Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, eyw said:

Να υπενθυμίσω ότι μέσα στο 2020 θα σκοτώσει και τα 7

Για την ακρίβεια αρχές Ιανουαρίου τελείωνει το Extended Support τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Και; Προφανώς για αυτό έρχονται με 10, για να πουλιούνται...

Αυτή η μανία σου με το λίνουξ. Χαλάρωσε. Δεν παίζει παιχνίδια οπότε είναι πανάχρηστο. Γιατί επιμένεις τόσο πολύ απορώ. Εσύ και καμιά 100στή χάκερς στο κόσμο. Τι είσαστε εσείς ωρέ... πω πω πω...

12 ευρώ έχουν εντωμεταξύ τα windows για ιδιώτες.. οι εκδόσεις αυτές που έχουν τα λάπτοπ έχουν κάτω από 5 ... πως κάνεις έτσι πια...

Επεξ/σία από leonproniknidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε

Μια σημείωση, ο απλός χρήστης θέλει να αγοράσει ένα λάπτοπ και να περάσει τις φωτογραφίες του και το facebook. Αυτά όλα είναι για ένα α επίπεδο χρήστη. Ας μην παρασυρόμαστε από την φύση του forum. Ο μέσος καταναλωτής θέλει την ασφάλεια μιας γνωστής εταιρείας (microsoft σε αυτή την περίπτωση) και απλά να κάνει την δουλειά του, δεν θα κάτσει να πειράζει δίσκους και λειτουργικό.

ΑΝ θέλει να αλλάξει λειτουργικό τί κάνει;

Αν δε θέλεις να παίξεις παιχνίδια (αν και στο steam υπάρχουν περίπου 10.000 παιχνίδια που τρέχουν σε Linux...) ή να χρησιμοποιήσεις κάποιες ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εφαρμογές, που βγαίνουν μόνο σε Windows, τότε δε βρίσκω κανένα λόγο να προτείνω σε κάποιον τα Windows.

Τα Linux είναι πολύ απλά στη χρήση και πολύ φιλικά για τον αρχάριο χρήστη. Δεν λέω ότι είναι καλύτερα ή χειρότερα από Windows. Δεν θέλω να το κάνω Vs.

Έχουν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους απέναντι στα Windows.

Για έναν χρήστη που θέλει internet/mail/μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δουλειά γραφείου, πολυμέσα, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, τότε τα Linux είναι μια πολύ καλή επιλογή. Να θυμίσω ότι, πρακτικά, δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό, έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις σε RAM και cpu από τα Windows 10, δεν έχουν telemetry (εκτός 1-2 εξαιρέσεων) και πραγματικά ανήκουν στον χρήστη και όχι σε κάποια εταιρεία. Τέλος, η εγκατάστασή του κρατάει 10 λεπτά, το πολύ, σε σύγχρονο PC και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις drivers στο 90% των συσκευών. Είναι ενσωματωμένοι και οι περισσότερες εκδόσεις τους ενσωματώνουν και όλες τις εφαρμογές γραφείου. Δηλαδή σε 10 λεπτά έχεις έτοιμο PC για δουλειά.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Το μεγαλύτερο ποσοστό Laptops και desktops που πουλιέται δεν πάει για games, βάζουν linux;

Όχι δεν πάνε γιατί δεν είναι μόνο τα games. είναι κι ένας σκασμός προγράμματα που (μιλάω για μένα) έχω πληρώσει τόσα χρόνια και δουλεύουν μόνο σε Windows.

Για αυτό και κάνω dual boot γιατί αν και μου αρέσουν και τα Windows και το Ubuntu δεν μπορώ να μείνω μόνο με Ubuntu.

Δεν είναι μόνο τα games, ας δούμε τα της ψυχαγωγίας στη χώρα μας.

Για να έχω το Cosmote GO μου στο laptop μου θέλω Windows δεν δουλεύει σε linux.

Για να έχω το Nova GO μου στο laptop μου θέλω Windows δεν δουλεύει σε linux

Για να δω 4K στο Netflix μου θέλω Windows λόγω Edge δεν δουλεύει σε linux

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Είναι απλό: αγοράζω laptop και θέλω να αντικαταστήσω το HDD με SSD και να βάλω linux. Μόνο linux, με τον HDD για backup.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος που έχω βρει είναι ο εξής:
1) αφαιρείς τον HDD

2)  τοποθετείς τον SSD μόνο του

3) εγκαθιστάς τα Linux

4) βαζεις τον HDD σαν εξωτερικό και του κάνεις format, σβήνοντας παράλληλα και τα partition των windows 

5) τοποθετείς τον HDD στο laptop

Απλά και κατανοητά. Ότι πρέπει για τον απλό χρήστη... Αν κάνεις οτιδήποτε άλλο απλά προσπαθεί με το ζόρι να bootάρει τα Windows και βγάζει σφάλμα ότι δεν υπάρχουν.

Μέχρι τώρα το έχω ζήσει σε 3 διαφορετικούς laptops (διαφορετικά μοντέλα). Με φίλο τεχνικό που μίλησα μου είπε ακριβώς την λύση που σκέφτηκα...

Ωραία επιλογή...

Αν τρέξεις την εγκατάσταση των windows από USB θα σβήσεις όλα τα partition χωρίς να κάνεις αυτό που είπες.

12 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε

Αυτή η μανία σου με το λίνουξ. Χαλάρωσε. Δεν παίζει παιχνίδια οπότε είναι πανάχρηστο. Γιατί επιμένεις τόσο πολύ απορώ. Εσύ και καμιά 100στή χάκερς στο κόσμο. Τι είσαστε εσείς ωρέ... πω πω πω...

12 ευρώ έχουν εντωμεταξύ τα windows για ιδιώτες.. οι εκδόσεις αυτές που έχουν τα λάπτοπ έχουν κάτω από 5 ... πως κάνεις έτσι πια...

Εγώ; Είσαι σίγουρος ότι έκανες παράθεση το σωστό άτομο ή ότι κατάλαβες τι είπα. Γιατί μιλάω υπέρ των windows.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν τρέξεις την εγκατάσταση των windows από USB θα σβήσεις όλα τα partition χωρίς να κάνεις αυτό που είπες.

Εγώ; Είσαι σίγουρος ότι έκανες παράθεση το σωστό άτομο ή ότι κατάλαβες τι είπα. Γιατί μιλάω υπέρ των windows.

μπορεί να κατάλαβα λάθος σόρρυ

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jophiel είπε

ΑΝ θέλει να αλλάξει λειτουργικό τί κάνει;

Αν δε θέλεις να παίξεις παιχνίδια (αν και στο steam υπάρχουν περίπου 10.000 παιχνίδια που τρέχουν σε Linux...) ή να χρησιμοποιήσεις κάποιες ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εφαρμογές, που βγαίνουν μόνο σε Windows, τότε δε βρίσκω κανένα λόγο να προτείνω σε κάποιον τα Windows.

Τα Linux είναι πολύ απλά στη χρήση και πολύ φιλικά για τον αρχάριο χρήστη. Δεν λέω ότι είναι καλύτερα ή χειρότερα από Windows. Δεν θέλω να το κάνω Vs.

Έχουν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους απέναντι στα Windows.

Για έναν χρήστη που θέλει internet/mail/μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δουλειά γραφείου, πολυμέσα, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, τότε τα Linux είναι μια πολύ καλή επιλογή. Να θυμίσω ότι, πρακτικά, δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό, έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις σε RAM και cpu από τα Windows 10, δεν έχουν telemetry (εκτός 1-2 εξαιρέσεων) και πραγματικά ανήκουν στον χρήστη και όχι σε κάποια εταιρεία. Τέλος, η εγκατάστασή του κρατάει 10 λεπτά, το πολύ, σε σύγχρονο PC και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις drivers στο 90% των συσκευών. Είναι ενσωματωμένοι και οι περισσότερες εκδόσεις τους ενσωματώνουν και όλες τις εφαρμογές γραφείου. Δηλαδή σε 10 λεπτά έχεις έτοιμο PC για δουλειά.

Ερώτηση: Γιατί ακομη είναι στον πάτο;

• Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν γίνεται. Βγάζει error μετά την οθόνη των bios και δεν πάει παρακάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Jophiel είπε

Δεν γίνεται. Βγάζει error μετά την οθόνη των bios και δεν πάει παρακάτω.

Βγάζει error το setup των windows; Τι error βγάζει; Εγώ 2 laptop που έχω, το κάνει κανονικά.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Ερώτηση: Γιατί ακομη είναι στον πάτο;

Ολόκληρη ανάλυση ζητάς. Συνοπτικά: δεν τα υποστηρίζει εταιρεία μεγέθους MS (λεφτά για προώθηση και διαφήμιση) και δεν προσπαθούν ΚΑΝ να σε πείσουν να τα χρησιμοποιήσεις. Απλά υπάρχουν σαν επιλογή.

2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Βγάζει error το setup των windows; Τι error βγάζει; Εγώ 2 laptop που έχω, το κάνει κανονικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Δεν κάνουν boot με καμία δ΄υναμη. Εκτός κι αν τα laptop σου είναι παλιότερης γενιάς (ήρθαν πχ με Windows 8 και κάτω) ή ήρθαν χωρίς λειτουργικό.

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Jophiel είπε

Ολόκληρη ανάλυση ζητάς. Συνοπτικά: δεν τα υποστηρίζει εταιρεία μεγέθους MS (λεφτά για προώθηση και διαφήμιση) και δεν προσπαθούν ΚΑΝ να σε πείσουν να τα χρησιμοποιήσεις. Απλά υπάρχουν σαν επιλογή.

Δεν κατάλαβα τι λες. Δεν ζητάω καμία ανάλυση και δεν καταλαβαίνω και τι είδους απάντηση είναι αυτή. Λες ότι βγάζει error. Τι error βγάζει;

Edit: τώρα είδα ότι έκανες edit και άφησες αυτό για τον πάτο. Έχεις δει διαφήμιση των windows 10;

4 λεπτά πριν, Jophiel είπε

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Δεν κάνουν boot με καμία δ΄υναμη. Εκτός κι αν τα laptop σου είναι παλιότερης γενιάς (ήρθαν πχ με Windows 8 και κάτω) ή ήρθαν χωρίς λειτουργικό.

Όχι το ένα λάπτοπ ήρθε με windows 10.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι τα windows 10, την τηλεμετρία την καθορίζεις σε βασική όπως είπαν και άλλοι και είναι όλα ανώνυμα, επίσης δεν τα σκοτώνει τα 7 από τότε που βγήκαν είχε βγει ημερομηνία που θα τελειώσει το support δηλαδή έλεος κάποιοι .. Ναι τα προώθησε και πολύ καλά έκανε δικό της προϊόν είναι

Τέλος, πάντα τα windows ήταν δωρεάν μαζί με αγορά καινούριου λάπτοπ και πάντα ήταν τα τελευταία windows που κυκλοφορούσαν... Αυτό δεν άλλαξε με τα windows 10 και προς Θεού η τεχνολογία προχωράει δεχτείτε το επιτέλους

Windows 10 και SSD είναι εντελώς άλλη εμπειρία  

Επεξ/σία από jack124
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν κατάλαβα τι λες. Δεν ζητάω καμία ανάλυση και δεν καταλαβαίνω και τι είδους απάντηση είναι αυτή. Λες ότι βγάζει error. Τι error βγάζει;

Μου λες να σου αιτολογήσω εγώ γιατί οι χρήστες επιλέγουν ένα λειτουργικό που διαφημίζεται, προβάλεται και υποστηρίζεται από μία εταιρεία δισεκατομυρίων σε σχέση με ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που δεν έχει κανένα κέρδος το αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι;  Δεν μπορώ να καταλάβω τί είδους ερώτηση είναι αυτή. Παρόλα αυτά, πες με παράλογο, αλλά θεωρώ ότι σου δίνω απάντηση: τα linux είναι εντελώς ελεύθερη επιλογή. Αν θέλεις τα βάζεις, αν όχι είναι δικαίωμά σου. Δεν προσπαθούν να σε πείσουν με οποιονδήποτε τρόπο να το κάνεις.

Δεν θυμάμαι την αγγλική έκφραση, αλλά γράφει ότι ο δίσκος είναι κατεστραμένος και δεν μπορεί να προσπελαστεί. Ακόμα και αν έχεις εγκατεστημένα τα Linux. Να σημειωθεί ότι ακριβώς το ίδιο κάνει αν προσπαθήσεις να βάλεις άλλη έκδοση Windows με το ίδιο τρόπο. Στα laptop η αδεια των Windows φαινεται και στα bios... Tόσο ελεύθερα...

Όχι το ένα λάπτοπ ήρθε με windows 10.

Ξαναγράφω: ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Θέλεις να μου πεις ότι δοκίμασες να βάλεις SSD, linux, χωρίς να αφαιρέσεις καθόλου τον HDD και τα κατάφερες;.. Άσε ρε μεγάλε... Το έχω φάει στη μάπα πολλές φορές για να σε πιστέψω. Λες να μη δοκίμασα τα αυτονόητα που γράφεις; 

Edit: τώρα είδα ότι έκανες edit και άφησες αυτό για τον πάτο. Έχεις δει διαφήμιση των windows 10;

Από όλα αυτά που έγραψα, αυτό σκέφτηκες;...Η προβολή γίνεται από τους κατασκευαστές των laptop.Ότι δε διαφημίζεται, αλλά μπαίνει με το ζόρι και για να βγει θέλει ολόκληρη ιστορία δεν επιβάλλεται... Fuck logic.

Τέλος να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν είμαι fan του Linux. Έχω PC και με τα 2 λειτουργικά και τα απολαμβάνω εξίσου για την κατάλληλη εργασία πάντα...

Τα Windows 10 enterprise (έχω αγοράσει νόμιμη άδεια) μου αρέσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και θεωρώ ότι είναι τα Windows 10 όπως θα έπρεπε να είναι... Σου είπα: ΔΕΝ κάνω VS. 

Επεξ/σία από Jophiel
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Jophiel said:

Σε προκαλώ να βάλεις linux σε laptop που έρχεται με προεγκατεστημένα Windows 10, απεγκαθιστώντας ταυτόχρονα τα Windows. Αλήθεια το λέω: δεν υπάρχει επιλογή. Είναι στα όρια του αθέμητου ανταγωνισμού.

Αν θελήσεις, επιπλέον, να αντικαταστήσεις το μηχανικό δίσκο με SSD... καλό κουράγιο!...

Στο δικό μου laptop, HP 15, i7-7700hq, Nvidia 1050, 512GB Nvme με Manjaro Linux να κάνει boot, 2o SSD samsung sata 860 evo 1TB με Windows 10. Ξεχωριστές εγκαταστάσεις, το Manjaro βρήκε την εγκατάσταση από μόνο του και την έβαλε στον bootloader. Έτσι όταν ξεκινά το σύστημα μπορώ να διαλέξω σε ποιό λειτουργικό θα μπω, απλά και όμορφα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...