Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ELMastas είπε

Εγώ κράτησα σχεδόν όσο μπορούσα τα 7 παρόλο που δεν είχα κάτι με τα 10 όταν τα σύγκρινα δεν μου άρεσαν και πολύ ιδιαίτερα στήν αρχή,τώρα οκ τα συνήθισα όμως πάλι δεν τρελαίνομαι κιόλας.

Μετά απο τόση διαφήμηση μετά που τα δίνουν τσάμπα με αντικατάσταση μετά που τα δίνουν τζάμπα μαζί με υπολογιστές,μετά απο το που σε αναγκάζανε με διάφορους τρόπους να αφήσεις τα προηγούμενα, από μυνήματα οτι δεν υποστηρίζουν το hardware σου,που δεν μπορούσες να σβύσεις(τουλάχιστον οχι έτσι απλά) μέχρι χίλια 2 κόλπα και πάλι τώρα μόλις πήγαν στο 50%. δεν ξέρω όμως προσωπικά δεν νομίζω πως πρέπει να είναι και ιδιαίτερα περήφανοι για κάτι τέτοιο.

Χαρούμενοι είναι, όχι υπερήφανοι. :D

• Like 1
  • Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Στο εξωτερικό που έχουν φράγκα το σκέφτονται λιγότερο...

το basic telemetry δεν στέλνει τίποτε το σπουδαίο και είναι και τελείως ανώνυμο. Τώρα όσον αφορά κάποια παιχνιδάκια, προγραμματάκια που έρχονται μαζί, τα κάνεις unistall. Δεν χάλασε ο κόσμος. Αλλά πάντως, σίγουρα ο κόσμος που λες ότι δεν ξέρει το linux και να το ήξερε πάλι δεν θα πήγαινε σε αυτό και ας έχουν telemetry τα windows. Οπότε σίγουρα δεν ισχύει ότι τα linux χάνουν επειδή δεν ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχουν. Δεν ΘΕΛΕΙ να ξέρει ότι υπάρχουν.

Η MS όμως θέλει να το ξέρουν ... με βάση τις κινήσεις που κάνει και αυτό λέει πολλά.

Όσο uninstall και να κάνεις η ms προσπαθεί έστω και με το ζόρι να τα "ξανα περάσει στο σύστημα", εδώ έχει telemetry στο calc,  έλεος δηλαδή 😂

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Εγώ κράτησα σχεδόν όσο μπορούσα τα 7 παρόλο που δεν είχα κάτι με τα 10 όταν τα σύγκρινα δεν μου άρεσαν και πολύ ιδιαίτερα στήν αρχή,τώρα οκ τα συνήθισα όμως πάλι δεν τρελαίνομαι κιόλας (κάθε κλίκ που κάνεις τώρα πηγαίνει για "ανάλυση"..)

Μετά απο τόση διαφήμηση μετά που τα δίνουν τσάμπα με αντικατάσταση μετά που τα δίνουν τζάμπα μαζί με υπολογιστές,μετά απο το που σε αναγκάζανε με διάφορους τρόπους να αφήσεις τα προηγούμενα, από μυνήματα οτι δεν υποστηρίζουν το hardware σου,που δεν μπορούσες να σβύσεις(τουλάχιστον οχι έτσι απλά) μέχρι χίλια 2 κόλπα και πάλι τώρα μόλις πήγαν στο 50%. δεν ξέρω όμως προσωπικά δεν νομίζω πως πρέπει να είναι και ιδιαίτερα περήφανοι για κάτι τέτοιο.

Είμαστε 7.5 δις .Το 88% έχει windows. Να σου βγαλω παιδια και τα λοιπα 3 δις. Διοτι αρκετοι εχουμε και σταθερο και laptop.

Αν κατάφερε με επιθετική πολιτική το 1.5 δις να έχει windows 10 σε 3 χρονια , οχι υπερηφανοι ,αλλα να εχουν χεστει απο την χαρα τους πρεπει.

Είναι πραγματικά ένα κατόρθωμα αυτό που έχει καταφέρει η microsoft.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Phoenix4 είπε

Αφού πλέον όλοι οι νέοι CPU θέλουν W10 για να δουλέψουν ήταν αναμενόμενο, το μαχαίρι στο λαιμό σου βάζουν ενώ παλιά δεν ήταν έτσι.

Πάντως 2700x που έχω στο 2ο PC Win7 έχει και Ubuntu..

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, eyw είπε

έφτασαν κιόλας το 50%?
καλά να πάθουμε, αφού είμαστε τόσο τεμπέληδες και δεν πάμε FreeBSD ή linux.

