polemikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα Windows 10 ξεπέρασαν το μερίδιο του 50% στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Net Applications, ένας στους 2 υπολογιστές «τρέχει» μία από τις εκδόσεις των Windows 10 τα οποία ξεπέρασαν τον περασμένο Ιανουάριο σε δημοφιλία τα Windows 7. Και οι δύο αυτές εξελίξεις αποτελούν σημαντικά «παράσημα» για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft αν και χρειάστηκε πολύ περισσότερος καιρός να επιτευχθούν απ' ότι υπολόγιζε αρχικά η εταιρεία. Αρχικά η Microsoft στόχευε οι διάφορες εκδόσεις των Windows 10 να βρίσκονται σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο συστήματα σε διάστημα 2-3 ετών, ένας στόχος που πλέον έχει αναθεωρηθεί. Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε περισσότερους από 800 εκατομμύρια υπολογιστές, κάτι που για να γίνει χρειάστηκαν 44 μήνες. Τα στοιχεία της Net Applications φανερώνουν αύξηση 2.13% στο μερίδιο των Windows 10 από τον περασμένο Ιούλιο, με τον ρυθμό νέων εγκαταστάσεων να έχει μειωθεί αισθητά από τη στιγμή που η Microsoft απέσυρε τον Ιούλιο του 2016 το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης για χρήστες Windows 7 και Windows 8. Στη δεύτερη θέση πάντως βρίσκουμε τα Windows 7 που εξακολουθούν να διατηρούν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (30.34%) αν και η επίσημη υποστήριξη τους από τη Microsoft θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου του 2020. Τα Windows 8.x παραμένουν στη λίστα με ποσοστό περίπου στο 5% ενώ αθάνατα παραμένουν τα Windows Vista με 0.15% και τα Windows XP με 1.57%. VentureBeat Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Δημοφιλής ανάρτηση afantos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να λέμε του στραβού το δίκαιο, τα Windows 10 είναι πολύ καλό λειτουργικό. Τα έχω από την αρχή και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δουλεύω και MacOSX και μου αρέσουν εξίσού. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από afantos προσθήκη 27 3 3
alexakos89 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν μπορώ να αφήσω τα XP με τιποτα.... 4 2 1
comfuzio Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, afantos είπε Για να λέμε του στραβού το δίκαιο, τα Windows 10 είναι πολύ καλό λειτουργικό. Τα έχω από την αρχή και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ναι και γω από την αρχή τα έχω και από αναβάθμιση από 8>8.1>10. Οκ μερικά θεματάκια τα είχα αλλά ήταν εύκολο να ξεπεραστούν σε σχέση με <7 που το φορμάτ ήταν μονόδρομος! 2
Tasos19s Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, afantos είπε Για να λέμε του στραβού το δίκαιο, τα Windows 10 είναι πολύ καλό λειτουργικό. Τα έχω από την αρχή και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δουλεύω και MacOSX και μου αρέσουν εξίσού. Κι εγώ σαν εσένα Σε πολλά πράγματα είναι και ανώτερα από το macOs. Επίσης έδωσαν λόγο ύπαρξης στα tablet με windows που είναι κάτι μεταξύ υπολογιστών, tablet, laptop και όλα μαζί 3
Balantakos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 30% Windows 7....πολυ κριμα.... Τι να πω για το 5% των 8.1....αμα εχει βιτσια ο ανθρωπος... 1 1
korakios Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Αξίζει κάποιος που τρέχει Linux να δοκιμάσει τη διανομή ClearLinux της Intel. Έπαθα πλάκα , επιδόσεις Puppy σε σύγχρονο περιβάλλον . Έχει ακόμα κανα χρόνο μπροστά της να σταθεροποιηθεί ,αλλά μιλάμε για τρελό γκάζι . Σχετικά με το άρθρο : αδιαφορα στατιστικά από τη στιγμή που τα λαπτοπ έρχονται με προεγκατεστημένου λογισμικό (10) .
comfuzio Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, korakios είπε Αξίζει κάποιος που τρέχει Linux να δοκιμάσει τη διανομή ClearLinux της Intel. Έπαθα πλάκα , επιδόσεις Puppy σε σύγχρονο περιβάλλον . Έχει ακόμα κανα χρόνο μπροστά της να σταθεροποιηθεί ,αλλά μιλάμε για τρελό γκάζι . Σχετικά με το άρθρο : αδιαφορα στατιστικά από τη στιγμή που τα λαπτοπ έρχονται με προεγκατεστημένου λογισμικό (10) . Δεν κάνει πολύ phone home αυτό το distro; Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά είδα reviews και όλα λέγανε ότι είχε τρελό telemetry
Phoenix4 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Αφού πλέον όλοι οι νέοι CPU θέλουν W10 για να δουλέψουν ήταν αναμενόμενο, το μαχαίρι στο λαιμό σου βάζουν ενώ παλιά δεν ήταν έτσι. Από την άλλη τα Windows "10" δεν είναι όλα τα ίδια, είναι αλλιώς τα 1703 σε σχέση με τα 1903 π.χ. , μεγάλες διαφορές. Το σκέτο 10 είναι πολύ γενικό και τους βολεύει για να το πλασάρουν στις στατιστικές. 7 λεπτά πριν, Balantakos είπε 30% Windows 7....πολυ κριμα.... Τι να πω για το 5% των 8.1....αμα εχει βιτσια ο ανθρωπος... Τα 8.1 είναι το ενδιάμεσο μεταξύ 7 και 10 ίσα ίσα είναι η καλύτερη επιλογή άμα δεν σου αρέσουν τα 10 και θες να είσαι όσο πιο κοντά γίνεται στα 7. 3 2
Retromaniac Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, korakios είπε αδιαφορα στατιστικά από τη στιγμή που τα λαπτοπ έρχονται με προεγκατεστημένου λογισμικό (10) . Και; Προφανώς για αυτό έρχονται με 10, για να πουλιούνται... 1
jimakris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Κι εγώ σαν εσένα Σε πολλά πράγματα είναι και ανώτερα από το macOs. Επίσης έδωσαν λόγο ύπαρξης στα tablet με windows που είναι κάτι μεταξύ υπολογιστών, tablet, laptop και όλα μαζί Κι εγώ σαν εσάς και λατρεύω και τους 2 κόσμους 1
cp5120 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Εντυπωσιακό το ποσοστό Linux (5,64%) στην Ελλάδα σε σχέση με την παγκόσμια (1,72%) χρήση του. Όσο για το Mac OS, pathetic στην Ελλάδα (3,74%). Γιατί λέτε να είναι έτσι τα ποσοστά? Πραγματικά ρωτάω, δεν κάνω πλάκα. https://gs.statcounter.com/os-market-share/desktop/greece/#monthly-201807-201908-bar 1
AtiX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Μέσα σε τέσσερα χρόνια ξεπέρασε το 50% ένα λειτουργικό που δίνονταν και συνεχίζει να δίνεται δωρεάν και χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο... Δεν το λες και τεράστια επιτυχία... 7
Retromaniac Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε Αφού πλέον όλοι οι νέοι CPU θέλουν W10 για να δουλέψουν ήταν αναμενόμενο, το μαχαίρι στο λαιμό σου βάζουν ενώ παλιά δεν ήταν έτσι. Δουλεύουν και με linux οι νέες cpu, αλλα δεν βλέπω να το προτιμούν για consumers, ούτε καν για workstations, μόνο για servers. 8 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε Από την άλλη τα Windows "10" δεν είναι όλα τα ίδια, είναι αλλιώς τα 1703 σε σχέση με τα 1903 π.χ. , μεγάλες διαφορές. Το σκέτο 10 είναι πολύ γενικό και τους βολεύει για να το πλασάρουν στις στατιστικές. Τα windows 10 έχουν πολύ μικρό fragmentation γενικά, γιατί σταματάει το support πολύ νωρίς για τις προηγούμενες εκδόσεις και το update είναι κάπως απαραίτητο. Αλλά τι σημασία έχει; 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Μέσα σε τέσσερα χρόνια ξεπέρασε το 50% ένα λειτουργικό που δίνονταν και συνεχίζει να δίνεται δωρεάν και χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο... Δεν το λες και τεράστια επιτυχία... Και το linux δωρεάν είναι. Το ότι δεν έχει αντίπαλο είναι ακριβώς γιατί έχει τεράστια επιτυχία. Για ποιον άλλον λόγο; Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από Retromaniac 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα