ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Αρχές απριλίου μετακομίσαμε σε ενα νέο σπιτι στον Πύργο Ηλείας . Μέχρι πριν ένα μηνα και κατι γενικά όλα καλά....ωσπου εμφανίστηκαν... Στην μικρή πλευρά του μπαλκονιού η οποία είναι περίπου γύρω στο 1.80 σε μακρος και ακριβώς έξω από το στηθαιο υπάρχει ένα αυλάκι ας το πουμε απο λαμαρίνα το οποίο καταλήγει σε ενα σωλήνα ο οποιος καταλήγει στην αυλή. Ο λόγος ειναι ότι σε εκεινη την πλευρά καταλήγει ένα μέρος των κεραμιδιων από ένα παλιο σπίτι για να μπορουν να φεύγουν τα νερά στην αυλή και να μην πέφτουν στο μπαλκόνι από κατω. Το σπίτι μου ειναι στον 1ο οροφο (υπερυψωμένο) . Πριν κανά μήνα άρχισαν οι επισκέψεις....Τον δεκαπενταύγουστο που κατεβηκα (μιας και δουλευω αθηνα) έβαλα σε εκεινη την γωνία λαμαρίνα αυλακωτη ωστε να μην μπορουν να πηδήξουν το στηθαιο. Την τσάκισα λιγο στις άκρες, έβαλα τουβλα από μέσα για να κλεισω κάποια μικρά ανοίγματα και για μερες τα είχαμε χάσει...Λειπαμε κιολας 6 μέρες διακοπές. Την Παρασκευή εθεάθησαν παλι. Στην προσπάθεια μου να κυνηγησω το ένα το οποίο είχε ανέβει πάνω σε μια ψησταρια αυτό πήδηξε πάνω από το καγκελο , χτύπησε στην λαμαρίνα και έφυγε στο κενό. Το δεύτερο περπάτησε καθετα στην μετώπη του μπαλκονιου και πήγε στα κεραμίδια. Οι μόνες διοδοι προς το σπίτι ειναι οι σίτες οι οποίες ειναι κλειστές το βραδυ και το παράθυρο της κουζίνας το οποιο και αυτό ειναι κλειστό. Αυτό που εκανα το σάββατο ειναι να κολλησω με σιλικονη φυλλα λαμαρίνας με ύψος 45 εκατοστά στο κάτω μέρος της κάθε σιτας (ειναι συρομενες) για να αποτρεψω το φάγωμα της σιτας και την εισοδο μέσα στο σπίτι. Ευτυχως τωρα που θα δροσισει ο καιρός θα κλείνουμε τα παντζουρια . Με τον ιδιοκτήτη που μίλησα μου ειπε να ρίξω φαρμακο στα κεραμιδια ... αλλα το θέμα δεν ειναι αυτό. Πρώτον υπάρχει μια συνεχής ανασφάλεια μην μπουν μεσα ειδικα το βράδυ...και δεύτερον ανακάλυψα ότι στην σίτα του ενος υπνοδωματιου υπήρχε τρυπα από παλια καλυμμένη με ρεταλι από πανι σίτας. Συνεπώς παλαιό προβλημα το οποίο αποκρύφτηκε... Υπάρχει ο φόβος, υπάρχει ανασφάλεια , για μετακόμιση ουτε λογος πάλι..θα ειναι η 4η από το 2015 και δεν την παλευω...Και ειμαι και αθηνα αυτή την στιγμή . Δεν θελω να διεκδικησω κατι..απλά ψάχνω μια λύση... Αν καλυψω όλη την μετώπη σε εκείνο το σημείο υπάρχει περίπτωση να περπατήσουν ανάποδα? Η να ανέβουν σε τοιχο κάθετα και μετά να πηδηξουν στο μπαλκόνι? Γενικά δεν εχουμε κάτι στο μπαλκόνι που να τα προσελκυει, πέρα από το λάστιχο το οποίο κατά καιρούς στάζει λίγο μετά που πλένουμε. Η τα νερά πχ από την απλώστρα?
