Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ίδια μάρκα που κοιτάω, πάει 350+ ευρώ. Δεν είναι απαγορευτικό. Πιο δύσκολο για 'μένα είναι οι καλωδιώσεις, διότι τα 35 Α (!) δεν είναι εύκολη υπόθεση

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μαγαζί έχω βάλει solcore, για το καλοκαίρι είναι εντάξει αλλά για το χειμώνα δεν το προτείνω γιατί πρέπει να κατεβάσεις πολύ τη ροή ώστε να έχει ζεστό νερό. Από θέμα αντοχής δεν γνωρίζω γιατί το έχω τρία χρόνια αλλά το έχω χρησιμοποιήσει πέντε φορές. Στο πατρικό όμως από το 92 έχουμε αλλάξει δύο thermitron, στα οποία μετά από 15 χρόνια χάλασε ο διακόπτης που ρυθμίζει την ένταση, το καζανάκι μέσα ήταν μία χαρά. Από θερμοκρασία, εάν το βάλεις στο φουλ με κανονική ροή όχι δηλαδή πολύ πίεση, το νερο βγαίνει πραγματικά καυτό. Κρήτη επίσης, το νερό που έρχεται από το δίκτυο δεν βγάζει παγάκια

Επεξ/σία από mpentenis
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mpentenis είπε

Στο μαγαζί έχω βάλει solcore, για το καλοκαίρι είναι εντάξει αλλά για το χειμώνα δεν το προτείνω γιατί πρέπει να κατεβάσεις πολύ τη ροή ώστε να έχει ζεστό νερό. Από θέμα αντοχής δεν γνωρίζω γιατί το έχω τρία χρόνια αλλά το έχω χρησιμοποιήσει πέντε φορές. Στο πατρικό όμως από το 92 έχουμε αλλάξει δύο thermitron, στα οποία μετά από 15 χρόνια χάλασε ο διακόπτης που ρυθμίζει την ένταση, το καζανάκι μέσα ήταν μία χαρά. Από θερμοκρασία, εάν το βάλεις στο φουλ με κανονική ροή όχι δηλαδή πολύ πίεση, το νερο βγαίνει πραγματικά καυτό. Κρήτη επίσης, το νερό που έρχεται από το δίκτυο δεν βγάζει παγάκια

Πόσα KW;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ταχυθερμαντηρα. Συμφέρει από άποψη κατανάλωσης συγκριτικά με θερμοσίφωνα 150 λίτρων που έχω; 4μελη οικογένεια 

Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί και αερίου; Τους έβλεπα προχτές, και με ψήνουν πολύ περισσότερο. Γλιτώνεις το μανίκι των ηλεκτρολογικών. Π.χ. ένα "θηρίο" με ισχύ 30 kW (κεντρικός) είναι αδύνατο να μπει με ηλεκτρικό ρεύμα, διότι θέλει ... 130+ αμπέρ! Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε οικιακή παροχή (άσε που θα'θελε ένα καλώδιο σαν αγγούρι!). Με υγραέριο ή φυσικό αέριο είναι ευκολάκι αυτή η δύναμη.

Δημοσ.

Εχω στο μπανιο ενα Triton T70xr το οποιο ειναι 9,5kW η 8,5kW στην πληρη ισχυ και καπου τα μισα στην μικρη σκαλα.
Εχει συνδεθει με καλωδιο 6mm^2 περιπου μηκους 4 μετρα απο τον πινακα.
Εχουμε ζεστο νερο οποτε θελουμε χωρις αναμονη, μεχρι να βγαλεις το βρακι σου εχει ζεσταθει. Το δουλευουμε κατα 99% στην μικρη σκαλα. Η ροη φυσικα δεν ειναι τοσο πλουσια οπως το ντουζ με πληρη ανοιχτη την βρυση αλλα ειναι επαρκεστατη για να κανεις μπανιο.
Μιλαμε για 18-20Α καταναλωση, οσο θα ηθελε και ο κλασικος θερμοσιφωνας, μονο που εκει το αναβεις για 30λεπτα να ζεστανει 100λιτρα για να χρησιμοποιησεις τα 50 και τα αλλα 50 να τα αφησεις να κρυωσουν. Σε αυτο αναβεις οσα λεπτα κανεις μπανιο, για ενα ντουζ 5 λεπτα εχεις τρεχουμενο νερο μονο.
Εαν εχεις πισινα και θες θερμανση με 30kW ναι βαλε υγραεριο η φυσικο αεριο, αλλιως αντε τραβα σωληνες απο την προσοψη του σπιτιου προς το μπανιο για να ερθει το αεριο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Haldol είπε

Έχετε σκεφτεί και αερίου; Τους έβλεπα προχτές, και με ψήνουν πολύ περισσότερο. Γλιτώνεις το μανίκι των ηλεκτρολογικών. Π.χ. ένα "θηρίο" με ισχύ 30 kW (κεντρικός) είναι αδύνατο να μπει με ηλεκτρικό ρεύμα, διότι θέλει ... 130+ αμπέρ! Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε οικιακή παροχή (άσε που θα'θελε ένα καλώδιο σαν αγγούρι!). Με υγραέριο ή φυσικό αέριο είναι ευκολάκι αυτή η δύναμη.

Ένας μέσος κεντρικός , συνήθως είναι γύρω στα 14-17kw αλλά τριφασικός. 

Δημοσ.
Στις 30/10/2022 στις 11:47 ΠΜ, Maurikycli είπε

Ένας μέσος κεντρικός , συνήθως είναι γύρω στα 14-17kw αλλά τριφασικός. 

https://www.skroutz.gr/s/8232100/Lial-LIA-W12-Ταχυθερμοσίφωνας-Κεντρικός-Υγραερίου-24kW.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Ουτε ρευμα δεν χρειάζεται αυτος και ειναι και 24KW και 12l/λεπτο. Εχει και αλλα πολλα μοντέλα

Επειδή κι εγω το σκεφτομουν για ταχυθερμαντηρα και με τα πολλα KW που θελει ενας κεντρικός, νομίζω αν κάποιος εχει δυνατότητα να τοποθετησει ενας υγραεριου-αεριου,θα ειναι αρχοντας...

Θα δουλεύει οπως δουλεύει σαν να εχει λεβητα αεριου και λιγο καλύτερα πιστεύω, γιατί στον λέβητα αεριου κανει 30-45 δευτερόλεπτα να έρθει το ζεστό,αλλα σε καθε περίπτωση γλυτωνεις εγκαταστάσεις,καλωδια,ενισχυση παροχης,να μην εχεις τον νου σου τι αλλη συσκευή δουλεύεις και λοιπα...

Εχω ακουσει νοικοκυριά που εχουν τετοιο οτι βγαζουν χειμώνα με μια μεγαλη μποτιλια 40αρα για ζεστο νερο,ειτε εισαι Κρήτη,ειτε Φλωρινα!

Δημοσ.

Ειναι καλη ιδεα. 
Ο ηλεκτρικος και τριφασικο να εχεις δε ξερω ποσο θα αντεξει αν εχεις και φορτια πχ αντλια για θερμανση. Θελει μεγαλη παροχη.

Αν εχεις ηλιακο μπορεις να βαλεις κατι τετοιο αν εισαι σε μερος που δεν εχει πολυ ηλιο λογικα. Βεβαια δε νομιζω να συμφερει αν βαζεις θερμοσιφωνα πχ <30 φορες το χρονο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ο ηλεκτρικος και τριφασικο να εχεις δε ξερω ποσο θα αντεξει αν εχεις και φορτια πχ αντλια για θερμανση. Θελει μεγαλη παροχη.

Πες το ψέματα! Μόλις 25 kVA είναι η (συνηθισμένη) τριφασική. Άμα δουλεύει η Α/Θ και πάρει μπρος και ο ταχυθερμαντήρας, κλάφτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ο ταχυθερμαντηρας καταναλώνει ρεύμα κατά την ώρα που ανοίγουμε το ζεστό νερό, σε αντίθεση με τον κοινό θερμοσίφωνα που πρέπει να μείνει αρκετή ώρα ανοιχτός. Αυτομάτως θεωρώ ότι θα έχεις οικονομία.

Χρειάζεται να τραβηχτεί γραμμή από τον πίνακα με αυτόματη ασφάλεια από κάποιον ηλεκτρολόγο. Η πρίζα δεν σηκώνει τέτοια κατανάλωση. 

Αν είναι κοντά ο πίνακας στο μπάνιο σου, τότε θα σου πρότεινα την εταιρεία redring ( είναι με μοχλό ανοίγματος-κλεισιματος πάνω στη συσκευή) αγγλικής προέλευσης.

Αν ο πίνακας είναι μακριά χρειάζεται κεντρικός ταχυθερμοσιφωνας που θα σου καλύψει όλο το σπίτι.

Επεξ/σία από gask
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...