Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nik416 είπε

Που έιστε ορέεεε παιδιά? Τίποτα κανένας?

ορέεεε παρε ενα μάστορα να στο χτίσει, σοβατισει, δεν είναι δα και καμιά τεράστια δαπάνη για ενα τοίχο

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν άλλη λόγοι που θέλω να το κάνω μόνο μου αλλά νομίζω όπως έχω βοηθήσει και εγώ αλλά παιδιά σε κάποια πράγματα που ήξερα  γιαυτό κάνω και αυτή τη συζητήσει στο φόρουμ. Δεν νομίζω ότι είναι κακό να βοηθάει ο ένας τον αλλον

Δημοσ.

Αμα τα βαλεις ξαπλωτα τοτε θα χρειαστεις εναμισαρι τουβλο.Το να σφηνωσεις με κανονικο δεν συνισταται και ειναι και ποιο δυσκολο.Επισης δεν το βαζεις μονο πλαγια πρεπει να το σπας και το τουβλο.

Τα ζυγια αυτα σαν βαρελακι θα χρειαστεις.

Δημοσ.

Να το σπας το τούβλο που?και για πιο λόγο? Ταζυγια βλέπω έχουν γραμμάρια τη γραμμαριων να αγοράσω και τη ρόλο παίζουν τα γραμμάρια?

50731.jpg

Και κάτι άλλο σπάγκος μπαινει στο κέντρο στο ζύγι πως λοιπόν ο σπάγκος μπορεί να έρθει να γλύφει την πλευρά του τούβλου από την στιγμή που θα υπάρχει έστω και ένα ελάχιστω κενο ανάμεσα στο ζύγι και στο τούβλο? Αφού ο σπάγκος ξεκινάει από το κέντρο του ζύγι και όχι από την άκρη του δήλ για εφαπτοντε σπάγκος- τουβλο

3 ώρες πριν, Deponakias είπε
3 ώρες πριν, Deponakias είπε

Αμα τα βαλεις ξαπλωτα τοτε θα χρειαστεις εναμισαρι τουβλο.Το να σφηνωσεις με κανονικο δεν συνισταται και

Το οκταοπο τούβλο είναι το εναμισαρι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nik416 είπε

Να το σπας το τούβλο που?και για πιο λόγο? Ταζυγια βλέπω έχουν γραμμάρια τη γραμμαριων να αγοράσω και τη ρόλο παίζουν τα γραμμάρια?

50731.jpg

Και κάτι άλλο σπάγκος μπαινει στο κέντρο στο ζύγι πως λοιπόν ο σπάγκος μπορεί να έρθει να γλύφει την πλευρά του τούβλου από την στιγμή που θα υπάρχει έστω και ένα ελάχιστω κενο ανάμεσα στο ζύγι και στο τούβλο? Αφού ο σπάγκος ξεκινάει από το κέντρο του ζύγι και όχι από την άκρη του δήλ για εφαπτοντε σπάγκος- τουβλο

E προφανως αν βαλεις κλωστη θελεις λιγα γραμμαρια, αλλα,.... αν βαλεις καραβοσκοινο αντεχει αρκετα κιλα....

διαβαζω διαβαζω, ουτε ο spiderman να εισαι.... ακου τι θα κανεις. Θα παρεις ενα κομματι γυψοσανιδα θα την αλφαδιασεις καλα και θα χτισεις τα τουβλα απο τη πισω πλευρα και μετα θα προχωρας τη γυψοσανιδα λιγο λιγο πανω στον τοιχο που φτιαχνεις..

so simple και να φανταστεις οτι δεν εχω πιασει πινελο στη ζωη μου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nik416 είπε

Χαχαααα, οταν αλφαδιαζεις για να χτίσεις, τοίχος δεν υπάρχει εσυ τον χτίζεις μετά με οδηγούς τα νήματα.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να μπλεκεις με γραμμαρια.Παρε το πιο φθηνο.

Ναι ειναι το οχτατρυπο.

To τουβλο θα πρεπει να το σπας για να μπορει να σφηνωσει καλυτερα γιατι οπως ειναι τετραγωνο δεν σφηνωνει σωστα.Εφτιαξα ενα προχειρο στο paint για να σου δωσω μια ιδεα.

https://imgur.com/a/ikjN7Xs (το τουβλο το βλεπεις απο την στενη πλευρα ορθιο)

Οπως σου ειπα αφου δημιουργηθει ο σταυρος θα παρεις μια ατσαλοπροκα (για να μπορει να καρφωθει στο μπετο στο ταβανι) θα δεσεις τον σπαγκο πανω της και θα την καρφωσεις στο κεντρο.Μετα θα τραβηξεις τον σπαγκο κατω και θα κολλησεις τον σπαγκο πανω στην πλαγια πλευρα του του τουβλου της πρωτης σειρας.Ετσι θα εχεις ζυγι απο πανω μεχρι κατω για τον τοιχο σου.

• Like 1
Δημοσ.

θα τον ειχες φτιαξει με γυψοσανιδα/πανελ τοσο καιρό. Πολύ καλύτερη επιλογή 

Τι μανία αυτή με τα τούβλα. 

Άκυρο αλλά θα ταν καλό να ρωτήσεις μηχανικό αν μπορείς να χτίσεις τοίχο εκεί που θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κάτι άλλο τα υλικά για λάσπη ποια ειναι? για χτυσιμο λέω να μη μπλέκω με ασβέστη και να να βάλω υποκατάστατο τη λέτε σας ιδέα? Και για  12ρι πλάκα τούβλο η βέργες  του σέναζ  φ8 φ10 φ12? 4 λέω να βάλω 2 λίγο πιο κάτω από τη μέση του σένα και 2 λίγο πιο πάνω από τη μέση σωστά το σκέφτηκα? και τη γνώμη έχετε αν εκεί που τελειώνη το σεναζι να μπένουν ή βέργες 4 -5 πόντους στην κολονα η σε κάποιον καθετο τοίχο?

Στις 10/9/2019 στις 12:52 ΠΜ, Deponakias είπε

https://imgur.com/a/ikjN7Xs (το τουβλο το βλεπεις απο την στενη πλευρα ορθιο)

Από ότι καταλαβα σπάζεις της άκρες τον πλευρών σωστά? 

Επεξ/σία από nik416
Δημοσ.
18 ώρες πριν, nik416 είπε

Και κάτι άλλο τα υλικά για λάσπη ποια ειναι? για χτυσιμο λέω να μη μπλέκω με ασβέστη και να να βάλω υποκατάστατο τη λέτε σας ιδέα? Και για  12ρι πλάκα τούβλο η βέργες  του σέναζ  φ8 φ10 φ12? 4 λέω να βάλω 2 λίγο πιο κάτω από τη μέση του σένα και 2 λίγο πιο πάνω από τη μέση σωστά το σκέφτηκα? και τη γνώμη έχετε αν εκεί που τελειώνη το σεναζι να μπένουν ή βέργες 4 -5 πόντους στην κολονα η σε κάποιον καθετο τοίχο?

άνθρωπε μου  τι λες? θα πειράξεις τις κολωνες του σπιτιού? Σταμάτα να το παίζεις μάστορας θα σκοτώσεις άνθρωπο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καταρχήν ηρεμία εδώ κάνουμε μια συζήτηση. Δυο παιδιά που είναι χτίστες deponakias-  Nikos kalothea από εδώ μέσα όπως έχω καταλάβει μπορούν να διαβεβαιωσουν ότι οι παλοι  μάστορες αγκυρωραν τα σέναζ είτε σε κολονα είτε σε σένα κάθετου τοίχου. Τα ηλεκτρολογικό πως τα περνάμε που ανοίγουν χαταντακια στην κολονες τόσους πόντους,  .αλλα ανεξάρτητα από αυτό ερωτήση εκανα.ανταλασουμε γνωμες

Επεξ/σία από nik416
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nik416 είπε

Παιδιά καταρχήν ηρεμία εδώ κάνουμε μια συζήτηση. Δυο παιδιά που είναι χτίστες deponakias-  Nikos kalothea από εδώ μέσα όπως έχω καταλάβει μπορούν να διαβεβαιωσουν ότι οι παλοι  μάστορες αγκυρωραν τα σέναζ είτε σε κολονα είτε σε σένα κάθετου τοίχου. Τα ηλεκτρολογικό πως τα περνάμε που ανοίγουν χαταντακια στην κολονες τόσους πόντους,  .αλλα ανεξάρτητα από αυτό ερωτήση εκανα.ανταλασουμε γνωμες

δλδ επειδή το καναν οι παλιοί ειναι σωστό? 

Αλλά στο ξαναγραψα πας να χτίσεις τοιχο σε σημείο που δεν εχει γίνει πρόβλεψη. ΠΡΕΠΕΙ να ρωτήσεις μηχανικό.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, nik416 είπε

Βάλε λίγο ασβέστη θα δουλεύεται πιο εύκολα, και παράλληλα βάλε και azolit. Για το ζύγι, στην κάτω πλευρά δένει στο κέντρο του βαριδίου, στην πάνω πλευρά πρεπει να έχει ένα τετραγωνάκι με πλευρά την ακτίνα του βαριδιού, πάνε σε ένα κατάστημα και πάρε ολόκληρο το σετ. Αλφαδιές δεξιά -αριστερά παίρνεις με 2 τσιμεντόκαρφα που δένεις ένα ράμμα, τα βάζεις στην μαλακή λάσπη στα ακριανά τούβλα που έχεις ζυγίσει και το ανεβάζεις όσο προχωράει ο τοίχος.  Το σεναζ 4 Φ8 ειναι μια χαρά, δεν χρειάζεται δέσιμο στον τοίχο, καλύτερα να λειτουργεί μονος του. Αυτά από εμένα, από την εμπειρία βλέποντας μάστορες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...