Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Todoras είπε

Ακριβώς όπως λέει ο giotis1982.

To MBR σου ειναι στον HDD. προφανώς και παραμένει εκει όταν κάνεις εγκατάσταση τα Linux στον m2. (default installation).

Όταν αφαιρείς εντελως τον HDD δημιουργείται καινουργιο MBR με την εγκατάση του οποιοδηποτε OS στον μοναδικό δίσκο (m2).

Αν βάλεις μετά και τον HDD με το πχ αρχικά εγκατεστημένο λειτουργικό τοτε έχεις 2 δισκους με MBR. Η μητρική σου από default βλέπει τον 2.5 και όχι τον m2.

Το optimum configuration για τετοια laptop είναι 2.5 SSD + M2 για δευτερέυον δίσκο...

Θα δοκιμάσω τη λύση που προτείνει, αλλά αυτό δεν το λες και "λύση για μέσο χρήστη". Σε κάθε περίπτωση δεν είναι πιο εύκολη από αυτή που εφαρμόζω. Στο κάτω κάτω θα άνοιγα έτσι κι αλλιώς το laptop για να αλλάξω δίσκο. Άρα το ποσοστό των Windows είναι αυτό που είναι γιατί θέλεις ολόκληρη ιστορία για να τα βγάλεις...

Δευτερεύον δίσκος ο m2 με 3500ΜΒ/sec read και 2500ΜΒ/sec write; Δε νομίζω...

13 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Λάθος , η Microsoft δε σου πουλάει το λειτουργικό. Σου παρέχει την άδεια να το χρησιμοποιήσεις. Από τη στιγμή που πλήρωσες ΦΠΑ για την εφορία δεν είσαι παράνομος. Είσαι όμως παράνομος για την χρήση που κάνεις από την εταιρεία. Και δεν υπάρχει Enterprise που να μπορείς να αγοράσεις από ράφι. Πρέπει να είναι με συμβόλαιο στο όνομά σου. 

Για το UEFI θα πρέπει να περάσεις πρώτα τα boot records. Συνήθως στο UEFI έχει ένα κουμπί που λέει Add boot option ή record. Όταν το πατήσεις θα σου βγάλει τους δίσκους που έχουν λειτουργικό. Διαλέγεις το νέο δίσκο και μετά απλά το μετακινείς θέση , πάνω κάτω ανάλογα ποιο θέλεις να ξεκινήσεις.

Δες αυτό το λινκ https://askubuntu.com/questions/244261/how-do-i-get-my-hp-laptop-to-boot-into-grub-from-my-new-efi-file

Ο τύπος το περιγράφει. Πρέπει να προστεθει το boot option \efi\ubuntu\grubx64.efi  

Προφανώς και είναι για Ubuntu αυτό αλλά καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις.

Δε με νοιάζει αυτό που γράφεις. Δεν ισχύει. Αν ίσχυε δε θα σου έδιναν παραστατικό και η MS θα τους είχε τρελάνει στις μηνύσεις.  Τεχνικά δεν είναι και σπασμένο έτσι κι αλλιώς: είναι volume license πχ για 1000 pc. Όσο δε χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 1000 pc, τότε δεν είναι σπασμένο. Είναι μέρος μια νόμιμα αγοράσμένης μαζικής άδειας (Volume license). Εχω παραστατικό αγοράς. Η εφορία είναι καλυμένη και η MS, αν είναι τελικά παράνομο, θα κυνηγήσει αυτόν που το πουλάει. Αλλά δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο. Αν ίσχυε δε θα το πουλούσαν και σίγουρα δε θα σου έδιναν και παραστατικό. Είναι σαν να το ομολογούν ότι κλέβουν και μάλιστα με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους...

Αυτό που γράφεις δεν είναι πιο εύκολο από αυτό που κάνω, αφού ανοίγω έτσι κι αλλιώς το laptop για να βάλω τον m2... Σου είπα: θέλω να βάλω m2 οπωσδήποτε και τον HDD με τα Windows θα τον κάνω για backup.

Αυτό που περιγράφει ο τύπος είναι η λύση ΕΦΟΣΟΝ bootάρεις σε linux, δεν είναι για απλό χρήστη και σε περίπτωση λάθους χάνεις τα πάντα, γιατί δε μπαίνει ΟΥΤΕ σε linux. Εκτός αυτού είναι και ημίμετρο γιατί το MBR μένει στον HDD. Δουλεύει, αλλά δε λύνει το πρόβλημα σωστά. Η λύση αυτή δεν είναι μόνο για ubuntu, είναι για κάθε έκδοση linux. 

Καμία από τις λύσεις αυτές δεν είναι για αρχάριο ή μέσο (και παραπάνω από μέσο εδώ που τα λέμε...) χρήστη... Και όλα αυτά απλά για να εγκαταστήσει κάποιο άλλο λειτουργικό εκτός από Windows...

Αυτό είπα και εξαρχής: το να απαλλαγείς από τα Windows είναι ολόκληρη ιστορία... Μετά μιλάμε και για ποσοστά...

Επεξ/σία από Jophiel
  • Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jophiel είπε

Θα δοκιμάσω τη λύση που προτείνει, αλλά αυτό δεν το λες και "λύση για μέσο χρήστη". Σε κάθε περίπτωση δεν είναι πιο εύκολη από αυτή που εφαρμόζω. Στο κάτω κάτω θα άνοιγα έτσι κι αλλιώς το laptop για να αλλάξω δίσκο. Άρα το ποσοστό των Windows είναι αυτό που είναι γιατί θέλεις ολόκληρη ιστορία για να τα βγάλεις...

Εδώ κάνεις λάθος. Δεν φταίει η microsoft. Ούτε έινα ολοκληρη ιστορία.

Έχει να κάνει με βασικές γνώσεις γύρω από το MBR και φυσικά με τις επιλογές του hardware και του bios. Και τα laptop σε αυτόν τομέα είναι λίαν επιικώς Limited.

Δοκίμασες να μπουτάρεις πχ με Live partition tool και να σβήσεις όλο τον hdd? και το MBR του?

Αν το έκανες και μετά πρόσθετες τον m2 και έκανες εγκατάσταση το Linux δεν θα έιχες πρόβλημα.

Εάν απλά άλλαζες έναν δίσκο (τον HDD με έναν άλλο SSD m2 η 2.5) και το laptop είχε μόνο έναν δίσκο επάνω δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Όλα θα σου έιχαν πάει τέλεια.

Αλλά αν θέλεις να έχεις 2 δίσκους και ειδικά σε laptop θα πρέπει να γνωρίζεις πρώτα to hardaware σου και τα limitations του και φυσικά το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και τον σωστό τρόπο για να το κάνεις.

uefi η όχι που είνα το master boot record σου? Λογικά είναι σε ένα δίσκο - σε αυτόν που είχε εγκατεστημένο το αρχικό λειτουργικό. Μπορείς πχ σε ένa pc να έχεις 5 δίσκους εγκατεστημένους και να αρχίζεις να βάζεις ένα λειτουργικό σε κάθε δίσκο χωριστά.

όλα μα όλα τα λειτουργικά θα έχουν το boot record στον δίσκο που έκανες εγκατάσταση το αρχικό λειτουργικό.

Εάν έχεις 5 boot records σε 5 δίσκους (έβαζες πχ 1 δίσκο στο Pc, έβαζες λειτουργικό και μετά τον έβγαζες και έβαζες τον επόμενο και ουτο καθεξης και στο τέλος τους συνέδεες και τους 5) τότε αναγκαστηκά θα πρέπει μέσω bios να διαλέξεις απο πιον δίσκο θα κάνεις boot.

Εσύ απλά ακολουθείς τον λάθος τρόπο.

Κομπογιανίτικα βρήκες τη σωστή λύση αλλά χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί σου πέτυχε.

Οπότε μην κατηγορείς την ms γι αυτό.

Και υπόψιν και τα windows 7, vista, xp, 8, 98 να έβαζες με τον τρόπο που το κάνεις πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχες. Δεν έχει να κάνει με το Linux και την ms.

Εδώ είμαστε ούτος η άλλος να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Και σίγουρα δεν είναι για τον μέσο χρήστη αυτά. Αλλά δεν γνωρίζω πολούς μέσους χρήστες που ασχολούνται με Linux.

Εεε και που και που να μαλώνουμε για το ποιος την έχει μακρύτερη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Todoras είπε

Εδώ κάνεις λάθος. Δεν φταίει η microsoft. Ούτε έινα ολοκληρη ιστορία.

Έχει να κάνει με βασικές γνώσεις γύρω από το MBR και φυσικά με τις επιλογές του hardware και του bios. Και τα laptop σε αυτόν τομέα είναι λίαν επιικώς Limited.

Δοκίμασες να μπουτάρεις πχ με Live partition tool και να σβήσεις όλο τον hdd? και το MBR του?

Αν το έκανες και μετά πρόσθετες τον m2 και έκανες εγκατάσταση το Linux δεν θα έιχες πρόβλημα.

Εάν απλά άλλαζες έναν δίσκο (τον HDD με έναν άλλο SSD m2 η 2.5) και το laptop είχε μόνο έναν δίσκο επάνω δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Όλα θα σου έιχαν πάει τέλεια.

Αλλά αν θέλεις να έχεις 2 δίσκους και ειδικά σε laptop θα πρέπει να γνωρίζεις πρώτα to hardaware σου και τα limitations του και φυσικά το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και τον σωστό τρόπο για να το κάνεις.

uefi η όχι που είνα το master boot record σου? Λογικά είναι σε ένα δίσκο - σε αυτόν που είχε εγκατεστημένο το αρχικό λειτουργικό. Μπορείς πχ σε ένa pc να έχεις 5 δίσκους εγκατεστημένους και να αρχίζεις να βάζεις ένα λειτουργικό σε κάθε δίσκο χωριστά.

όλα μα όλα τα λειτουργικά θα έχουν το boot record στον δίσκο που έκανες εγκατάσταση το αρχικό λειτουργικό.

Εάν έχεις 5 boot records σε 5 δίσκους (έβαζες πχ 1 δίσκο στο Pc, έβαζες λειτουργικό και μετά τον έβγαζες και έβαζες τον επόμενο και ουτο καθεξης και στο τέλος τους συνέδεες και τους 5) τότε αναγκαστηκά θα πρέπει μέσω bios να διαλέξεις απο πιον δίσκο θα κάνεις boot.

Εσύ απλά ακολουθείς τον λάθος τρόπο.

Κομπογιανίτικα βρήκες τη σωστή λύση αλλά χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί σου πέτυχε.

Οπότε μην κατηγορείς την ms γι αυτό.

Και υπόψιν και τα windows 7, vista, xp, 8, 98 να έβαζες με τον τρόπο που το κάνεις πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχες. Δεν έχει να κάνει με το Linux και την ms.

Εδώ είμαστε ούτος η άλλος να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Και σίγουρα δεν είναι για τον μέσο χρήστη αυτά. Αλλά δεν γνωρίζω πολούς μέσους χρήστες που ασχολούνται με Linux.

Εεε και που και που να μαλώνουμε για το ποιος την έχει μακρύτερη.

Δεν είπα ότι φταίει η MS για το MBR. Είπα ότι ισχύει και πρακτικά είναι αδύνατο για το μέσο χρήστη να αφαιρέσει το προεγκατεστημένο λειτουργικό, το οποίο (τυχαία πάντα) είναι 95% Windows 10 και μετά από αυτό κοιτάμε και τα ποσοστά των Windows και αναρωτιούνται μερικοί γιατί οι περισσότεροι χρήστες έχουν Windows...

Ξαναγράφω: ανέφερα το σενάριο που χρησιμοποιώ εγώ, δηλαδή βάζω τον μηχανικό για backup και εγκαθιστώ το λειτουργικό σε sata SSD ή Μ2.

Φυσικά και δε θα υπήρχε πρόβλημα αν έβαζα μόνο έναν SSD δίσκο.

Κατάλαβα γιατί μου πέτυχε και διάβασα για το MBR, γι αυτό και βρήκα τελικά τη λύση. Ήταν ενσυνείδητη.

Σου ξαναγράφω όμως: η αρχική μου υπόθεση ήταν ότι για να ξεφορτωθείς τα προεγκαταστημένα Windows είναι αδύνατο για ένα μέσο χρήστη. Το σενάριο που χρησιμοποιώ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ LAPTOP ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ SSD. Άρα δεν είναι κομπογιανίτικος, αλλά πρακτικός και πιο άμεσος, από το να μπαίνω και να ορίζω MBR ή να ορίζω στο UEFI το δίσκο εκκίνησης, από τη στιγμή που ΔΕΝ θέλω να έχω dual boot, αλλά μια και μόνο, καθαρή, έκδοση Linux. 

Το έγραψα ότι το ίδιο ισχύει και με Windows 10 enterprise που έχω αυτή τη στιγμή στο laptop που σου απαντάω. Αν και δε θα υποστηρίζονταν από έκδοση κατώτερη των Windows, 10 λόγω 8ης γενιάς Intel που έχει...

Εγώ δε μαλώνω με κανένα φίλε μου. Δεν είμαι οπάδός του Linux, απλά θεωρώ ότι έχει κι αυτό τις χρήσεις του... Επιπλέον τα ποσοστά των Windows είναι πλασματικά, αφού επιβάλλονται με τον τρόπο τους και μάλιστα στην πιο εμετική τους έκδοση (Windows 10 Home). Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη διάθεσή σου να βοηθήσεις.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Jophiel είπε

3500ΜΒ/sec read και 2500ΜΒ/sec write είναι τα specs του δίσκου ή πραγματική μέτρηση που έκανες με το δίσκο εγκατεστημένο στο laptop?

Αν είναι πάνω στο laptop με αυτά τα νούμερα τότε φυσικά Primary...

3 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Σου ξαναγράφω όμως: η αρχική μου υπόθεση ήταν ότι για να ξεφορτωθείς τα προεγκαταστημένα Windows είναι αδύνατο για ένα μέσο χρήστη.

Παρακαλώ..

Αν το είχες πάρει με προεγκατεστημενα Linux (λέμε τώρα καμια μαλακία να περνα η ώρα) και ήθελες να βάλεις windows, πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχες. Εκεί είναι η ουσία. Και θα συχτίριζες γιατι δεν βγαίνουν τα ρημάδια.... τα linux...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Todoras είπε

3500ΜΒ/sec read και 2500ΜΒ/sec write είναι τα specs του δίσκου ή πραγματική μέτρηση που έκανες με το δίσκο εγκατεστημένο στο laptop?

Αν είναι πάνω στο laptop με αυτά τα νούμερα τότε φυσικά Primary...

Εδώ είναι μερικά benchmarks:

https://hothardware.com/reviews/adata-xpg-sx8200-pro-review?page=5

επιβεβαιώνω ότι τα νούμερα είναι παρόμοια στο Crystal Disk Mark που τον δοκίμασα. Από τη στιγμή που πατάω το κουμπί μέχρι να μου ζητήσει login στα Windows 10 χρειάζεται περίπου 4 δεύτερα. O Patriot burst, σε άλλο laptop χρειάζεται περίπου 7-8 δεύτερα.

Στην τιμή του τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

https://www.skroutz.gr/s/16602097/Adata-XPG-SX8200-Pro-512GB.html?keyphrase=SSD+ADATA+XPG+SX8200+PRO+512GB+M.2+2280+PCIE+GEN3X4

19 λεπτά πριν, Todoras είπε

Παρακαλώ..

Αν το είχες πάρει με προεγκατεστημενα Linux (λέμε τώρα καμια μαλακία να περνα η ώρα) και ήθελες να βάλεις windows, πάλι το ίδιο πρόβλημα θα είχες. Εκεί είναι η ουσία. Και θα συχτίριζες γιατι δεν βγαίνουν τα ρημάδια.... τα linux...

Το έχω δοκιμάσει και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα Windows τα "εξαφάνισαν" και δούλεψαν κανονικά. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Τα Windows τα εξαφάνισαν από κάθε σημείο του δίσκου...

Εδώ σε dual boot και μετά από κάθε μεγάλο update των Windows δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να μπεις σε linux...

Εκτός αυτού τα Windows είναι προεγκατεστημένα στο 80% των laptops και μιλάμε για το πόσο υψηλά είναι τα ποσοστά τους στην αγορά...

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Το έχω δοκιμάσει και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα Windows τα "εξαφάνισαν" και δούλεψαν κανονικά. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Τα Windows τα εξαφάνισαν από κάθε σημείο του δίσκου...

Σωστά... γιατί και ο κανόνας άλλστε σε dual boot windows-linux είναι πρώτα εγκατάσταση τα windows και μετά το linux.

Τα windows εχουν την αγένεια να σβήνουν το boot record του linux. Ενώ το δεύτερο έχει γενικά την τάση να σέβεται....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Todoras είπε

Σωστά... γιατί και ο κανόνας άλλστε σε dual boot windows-linux είναι πρώτα εγκατάσταση τα windows και μετά το linux.

Τα windows εχουν την αγένεια να σβήνουν το boot record του linux. Ενώ το δεύτερο έχει γενικά την τάση να σέβεται....

Έτσι είναι και όχι γιατί το linux το κάνει από "ανωτερότητα" ή επέιδή είναι καλύτερο κτλ, αλλά γιατί δεν κερδίζουν από τη χρήση του αυτοι που το συντηρούν και πραγματικά δεν του νοιάζει να το επιβάλουν στους χρήστες. Η MS είναι εταιρεία και κερδίζει από τη χρήση του σε πολλαπλά επίπεδα. Τα Windows 10 είναι το βασικό προϊόν του σήμερα. Καλά κάνουν και το κατανοώ. Αλλά τα ποσοστά που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα του επιθετικού marketing που χρησιμοποιούν. Ασχέτως αν το προϊόν τους είναι καλό (που είναι δηλαδή, τουλάχιστον τα enterprise που χρησιμοποιώ). 

Δεν κάνω VS εδώ. Την αλήθεια προσπαθώ να προσδιορίσω.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.

@Jophiel Καμία τέτοια δουλειά δεν είναι για τον μέσο χρήστη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είσαι power user, δεν είσαι κάνας κοινός θνητός. Εκτός αν νομίζεις ότι ο καθένας παίρνει ένα κατσαβίδι και αρχίζει να αλλάζει κάρτες , δίσκους ,μνήμες κτλ.

Και άλλη μια φορά , δεν έχει καμία σχέση το λειτουργικό. Αν δε ξέρεις πως κάνει boot τότε δε μπορείς να το ρυθμίσεις. Το ίδιο θα συνέβαινε αν είχες Ubuntu και ήθελες να βάλεις ένα M2 με μια άλλη διανομή.  Και στην τελική αφού δε θέλεις τα Windows τι σε κρατάει από το να διαγράψεις τα Partition ΧΩΡΙΣ να βγάλεις κανέναν δίσκο , κατά την εγκατάσταση του Linux. Τώρα θα μου πεις η γνώση του τί είναι ένα Partition δεν είναι για το μέσο χρήστη, σωστό και αυτό.

Πίσω στο θέμα μας για τα License. Όπως σου είπα η Microsoft σου πουλάει μια άδεια χρήσης. Η άδεια χρήσης αναφέρει ρητά με ποιους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν. Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να αγοράσεις Enterprise χωρίς συμβόλαιο Volume License από εγκεκριμένο μεταπωλητή της Microsoft. Τα κλειδιά που βλέπεις σε αυτά τα Site είναι κλειδιά που κλάπηκαν από κάποια εταιρεία που τα αγόρασε ή άδειες MSDN. Οι εταιρείες που τα πουλάνε έχουν έδρα σε Καμπότζη, Νιγηρία κτλ. Είναι το ίδιο πράγμα με το να πλήρωνες για να κατεβάσεις μια ταινία. Δεν ενδιαφέρει τους παραγωγούς γιατί πολύ απλά δεν πληρώθηκαν αυτοί και σίγουρα δε σου έδωσαν την νόμιμη άδεια να την δεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, giotis1982 είπε

@Jophiel Καμία τέτοια δουλειά δεν είναι για τον μέσο χρήστη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είσαι power user, δεν είσαι κάνας κοινός θνητός. Εκτός αν νομίζεις ότι ο καθένας παίρνει ένα κατσαβίδι και αρχίζει να αλλάζει κάρτες , δίσκους ,μνήμες κτλ.

Και άλλη μια φορά , δεν έχει καμία σχέση το λειτουργικό. Αν δε ξέρεις πως κάνει boot τότε δε μπορείς να το ρυθμίσεις. Το ίδιο θα συνέβαινε αν είχες Ubuntu και ήθελες να βάλεις ένα M2 με μια άλλη διανομή.  Και στην τελική αφού δε θέλεις τα Windows τι σε κρατάει από το να διαγράψεις τα Partition ΧΩΡΙΣ να βγάλεις κανέναν δίσκο , κατά την εγκατάσταση του Linux. Τώρα θα μου πεις η γνώση του τί είναι ένα Partition δεν είναι για το μέσο χρήστη, σωστό και αυτό.

Πίσω στο θέμα μας για τα License. Όπως σου είπα η Microsoft σου πουλάει μια άδεια χρήσης. Η άδεια χρήσης αναφέρει ρητά με ποιους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν. Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να αγοράσεις Enterprise χωρίς συμβόλαιο Volume License από εγκεκριμένο μεταπωλητή της Microsoft. Τα κλειδιά που βλέπεις σε αυτά τα Site είναι κλειδιά που κλάπηκαν από κάποια εταιρεία που τα αγόρασε ή άδειες MSDN. Οι εταιρείες που τα πουλάνε έχουν έδρα σε Καμπότζη, Νιγηρία κτλ. Είναι το ίδιο πράγμα με το να πλήρωνες για να κατεβάσεις μια ταινία. Δεν ενδιαφέρει τους παραγωγούς γιατί πολύ απλά δεν πληρώθηκαν αυτοί και σίγουρα δε σου έδωσαν την νόμιμη άδεια να την δεις.

Πολλές εκδόσεις Acer και κάποιες Lenovo έχουν μικρές καταπακτές για να αλλάζει ο χρήστης δίσκο ή και RAM. Δεν πρέπει να είσαι power user για κάτι τέτοιο. H HP είναι από τις χειρότερες στον τομέα αυτό βέβαια...

Έχει σχέση το λειτουργικό στο ότι είναι δυσκολο να το βγάλεις. Έγραψα ότι το ίδιο μου συνέβει και στο laptop που έχω, όταν προσπάθησα να βγάλω τα Windows 10 home και να βάλω Enterprise. Όσες φορές έχω δοκιμάσει να βγάλω το Linux και να βάλω W10 δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εκτός αυτού το να δημιουργείς partition ή και να τα σβήνεις δεν είναι για τον μέσο χρήστη και δε χρειάζεται να το κάνεις όταν έχεις 1 δίσκο συστήματος και θέλεις να βάλεις 1 λειτουργικό.

Στο license δεν αναφέρει πουθενά ρητά ότι δε μπορείς να πουλήσεις άδειες. Αν δεις κάποιες εταιρείες πχ:

https://www.softwareonlinedeal.com/microsoft-windows-10-enterprise-full-version.html   είναι από Hong Kong

https://mysoftwarekeys.com/product/windows-10-enterprise-key-buy    είναι ΕΠΙΣΗΜΟΣ MICROSOFT SOFTWARE RESELLER, δες εδώ 

https://mysoftwarekeys.com/about-us το γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας ΚΑΙ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΣ ΗΠΑ.

Αυτό που γράφεις ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ. 

Δηλαδή τα Windows 10 enterprise πραγματι δεν πωλούνται λιανικά από τη MS, αλλά μπορείς να αγοράσεις μαζική άδεια και να την πουλήσεις μία προς μια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΚΕΥ. Είσαι νόμιμος εφόσον δεν εγκαταστήσεις το key σε περισσότερα PCs από αυτά που γράφει η μαζική άδεια που έχεις αγοράσει. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Μπορώ να σου βρω και ένα σωρό άλλες εταιρείες, οι οποίες νόμιμα το κάνουν. Αν ήταν παράνομες η MS θα τις είχε ταράξει στις μηνύσεις. Ειδικά όσες εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Jophiel Χαχαχχαχ θεός είσαι μεγάλο τρολ.  Κρίμα που σου απάντησα.  

Αν έχεις κότσια όμως πάρε ένα τηλέφωνο στη Microsoft Hellas να τους ρωτήσεις ποιο είναι το καλύτερο site από τους "reseller " να αγοράσεις enterprise. 

Για την Acer,hp,  Lenovo τέλος πάντων δεν ενδιαφέρει τη Microsoft αν θα βγάλουν καταπακτή,  κουμπί,  τρύπες ή ότι άλλο θέλουν.  

Συνεχίζω να επιμένω πως είσαι ημιμαθείς και το παίζεις ξερολας.  Μην παίρνεις άλλους στο λαιμό σου όμως,  κρίμα είναι.  Over and out. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@Jophiel Χαχαχχαχ θεός είσαι μεγάλο τρολ.  Κρίμα που σου απάντησα.  

Αν έχεις κότσια όμως πάρε ένα τηλέφωνο στη Microsoft Hellas να τους ρωτήσεις ποιο είναι το καλύτερο site από τους "reseller " να αγοράσεις enterprise. 

Για την Acer,hp,  Lenovo τέλος πάντων δεν ενδιαφέρει τη Microsoft αν θα βγάλουν καταπακτή,  κουμπί,  τρύπες ή ότι άλλο θέλουν.  

Συνεχίζω να επιμένω πως είσαι ημιμαθείς και το παίζεις ξερολας.  Μην παίρνεις άλλουςστο λαιμό σου όμως,  κρίμα είναι.  Over and out. 

Ποιος είναι τρολ:::!!!!! 🤣

Σου δείχνω site, που είναι επίσημος reseller της MS, εδρεύει στις ΗΠΑ και σου δίνει και παραστατικό αγοράς και συνεχίζεις; Απορώ που έχεις το θράσος για κάτι τέτοιο.

Η MS, επίσημα, τον υποστηρίζει:

https://mysoftwarekeys.com/about-us

QUALIFICATIONS

Mysoftwarekeys is an authorized Office and Windows re-seller entity. We are authorized to resell the products found our site. As an authorized re-seller, we periodically receive training and updates to ensure our staff is up to date and ready to assist our customers in every way.

Microsoft-Partner-Logo_1

Mysoftwarekeys is Microsoft Partner, Microsoft AEP – Authorized Education Partner & CSP Reseller, We specialize in hard to procure or discontinued business software. All items we carry are backed by our 100% satisfaction guarantee. Talk to us or review our product list and see how we can provide a reliable software solution to improve the efficiency and profitability of your business!

Έχεις μεγάλο θράσος φίλε μου....

Εσύ είσαι ξερόλας, όπως φαίνεται και παραπάνω. Μου προτείνεις ημίμετρα λύσεων (όπως να αφήσω τον HDD με MBR των Windows 10) μου λες ότι είναι παράνομο το site ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗ και με λες και "ξερόλα"... Καταρχήν από τους 2 μας εσύ αναφερες ότι τα γνωρίζεις αυτά και εγώ έγραψα ότι είμαι ένας χρήστης PC, που πιανει το χέρι μου και τα μαστορεύω. Δεν είμαι ούτε guru των υπολογιστών, ούτε τεχνικός. Το εξηγήθηκα. Με προσέβαλες και δε με πείραξε, αφού σου ζήτησα τη δική σου άποψη πάνω στο θέμα παρόλα αυτά. Άρα είσαι και αγενής...

Σιγά μη χρειάζομαι και άδεια τεχνικού Η/Υ και 10 χρόνια προϋπηρεσίας για να ανοίξω ένα laptop. Ειδικά αυτους που έχουν καπάκια και χρειάζεται να ξεβιδώσεις, κυριολεκτικά, 1 βίδα και έχεις άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό του laptop. Δες πχ αυτόν για να μάθεις και για τα καπάκια:

Acer Nitro 5

Είναι Acer Nitro 5 περσινό μοντέλο. Τυχαία τον διάλεξα. Έχουν βγει αρκετά τέτοια μοντέλα. 

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Jophiel Πάρε τη λίστα,  ελπίζω να ξέρεις τι είναι ο Google.  Το κείμενο που έγραψες έχει συντακτικά λάθη και είναι γραμμένο από κάποιο παιδάκι.  Όπως και τα λογότυπα είναι από άλλο site. 

https://www.google.com/search?q=authorized+microsoft+licensing+distributors&sa=X&ved=2ahUKEwicv8SBj7nkAhWQDewKHW1kAcQQ1QIwE3oEC

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Πάρε τη λίστα,  ελπίζω να ξέρειςτι είναι ο Google.  Το κείμενο που έγραψες έχει συντακτικά λάθη και είναι γραμμένο από κάποιο παιδάκι.  Όπως και τα λογότυπα είναι από άλλο site. 

https://www.google.com/search?q=authorized+microsoft+licensing+distributors&sa=X&ved=2ahUKEwicv8SBj7nkAhWQDewKHW1kAcQQ1QIwE3oEC

Ξαναγράφω:

Είναι επίσημος reseller και εδρεύει στις ΗΠΑ. Αφού ξέρεις να χρησιμοποιεις το Google πάτα και βρες άλλα 100. Το ότι δε θέλεις να πιστέψεις τα ντοκουμέντα δεν είναι δικό μου πρόβλημα,. Είσαι σε φάση άρνησης και δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτο.

Δώσε παραπομπή, από το site της MS, που να αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η τμηματική μεταπώληση από κάθε είδους μεταπωλητη των Windows 10. Γιατί το να μου παραθέτεις ένα google search δε λέει τίποτα.

Εγώ σου παράθεσα τα στοιχεία μου από το site του μεταπωλητή. Αν μου παραθέσεις, από το site της MS, κάτι που να στοιχειωθετεί πέρα από κάθε αμφιβολία τα γραφόμενά σου, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Jophiel Εδώ είναι η λίστα της Microsoft για τους μεταπωλητές License στη Νέα Υόρκη. Εκεί που εδρεύει ο Ταϊλανδός φίλος σου που σου πούλησε φίδια. Είναι σχεδόν 10 εταιρείες, καμία δεν είναι ο φιλαρακος σου.

https://www.microsoft.com/en-us/solution-providers/search

@Jophiel

Και αν θέλεις αποδείξεις, πάρε να έχεις:

http://download.microsoft.com/download/3/D/4/3D42BDC2-6725-4B29-B75A-A5B04179958B/OS_License_Requirements_VL_Brief.pdf

Volume 
Licensing 
Upgrade 
Licenses and 
Microsoft 
Software 
Assurance
The Volume Licensing Upgrade 
license for the Windows desktop PC 
operating system is “tied” to the 
device on which the software is first 
installed. Accordingly, customers 
may not transfer the Volume 
Licensing operating system license 
without that device. Other 
restrictions apply to the transfer of 
Volume Licensing licenses to third 
parties. Customers should refer to 
their agreements for details. 
The assignment of Licenses for the 
desktop operating system (excluding 
Windows VDA) is permanent, with 
the following exception as provided 
through Software Assurance (SA):
You may reassign SA coverage from the 
original device to a replacement device, but 
not on a short-term basis (i.e., not within 90 
days of the last assignment), as long as (1) 
you have licensed and installed on the 
replacement device the latest version of a 
Qualifying Operating System and you 
reassign the underlying Windows Enterprise

Το καταλαβαίνεις τώρα; Οι enterprise άδειες είναι ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΈΣ σε εταιρείες.  ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΏΤΕΣ.  ΤΟ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΓΡΆΦΕΙ ΕΠΆΝΩ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΟΥ.

Αν δε μπορείς να το καταλάβεις, καλύτερα να απευθυνθείς στην Microsoft Hellas.  Θα σε καταρτίσουν σχετικά με την αδειοδότηση....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@Jophiel Εδώ είναι η λίστα της Microsoft για τους μεταπωλητές License στη Νέα Υόρκη. Εκεί που εδρεύει ο Ταϊλανδός φίλος σου που σου πούλησε φίδια. Είναι σχεδόν 10 εταιρείες, καμία δεν είναι ο φιλαρακος σου.

Αυτοί που γράφεις είναι οι κεντρικοί μεταπωλητές. Είναι σαν να μου γράφεις ότι στην Ελλάδα μονο η Infoquest πουλάει Xiaomi επίσημα και ο Κωτσόβολος είναι απατεώνας. Τα έχεις μπλέξει λιγάκι...

22 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@Jophiel

Και αν θέλεις αποδείξεις, πάρε να έχεις:

http://download.microsoft.com/download/3/D/4/3D42BDC2-6725-4B29-B75A-A5B04179958B/OS_License_Requirements_VL_Brief.pdf

Volume 
Licensing 
Upgrade 
Licenses and 
Microsoft 
Software 
Assurance
The Volume Licensing Upgrade 
license for the Windows desktop PC 
operating system is “tied” to the 
device on which the software is first 
installed. Accordingly, customers 
may not transfer the Volume 
Licensing operating system license 
without that device. Other 
restrictions apply to the transfer of 
Volume Licensing licenses to third 
parties. Customers should refer to 
their agreements for details. 
The assignment of Licenses for the 
desktop operating system (excluding 
Windows VDA) is permanent, with 
the following exception as provided 
through Software Assurance (SA):
You may reassign SA coverage from the 
original device to a replacement device, but 
not on a short-term basis (i.e., not within 90 
days of the last assignment), as long as (1) 
you have licensed and installed on the 
replacement device the latest version of a 
Qualifying Operating System and you 
reassign the underlying Windows Enterprise

Το καταλαβαίνεις τώρα; Οι enterprise άδειες είναι ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΈΣ σε εταιρείες.  ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΏΤΕΣ.  ΤΟ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΓΡΆΦΕΙ ΕΠΆΝΩ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΟΥ.

Αν δε μπορείς να το καταλάβεις, καλύτερα να απευθυνθείς στην Microsoft Hellas.  Θα σε καταρτίσουν σχετικά με την αδειοδότηση....

Η MS δεν πουλάει σε ιδιώτες τα Windows 10 enterprise. Ευχαριστούμε για το αυτονόητο. Που γράφει ότι απαγορεύεται η μεταπώλησή τους από τις εταιρείες σε ιδιώτες; Κάνε μια παραπομπή του κειμένου που το αναφέρει ρητά και όχι ένα κατεβατό άσχετα.

Επεξ/σία από Jophiel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...