stelios18120 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχεις κάνει 4 μετακομίσεις από το 2015; δηλαδή σχεδόν 1 άνα χρόνο; πως αντέχεις; Και δουλεύεις Αθήνα και μένεις πύργο; αυτό πως το κάνεις; Όσο για τα ποντίκια ρίξε φάρμακο, αυτό που το τρώνε και σκάνε, η το πάνε στην φωλιά τους και δηλητηριαζονται όλα μαζί και μετά λίγο καιρό θα ησυχάσεις. Μην σου φαίνεται απίθανο τίποτα για τα ποντίκια, έχουν μεγάλη δύναμη σωματική και ειδικά στα δόντια. Μασάνε τα πάντα. Έχω δει άπειρες τρύπες σε σωληνώσεις και μαντεμια και σίδερα από τα δόντια τους. Κόβουν τα πάντα και πάνε όπου θέλουν. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από stelios18120
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Έχεις κάνει 4 μετακομίσεις από το 2015; δηλαδή σχεδόν 1 άνα χρόνο; πως αντέχεις; Και δουλεύεις Αθήνα και μένεις πύργο; αυτό πως το κάνεις; Όσο για τα ποντίκια ρίξε φάρμακο, αυτό που το τρώνε και σκάνε, η το πάνε στην φωλιά τους και δηλητηριαζονται όλα μαζί και μετά λίγο καιρό θα ησυχάσεις. Μην σου φαίνεται απίθανο τίποτα για τα ποντίκια, έχουν μεγάλη δύναμη σωματική και ειδικά στα δόντια. Μασάνε τα πάντα. Έχω δει άπειρες τρύπες σε σωληνώσεις και μαντεμια και σίδερα από τα δόντια τους. Κόβουν τα πάντα και πάνε όπου θέλουν. Την τελευταια εκανα μενοντας Αθηνα. Στις άλλες ημουν Πύργο, 5 λεπτά πριν, djcat είπε Γάτες! Pets are not allowed...
basilis_k6 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Pets are not allowed... you have pets already δεν υπάρχουν ειδικα συνεργεια για κάτι τέτοιο? 2
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους διπλανούς και γενικα με την γειτονια. Το εχω και αυτό στο νου μου γιατι πρεπει να είναι μιλιούνια εκεί κάτω.
Getta Robo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 2 hours ago, djcat said: Γάτες! Αν ειναι οντως ποντικια, κατι θα κανουν. Αν ειναι αρουραιοι, και μαλιστα ενηλικοι, τοτε τα πραγματα ειναι σοβαρα. Συνηθως οι γατες φοβουνται και δεν τους πλησιαζουν. 2 hours ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Pets are not allowed... Τι εννοεις με αυτο; Φαουλ του ιδιοκτητη που απεκρυψε προβλημα στο σπιτι παντως, και ζητα να το φτιαξει αμεσα. Να ξερεις επισης πως τα ποντικια χωρανε απο περασματα που δεν μπορεις να διανοηθεις, πχ αναμεσα σε τοιχο που εχει διασταλει απο τους σωληνες. Οποτε δυστυχως πρεπει να δεις εξονυχιστικα το σπιτι για τυγχων περασματα..
djcat Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Αν ειναι οντως ποντικια, κατι θα κανουν. Αν ειναι αρουραιοι, και μαλιστα ενηλικοι, τοτε τα πραγματα ειναι σοβαρα. Συνηθως οι γατες φοβουνται και δεν τους πλησιαζουν. Οι γάτες στο χώρο τους δεν αφήνουν ποντικό να πλησιάσει και οι ποντικοί οι ίδιοι αποφεύγουν το χώρο που υπάρχουν γάτες. Ναι, δε μπορείς να βάλεις γάτες να εξολοθρεύσουν τους ποντικούς. Δηλαδή αν πας μερικές γάτες σε ένα χώρο που δεν τον νιώσουν δικό τους, δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Αλλά στο χώρο τους δε σηκώνουν πολλά πολλά.
Getta Robo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 3 minutes ago, djcat said: Οι γάτες στο χώρο τους δεν αφήνουν ποντικό να πλησιάσει και οι ποντικοί οι ίδιοι αποφεύγουν το χώρο που υπάρχουν γάτες. Ναι, δε μπορείς να βάλεις γάτες να εξολοθρεύσουν τους ποντικούς. Δηλαδή αν πας μερικές γάτες σε ένα χώρο που δεν τον νιώσουν δικό τους, δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Αλλά στο χώρο τους δε σηκώνουν πολλά πολλά. Ναι, για ποντικια μπορουνε να κανουν πραγματα. Σε αρουραιους ομως τα πραγματα δυσκολευουν. Εχω δει αρκετες φορες γατες να αποφευγουν ενηλικους αρουραιους. Εχουνε βγει και διαφορες ερευνες επι αυτου που το επιβεβαιωνουν.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Ως επι το πλειστον αυτά που εχω δει ειναι μικρά ποντικια και λιγο πιο μεγάλα. Αρουραιους όχι, δεν εχω δει. Υπογράψαμε συμβόλαιο οτι δεν θα έχουμε κατοικίδιο μέσα. Τον σκυλο τον εχω εδώ στην Αθήνα ετσι και αλλιώς από περσι.
bill999r Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάρε δολωματικούς σταθμούς κ τοποθέτησε τους στα προβληματικά σημεία. Χρησιμοποίησε ποντιφαρμακο από αυτό που μεταφέρουν στη φωλιά. Πιστεύω πως σύντομα ο πληθυσμός θα μειωθεί δραματικά. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από bill999r
Getta Robo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 27 minutes ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Υπογράψαμε συμβόλαιο οτι δεν θα έχουμε κατοικίδιο μέσα. Τον σκυλο τον εχω εδώ στην Αθήνα ετσι και αλλιώς από περσι. Δεν εχει καμια απολυτως νομικη ισχυ αυτος ο ορος. Ανα πασα στιγμη μπορεις να εχεις σκυλο μεσα στο διαμερισμα. Αλλα οπως νομιζεις. Απο εκει και περα, τα ποντικια και οι αρουραιοι ζουνε σε κοινωνιες, δεν ειναι μεμωνομενα. Κοινως εχεις ποντικοοικογεια στο σπιτι σου. Πριν συνεχισεις για παγιδες κτλ, βεβαιωσου για αλλες τρυπες και σημεια οπου μπορουν να μπουν, κυριως γυρω απο σωληνες, αποχετευση, νιπτηρες κτλ. Στο εξοχικο μας ειχαν προσβαση απο τον τοιχο που ειναι η θερμανση, την κλεισαμε με σιλικονη και ησυχασαμε.
ELTASSOS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Η ναφθαλινη απωθει τα ποντικια...η μυρωδια της δηλαδη. Δεν τα σκοτωνει ομως απλα δεν θα πλησιαζουν.
sexymwro7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, Getta Robo είπε Δεν εχει καμια απολυτως νομικη ισχυ αυτος ο ορος. Ανα πασα στιγμη μπορεις να εχεις σκυλο μεσα στο διαμερισμα. Ρε φιλε και γω ειμαι φιλοζωος και θα ηθελα να χω ενα σκυλο στο σπιτι μου, αλλα αν εχεις υπογραψει με καποιον οτι ΔΕΝ θα φερεις στο σπιτι του για οποιονδηποτε δικο του λογο, πως λες φερε φερε? Τελειως παρτακιας? 1
djcat Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Ρε φιλε και γω ειμαι φιλοζωος και θα ηθελα να χω ενα σκυλο στο σπιτι μου, αλλα αν εχεις υπογραψει με καποιον οτι ΔΕΝ θα φερεις στο σπιτι του για οποιονδηποτε δικο του λογο, πως λες φερε φερε? Τελειως παρτακιας? Δεν ισχύει αυτό που λες. Υπάρχουν νόμοι. Βάσει του Ν. 4039/2012, ισχύει ότι: Eπιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους. β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος. γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας. δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος είναι πάνω από κάθε καταστατικό πολυκατοικίας. Έτσι, ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου απαγορεύσει τη «συγκατοίκηση» με το τετράποδό σου. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από djcat 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις