Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bilya είπε

IMG_20190912_011658.jpg

Αυτό δεν έχω καταλάβει από την στιγμή που έχει κενο ανάμεσα στο βαριδη και το τούβλο πως μπορείς να φέρεις το σπάγκο να εφαπτετε με το τούβλο για να βγάλεις σωστά ζύγια η πάντα έχει ένα κενό και πας εμπιρικα με το μάτι?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nik416 είπε

IMG_20190912_011658.jpg

Αυτό δεν έχω καταλάβει από την στιγμή που έχει κενο ανάμεσα στο βαριδη και το τούβλο πως μπορείς να φέρεις το σπάγκο να εφαπτετε με το τούβλο για να βγάλεις σωστά ζύγια η πάντα έχει ένα κενό και πας εμπιρικα με το μάτι?

touvlo.jpg.397941dce98d445e629d90d6aa0a1ced.jpg

Στην επάνω πλευρά του ράμματος έχει μια λάμα, ένα τετραγωνάκι ώστε να πάρει ο μάστορας σωστή απόσταση από το δοκάρι επειδή συνήθως υπάρχει δοκάρι εκεί που τελειώνει ο τοίχος. Κάρφωνε το ράμμα στο ταβάνι όταν εφάπτονταν το τετραγωνάκι με το δοκάρι και μετά κατέβαινε και έβαζε το πρώτο τούβλο αλφαδιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να χτίσεις έναν τοίχο θα πρέπει να πάρεις τόσα τούβλα, να φτιάξεις λάσπες, να σοβατίσεις, να τρίψεις τον σοβά, να στοκάρεις, να τρίψεις τον στόκο και να βάψεις. χρειάζεται να φτιάξεις σενάζια, να έχεις εργαλεία και να ξέρεις να φτιάξεις τον τοίχο για να μην πέσει. εάν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις λάσπη, μην το επιχειρήσεις

παίρνεις γυψοσανίδα, και σου μένει μόνο ένα στοκάρισμα, ένα τρίψιμο και το βάψιμο

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να το χτίσεις εκτός και εάν έχεις συγκεκριμένο λόγο (πχ να αποδείξεις πως μπορείς να χτίσεις, να έχεις βάλει στοίχημα, στατικότητα κτλ)

ΥΓ για το ράμα, έχω δει πολλούς να χρησιμοποιούν τούβλα/ κομμάτια από τούβλα

14 ώρες πριν, nik416 είπε

Παιδιά καταρχήν ηρεμία εδώ κάνουμε μια συζήτηση. Δυο παιδιά που είναι χτίστες deponakias-  Nikos kalothea από εδώ μέσα όπως έχω καταλάβει μπορούν να διαβεβαιωσουν ότι οι παλοι  μάστορες αγκυρωραν τα σέναζ είτε σε κολονα είτε σε σένα κάθετου τοίχου. Τα ηλεκτρολογικό πως τα περνάμε που ανοίγουν χαταντακια στην κολονες τόσους πόντους,  .αλλα ανεξάρτητα από αυτό ερωτήση εκανα.ανταλασουμε γνωμες

εάν ηλέκτρολόγος σκάψει κολώνα να περάσει καλώδια είναι εγκληματίας. δεν σκάβουμε κολώνες ποτέ. σε περίπτωση που πρέπει να περάσουν καλώδια ή περνάνε νιμ πλακέ που τα καλύπτουν με τον σοβά ή εάν θέλεις πολλά τα περνάς στο πάτωμα πριν τις τσιμεντοκονίες

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, lary7 είπε

δοκάρι εκεί που τελειώνει ο

Δοκάρι εννοείς η κολόνα? Ο δικοσμου τοίχος στα οριζόντια αριστερά δεξιά θα τελείωνει σε έναν τοίχο πέτρινο και στην άλλη πλευρά σε ένα τοίχο από τούβλα. Γιαυτό ρώτησα και πριν για δέσιμο σέναζ με άλλο κάθετο σεναζ

Επεξ/σία από nik416
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nik416 είπε

Δοκάρι εννοείς η κολόνα? Ο δικοσμου τοίχος στα οριζόντια αριστερά δεξιά θα τελείωνει σε έναν τοίχο πέτρινο και στην άλλη πλευρά σε ένα τοίχο από τούβλα. Γιαυτό ρώτησα και πριν για δέσιμο σένα με άλλο κάθετο σεναζ

Δοκάρι στην επάνω πλευρά. Εκτός αν δεν υπάρχει δοκάρι στο ταβάνι σε εκείνο το σημείο.

Δημοσ.

Όχι υπάρχει δοκάρι τουλάχιστον από τη μία πλευρά από την άλλη έχει πέτρα και μετά ταβάνι χωρίς δοκαρι

Δημοσ.

Τότε ίσως θα ήταν καλά με ωχρα να τραβήξεις μια αλφαδιά στο ταβάνι για να έχεις που θα καταλήξει ο τοίχος. Απο εκει βάζεις τα ράμματα προς τα κάτω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/9/2019 στις 12:52 ΠΜ, nik416 είπε

Και κάτι άλλο τα υλικά για λάσπη ποια ειναι? για χτυσιμο λέω να μη μπλέκω με ασβέστη και να να βάλω υποκατάστατο τη λέτε σας ιδέα? Και για  12ρι πλάκα τούβλο η βέργες  του σέναζ  φ8 φ10 φ12? 4 λέω να βάλω 2 λίγο πιο κάτω από τη μέση του σένα και 2 λίγο πιο πάνω από τη μέση σωστά το σκέφτηκα? και τη γνώμη έχετε αν εκεί που τελειώνη το σεναζι να μπένουν ή βέργες 4 -5 πόντους στην κολονα η σε κάποιον καθετο τοίχο?

Από ότι καταλαβα σπάζεις της άκρες τον πλευρών σωστά? 

Φίλε  φιλικά χωρίς παρεξήγηση άμα θέλεις σον και καλά να χτίσεις μην επιχειρήσεις σε τοίχο στο σπίτι σου... Χτίσε ξέρω εγώ στην αυλή  στο χωριό σου κάπου που να μην κινδυνεύουν οι γύρω να μείνουν χωρίς κεφάλι...   δεν θα επιχειρούσα να χτίσω τοίχο χωρίς να ξέρω.  Εδώ καλα καλά δεν ξέρεις 3 βασικά υλικά της λάσπης θες να χτίσεις και τοίχο;; Χαχαχα    δεν είναι μόνο το ζυγιασμα   ούτε το σεναζι ούτε το εάν θα σου βγεί αλφάδι ο τοίχος. Εάν δεν.κανεις σφηνωματα σωστά  θα κινδυνεύει να πέσει ..  Δεν είναι κάτι άπλο δεν μπορείς να μάθεις να χτίσεις με συμβουλές από ένα φόρουμ . Πρόσεχε στην λάσπη μην βάλεις χαλίκι! Και στο σεναζι ασβέστη Χαχα

Δώσε μερικά ευρώ να κάνεις την δουλειά σου σωστά.αλλα και ασφαλή

Τραβά βοηθός κτιστή  και  έτσι θα μάθεις να κτίσεις τοίχο άμα το θέλεις τόσο πολύ..

Γυψοσανίδα είναι πιο safe λύση  όπως σου είπαν  χωρίς να κινδυνεύουν όσοι ζούν στο σπίτι να τους σκοτώσει κάποιος που τσιγκουνευεται 1 2 μεροκάματα η κάποιος που την είδε μάστορας. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας. Να ζητούσες συμβουλές για να αλλάξεις λάδια πχ στο αυτοκίνητο σου οκ να βοηθήσουν όσοι ξέρουν. Το.πολυ πολύ να. Βάλεις λιγότερο η περισσότερο Λάδι  δεν θα κινδυνεύσει κανένας.

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
3 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Φίλε  φιλικά χωρίς παρεξήγηση άμα θέλεις σον και καλά να χτίσεις μην επιχειρήσεις σε τοίχο στο σπίτι σου... Χτίσε ξέρω εγώ στην αυλή  στο χωριό σου κάπου που να μην κινδυνεύουν οι γύρω να μείνουν χωρίς κεφάλι...   δεν θα επιχειρούσα να χτίσω τοίχο χωρίς να ξέρω.  Εδώ καλα καλά δεν ξέρεις 3 βασικά υλικά της λάσπης θες να χτίσεις και τοίχο;; Χαχαχα    δεν είναι μόνο το ζυγιασμα   ούτε το σεναζι ούτε το εάν θα σου βγεί αλφάδι ο τοίχος. Εάν δεν.κανεις σφηνωματα σωστά  θα κινδυνεύει να πέσει ..  Δεν είναι κάτι άπλο δεν μπορείς να μάθεις να χτίσεις με συμβουλές από ένα φόρουμ . Πρόσεχε στην λάσπη μην βάλεις χαλίκι! Και στο σεναζι ασβέστη Χαχα

Δώσε μερικά ευρώ να κάνεις την δουλειά σου σωστά.αλλα και ασφαλή

Τραβά βοηθός κτιστή  και  έτσι θα μάθεις να κτίσεις τοίχο άμα το θέλεις τόσο πολύ..

