Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φέρω τη 32αρα τηλεόραση που έχω στο δωμάτιο μου αλλά δεν χωράει. Ωστόσο έχει ένα ωραίο σημείο στο τοίχο όπου μπορώ να τη βάλω. Το σημείο δεν είναι ακριβώς τοίχος αλλά πυλώνας του σπίτιου ή κάτι τέτοιο, δε κατάλαβα ακριβώς αλλά τέλος πάντων μπορώ να τη βάλω εκεί πέρα? Επίσης μου είπανε ότι επειδή είναι δίπλα από το κρεβάτι μου μπορεί να μου έρθει στο κεφάλι. Ισχύει κάτι τέτοιο? είναι επικίνδυνες αυτές οι βάσεις?

Τι βάση να πάρω για αυτό που θέλω ώστε να έχω 100% ασφάλεια?

Δημοσ.

Τι εννοεις πυλωνα? Μηπως κολωνα μπετου? Αν ναι δεν υπαρχει θεμα καθως συνηθως γινονται τρυπες 10mm χαμηλου βαθους.

Αν τοποθετηθει σωστα απο επαγγεματια δεν πεφτει με τιποτα. Ειδικα αν μιλαμε για μπετο...

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Αν δεν κανω λαθος τις κολωνες μπετου δεν επιτρεπεται να τις τρυπαμε γιατι αποδυναμονωνται σε περιπτωση σεισμου

Οι κολώνες επιδέχονται τρυπημάτων αρκεί να ειναι ελάχιστα σε αριθμό, μικρής διατομής και βάθους (οπως ειπε ο @graphist83 ) αλλά και πάλι εξαρτάται από τη διάμετρο της κολώνας

Αν τώρα θελει κάποιο να κάνει τρύπες Φ60 για να περάσει σωλήνες εκει πρεπει ο μηχανικός να γνωματευσει (για να μην πω κόψει κώλους) στο μάστορα που εχει τετοιες ιδεες. Τα πλαινά τοιχεία ειναι πολύ πιο ανεκτικά.  

Στις 3/9/2019 στις 8:51 ΜΜ, aizensama24 είπε

Θέλω να φέρω τη 32αρα τηλεόραση που έχω στο δωμάτιο μου αλλά δεν χωράει. Ωστόσο έχει ένα ωραίο σημείο στο τοίχο όπου μπορώ να τη βάλω. Το σημείο δεν είναι ακριβώς τοίχος αλλά πυλώνας του σπίτιου ή κάτι τέτοιο, δε κατάλαβα ακριβώς αλλά τέλος πάντων μπορώ να τη βάλω εκεί πέρα? Επίσης μου είπανε ότι επειδή είναι δίπλα από το κρεβάτι μου μπορεί να μου έρθει στο κεφάλι. Ισχύει κάτι τέτοιο? είναι επικίνδυνες αυτές οι βάσεις?

Τι βάση να πάρω για αυτό που θέλω ώστε να έχω 100% ασφάλεια?

Αν με τον "πυλώνα" εννοείς κολώνα, εξαρτάται από τις διαστάσεις τις κολώνας και τις τρύπες που θα κάνεις. Βρες ενα ΚΑΛΟ μάστορα που να εμπιστευεσαι και να ερθει να το δει και θα σου πει. Επισης να βάλει μεγαλύτερα ουπατ-βιδες από αυτά που θα εχει μεσα η βάση. Από αυτά μεχρι τώρα ξεκινά η ασφάλεια σου και εσύ 2 φορές το χρόνο θα σφίγγεις τις βιδες γιατί η τηλεοραση μπορει να πεσει και απο αλλα σημεία και οχι μονο τη βάση τοίχου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...