100 ping και επειδη το stream ειναι η δουλεια μου ειναι προβλημα oπως καταλαβαινεις.

Ειλικρινα δεν ξερω τι φταει και πως θα μπορουσα να το φτιαξω αλλα να βρω κιολας το προβλημα απο που προερχεται και γι αυτο εστειλα στο forum αν καποιος ξερει ή εχει να μου προτεινει κατι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ τέλη Αυγούστου. Ενημέρωσα, με πήρανε τηλέφωνο και αρχίσανε τα ίδια, τσεκάρετε τα καλώδια, εχώ δεί πολλά σπλίττερ να χαλάνε και τις λοιπές αηδίες και αν θέλω να έρθει τεχνικός με κίνδυνο πάντα τα 30€ αν δε βρει κάτι (που ποτέ δε βρίσκει). Μετά απο μερικές μέρες  ως δια μαγείας γραμμή έφτιαξε απο μόνη της φυσικά.

Προτείνω υπομονή.

Επεξ/σία από teo_3
Δημοσ.

Με nova 50 αρα εγω εχω αλλο θεμα.

Ενω στις ρυθμισεις του ΖΤΕ 267Ν κλειδωνω στα 51 και 5 mbps,αν κανω το τεστ της ookla μου βγαζει 27mbps download στην καλυτερη.

Αν αλλαξω το ΖΤΕ ρουτερακι με ενα της Technicolor που μου προτειναν θα κανω δουλεια;

Δεν μπορουν να μου βρουν λυση,και τα νευρα μου εχουν σπασει.Σα να πληρωνω ενα λιγο καλυτερο adsl ειναι.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Ενω στις ρυθμισεις του ΖΤΕ 267Ν κλειδωνω στα 51 και 5 mbps,αν κανω το τεστ της ookla μου βγαζει 27mbps download στην καλυτερη.

Αν αλλαξω το ΖΤΕ ρουτερακι με ενα της Technicolor που μου προτειναν θα κανω δουλεια;

Δεν μπορουν να μου βρουν λυση,και τα νευρα μου εχουν σπασει.Σα να πληρωνω ενα λιγο καλυτερο adsl ειναι.

Όταν κάνεις την μέτρηση είσαι με καλώδιο η ασύρματα;

Δοκίμασες να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο (ΟΧΙ TORRENT) και να δεις με πόσο κατεβάζει;

37 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ τέλη Αυγούστου. Ενημέρωσα, με πήρανε τηλέφωνο και αρχίσανε τα ίδια, τσεκάρετε τα καλώδια, εχώ δεί πολλά σπλίττερ να χαλάνε και τις λοιπές αηδίες και αν θέλω να έρθει τεχνικός με κίνδυνο πάντα τα 30€ αν δε βρει κάτι (που ποτέ δε βρίσκει). Μετά απο μερικές μέρες  ως δια μαγείας γραμμή έφτιαξε απο μόνη της φυσικά.

Προτείνω υπομονή.

Η Nova νομίζω 20 ευρώ χρεώνει τον τεχνικό. 30 είναι για την τηλεόραση :P

38 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Προτείνω υπομονή.

Αυτό με τα καλώδια και τα σπλίττερ που λένε, ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις.

Πριν λίγο άλλαξα σπλίττερ στο δικό μου και όλα είναι μπόμπα.

ΥΓ. Δεν έχω forthnet :P

Δημοσ.

Αυτη την στιγμη κατεβαζει με 1-1,5mbps.Πριν 2 βδομαδες που ο κοσμος ελειπε αποτην Αθηνα κατεβαζα και με 5.

Δεν ξερω τι εγινε ή τι κανανε αλλα νταξει με 1 κατεβαζα και με adsl.Δεν θα πληρωνα εξτρα για τοσο μικρη διαφορα.

Δημοσ.

Καλησπερα,

εμενα δυστυχως δεν φτιαχνει το θεμα το ping. Το περιεργο στην υποθεση ειναι πως upload και download ειναι νορμαλ αλλα το ping με stream και χωρις stream ειναι απιστευτα υψηλο, καθολου σταθερο και με δυσκολευει στο να κανω την δουλεια μου. Αν καποιος ξερει που μπορει να οφειλεται υψηλο ping αλλα με οκ upload / download θα με βοηθουσε πολυ!!

1 ώρα πριν, teo_3 είπε

Προτείνω υπομονή.

Εχω παρει πανω απο 10 τηλεφωνα στο διαστημα των 3 εβδομαδων και δεν εχω δει καμια βελτιωση, βαζουν την κασεττα και μου λενε τα ιδια και τα ιδια χωρις να ψαχνουν ή να εχουν να μου προτεινουν καποια λυση.

1 ώρα πριν, Fronimitis είπε

Απ'οσο γνωριζω τα ZTE σαν ρουτερ δεν ειναι τοσο καλα. Το Technicolor θεωρητικα ειναι καλο σαν ρουτερ, θα σου προτεινα να δοκιμασεις να αλλαξεις ρουτερ και αν δεις πως δεν υπαρχει διαφορα τοτε επικοινωνησε μαζι τους

Δημοσ.
4 hours ago, HateMe said:

Η Nova νομίζω 20 ευρώ χρεώνει τον τεχνικό. 30 είναι για την τηλεόραση :P

Αυτό με τα καλώδια και τα σπλίττερ που λένε, ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις.

Πριν λίγο άλλαξα σπλίττερ στο δικό μου και όλα είναι μπόμπα.

ΥΓ. Δεν έχω forthnet :P

Τελευταία φορά που έφερα 3! τεχνικούς, 30€ μου λέγανε στο τηλέφωνο και ο 3ος μου έβγαλε και χαρτί να υπογράψω την χρέωση, αν το πήγανε 20€ ε δε θα τους πως και μπράβο.

Όταν όμως τους στέλνεις όλα τα data, έχει κάνει όλες τις δοκιμές με τα καλώδια και σου λέει παίζει να είναι το σπλίτερ, παίζει δούλεμα. Και δε μου έχει τύχει ποτέ να φταίει το σπλίτερ ούτε με adsl ή vdsl. Λάθος κούμπωμα κάρτας άγαρμπου τεχνικού στο καφάο/dslam απο άλλη εργασία όμως μου έτυχε. Και φαντάσου πόσα τηλέφωνα τους έκανα μέχρι να βρεθεί λύση.

4 hours ago, usagisan said:

Εχω παρει πανω απο 10 τηλεφωνα στο διαστημα των 3 εβδομαδων και δεν εχω δει καμια βελτιωση, βαζουν την κασεττα και μου λενε τα ιδια και τα ιδια χωρις να ψαχνουν ή να εχουν να μου προτεινουν καποια λυση.

Σου το ξαναλέω, μια ωραία πρωία θα φτιάξει μόνο του και όλα καλά. Forthnet είσαι.

Δημοσ.
On 03/09/2019 at 23:15, usagisan said:

Καλησπέρα σας.
Εδώ και 3 βδομαδες αντιμετωπιζω προβλημα με την γραμμη μου. Το προβλημα ειναι καπως περιεργο καθως δεν μπορω να βρω τι φταιει. Εχω μιλησει με nova στο τηλεφωνο πανω απο 7 φορές και καθε φορα παιρνω την ιδια απαντηση "η γραμμη σας ειναι μια χαρα" βαση καποιων commands μεσω command propt (cmd).

Χρησημοποιω το internet για gaming & streaming και οπως καταλαβαινετε αντιμετωπιζω προβλημα  με υψηλο ping .

Ολο αυτο τον καιρο ειχα 20ms στο cmd που εκανα ping test στην google και εδω και 3 βδομαδες εχω 30+. Στο speedtest by ookla ειχα 6ms ping σταθερα εδω και μηνες και τις τελευταιες 3 βδομαδες εχω 18ms (οσο είχα και χωρις fastpath) . Το fastpath το εχω ενεργοποιημενο και σημερα τους ζητησα να το βγαλουν ωστε να δω χωρις ποσο ανεβαινει το ping. In game και με stream και off stream εχω 100ping.

To θεμα είναι πως το download και το upload ειναι ενταξει για 50mpbs VDSL και δεν εχω ουτε packet loss. Επισης εχω τσεκαρει το pc για ιους με το emsisoft , malwarebytes και μεσω των windows καθε μερα και δεν βρισκει κατι που θα μπορουσε να χρησημοποιει ιντερνετ σε μορφη ιου.

Σημερα 3/9/2019 μου στειλανε τεχνικο απο nova ο οποιος ΔΕΝ εκανε ΤΙΠΟΤΑ. Εκανε στο pc μεσω command propt ping test στην google, εβγαλε ενα tablet και υποτηθετε πως μετρησε την γραμμη και πως ειναι ενταξει και δεν υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα, βεβαια δεν το εμπιστευομαι πως ισχυει διοτι δεν εκανε καμια μετρηση ειτε κατω στην γραμμη ειτε εντος σπιτιου ( να σημειωσω πως για το τιποτα με χρεωσαν απο πανω ενω δεν ασχοληθηκε καν) .

Σκεφτηκα μηπως εχει βγει το fastpath απο την γραμμη και γι αυτο συμβαινει αυτο και γι αυτο ζητησα να το αφαιρεσουν ωστε να ζητησω μετα να το ενεργοποιησουν παλι. Ολο αυτο το διαστημα με fastpath επαιζα με 50-60 ping και με stream και χωρις stream και με τις μετησεις που ανεφερα πιο πανω (6ms speedtest by ookla - 20ms μεσω cmd απο Pingtest στην google). Eπισης γνωριζω πως για το fastpath το δηλωνουν ως βλαβη ΟΤΕ και το χρεωνεται ο παροχος, στην συγκεκριμενη περιπτωση nova.

Δοκιμασα και αλλο καλωδιο ethernet δεν αλλαξε τιποτα. Να σημειωσω πως λογω βλαβης παλαιοτερα στην γραμμη εχω τραβηξει απο κατω γραμμη με καλωδιο το οποιο ερχεται στον χωρο που ειναι το pc , router, τηλεφωνο. Επισης εχω και splitter το οποιο χωριζει σε καλωδιο router και τηλεφωνου.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει και με την Nova δεν βγαζω ακρη, δεν ασχολουνται καν και ειναι κακιστη η εξυπηρετηση τους και στο εμπορικο τμημα και στο τεχνικο τμημα.

Αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει απο το forum θα το εκτιμουσα πολυ διοτι το internet ειναι βασικο κομματι της δουλειας μου και 3 βδομαδες ταλαιπωρουμαι ψαχνοντας τι φταιει και δεν μπορω να βρω.

Ευχαριστω πολυ και αναμενω απαντηση! :)

μεσα απο το Web interface συνηθως γραφει αν εισαι Fast ή οτιδηποτε εισαι.

σε Fast fast συνηθως Ping κοντα στο 10.

σε Interleave/interleave κανα 30αρι.

σε fast/interleave κοντα στα 16 αν τα θυμαμαι σωστα.

Δημοσ.
Στις 5/9/2019 στις 4:51 ΜΜ, poulinos είπε

μεσα απο το Web interface συνηθως γραφει αν εισαι Fast ή οτιδηποτε εισαι.

σε Fast fast συνηθως Ping κοντα στο 10.

σε Interleave/interleave κανα 30αρι.

σε fast/interleave κοντα στα 16 αν τα θυμαμαι σωστα.

Που μπορω να το δω? μεσω απο την IP του ρουτερ? και αν ναι που ακριβως διοτι δεν το γνωριζω .

Ευχαριστω !

Δημοσ.
3 ώρες πριν, usagisan είπε

Που μπορω να το δω? μεσω απο την IP του ρουτερ? και αν ναι που ακριβως διοτι δεν το γνωριζω .

Ευχαριστω !

Στο διαχειριστικό του ρουτερ 192.168.Χ.Χ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το πρόβλημα που έχω με την NOVA ειναι εδώ και 6,5 χρόνια στα torrent κατέβαζα με 5-5,1 mbps ταχύτητα έδω και 1 εβδομάδα το max που πάει κάθε torrent είναι 3-3,5 mbps. Στα διάφορα speed test μου βγάζει ταχύτητα 45-46.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
On 11/09/2019 at 13:48, vorlon68 said:

Εγώ το πρόβλημα που έχω με την NOVA ειναι εδώ και 6,5 χρόνια στα torrent κατέβαζα με 5-5,1 mbps ταχύτητα έδω και 1 εβδομάδα το max που πάει κάθε torrent είναι 3-3,5 mbps. Στα διάφορα speed test μου βγάζει ταχύτητα 45-46.

το τορρεντ δυστυχως δεν ειναι η καλυτερη μετρηση.δοκιμασε περα απο Speedtest να κανεις download καποιοα αρχεια με download manager απο καποιο γρηγορο site>επισης δοκιμασε και διαφορετικες φορες μηπως πιταρει τιποτα συγκεκριμενες ωρες.

On 10/09/2019 at 16:15, dimitrisg55 said:

Στο διαχειριστικό του ρουτερ 192.168.Χ.Χ

τα περισσοτερα της forthnet παιζουν 192.168.1.1 και 192.168.1.254

On 10/09/2019 at 12:30, usagisan said:

Ευχαριστω !

αναλογως το μοντελο εχει και διαφορετικη Ip>συνηθως παιζει 192.168.1.254 ή 192.18.1.1.το βλεπεις αν απο Cmd γραψεις Ipconfig>καπου λεει default gateway .αυτη ειναι η Ip του router. και μεσα θα πρεπει να βρεις το dsl connection και εκει λογικα θα λεει για Fast ήinterleave.εναλλακτικα κανεις ping οπως σου εγραψα παραπανω.αναλογως τι θα δεις μπορεις να υποθεσεις τι εχεις αν και καλο ειναι να το δεις και μεσα απο το Web interface.

Δημοσ.

Μάλλον είμαστε αρκετοι με το ιδιο προβλημα...

Λανσαρανε το προιον 50 και 100 χωρις να υπαρχει διαθεσιμοτητα εξοπλισμου (ρουτερ) και ετοιμοτητα τεχνικης υποδομης;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...