Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω στις ειδήσεις κάθε λίγο και λιγάκι δυστυχήματα. Τι γίνεται? 

Γιατί τόσοι νεκροί τώρα τελευταία και με εγκατάλειψη θυμάτων? 

Θα παρθούν κάποια μέτρα?

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις τελευταίες μερες (10-15) καθε μερα,πρωι-μεσημερι-βραδυ ακουω συνεχως γκαζια στο τερμα και φρεναρισματα. Δεν ξερω γιατι επικρατει αυτή η αδικαιολογητη βιασυνη και νευρικότητα. Κοσμος μπαινει αναποδα σε κυκλικους κομβους καπου χαμενος στο διάστημα, παραβιάζει στοπ και φαναρια εν ψυχρώ και δεν ξερεις εάν το κανει συνειδητά ή επειδη επικρατεί τρικυμία εν κρανίο. Επισης η υπερβολική σιγουριά στις δυνατότητες αυτοκινητου ή/και οδηγου οδηγει σε τέτοιες καταστασεις. Αυτο το μιγμα νευρικότητας και σιγουριας ειναι πραγματικά καταστροφικο. Αληθεια θα βαλω μια dashcam για 1 ημερα για τα 10λεπτα που οδηγω για τη δουλειά εκτος κεντρου πολης να δουμε ολοι τι χαος επικρατεί ακομη και στην επαρχία.

Επεξ/σία από Gatilaras
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, adi32 είπε

Γιατί τόσοι νεκροί τώρα τελευταία και με εγκατάλειψη θυμάτων? 

Θα παρθούν κάποια μέτρα?

Γιατι δεν θα τους κανει κανεις τιποτα και ας ειναι παρανομο αυτο. Δεν διατρεχουν καποια σοβαρη ποινη. Κοινος δεν αγγιζονται.

Οχι οπως και τοσα χρονια.

Δημοσ.

Γιατί είμαστε μάγκες. Γιατί το κράνος χαλάει το μαλλί. Γιατί αν δεν το πατάς είσαι άσχετος. Γιατί αν δεν πιεις θα κοροϊδεύει η παρέα. Γιατί είσαι γερό ποτήρι. 

Χρόνια τώρα κράζω, φωνάζω, φτιάχνω videos... Λέω ε έστω και ένας να τη γλιτώσει κάτι πέτυχα... 

Το πιο πρόσφατο podcast μου που κατα κύριο λόγο είναι ακριβώς για αυτό το θέμα... ούτε πόλεμο να είχαμε... 

https://www.youtube.com/watch?v=VBrqa896VKA

• Like 9
  • Confused 1
Δημοσ.
  1. Ως γνωστόν το dna του ανθρώπου πάει προς την αναρχία και παραβατικοτητα και για αυτό δημιουργουνται κανονες
  2. Για τον έλεγχο ορίζονται αρχές ελέγχου και τιμωρίας
  3. Τους κανονες του 1, άλλοι τους ακολουθούν και αλλου συνειδητά του παραβαίνουν
  4. Οι αρχές ελεγχου περιοριζουν τους παραβάτες του 3, είτε με δικές τους ενέργειες ή με τη βοήθεια των πολιτων
  5. (εδω αρχίζει η αιτία) Οταν οι αρχές ελέγχου αδυνατουν να επιβάλουν τον έλεγχο και τιμωρία οι παραβάτες αυξάνονται και κάποια στιγμή και αυτοι που θελουν να υπάρχουν κανονες (γιατί κατανοούν τη χρησιμοτητα τους) αποφασιζουν να σταματήσουν να ειναι οι μαλακες της υποθεσης, γινονται και αυτοι κάγκουροι, οποτε οδευουμε σε τραγικά αποτελέσματα
  6. Οσο οι αρχές ελεγχου δεν αναιρουν την ανομια βλέπε 5

Με δυο λογια, οσο δεν πηδάς το μαλακα, πρεπει ολοι να γινουν μαλακες για να επιβιωσουν

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα σας πω αυτό που ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τι συναντώ στην Ελλάδα.

- Η.Β κάμερες παντού, θες να κάνεις τον μάγκα; Πλήρωνε.

- Όχι μόνο πληρώνεις, αλλά πας μέσα την άλλη μέρα.

- Όχι μόνο πας μέσα, αλλά η φάτσα σου και τα στοιχεία σου βγαίνουν φόρα παρτίδα. Προσωπικά δεδομένα με τις ζωές των άλλων να παίζεις, δεν υπάρχουν.

- Κάμερες που καταγράφουν τη μέση ταχύτητα, δλδ, περνάς από ένα σημείο σε πιάνει η κάμερα και μετά από κάτι χιλιόμετρα η επόμενη κάμερα υπολογίζει πόσο έτρεξες. Αν θες να το παίξεις εξυπνάκιας, πλήρωνε.

- Τι πράγμα και αυτό στην Ελλάδα να κορνάρετε; Γιατί δεν κρατάτε αποστάσεις και όποτε επιτρέπετε να προσπερνάτε;

- Τρέξιμο, βρίσιμο, μαγκιές..

- Κατά τα άλλα, είμαστε και απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, με παιδεία, κουλτούρα και τέρμα το γκάζι και κάνω ότι γουστάρω.

Όποτε κάτι τέτοιοι επιχειρήσαν να βγούνε από Ελλάδα, 2 πράγματα συνέβησαν. Είτε τους έπιασαν, ξεπαραδιάστηκαν και μπήκαν μέσα ή έγιναν αρνάκια...

Με εκτίμηση,

Δημήτρης

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καθε μερα βλεπω δεκαδες ακαταλληλα αυτοκινητα που κανουν μπαμ ότι δεν επιτρεπεται να κυκλοφορουν στους δρομους, σαπια που ειναι ετοιμα να σκορπισουν με οδηγους απο τον αλλο κοσμο.

Ασχετοι και ασχετες που εχουν παρει διπλωμα με λαδι, αληταραδες καγκουρες, γεροι ετοιμοι για ταφο, εγκληματικα κτηνη που οδηγουν μεθυσμενα ή επιθετικα ετοιμα να προκαλεσουν ατυχημα απο αδιαφορια ή ασχετοσυνη ........

Πρεπει να παρθουν αμεσα μετρα.

Ειτε με καμερες ειτε με συμβατικα αυτοκινητα που θα γυρνανε και θα κοβουν κλησεις και θα παιρνουν επιτοπου διπλωματα και σαραβαλα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dimitris_UK είπε

Εγώ θα σας πω αυτό που ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τι συναντώ στην Ελλάδα.

- Η.Β κάμερες παντού, θες να κάνεις τον μάγκα; Πλήρωνε.

- Όχι μόνο πληρώνεις, αλλά πας μέσα την άλλη μέρα.

- Όχι μόνο πας μέσα, αλλά η φάτσα σου και τα στοιχεία σου βγαίνουν φόρα παρτίδα. Προσωπικά δεδομένα με τις ζωές των άλλων να παίζεις, δεν υπάρχουν.

- Κάμερες που καταγράφουν τη μέση ταχύτητα, δλδ, περνάς από ένα σημείο σε πιάνει η κάμερα και μετά από κάτι χιλιόμετρα η επόμενη κάμερα υπολογίζει πόσο έτρεξες. Αν θες να το παίξεις εξυπνάκιας, πλήρωνε.

- Τι πράγμα και αυτό στην Ελλάδα να κορνάρετε; Γιατί δεν κρατάτε αποστάσεις και όποτε επιτρέπετε να προσπερνάτε;

- Τρέξιμο, βρίσιμο, μαγκιές..

- Κατά τα άλλα, είμαστε και απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, με παιδεία, κουλτούρα και τέρμα το γκάζι και κάνω ότι γουστάρω.

Όποτε κάτι τέτοιοι επιχειρήσαν να βγούνε από Ελλάδα, 2 πράγματα συνέβησαν. Είτε τους έπιασαν, ξεπαραδιάστηκαν και μπήκαν μέσα ή έγιναν αρνάκια...

Με εκτίμηση,

Δημήτρης

Καλα,ενταξει ειναι οντως πιο πολιτισμενοι στην οδηγηση αλλα δεν ειναι παντου ετσι.

Ειδικα βορρας,εχει πολυ ντοπιο chav που λειτουργουν ακριβως οπως οι καγκουρες στην ελλαδα.

Αλλα ακομη και σε μποτιλιαρισματα εχω βρεθει σε καθοδο μυριων Γαλλων προς Κοστα Μπραβα το καλοκαιρι, να γινεται ο χαμος. Βεβαια κανεις δεν κινειται στην λεα,αλλα οι σφηνες πανε και ερχονται.

Για να μην μιλησω πχ για Μπολονια που απλα σε πατανε και σε κοιτανε και περιεργα απο πανω

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.

Να συμπληρώσω στα παραπανω τα εξης. Ουτε εγω ειμαι αγιος ουτε καθ'ολα κυριλε οδηγός. Και πανω απο το οριο κινουμαι καποιες φορες,και εχοντας πιει παραπανω εγω οδηγησει(μικρη αποσταση μεν αλλα εχω οδηγησει),κορνα δεν εχω γιατι εχω αλλαξει κωνο στο αυτοκίνητο και τιμονι,σφηνες δεν κανω γιατι δεν θελω να μαζευω καταρες ουτε να παρω κανεναν στο λαιμο μου,στα στοπ και στα φανάρια ειμαι τυπικος μεχρι αηδιας και για εμενα και για τους άλλους. ΑΛΛΑ ενα μεγαλο θεμα ακομα πιστεύω ειναι οτι ολοι οδηγουν αφηρημένα,μολις πιανουν το τιμονι εκει τα θυμουνται ολα και στο θολωμενο τους μυαλο δεν αντιλαμβάνονται ουτε πως κινουνται οι ουτε που κινουνται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όλα φταίει η παντελής έλλειψη ελέγχου.

Εδώ κ χρόνια οι εθνικές οδοί δεν ελέγχονται από κάμερες ταχύτητας.

Οι κάμερες στις λεωφορειολωριδες επίσης δεν λειτουργούν.

Τα παπακια και πολλές φορές ΙΧ  τα κόκκινα τα περνάνε σαν να είναι πράσινα και από πίσω η ομάδα Δίας πετάει χαρταετό κ δεν τους κάνει τίποτα.

Γιατί τα ΖΩΑ μιλάνε στο κινητό χωρίς έστω ένα bluetooth.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει έλεγχος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα κ παίρνεις κόσμο στον λαιμό σου.

Πάντα προσπαθώ να τηρώ τα όρια ταχύτητας, ποτέ δεν πίνω όταν οδηγώ ( την βγάζω με αναψυκτικό, μπύρα χωρίς αλκοόλ κτλ), ποτέ δεν μιλάω στο κινητό εκτός κ αν περιμένω σοβαρό τηλ και έχω το bluetooth.

ΑΛΛΑ έχω φτάσει στο σημείο, να μην σταματάω σε διαβάσεις, πρώτον για να μην παρασυρθεί κανένας πεζός από κάποιον που θα περάσει δίπλα μου σφαίρα, και δεύτερον για να μην πέσει κάποιος πάνω μου.

Οδηγάω επίσης γρήγορα με το μηχανάκι για να προσπεράσω όλα τα ασυντηρητα βρωμοταξι και βρωμολεωφορεια  που βγάζουν αγνό καρκίνο από πίσω και δεν τα πειράζει κανένας.

Οδηγάω επίσης ενδιάμεσα από τις λωρίδες με το μηχανάκι για να αποφύγω τα τετράποδα που θα αλλάξουν λωρίδα χωρίς φλας, ή θα σταματήσουν στη μέση του δρόμου χωρίς λόγο.

Οι υπάρχουσες συνθήκες τείνουν να μας κάνουν χειρότερους οδηγούς.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Γερμανία είχα νοικιάσει αυτοκίνητο κ οδηγούσα σεβόμενος τα όρια και τους νόμους. Έξω από τη Στουτγάρδη σε δρόμο με όριο τα 60 πήγαινα με 65 καθώς όταν είδα την πινακίδα με το όριο ταχύτητας άφησα το γκάζι για να επιβραδύνει μόνο του το αυτοκίνητο αλλά η κάμερα ήταν πολύ κοντά κ με φωτογράφισε.

Μου ήρθε λοιπόν κλήση όπου αναφέρονται αναλυτικά παράβαση, παραπάνω χλμ ,ώρα παράβασης κτλ μαζί με φωτό μου.

Φυσικά την πλήρωσα και χάρηκα το σύστημα τους.

Αν υπήρχε έλεγχος κ εδώ δεν θα γινόταν αυτό το χάλι λες και είμαστε σε πόλεμο....

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 8
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Αυτό με την ομάδα Δίας το έχω δει 400 φορές και με κράνη και με κόκκινα και με παραβάσεις στοπ και χωρίς ζώνες κλπ και δε κάνουν τίποτα. Δεν τους έχουν δώσει άδεια για τίποτα;

Δηλαδή βλέπουν γονέα με παιδάκια χωρίς κράνη πάνω σε μηχανή τρικαβαλο και όλα καλά;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου,η ΔΙ.ΑΣ ειναι ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΗ,δεν ειναι τροχαια.

Εχω φιλο στη ΔΙ.ΑΣ ΑΘηνα,μου λεει σε ποια περιστατικα ασχολουνται και σε ποια οχι,αλλα η δουλεια τους ειναι να δρασουν αμεσα οταν θα εχουν κληση.

Δεν εχουν μπλοκακι πανω τους,εαν ειναι κατι που πρεπει να βεβαιωθει,καλουν την τροχαια.

Αυτοι ειναι το 100 που λεμε.
Στην Καλαματα, επειδη δεν εχει την εγκληματικοτητα της Αθηνας,κανουν χρεη τροχαιας,αλλα τον τελευταιο καιρο δεν ασχολουνται ουτε εκεινοι τοσο.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 3
Δημοσ.

Μόνο όταν είναι να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων & Πάσχα γράφουνε 🤣

Γενικά θα δούμε αρκετά πρόστιμα με την τωρινή κυβέρνηση, όπως είχε γίνει επί Σαμαρά. Υπομονή ακόμα είναι σε "διακοπές" mode.

Εγώ απορώ τι θα γίνει αν μειωθεί η τιμή στην βενζίνη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί έτσι μάθαμε να οδηγούμε και να μην τηρούμε ποτέ κανόνες και πινακίδες.Πλακωμένοι παντού και όποιον πάρει ο χάρος.

Ερχόμουν χτες από Γιάννενα παλιά Εθνική πριν μπω Ιόνια οδό.Μπροστά μου ένα αυτοκίνητο  με πινακίδες Γερμανίας.

Μεγάλη ευθεία και μπροστά ο δρόμος άδειος.Αρκετή κίνηση διπλή διαχωριστική δεν μπορώ να κάνω προσπέραση.Ο τύπος Γερμανός μάλλον κολλημένος για δύο χιλιόμετρα περίπου στα 70 χιλιόμετρα να με έχει νευριάσει.

Βλέπω δεξιά του δρόμου πινακίδα με τέρμα το όριο των 70 χιλιομέτρων.Ξαφνικά γκαζώνει και σε λίγο τρίβει και αυτός δεξιά όπως και εγώ που ακολουθώ για Ιόνια.Ο Γερμανός τηρούσε το όριο των 70 χιλιομέτρων κάποιας προηγούμενης πινακίδας που εγώ ούτε καν είχα προσέξει.

Συμπέρασμα...........Οι Γερμανοί είτε από φόβο είτε συνειδητά έμαθαν να σέβονται και να τηρούν τις πινακίδες.Εμείς ούτε καν τις κοιτάζουμε όχι να τις τηρήσουμε και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τόσα ατυχήματα στην άσφαλτο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...