Να υπενθυμίσω ότι μέσα στο 2020 θα σκοτώσει και τα 7 και ότι υπάρχουν τζάμπα OS, πχ FreeBSD, ούτε τιμολόγια αγοράς, ούτε genuine αυτοκόλλητα, ούτε πειρατίες, χολέρες,  ούτε τίποτα.

Θα ήθελα να πω πως τα Windows 10 είναι το καλύτερο λειτουργικό για consumers. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό, ότι και να κάνεις το κάνει πάρα πολύ καλά. Ακόμα και για προγραμματισμό προσφέρουν μία πολύ καλή εμπειρία αλλά εκεί μην γελιόμαστε, το Linux είναι έτη φωτός μπροστά. 

Χρήστης Windows 10 και Linux Mint 19.2, σε τούμπανο PC που οποιαδήποτε διαφορά σε performance δεν φαίνεται.

Επίσης, αν έχεις laptop με touchscreen και σου αρέσει να την χρησιμοποιείς, δεν ξέρω Linux distro που να παίζει άριστα με touchscreen και να μην είναι πατάτα στα υπόλοιπα.

22 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Φυσικό δεν είναι να πέφτουν αφού όλοι οι νέοι υπολογιστές, με εξαίρεση τα mac, έρχονται με 10; Είναι κομμάτι μονοπώλιο.

Και με τι να έρθουν; Το Mac είναι proprietary, το Linux δεν είναι user friendly για τον μέσο χρήστη, γιατί δεν έχει όλα τα προγράμματα που έχει συνηθίσει και πρέπει να συμβιβαστεί, άρα, το τελευταίο λειτουργικό της MS θα έχουν πάνω. Τρως το καπέλο στην τιμή αλλά το 95% των χρηστών, δεν νοιάζονται αν τρέχουν Windows 10 ή Windows 7, αρκεί να έχουν όλα τους τα προγράμματα.

Δημοσ.

Αυτό το 30% των 7 ακόμη αντιστέκεται, ας τα βλέπει αυτά η M$ που έκανε τεράστιες προσπάθειες με τα 10 και προσπαθεί να σκοτώσει τα 7, το καλύτερο λειτουργικό που έβγαλε ποτέ (σύμφωνα με ειδικούς), κι εκείνα αντιστέκονται. Λέτε η Microsoft να δώσει νέα αναβολή στην υποστήριξη των 7?

Αλλιώς, με ισχυρά antivirus συνεχίζουμε...

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Ναι αλλά δεν έχει σταρτ μπουτόν κάτω αριστερά... 😂

Βάλε τύπου KDE UI ίδιο στυλ είναι. Πέτα κι ένα skin μετά κι είσαι κομπλέ ;)

1 ώρα πριν, coffeex είπε

Κοίτα να έχεις αποκλειστικό OS full στο telemetry και να κατεβάζει ότι γουστάρει στο παρασκήνιο πχ candy crash κτλ είναι και λίγο βιτσιόζικο. 

H καλύτερη λύση είναι το dual boot.  

Στα 7άρια την σταματούσες την τηλεμετρία αν ήθελες. Στα 10άρια με την καμία... Όπως και αναγκαστική ενημέρωση των πάντων (στα πάντα συμπεριλαμβάνεται και η πιο επιθετική τηλεμετρία).

7άρια και δυνατό internet security suite, μιας και από το 2020, κόβει τα security updates...

1 ώρα πριν, Phoenix4 είπε

Αφού πλέον όλοι οι νέοι CPU θέλουν W10 για να δουλέψουν ήταν αναμενόμενο, το μαχαίρι στο λαιμό σου βάζουν ενώ παλιά δεν ήταν έτσι.

Έιναι άκρως επιθετική η πολιτική της Microsoft μιας και ο βασικός αντίπαλος των 10 είναι τα 7 και προσπαθεί να τα βγάλει από τη μέση και να επιβάλλει τα 10 με κάθε τρόπο.

Πάντως μέχρι και την 9η γενιά της Intel μπορείς να τρέξεις Windows 7, μην ακούς την προπαγάνδα της Microsoft. Κάτι διάβασα για την 10η γενιά ότι αλλάζουν τα δεδομένα στην κατασκευή τους και δεν θα μπορούν να τρέξουν, αλλά δεν το γνωρίζω.

2 ώρες πριν, afantos είπε

Για να λέμε του στραβού το δίκαιο, τα Windows 10 είναι πολύ καλό λειτουργικό. Τα έχω από την αρχή και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Τα έχουμε στην δουλειά οπότε μπορώ να συγκρίνω με τα 7 που έχω σπίτι. Σε κάποια θέματα απόδοσης, π.χ. στην εκμετάλλευση πολλών πυρήνων τα πάνε ελαφρώς καλύτερα από τα 7. Σε άλλα, τα 7 είναι γρηγορότερα και είναι και πιο ελαφριά. Πέρα από πολλά πράγματα που κατήργησαν στα 8 κι έπειτα και είναι κι η τηλεμετρία και τα αναγκαστικά updates που με σταματούν από το να πάω σε 10άρια... Αν ήταν απλά το UI, ίσως να την πάλευα με κάποιο skin και icons για να μοιάζουν στα 7άρια, άντε και 3rd party πλευρική εργαλειοθήκη, αλλά όλο το spyware δεν το μπορώ...

• Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Το μάρτιο του 15 βγήκε το 640. Έχουν περάσει 4.5 χρόνια. Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις το χέρι στην καρδιά (στην τσέπη) και να το ξεπεράσεις.

Ναι βαθιά στη τσέπη, apple 🍎 Αγάπη μου :)

Δημοσ.

Χωρίς πλάκα, αν και δεν το περίμενα με τα Windows 10 ξέχασα τι σημαίνει format.

Εγκατέλειψα τα Mac γιατί όσο καλό και σταθερό και αν είναι το MacOS τα λεφτά είναι πολλά για τα μηχανάκια χωρίς λόγο.

Ζούμε στην Ελλάδα, οι μισθοί είναι μικρότεροι και ο κόσμος δεν έχει την άνεση που έχουν π.χ. στην Αμερική για την αγορά ενός Mac κάθε λίγα χρόνια. 

Υπάρχει βέβαια και η λύση του hackintosh η οποία με έβγαλε μερικά χρόνια άψογα απλά βαρέθηκα σε κάθε νέα έκδοση του MacOS να ψάχνω ώστε να λειτουργούν όλα σωστά και να τρέμω μήπως κρασάρει μια και καλή.

Windows λοιπόν χωρίς φανμποισμούς για να κάνω τη δουλειά μου. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Γιατί αν ήξεραν ότι υπάρχει το linux θα έτρεχαν.... Εντάξει μεταξύ μας τώρα.... :P

Σε προκαλώ να βάλεις linux σε laptop που έρχεται με προεγκατεστημένα Windows 10, απεγκαθιστώντας ταυτόχρονα τα Windows. Αλήθεια το λέω: δεν υπάρχει επιλογή. Είναι στα όρια του αθέμητου ανταγωνισμού.

Αν θελήσεις, επιπλέον, να αντικαταστήσεις το μηχανικό δίσκο με SSD... καλό κουράγιο!...

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jophiel είπε

Σε προκαλώ να βάλεις linux σε laptop που έρχεται με προεγκατεστημένα Windows 10, απεγκαθιστώντας ταυτόχρονα τα Windows. Αλήθεια το λέω: δεν υπάρχει επιλογή. Είναι στα όρια του αθέμητου ανταγωνισμού.

Δηλαδή; Τι σε εμποδίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δηλαδή; Τι σε εμποδίζει;

Είναι απλό: αγοράζω laptop και θέλω να αντικαταστήσω το HDD με SSD και να βάλω linux. Μόνο linux, με τον HDD για backup.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος που έχω βρει είναι ο εξής:
1) αφαιρείς τον HDD

2)  τοποθετείς τον SSD μόνο του

3) εγκαθιστάς τα Linux

4) βαζεις τον HDD σαν εξωτερικό και του κάνεις format, σβήνοντας παράλληλα και τα partition των windows 

5) τοποθετείς τον HDD στο laptop

Απλά και κατανοητά. Ότι πρέπει για τον απλό χρήστη... Αν κάνεις οτιδήποτε άλλο απλά προσπαθεί με το ζόρι να bootάρει τα Windows και βγάζει σφάλμα ότι δεν υπάρχουν.

Μέχρι τώρα το έχω ζήσει σε 3 διαφορετικούς laptops (διαφορετικά μοντέλα). Με φίλο τεχνικό που μίλησα μου είπε ακριβώς την λύση που σκέφτηκα...

Ωραία επιλογή...

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Jophiel είπε

απλό χρήστη

Μια σημείωση, ο απλός χρήστης θέλει να αγοράσει ένα λάπτοπ και να περάσει τις φωτογραφίες του και το facebook. Αυτά όλα είναι για ένα α επίπεδο χρήστη. Ας μην παρασυρόμαστε από την φύση του forum. Ο μέσος καταναλωτής θέλει την ασφάλεια μιας γνωστής εταιρείας (microsoft σε αυτή την περίπτωση) και απλά να κάνει την δουλειά του, δεν θα κάτσει να πειράζει δίσκους και λειτουργικό.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...