eserpe21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν νομίζω να είχε ποτέ αυτός το δικό του "τηλέφωνο". Είναι κεντρικός, έχει εγκατασταθεί πριν από 15 χρόνια στη θέση που υπήρχε ο παλιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (στο μικρό WC), οπότε συνδέεται με την κεντρική παροχή του ζεστού νερού και από εκεί δίνει σε κουζίνα και μπάνια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Στις 13/7/2023 στις 12:08 ΠΜ, eserpe21 είπε Επειδή σκεφτόμαστε να φτιάξουμε και ένα δεύτερο ντους στο WC, υπάρχει κάποιο μοντέλο που να μπορεί να σηκώσει ταυτόχρονα τη ροή σε δύο ντους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! Το ντουζ γίνεται προβληματικό γενικά όταν γίνεται ταυτόχρονη χρήση ζεστού νερού και από άλλον ακόμη κι αν έχεις μπόιλερ. Έχει να κάνει γενικά με την παροχή του σπιτιού τις σωληνώσεις κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Και εμείς που κάναμε ανακάινιση και βαλαμε τριφασικό Τ/Θ κεντρικής παροχής, οταν κανεις μπανιο και άλλος πάει να πλυνει πιατο ή πλυντήριο να δουλεύει το πράγμα γίνεται ασταθές. Αδυναμία του συτήματος; Κόπανος ο εργολάβος/τεχνήτες που από την αρχή είχαμε πει τι θα βάλουμε; Δε ξέρω. ΟΜΩΣ, Τ/Θ έβαλα για ένα και μόνο λόγο. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ! ΠΟΤΕ! Μολις είδα φωτό από ηλιακους/θερμοσύφωνες τι υπάρχει μέσα μου γύρισε το στομάχι. Ναι, θα φωνάζεις υδραυλικό να στον καθαρίζει κάθε 6-12 μήνες. Ευχαριστώ όχι, με μάστορες στην Ελλάδα απο μακρία και αγαπημένοι όσο μπορούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Λ Να στο χαλάσω τώρα ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, Maurikycli said: Λ Να στο χαλάσω τώρα ή όχι; Αν αναφέρεσαι σε εμένα, κανένα πρόβλημα. Πες μου. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από a_f_a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, a_f_a είπε Αν αναφέρεσαι σε εμένα, κανένα πρόβλημα. Πες μου. Το ότι παραμένει ελάχιστη ποσότητα νερού σε ταχυθερμοσίφωνα δεν σημαίνει ότι παραμένει "πιπίλα" εσωτερικά . Μαζεύουν κι αυτοί άλατα και κάποια στιγμή βουλώνουν ανάλογα το νερό της περιοχής και μετά από πολλά χρόνια. Σε προετοιμάζω για να μην ξαναφρικάρεις αν σου ανοίξουν χαλασμένο ταχυθερμοσίφωνα 😕 Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακή επιλογή ο ταχυθερμοσίφωνας, κι εγώ αν ξεπερνούσα το ηλεκτρολογικό κομμάτι θα έβαζα σε αντικατάσταση συμβατικού θερμοσίφωνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Maurikycli said: Το ότι παραμένει ελάχιστη ποσότητα νερού σε ταχυθερμοσίφωνα δεν σημαίνει ότι παραμένει "πιπίλα" εσωτερικά . Σε ευχαριστώ για τη πληροφορία! Δε μου το είχε αναφέρει κανέις για τα σκληρά νερά και τα άλατα. Στα ελληνικά δε όταν έψανχνα αφού θα έκανα την αγορά στην ελληνική αγορά, δεν ειδα ούτε ενα σαϊτ να αναφέρει κάτι, ούτε ο πωλητής οταν τον ρώτησα (μάλιστα από κατάστημα με πολλές καλές κριτικές και γενικά πολύ καλή εξυπηρέτηση). Με έβαλες σε τριπάκι και κοίταξα από την άλλη πάλι τα χαρακτηριστικά του και βλέπω να λεει : "Ηλεκτρικές αντιστάσεις τεχνολογίας ""bare wire"" για απροβλημάτιστη λειτουργία ακόμα και με σκληρό νερό ". Αν και λογικα σημαίνει δεν έχει πρόβλημα να δουλέυει και οχι οτι δε μαζεύει.. Αυτός ειναι : https://www.stiebel-eltron.com/en/home/products-solutions/dhw/instantaneous_waterheater/convenience_instantaneouswaterheater/pey/pey-18-21-24.html Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από a_f_a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Φαίνεται πολύ καλός. Θα κρατήσει δεκαετιες! Εδώ ο τύπος "σφάζει" έναν thermitron : 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Σχετικά με την ροή του νερού, είχαμε το ίδιο πρόβλημα στο πατρικό, έκανε ενας μπάνιο, άνοιγε ο άλλος βρύση, επεφτη η ροή και το νερό έβγαινε καυτό. Προέκυψε ανάγκη για ντεπόζιτο οποτε έβαλα και πιεστικό οποτε το πρόβλημα λύθηκε μια και καλή! Ομοίως με τα άλατα, η περιοχή έχει ΠΟΛΥ σκληρό νερό με αποτέλεσμα κάθε 2 χρόνια να χρειάζονται αλλαγή βρύσες, βανάκια κ.α. Έβαλα αποσκληρυντή (οχι ηλεκτρονικό, με ρητίνες) και ησύχασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 7 hours ago, Maurikycli said: Φαίνεται πολύ καλός. Θα κρατήσει δεκαετιες! Εδώ ο τύπος "σφάζει" έναν thermitron : Για καλό μας τον είπαν, είπαμε να δώσουμε τα χρήματα για κάτι "καλό". Ειχε και πολύ καλές κριτικές στο σκρουτζ. Καλά, το θερμιτρον, κυριολεκτικά το έσφαξε! Παντως, θα στειλω μειλ σε στιμπελ-ελετρον και στο κατάστημα που το πήρα να ρωτήσω για συντήρηση. Παντως, σε ένα παλαβό που είχα πάρει φιλτρο κατω πάγκου για τη βρύση της κουζίνας, μου είχε πει οτι στην Αθηνα γενικά το νερό ειναι οκ. Δε νομίζω Φάληρο που είμαστε εμείς να έχουμε κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο από θέμα σκληρότητας νερού... Αλλά που να ξέρεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, a_f_a said: Για καλό μας τον είπαν, είπαμε να δώσουμε τα χρήματα για κάτι "καλό". Ειχε και πολύ καλές κριτικές στο σκρουτζ. Καλά, το θερμιτρον, κυριολεκτικά το έσφαξε! Παντως, θα στειλω μειλ σε στιμπελ-ελετρον και στο κατάστημα που το πήρα να ρωτήσω για συντήρηση. Παντως, σε ένα παλαβό που είχα πάρει φιλτρο κατω πάγκου για τη βρύση της κουζίνας, μου είχε πει οτι στην Αθηνα γενικά το νερό ειναι οκ. Δε νομίζω Φάληρο που είμαστε εμείς να έχουμε κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο από θέμα σκληρότητας νερού... Αλλά που να ξέρεις... Σχετικά με τη σκληρότητα του νερού είναι πολύ εύκολο να μάθεις με τρεις τρόπους, είτε παίρνεις ένα μπουκάλι το πας σε ένα χημείο και σου κάνουν πλήρη ανάλυση με κόστος 20 έως 30 ευρώ, μπαίνεις σε ένα φόρουμ ενυδρειακο και ρωτάς για την περιοχή σου ( δεν θα πιστέψεις πως η πληροφορία μπορούν να σου πουν καθότι ανάλογα με τα ψάρια και την τρέλα του καθενός κάνουμε από φιλτράρισμα μέχρι αντίστροφη όσμωση τανίνες κλπ). Τρίτον παίρνεις από μαγαζί με ενυδρειακα είδη τεστ μέτρησης και βρίσκεις pH σκληρότητα μητρικά και ότι άλλο θες. Για το θερμιτρον όσοι το έχετε πάρει μείνετε ήσυχοι, το ένα από τα δύο που έχουμε είναι thermitron ίδιο μοντέλο με αυτό που έλυσε και παίζει 20 χρόνια Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από mpentenis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, a_f_a είπε Για καλό μας τον είπαν, είπαμε να δώσουμε τα χρήματα για κάτι "καλό". Ειχε και πολύ καλές κριτικές στο σκρουτζ. Καλά, το θερμιτρον, κυριολεκτικά το έσφαξε! Παντως, θα στειλω μειλ σε στιμπελ-ελετρον και στο κατάστημα που το πήρα να ρωτήσω για συντήρηση. Παντως, σε ένα παλαβό που είχα πάρει φιλτρο κατω πάγκου για τη βρύση της κουζίνας, μου είχε πει οτι στην Αθηνα γενικά το νερό ειναι οκ. Δε νομίζω Φάληρο που είμαστε εμείς να έχουμε κάτι πολύ πιο ιδιαίτερο από θέμα σκληρότητας νερού... Αλλά που να ξέρεις... Ναι, μην άγχεσαι, θα σου κρατήσει για δεκαετίες. Νότια προάστια μένω κι εγώ και γενικά το νερό της Αθήνας θεωρείται καλό . Ξαναγράφω ότι ο ταχυθερμαντήρας είναι μια πολύ καλή λύση και δεν πετάχτηκα για να πω το αντίθετο. Η διαφωνία μου ήταν για τη βεβαιότητά σου . Δυστυχώς για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mpentenis said: ...μπαίνεις σε ένα φόρουμ ενυδρειακο και ρωτάς για την περιοχή σου ( δεν θα πιστέψεις πως η πληροφορία μπορούν να σου πουν καθότι ανάλογα με τα ψάρια και την τρέλα του καθενός κάνουμε από φιλτράρισμα μέχρι αντίστροφη όσμωση τανίνες κλπ). Τρίτον παίρνεις από μαγαζί με ενυδρειακα είδη τεστ μέτρησης και βρίσκεις pH σκληρότητα μητρικά και ότι άλλο θες. Πολύ καλές ιδεές Ετσι και απλά για να έχω μια ιδεα, μπορεί να περάσω από καποιο πετ-σοπ. 29 minutes ago, Maurikycli said: Ξαναγράφω ότι ο ταχυθερμαντήρας είναι μια πολύ καλή λύση και δεν πετάχτηκα για να πω το αντίθετο. Η διαφωνία μου ήταν για τη βεβαιότητά σου . Δυστυχώς για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Και καλά, έκανες και καλά το υπνεθυμίζεις Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από a_f_a 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charilaos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Έχετε να προτείνετε κάποιον μονοφασικό ταχυθερμαντήρα με τη βρύση μαζί, για επίτοιχη σύνδεση σε κουζίνα; Κάτι σε Osio; Muhler; Κάποια άλλη μάρκα/μοντέλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου @Balrog Δεν θα δεις εκει εταιρια που σεβεται τον εαυτο της, μιας και η ορολογια inverter δεν υφισταται για τους ταχυθερμαντηρες. Οσο κι αν πιεσα για απαντηση σε Clage Γερμανιας, ΔΕΝ δηλωναν με τιποτε οτι ειναι inverter, αλλο αν καποιοι εδω τα πουλανε ως τετοια μιας κ η λεξη ειναι μαγικη απο την εξαπλωση των κλιματιστικων. Η Stiebel Eltron στην Ελλαδα, https://www.heatovent.com/el/cat-overview/ctid/17/r/tahy9ermanthres ειναι η πιο σοβαρη εταιρεια στον χωρο κ φυσικα ειναι στα δικαστηρια με τους αλλους που χρησιμοποιουν τον ορο inverter παραπλανητικα. Ο υπευθυνος της, ενας εξαιρετικος ανθρωπος, Αλεξανδρος Πικιος, δεχτηκε να παω απο κοντα στο καταστημα με τις αμπεροτσιμπιδες μου να το μετρησω γιατι ημουν δυσπιστος μιας κ ειναι αντιστασεις. Εν τελει, εστησε στο πανελ το μοντελο που ηθελα και με το διαχειριστικο βλαβων κ ελεγχου που εχουν , εβλεπα στην χρηση την καταναλωση σε watt κ την ροη κλπ Δεν θυμαμαι το μοντελο, αλλα μολις επιστρεψω Ελλαδα θα στο στειλω. Προτιμησα να μην παρω με ολες τις ψηφιακες ευκολιες , με πανελ κλπ γιατι απλα εχω θερμοστατικες βρυσες στα μπανια κ ετσι δεν χρειαζοταν. Το αν αξιζει η οχι, θα το κρινει η αναγκη σου σε συχνοτητα κ διαρκεια. Στον πινακα καπου εχω κ σεναρια χρησης νομιζω. Αν μπορουσα θα εβαζα ταχυθερμαντηρα υγραεριου, αλλα δεν θελω να τον βαλω στο μπαλκονι με φιαλη, γραμμες κλπ. Ακομη κ τον βαρυ χειμωνα που ο ηλιακος εχει επαρκες νερο, αλλα λογω μηκους σωληνωσεων κ ψυχους θα πρεπει να πεταω πολυ νερο μεχρι να φτασει το ζεστο (κι αυτο ειναι εγκλημα κατ εμε), αυτος θα ζεστανει το αρχικο ενα με δυο το πολυ λεπτα , χρονικο διαστημα κ μετα που θα φτασει το ζεστο θα κοψει εντελως καταναλωση , η ακομη κ αν ο ηλιακος εχει 25 θα καταναλωσει μονο για την διαφορα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα