Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν έχω ξαναμπεί εδώ οπότε δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό πεδίο το θέμα μου, λοιπόν είπα να καθαρίσω το pc μου αφού ανέβαζε θερμοκρασίες και έκλεινε οταν έπαιζα παιχνίδια οπότε το άνοιξα έβαλα ηλεκτρική σκούπα να ρουφήξει ότι σκόνη έχει χωρίς να ακουμπάω τη σκούπα πάνω στις πλακέτες και έβαλα και πιστολάκι ίσα ίσα πάνω από τις μονάδες για να φυσήξει τη σκόνη, επίσης έβγαλα την ψυκτρα του επεξεργαστή και έβαλα λίγο θερμοαγωγιμη πάστα πάνω στον επεξεργαστή την ξανά έβαλα και όταν πάω τώρα να ανοίξω το pc ανοίγει στην αρχη για λίγο δείχνει στην οθόνη Asus ξέρω γω και μετά σβήνει, τσέκαρα τα ανεμιστήρακια του κουτιού του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών και όλα γυρνάνε εκτός από του τροφοδοτικού το οποίο γυρνάει στην αρχή και μετά σταματάει και τώρα σκέφτομαι ότι το θέμα είναι στο τροφοτικο στο ανεμιστήρακι του βασικά, λέτε να έκαψα το ανεμιστήρακια του τροφοδοτικού καθώς πήγα να το καθαρίσω; 

Δημοσ.

Τσεκαρε φυσες,ram και βγαλε προσεκτικά την ψυκτρα της cpu ελεγξε μην εχει φυγει η θερμοπαστα και εχει παει σε καμια επαφη του επεξεργαστη και ξανακουμπωσε με προσοχη να παταει σωστά η ψυκτρα χωρις να ζωριζει.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Τσεκαρε φυσες,ram και βγαλε προσεκτικά την ψυκτρα της cpu ελεγξε μην εχει φυγει η θερμοπαστα και εχει παει σε καμια επαφη του επεξεργαστη και ξανακουμπωσε με προσοχη να παταει σωστά η ψυκτρα χωρις να ζωριζει.

Η ψυκτρα με χει κουράσει πολύ την έβγαλα να δω είδα την πάστα ότι έχει απλωθεί στον επεξεργαστή και μετά έκανα μια ώρα να την κουμπώσω με το ένα χέρι την κρατούσα και με το άλλο βιδωνα από πίσω, ram απλά τις πάτησα μέσα να βεβαιωθώ ότι είναι κουμπωμενες

46 λεπτά πριν, Zaxos89 είπε

Καλησπέρα, δεν έχω ξαναμπεί εδώ οπότε δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό πεδίο το θέμα μου, λοιπόν είπα να καθαρίσω το pc μου αφού ανέβαζε θερμοκρασίες και έκλεινε οταν έπαιζα παιχνίδια οπότε το άνοιξα έβαλα ηλεκτρική σκούπα να ρουφήξει ότι σκόνη έχει χωρίς να ακουμπάω τη σκούπα πάνω στις πλακέτες και έβαλα και πιστολάκι ίσα ίσα πάνω από τις μονάδες για να φυσήξει τη σκόνη, επίσης έβγαλα την ψυκτρα του επεξεργαστή και έβαλα λίγο θερμοαγωγιμη πάστα πάνω στον επεξεργαστή την ξανά έβαλα και όταν πάω τώρα να ανοίξω το pc ανοίγει στην αρχη για λίγο δείχνει στην οθόνη Asus ξέρω γω και μετά σβήνει, τσέκαρα τα ανεμιστήρακια του κουτιού του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών και όλα γυρνάνε εκτός από του τροφοδοτικού το οποίο γυρνάει στην αρχή και μετά σταματάει και τώρα σκέφτομαι ότι το θέμα είναι στο τροφοτικο στο ανεμιστήρακι του βασικά, λέτε να έκαψα το ανεμιστήρακια του τροφοδοτικού καθώς πήγα να το καθαρίσω; 

Δημοσ.

οταν εβγαλες την ψυκτρα υπαρχει πιθανοτητα να ζοριστηκε να βγεις και να εβαλες πιο πολυ δυναμη με αποτελεσμα να βγουν μαζι επεξεργαστης και ψυχτρα ?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Klausx είπε

Καθάρισες την παλιά πάστα;

Αν σβήνει λογικά ανεβάζει θερμοκρασία το cpu.

Όχι την είδα που ήταν ξέραμενη και απλά έβαλα πάνω την νέα πάστα χωρίς να πέσει στην πλάγια πλευρά του επεξεργαστή 

32 λεπτά πριν, soteras είπε

οταν εβγαλες την ψυκτρα υπαρχει πιθανοτητα να ζοριστηκε να βγεις και να εβαλες πιο πολυ δυναμη με αποτελεσμα να βγουν μαζι επεξεργαστης και ψυχτρα ?

Όχι πρόσεξα, ο επεξεργαστής ήταν στη θέση του 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zaxos89 είπε

Όχι την είδα που ήταν ξέραμενη και απλά έβαλα πάνω την νέα πάστα χωρίς να πέσει στην πλάγια πλευρά του επεξεργαστή 

Όχι πρόσεξα, ο επεξεργαστής ήταν στη θέση του 

Χωρίς καθάρισμα δεν γίνεται δουλεία -και ούτε θα δεις διαφορά σε θερμοκρασίες με 100 κιλά παστά. ->

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Γενικως παιζει να εχεις κανει ζημια. Τα βγαζεις ολα και τα ξαναβαζεις προσεκτικα.

ήθελα να το καθαρίσω μια καλή για να το ξανακάνω μετά από καιρό και δες τώρα τι εγινε, τουλάχιστον να βρω γρήγορα που οφείλεται το πρόβλημα για να ξέρω τι να αλλάξω 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Zaxos89 είπε

ήθελα να το καθαρίσω μια καλή για να το ξανακάνω μετά από καιρό και δες τώρα τι εγινε, τουλάχιστον να βρω γρήγορα που οφείλεται το πρόβλημα για να ξέρω τι να αλλάξω 

Φιλε πιστευω να μην εκανες καμια ζημια επειδη απο οσο ειχα ακουσει απαγορευεται να χρησιμοποιεις πιστολακι και κυριως ηλεκτρικη σκουπα στο καθαρισμα υπολογιστη διοτι δημιουργειται στατικος ηλεκτρισμος με οτι συνεπαγεται. Το μονο που επιτρεπεται ειναι φυσητηρας αερα (στο eshop ειχα παρει ενα με 16 ευρω που φυσαει πολυ δυνατα). Μακαρι να μην καηκε τιποτα. Τωρα οπως σου ειπαν τα παιδια καλυτερα λυσιμο ολα και προσεκτικη τοποθετηση και βγαλε με την ευκαιρια την ξεραμενη παστα που αφησες.

Δημοσ.

Ηλεκτρική σκούπα έχω ξαναχρησιμοποιησει και δν έγινε κάτι, την μαλάκια παίζει να την έκανε το πιστολάκι γτ έβγαζε ζεστό αέρα, τον επεξεργαστή τον καθάρισα από τη πάστα έκανα πάλι εκκίνηση και νομιζω κράτησε μερικα δευτερόλεπτα παραπάνω αλλά πάλι έκλεισε, νομίζω ότι υπάρχει θέμα στον επεξεργαστή εκεί καταλήγω ή αλλιώς μετά στο τροφοδοτικό, ο   cpu  είναι   o  AMD  fx 8350 και το τροφοδοτικό    corsair HX 750 w  

Δημοσ.

1) ενδεχομένως να μην έχει γίνει σωστή τοποθέτηση του επεξεργαστή ή/και της ψύκτρας του μιας και λες ότι ζοριστηκες και δεν θέλει ιδιαίτερο ζόρι, απλά τρόπο. Τσεκαρε πρώτα αυτά. Αφαίρεσε την πάστα και ξαναβάλε. Για αρχή προτίμησε να βάλεις λιγότερη απ' όση χρειάζεται για να μη ρισκάρεις να βάλεις περισσότερη και βραχυκυκλωσει. Πάρε οδηγίες για την τοποθέτηση του όπως και για την τοποθέτηση της ψύκτρας ψάχνοντας στο νετ τα μοντέλα σου.

2) και χειρότερο σενάριο. Η πίεση του αέρα πάνω στους ανεμιστήρες του κουτιού να έκαψαν κάποιο από τα μέρη του pc, με πιθανότερο κάποιο κύκλωμα της Mobo. Μετά θέλει πολύ trial and error με λειτουργικά μέρη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

1) ενδεχομένως να μην έχει γίνει σωστή τοποθέτηση του επεξεργαστή ή/και της ψύκτρας του μιας και λες ότι ζοριστηκες και δεν θέλει ιδιαίτερο ζόρι, απλά τρόπο. Τσεκαρε πρώτα αυτά. Αφαίρεσε την πάστα και ξαναβάλε. Για αρχή προτίμησε να βάλεις λιγότερη απ' όση χρειάζεται για να μη ρισκάρεις να βάλεις περισσότερη και βραχυκυκλωσει. Πάρε οδηγίες για την τοποθέτηση του όπως και για την τοποθέτηση της ψύκτρας ψάχνοντας στο νετ τα μοντέλα σου.

2) και χειρότερο σενάριο. Η πίεση του αέρα πάνω στους ανεμιστήρες του κουτιού να έκαψαν κάποιο από τα μέρη του pc, με πιθανότερο κάποιο κύκλωμα της Mobo. Μετά θέλει πολύ trial and error με λειτουργικά μέρη. 

Άνοιξε τώρα κανονικά έβγαλα την ψυκτρα έβγαλα και τον επεξεργαστή τον ξαναέβαλα τον καθάρισα από πάνω κουμπωσα την ψυκτρα και άνοιξε , βέβαια τον άφησα χωρίς πάστα αλλά κλαιν τώρα Κολωνώ να ξαναβάλω 😋 ευχαριστώ πολύ, παλι καλα δεν ήταν κάτι πιο σοβαρό, 

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια 

Επεξ/σία από Zaxos89
Δημοσ.

Τώρα όμως πρέπει να ξαναβγάλεις την ψύκτρα, να καθαρίσεις την παλιά πάστα, να βάλεις νέα και να τοποθετήσεις ξανά την ψύκτρα. 

Η πάστα έχει πολύ καλό λόγο που απαιτείται. Τώρα είναι σαν να μην έχεις ψύκτρα ή - ακόμα χειρότερα - σαν να μην έχεις ψύκτρα σε συγκεκριμένα σημεία του επεξεργαστή (σε εκείνα τα σημεία που τυχαίνει να μην υπάρχει καλή επαφή με την ψύκτρα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...