Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακόμα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, κρατιέται ακόμη γερά!😂

Τα Windows 7 ήταν ότι καλύτερο βγήκε εκείνη την εποχή (το ξεκίνημά του) σε σχέση με τo ξεκίνημά Windows 10 που τώρα το έχουν στρώσει

• Like 3
Δημοσ.

Σαν τα w10 δεν έχει . Δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα ως τώρα  .. δεν μπορώ να πω το ίδιο για τα 8.1 που ήταν κάτι σαν Beta

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στα θέματα των smartphone σφάζονται πάντα από κάτω για το πια εταιρία δίνει πιο συχνά update, πόσο γρήγορα δίνει και όλοι θέλουν κάθε μήνα ο γουγλης να του περνάει το νεο update (και σύγχρονος να του έχει περασμένες με το στανιό ολες τις εφαρμογές του) και στα θέματα των windows κράζουνε την Microsoft με κάθε νέα έκδοση windows ή update που πάει να δώσει.. Τι τρέλα είναι αυτή;

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, plotolp είπε

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στα θέματα των smartphone σφάζονται πάντα από κάτω για το πια εταιρία δίνει πιο συχνά update, πόσο γρήγορα δίνει και όλοι θέλουν κάθε μήνα ο γουγλης να του περνάει το νεο update (και σύγχρονος να του έχει περασμένες με το στανιό ολες τις εφαρμογές του) και στα θέματα των windows κράζουνε την Microsoft με κάθε νέα έκδοση windows ή update που πάει να δώσει.. Τι τρέλα είναι αυτή;

Άστα.... Το δίνει επί πληρωμή, σου λένε βλακα γιατί πληρώνεις, υπάρχει το Linux. Στο δίνει δωρεάν σου λένε αθέμιτος ανταγωνισμός στ Linux...  Δεν βγάζεις άκρη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, coffeex είπε

Εδώ όμως δεν θα το βγάλεις

excuse-me-do-you-have-a-moment-to-talk-a

Αθέμιτες πρακτικές 😛

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kingjulien11_ είπε

Σου ξαναλέω σκέφτεσαι τεχνικά και με τα δικά σου δεδομένα. Ο απλός χρήστης (βλέπε παιδιά, γονείς 40+, νέοι που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία) εφόσον κάνουν την δουλειά τους δεν θα τους νοιάξει να αλλάξουν. Έτσι τους τον έδωσαν τον υπολογιστή, έτσι τον θέλουν. Εγώ είμαι χρήστης mac γιατί με βολεύουν, αλλά αναγνωρίζω ότι για τον περισσότερο κόσμο τα windows που έχει το λάπτοπ τους είναι τέλεια. Όσο που λες για ram, drivers, κλπ. δεν ξέρουν καν τι είναι.

Δεν διαφωνώ. Το έχω γράψει άλλωστε: ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως τον βολεύει. Απλά δεν είναι αλήθεια ότι τα Windows είναι πιο φιλικά από τo Linux. Το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Δεν διαφωνώ. Το έχω γράψει άλλωστε: ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως τον βολεύει. Απλά δεν είναι αλήθεια ότι τα Windows είναι πιο φιλικά από τo Linux. Το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Εννοείτε ότι το καθένα έχει και τα καλά του και τα κακά του. Απλά εγώ διαφωνώ ότι είναι πιο φιλικό το Linux. Και σε ένα netbook έχω βάλει Linux γιατί με windows απλά σερνόταν. Και σκέφτομαι να το κάνω και Android. Δεν είναι τυχαίο που στην πλειοψηφία των iot έχουν Linux και επίσης η πλειοψηφία των server. Ακόμη και στο azure. Το Linux είναι πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο. Ακόμη και τα benchmark σε multithreading είναι πιο γρήγορα λόγω της καλύτερης υλοποίησης του multithreading από τα windows.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εννοείτε ότι το καθένα έχει και τα καλά του και τα κακά του. Απλά εγώ διαφωνώ ότι είναι πιο φιλικό το Linux. Και σε ένα netbook έχω βάλει Linux γιατί με windows απλά σερνόταν. Και σκέφτομαι να το κάνω και Android. Δεν είναι τυχαίο που στην πλειοψηφία των iot έχουν Linux και επίσης η πλειοψηφία των server. Ακόμη και στο azure. Το Linux είναι πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο. Ακόμη και τα benchmark σε multithreading είναι πιο γρήγορα λόγω της καλύτερης υλοποίησης του multithreading από τα windows.

ΟΚ. Για τη φιλικότητα ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι λίγο πιο φιλικό το Linux, αλλά θέλει κάποιο χρόνο εκμάθησης, όπως και κάθετι καινούριο. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Μειονέκτημά των Linux είναι ότι επειδή συντηρούνται από μικρές εταιρείες ή χρήστες έχουν ατέλειες στη λεπτομέρια και εκεί τα Windows είναι καλύτερα. Η βασική διαφορά είναι ότι το Linux είναι ένα λειτουργικό για servers που προσαρμόστηκε για απλούς χρήστες. Τα Windows είναι ένα λειτουργικό για οικιακούς χρήστες που προσαρμόστηκε για servers.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Βγάζει error το setup των windows; Τι error βγάζει; Εγώ 2 laptop που έχω, το κάνει κανονικά.

Έχω την εντύυπωση ότι το Linux θέλει UEFI BIOS για να γίνει εγκατάσταση. Αν το laptop είναι από το εργαστάσιο σεταρισμένο σε UEFI (που θα είναι) τότε Lunix ή Linux και Windows dual OK. Αν το Laptop είναι σε Legacy (και η εγατάσταση windows σε lecagy mode) τότε ...bad luck

19 ώρες πριν, Jophiel είπε

Ξαναγράφω λοιπόν:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΒΗΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣ τα  WIndows 10, να βάλω SSD και να bootάρει σε Linux και να βάλω τον HDD για backup, σαν δεύτερο. Όχι να κάνω dual boot. Ακριβώς αυτό που γράφω. Τίποτε άλλο. Δοκίμασέ το και πες μου... Κράτα backup πρώτα για να μη με βρίζεις αργότερα...😉

Δες στο BIOS εάν είναι Legacy+UEFI ή UEFI. Εάν είναι το πρώτο, άλλαξέ το σε UEFI και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση Linux. Ίσως έτσι να δουλέψει.

20 ώρες πριν, leonproniknidis είπε

Αυτή η μανία σου με το λίνουξ. Χαλάρωσε. Δεν παίζει παιχνίδια οπότε είναι πανάχρηστο. Γιατί επιμένεις τόσο πολύ απορώ. Εσύ και καμιά 100στή χάκερς στο κόσμο. Τι είσαστε εσείς ωρέ... πω πω πω...

12 ευρώ έχουν εντωμεταξύ τα windows για ιδιώτες.. οι εκδόσεις αυτές που έχουν τα λάπτοπ έχουν κάτω από 5 ... πως κάνεις έτσι πια...

Το ποσοστό χρηστών PC νομίζεις ότι είναι gamers? Κρίνοντας από τις απαιτήσεις των σύγχρονων games σε hardware (που σημαίνει πανάκριβα PCs) και το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται από εκατομμύρια εργαζόμενους στη τεχνολογία (δηλαδή που δεν παίζουν games αλλά δουλεύουν) θα έλεγα ότι το linux είναι "πανάχρηστο" για το 5% των χρηστών (παρόλου που το ποσοστό αυτό μπορεί να αφορά το 35% των εσόδων για τις εταιρίες που πουλάνε hardware). Δηλαδή ένα περιθωριακό ποστοστό που μπορεί να έχει cult χαρακτηριστικά, αλλά δεν αφορά το υπόλοιπο 95% που μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται στο Linux.
Ακόμη κι αν όλοι οι gamers πήγαιναν σε linux δεν θα ίδρωνε το αυτάκι της Microsoft.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, cp5120 είπε

Δες στο BIOS εάν είναι Legacy+UEFI ή UEFI. Εάν είναι το πρώτο, άλλαξέ το σε UEFI και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση Linux. Ίσως έτσι να δουλέψει.

Είναι UEFI σκέτο. Δε δουλεύει. Αν το βάλεις legacy δουλεύει, αλλά δεν υποστηρίζεται το secure boot. Αν κάνεις αυτό που γράφω, τότε δουλεύουν όλα άψογα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Jophiel Είσαι άσχετος δυστυχώς και όχι , δεν πιάνουν τα χέρια σου. Ίσως για να αλλάξεις καμιά βρύση. Μέχρι εκεί. 

1) Δεν υπάρχει Enterprise Version των Windows που μπορείς να αγοράσεις έξω από το Volume Licensing. Που πρακτικά σημαίνει σε έπιασαν κότσο για σπασμένο κλειδί στα 100 ευρώ.

2)Το UEFI πρέπει να το ρυθμίσεις για να κάνεις boot. To ίδιο θα σου συμβεί αν πάρεις Laptop με Windows και UEFI και παλέψεις να αλλάξεις το δίσκο. Έχω κλάψει από τα γέλια με τα μαστόρια να καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που το πήραν.

3)Καμία σχέση ο Windows Server με ποσοστό ~30% σε σχέση με το Pathetic ποσοστό του Desktop στο Linux.

4).Αν σε όλα αυτά που γράφεις αλλάξεις το Linux με το Windows Phone και το Android με τα Windows απλά σα λέξεις θα δεις τι έγινε στο mobile κομμάτι που απλά το Windows εξαφανίστηκε. 

Τέλος , μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο θα ανέβει δραματικά το Windows 10 γιατί τελειώνει η υποστήριξη. Τόσο απλά.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, plotolp είπε

Γιατί στο desktop ο κόσμος βγάζει πραγματική δουλειά και η κάθε περίεργη και ανούσια αλλαγή που κάνει η MS γιατί είναι "μοντέρνα" επηρεάζει την συνήθεια και την απόδοση του χρήστη, και το χειρότερο είναι πως αρκετές φορές οι ενημερώσεις τους κάνουν ζημιά.

Πρόσφατο παράδειγμα η ενημέρωση ΚΒ4512941 η οποία τερματίζει 1 πυρήνα (ανεξαρτήτως επεξεργαστή) μέσο της Cortana (SearchUI.exe)

Στα κινητά... έχεις αρκετή ιπποδύναμη πλέον που παίζει μέχρι και παιχνίδια του PS2 (ή ακόμα και 3 θα μπορούσε) αλλά το 90% της χρήσης είναι να πάρεις κανά τηλέφωνο ή να δεις κανά μήνυμα στο FB/Viber/Instagram, αυτό. Δεν σε νοιάζει άμα είσαι σε Android 8 ή 9 ή 10, το UI της εφαρμογής της οποίας δουλεύεις παραμένει το ίδιο γιατί δεν αλλάζει με την έκδοση του Android αλλά ούτε έχει αλλάξει το Android ριζικά τα τελευταία χρόνια

Μιλάμε πάντα για τον μέσο χρήστη που δεν θα πατήσει καν στα Settings. Τα κινητά δεν είναι για κάτι σοβαρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...