Γυψοσανίδα είναι πιο safe λύση  όπως σου είπαν  χωρίς να κινδυνεύουν όσοι ζούν στο σπίτι να τους σκοτώσει κάποιος που τσιγκουνευεται 1 2 μεροκάματα η κάποιος που την είδε μάστορας. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας. Να ζητούσες συμβουλές για να αλλάξεις λάδια πχ στο αυτοκίνητο σου οκ να βοηθήσουν όσοι ξέρουν. Το.πολυ πολύ να. Βάλεις λιγότερο η περισσότερο Λάδι  δεν θα κινδυνεύσει κανένας.

Και εγω του ειχα πει για γυψοσανιδα που ειναι και πιο clean , δεν εχω καταλαβει γιατι θελει χτιστι τοιχο. Μετα θα ρωταει πως να σοβατισει. Βεβαια εχει συμπεριφορα alpha male μας αγνοεί.

Για την ασφαλεια δε νομιζω να πεσει εχω δει τραγικα πραγματα και στέκονται ακομα.. Πχ μαστορας ειχε βαλει παταρι και ειχε κανει κολησεις σημειακες στα σιδερα ισως 5sec στο καθενα με γυαλια ηλιου και στεκεται ακομα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ας το δούμε σα μια κληρονομιά που θα μείνει για πάντα σε αυτό το σαιτ. Εγώ λόγου χάρη όταν τελείωσω με το καλό θα γράψω με λεπτομέρεια με φώτο και βιντεακια τα στάδια αρμολογισης πέτρας αποτην αρχή μέχρι Τελος . Διαδικασία υλικά τρόποι καθαρισμού πέτρας από ασβέστη και κατάλοιπα  πως να φτιάξεις μια υδροαμμοβολη  πως περνάς πρίζες μέσα σε πέτρα . Δεν χρειάζεστε ούτε να κοροϊδεύουμε ούτε να χλευάζουμε. Όποιος έχει τη διάθεση  και τη γνώση γραφή .

2 ώρες πριν, ParhsG είπε

Μετα θα ρωταει πως να σοβατισει

Όχι δε θα ρωτάω για κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος φιλεμου

Επεξ/σία από nik416
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nik416 είπε

Παιδιά ας το δούμε σα μια κληρονομιά που θα μείνει για πάντα σε αυτό το σαιτ. Εγώ λόγου χάρη όταν τελείωσω με το καλό θα γράψω με λεπτομέρεια με φώτο και βιντεακια τα στάδια αρμολογισης πέτρας αποτην αρχή μέχρι Τελος . Διαδικασία υλικά τρόποι καθαρισμού πέτρας από ασβέστη και κατάλοιπα  πως να φτιάξεις μια υδροαμμοβολη  πως περνάς πρίζες μέσα σε πέτρα . Δεν χρειάζεστε ούτε να κοροϊδεύουμε ούτε να χλευάζουμε. Όποιος έχει τη διάθεση  και τη γνώση γραφή .

Όχι δε θα ρωτάω για κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος φιλεμου

Αν έχεις χρόνο τι να πω go for it, απλά εγώ δε θα το έκανα μέσα στο σπίτι αν δεν είχα εμπειρία. 

Δημοσ.

μια φωτογραφια του χωρου μπορεις να ανεβασεις ??

αν ξεκινας απο τοιχο καθετα να χτισεις παρε μια γωνια (https://www.greenlizard.gr/index.php?route=product/product&product_id=227&ref=bestprice.gr)  για να εισαι σιγουρος οτι ξεκινας καθετα με το τοιχο και μετα με το ραμα σου στο απεναντι και με τη γωνια παλι και σημαδεψε

αν μπουν οι 2 πρωτες σειρες τουβλα σωστα μετα μπορεις να εχεις ενα πηχυ,σανιδι,καδρονι και να παρακολουθεις οσο ανεβαινεις για να μην ξεφυγεις

αν οι τοιχοι ειναι στραβοι θελει λιγο προσοχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...